Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Vuosimaksuttomat luottokortit vertailussa

Sivu Niina Tuttavainen / tammikuu 4 2018 | Lukuaika: 2,5 minuuttia

 width=

Vuosimaksuton luottokortti tarkoittaa, että kuluttaja ei joudu maksamaan itse luottokortista maksuja – toisin kuin vuosimaksullisissa luottokorteissa.

Ensimmäiset luottokortit otettiin käyttöön jo viime vuosituhannella Yhdysvalloissa. Nyt vuonna 2017 luottokorttivalikoimaa riittää, koska pankit haluavat tarjota erilaisille asiakkaille erilaisia luottokortteja. Niinpä vuosimaksullisten ja vuosimaksuttomien korttien lisäksi tarjolla on muun muassa bensakortteja ja lentopisteluottokortteja. Jokaiselle jotain.

Lue myös: Luottokorttien historia

Vuosimaksuttomat luottokortit listattuna

Useimpia meistä kiinnostaa luottokorteissa ensisijaisesti ja eniten hinta. Niinpä listasimme kaikki vuosimaksuttomat luottokortit korkoineen. Tiedätkö, mikä on oman korttisi korko?

Vuosimaksuttomien luottokorttien korot vertailussa

Kortin nimi Korko
S-Etukortti Visa Credit 6,00 %
S-Etukortti Visa Credit/Debit 6,00 %
K-Plussa MasterCard 9,50 %
Aktia MasterCard Gold Credit 10,00 %
Stockmann MasterCard 10,00 %
St1 Visa 12,00 %
Tuohi MasterCard 12,00 %
Santander MasterCard 14,00 %
Norwegian-kortti 20,00 %

Luottokorttivertailu

Ovatko K- ja S-kortit vuosimaksuttomia?

Välillä keskusteluun nousee kysymys siitä, mitkä ovat vuosimaksuttomia luottokortteja ja mitkä eivät. Vastaus riippuu hieman näkökulmasta. Esimerkiksi vuosimaksuttomiin S-Pankin luottokortteihin pääsee käsiksi vain, mikäli on omistaja-asiakas tai kuuluu omistaja-asiakastalouteen. Asiakasomistajuudesta joutuu taas maksamaan hieman osuuskunnasta riippuen 100 – 150 euroa kertamaksua. Rahan saa takaisin, mikäli eroaa osuuskunnasta.

Lue myös: Mikä on S-Etukortin ja S-Pankkikortin ero?

Samaan tapaan esimerkiksi K-Plussa MasterCard on vuosimaksuton, mutta sinun täytyy olla K-Plussa-jäsen, jotta voit saada kortin ilmaiseksi. K-Plussa-asiakkuus taas maksaa. Sen hinta on 8,40 euron kertamaksu. Suuri osa suomalaisista on kuitenkin jo jommankumman asiakas eli lompakosta löytyvät yleensä joko K-Plussa-kortti tai S-Etukortti – osalla meistä jopa molemmat.

Jotkut tapaukset ovat hieman kinkkisempiä. Esimerkiksi St1-luottokortti on periaatteessa ilmainen, mutta jos käytät korttia yhtään mihinkään, eli kortilla on tapahtumia, joudut maksamaan 2,5 euroa tilinhoitomaksua kuussa. Mikäli laskulla on korollista luottoa, maksu on 3,5 euroa kuukaudessa.

Laskutuslisä ei sinällään ole St1 -luottokortin erikoisuus, vaan yleensä kaikissa luottokorteissa joutuu maksamaan muutaman euron laskutuslisää, mikäli kortille on jäänyt korollista luottoa, eli et ole maksanut luottokorttilaskua kokonaan kerralla pois. Jos maksat luottokorttilaskun korottaman maksuajan puitteissa pois, et joudu maksamaan laskutuslisiä.

Lue lisää: Maksatko luottokorttilaskusi fiksusti?

Miksi luottokortti hankintaan?

Kuten jo alussa kerroimme, luottokortteja on nykyisin moneen lähtöön. Luottokorttien kasvaneeseen suosioon on vaikuttanut muun muassa se, etteivät ne ole enää pelkkiä maksuvälineitä, vaan ne voivat myös turvata hankintasi ja matkasi. Joihinkin luottokortteihin sisältyy usein esimerkiksi matkavakuutus ja ostoturva. Ne pyrkivät siis toimimaan myös vakuutuksenantajina kuluttajille.

Lue myös: 5 syytä hankkia luottokortti

Samalla luottokortit ovat alkaneet tarjota myös muita oheistuotteita ja ekstrapalveluita erilaisten vakuutusten rinnalle. Tähän tähtää esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortti, jolla voi kerätä lentopisteitä. Lentäminen on muutenkin Bank Norwegianin päätuote. Samaan tapaan esimerkiksi Stockmann on lanseerannut luottokortin, jolla voi kerryttää maksutapaetua ostoksistaan.

Vertaile kaikkia luottokortteja! Löydä itselle sopivin kortti!

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut