Vertaile Credit/Debit -yhdistelmäkortit heti

Yhdistelmäkortin hakeminen

Koska credit/debit -korteissa on luottopuoli, kortinhakijan täytyy täyttää tiettyjä ehtoja voidakseen saada kortin. Ehdot vaihtelevat pankeittain, mutta joitakin perusperiaatteita yhdistelmäkortin saamiseksi voidaan määritellä.

Nykyään luottokorttihakemuksen voi laittaa vireille sekä pankin konttorissa että verkkopankissa. Hakemuksen täyttäminen verkkopankissa on nopeaa ja helppoa, ja sen voi tehdä milloin tahansa. Voit vertailla eri korttivaihtoehtoja sivuillamme, ja löydettyäsi sopivimman yhdistelmäkortin tarpeisiisi, voit siirtyä kyseisen yhdistelmäkortin hakemukseen klikkaamalla ”jatka”-painiketta.

Yhdistelmäkortin käyttö

Credit/debit-kortit ovat Suomessa hyvin suosittuja monikäyttöisyytensä vuoksi, eikä ihme, sillä vähentäähän yhdistelmäkortti lompakossa kannettavien korttien määrää, jos kuitenkin tahtoo omistaa sekä pankki- että luottokortin.

Yhdistelmäkortin luottopuoli toimii esimerkiksi ulkomaanmatkoilla aivan samalla tavalla kuin tavallinen luottokorttikin. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, kun tekee ulkomailla maksuja tai käteisnostoja kortin debit-puolella, sillä joskus ne saatetaan kuitenkin veloittaa kortin credit-puolelta.

Yhdistelmäkortissa on kaksi kortin numeroa ja kaksi turvakoodia. Kortin etupuolen pitkä numerosarja on luottokortin numero ja takapuolella oleva numerosarja puolestaan on kortin debit-puolen numero. Turvakoodit (CVC/CCV-koodi) ovat molemmat kortin takapuolella, ylempi niistä on luottokortin turvakoodi ja alempi pankkikortin.

Koska luottokortilla tehdyt ostokset alkavat kasvaa korkoa korottoman maksuajan päätyttyä, ja koska luottokorttilaskusta usein veloitetaan tilinhoitomaksu, kannattaa yhdistelmäkortilla maksaessa olla tarkkana, kummalla puolella korttia maksun suorittaa. Vahingossa luottopuolella maksettu tuote saattaa aiheuttaa ikävän yllätyksen, jos kotiin pamahtaakin yhtäkkiä lasku korkojen kera.

Jos maksaa ostoksia kortin luottopuolella, kannattaa luottokorttilasku pyrkiä maksamaan korottoman maksuajan puitteissa kokonaan tai ainakin lyhentää laskua mahdollisimman paljon ennen kuin luotto alkaa kasvaa korkoa. Luottokorttilasku tulee pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopeasti korkokulujen minimoimiseksi, eikä pelkkiä minimilyhennyksiä kannata tehdä, ellei ole aivan pakko. Lue lisää luottokorttilaskun maksamisesta fiksusti.

Turvallinen korttimaksaminen

Kun puhutaan korttimaksamisen turvallisuudesta, sillä voidaan tarkoittaa kahta eri asiaa. Yhtäältä turvallinen korttimaksaminen voi viitata itse maksutapahtuman turvallisuuteen, toisaalta korttimaksamisen turvallisuudella voidaan tarkoittaa myös erilaisia vakuutuksia, joita yhdistelmäkortin luottopuolella ostaminen tuotteille tuo.

Korttimaksaminen on suosittua, koska se on yleisesti ottaen paljon turvallisempaa kuin käteisellä maksaminen. Esimerkiksi varkaille maksukortti ei ole yhtä hyödyllinen saalis kuin käteinen, sillä kortit on normaalisti suojattu PIN-koodilla, mitä ilman korttia ei voi käyttää.

Varsinkin yhdistelmäkortin luottopuolella maksaminen on turvallista. PIN-koodin lisäksi luottokortti on suojattu luottokorttiyhtiön toimesta. Kun maksaa luottokortilla, luottokorttiyhtiö kantaa suurimman osan riskeistä, minkä vuoksi maksutapahtuman aitoutta analysoidaankin useiden eri parametrien kautta ennen maksun hyväksymistä.

Yhdistelmäkortin luottopuoli tarjoaa myös konkurssiturvan luotolla maksetuille ostoksille, mikä takaa asiakkaalle rahat takaisin, jos tuotteen myyjä menee konkurssiin. Lisäksi suuremmat hankinnat, kuten esimerkiksi lentoliput ja kodinkoneet, kannattaa maksaa credit/debit -kortin luottopuolella, jos kortissa on matkavakuutus tai tuoteturvavakuutus. Matkavakuutus esimerkiksi sairastumisen lomamatkalla tai varastetut matkatavarat, kun taas tuoteturvavakuutus korvaa kortilla maksetun rikkoutuneen tuotteen. Luottokortti on siis paljon enemmän kuin pelkkä maksukortti; kortin luottopuolella maksaminen lisää mielenrauhaa ja tarjoaa rahanarvoisia etuja.

Yhdistelmäkortin edut

Yhdistelmäkortin ehdoton hyvä puoli on sen monipuolisuus, onhan yhdessä kortissa sekä luotto- että pankkikortti. Yhdistelmäkorttien luottopuoleen kuuluu usein erilaisia lisäetuja, kuten tavallisiin luottokortteihinkin. Tyypillisiä luottokorttien etuja ovat mm. matkavakuutus, tuoteturva ja mahdollisuus kerätä lentopisteitä.

Mukava ominaisuus yhdistelmäkorteissa on myös mahdollisuus valita, kummalta kortin puolelta maksut ja käteisnostot veloitetaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että luottokortin edut, kuten esimerkiksi tuoteturva, ovat voimassa vain, jos ostos on tehty kortin luottopuolella. Yhdistelmäkortin debit-puolella maksetusta tavarasta ei siis voi saada luottokortin tuoteturvan tarjoamia korvauksia, vaikka kaikki muut korvausehdot täyttyisivätkin.

Kortin luottopuoleen liittyvä hyödyllinen etu on myös jokaisen luottokortin tarjoama noin 30 päivän koroton maksuaika (korottoman maksuajan pituus vaihtelee korteittain). Koroton maksuaika on kätevä tapa hankkia suurille ostoksille lisää maksuaikaa ilmaiseksi; saman ostoksen rahoittaminen lainalla tulisi korkojen takia kalliimmaksi kuin luottokortilla maksaminen, jos laskun pystyy maksamaan kokonaan korottoman maksuajan puitteissa. Lue myös, miten luottokorttilasku maksetaan fiksusti, jotta vältät ylimääräiset kulut.

Vertaile kortteja

Yhdistelmäkorttien vertailu on tärkeää, jotta löytää itselle sopivimman kortin etujen ja hinnan puolesta. Kannattaa muistaa, että vuosimaksultaan halvin kortti ei aina välttämättä ole paras vaihtoehto, jos jokin vuosimaksullinen kortti tarjoaa itselle hyödyllisiä etuja. Esimerkiksi matkavakuutuksen saa usein edullisemmin luottokortin kautta kuin suoraan vakuutusyhtiöltä. Niinpä paljon matkustavan voi olla kannattavaa maksaa luottokortin vuosimaksua, jos sillä saa myös matkavakuutuksen.

 

Yhdistelmäkorttien vuosimaksut vaihtelevat tällä hetkellä 0-75 euron välillä, ja kortin luottopuolen korkotasot ovat 6-10 prosenttia. Yhdistelmäkorttien tarjoamiin etuihin kuuluu tällä hetkellä mm. matkavakuutus, maksutapaetu ja ostoturvavakuutus. Joihinkin kortteihin voi liittää lisäksi esimerkiksi K-Plussa -ominaisuuden, jolla voi nimensä mukaisesti kerryttää K-Plussa -pisteitä kortilla tehdyistä ostoksista K-Plussa -toimipisteissä. Korteissa on lisäksi paljon valinnanvaraa siinä mielessä, että tarjolla on sekä peruskortteja että hieman laadukkaampia Gold-tason kortteja. Tutustu vertailuumme, ja löydä sinulle sopivin yhdistelmäkortti!

Credit/debit -yhdistelmäkortit
Kortti Korko Vuosimaksu
S-Etukortti Visa Credit/Debit 6,0 % 0 €
S-Pankki Visa Credit/Debit 9,0 % 30 €
OP Visa 7,0 % 33 €
POP Visa Credtit/Debit 8,0 % 36 €
Säästöpankki Visa Credit/Debit 8,5 % 36 €
Handelsbanken Credit/Debit 10, 0 % 40 €
Ålandsbanken MasterCard 7, 0 % 45 €
Aktia Visa Gold Credit/Debit 8,5 % 45 €
Handelsbanken Gold Credit/Debit 10,0 % 50 €
Nordea Credit 8,5 % 0-52 €*
Danske Bank MasterCard Credit/Debit 7,0 % 60 €
OP Visa Gold 7,0 % 75 €
Nordea Gold 7,5 % 0-75 €*
Säästöpankki Visa Gold 8,5 % 75 €

 

*Hinta vaihtelee asiakkuuden tason mukaan.

Mikä on credit/debit -yhdistelmäkortti?

Yhdistelmäkortti on maksukortti, jossa yhdistyvät sekä pankki- että luottokortti. Se on siis eräänlainen kaksi korttia yhdessä paketissa -ratkaisu. Credit-sana viittaa kortin luottopuoleen, ja debit kortin pankkipuoleen. Ostoksia tehdessä kuluttaja saa useimmiten itse valita, veloitetaanko maksu kortin pankki- vai luottopuolelta. Kuitenkin, esimerkiksi lähimaksun yhteydessä jotkut yhdistelmäkortit (esim. Aktian) veloittavat automaattisesti maksun kortin luottopuolelta. Suurin osa korteista kuitenkin veloittaa lähimaksut kortin debit-puolelta. Oman kortin käytäntö kannattaa tarkistaa korttiehdoista tai pankista.

Mistä credit/debit -kortin saa?

Lähes kaikilla Suomessa toimivilla pankeilla on valikoimassaan yhdistelmäkortti, joillakin jopa useampia. Tällä hetkellä S-Pankilla, Osuuspankilla, Nordealla, POP Pankilla, Handelsbankenilla, Ålandsbankenilla, Aktialla ja Säästöpankilla on valikoimassaan yksi tai useampi credit/debit -kortti.

Mikä on kortin credit- ja debit-puolen ero?

Kun maksaa yhdistelmäkortin credit-puolella, maksaa siis luottokortilla. Luottokortilla maksaessa summaa ei veloiteta asiakkaan tililtä heti, vaan summa lisätään asiakkaan luottolaskuun. Kortin credit-puolella ostoksia voi tehdä kortin luottorajan puitteissa. Debit-puolella maksaessa ostokset puolestaan maksetaan pankkikortilla. Debit-puolen ostokset veloitetaan asiakkaan pankkitililtä viimeistään muutaman päivän kuluttua ostotapahtumasta.