Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Mitä tehdä vanhoille luottokorteille?

Sivu Niina Tuttavainen / tammikuu 4 2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Vanhat luottokortit

Jossain vaiheessa voit huomata, että lompakossasi on turhan monta luottokorttia. Mutta mitä ihmettä niille pitäisi tehdä?

Luottokortin leikkaaminen vähintään kahtia on suosittu (ja varsin toimiva ja dramaattinen) keino estää kortin käyttäminen. Kortin tuhoamista esimerkiksi leikkaamalla suositellaan, koska tällöin erilaiset mahdollisuudet rikolliseen toimintaan pienenevät merkittävästi.

Lue myös: Miten turvaat luottokorttisi

Leikkaaminen ja lakkauttaminen eri asioita

Kortin leikkaaminen ei kuitenkaan ole sama asia kuin kortin peruuttaminen tai lakkauttaminen. Jos haluat lakkauttaa korttisi (etkä vain lakata käyttämästä sitä), tulee sinun olla yhteydessä pankkiisi. He neuvovat sinua tarkemmin siinä, kuinka lakkautat luottokorttisi turvallisesti.

Kun lakkautat korttisi, se tarkoittaa sitä, ettet ole enää kyseisen pankin / luotonantajan asiakas. Voi olla, ettet ihan heti käy myöskään uudesta asiakkaasta. Käytännöt pankkien välillä vaihtelevat sen suhteen, kuinka kauan kestää, että entinen asiakas voi saada uuden asiakkaan edut.

Uusi asiakkuus voi houkutella vaikkapa siksi, että uusille asiakkaille tarjotaan usein hyviä etuja. Yritykset haluavat houkutella ihmisiä asiakkaikseen tarjouksilla. Usein parhaita diilejä tarjotaan vain ensimmäiseksi vuodeksi, joten vertailu ja kilpailutus ainakin kerran vuodessa kannattaa.

Löydä sinulle paras luottokortti Markkinoiden kattavin vertailu

Otathan huomioon, että kun lakkautat luottokorttisi, et voi enää saada sitä kautta luottoa etkä mahdollisia turvia kuten matkavakuutusta tai tuoteturvaa. Kannattaakin varmistaa, että esimerkiksi tililläsi on sen verran ylimääräistä, että selviät mahdollisista yllättävistä ja pakollisista menoista – esimerkiksi pyykkikoneen rikkoutumisesta – ilman, että taloutesi sortuu.

Monet pitävätkin kahta luottokorttia. Toinen voi olla niin sanottu pääluottokortti ja toinen varalla.

Kannattaako pitää kahta luottokorttia?

Jos huomaa, että uusi luottokortti houkuttelee esimerkiksi parempien etujensa vuoksi, kannattaa miettiä hetki, olisiko hyvä säilyttää vanhakin kortti. Jos vanhaa korttia ei aio aktiivisesti käyttää ja siinä on korkeat vuosikustannukset, voi luopuminen olla hyvä vaihtoehto: ei välttämättä ole järkevää maksaa suuria summia siitä ilosta, että on kaksi luottokorttia.

Jos kuitenkin tilanne on sen sijaan se, että vanhassa luottokortissa ei ole vuosimaksuja, voi olla hyvä ajatus pitää sitä niin sanottuna varakorttina. Saatat tarvita joskus nopeasti enemmän lainaa kuin mitä pääluottokorttisi luottoraja antaa myöten tai matkalla voit havahtua siihen, että pääluottokorttisi ei yksinkertaisesti toimi. Näin toimivat pankkien johtajatkin, jotka tietävät, että aina oma kortti ei vain toimi ja että ennakointi kannattaa.

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut