Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Suurin osa suomalaisista käyttää vääränlaista luottokorttia

Sivu Minerva Heimonen / December 29 2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

Vääränlainen luottokortti

Luottokortti tuo lisää joustoa maksuihin ja se on hyvä maksuväline verkkokaupassa. Yli kaksi kolmasosaa suomalaisista omistaa jonkinlaisen maksukortin, mutta tästä huolimatta luottokortin valinnan suhteen ei kuitenkaan olla kovin tarkkoja: suurin osa suomalaisista päätyy ottamaan oman pankin myöntämän perusluottokortin.

Pankin perusluottokortti on usein kuitenkin kaikista kannattamattomin vaihtoehto. Siihen ei välttämättä sisälly mitään etuja, kuten bonusohjelmaa tai lentopisteitä, ja kortissa saattaa olla korkea vuosimaksu.

Osasyy vallitsevaan tilanteeseen on käytäntö, jonka mukaan henkilön tulee olla pankin asiakas, ennen kuin hänelle voidaan myöntää luottokortti. Asiakkuuteen vaaditaan aina tunnistautuminen pankin konttorissa, mikä voi olla ongelmallista esimerkiksi pienellä paikkakunnalla asuvalle. Lähin konttori saattaa sijaita kymmenien kilometrien päässä omasta asuinpaikasta.

Pankin vaihtamiseen liittyvät haasteet ovatkin varmasti osaltaan hillinneet kuluttajien vertailuintoa. Oikealla kortilla voi kuitenkin säästää satoja euroja vuodessa ja saada useita rahanarvoisia etuja.

Lue myös: Pankin vaihtaminen Suomessa

Oma kulutuskäyttäytyminen kortin valintakriteerinä

Vaikka kortin luotto-ominaisuutta ei käyttäisikään jatkuvasti, voi kortista syntyä kustannuksia esimerkiksi vuosimaksun muodossa. Korttien ominaisuuksien välillä kannattaa siis tehdä vertailua – valinnan kriteerinä on hyvä käyttää omaa kulutuskäyttäytymistä. Kun kortissa on jokin etuohjelma, kertyy kaikista ostoksista automaattisesti esimerkiksi maksutapaetua tai muita rahanarvoisia etuja, joita peruskortissa ei ole.

Esimerkiksi pääasiassa K-kaupoissa asioivan kannattaa hankkia Plussa-ominaisuuden sisältävä kortti, paljon matkustavan taas lentopisteitä kerryttävä kortti.

Jos kortilta ei kaipaa mitään erityistä etuohjelmaa, on paras vaihtoehto mahdollisimman vähän kuluja sisältävä kortti. Tässä tapauksessa kortti kannattaa valita mahdollisimman alhaisen todellisen vuosikoron ja vuosimaksun perusteella.

Voit vertailla eri luottokortteja eri ominaisuuksilla kätevästi vertailustamme:

Vertaile luottokortteja Löydä juuri sinulle sopiva luottokortti

Alla on listattu eri kulutustyyppejä, ja niihin sopivia luottokortteja: Luottokorttivertailu tyypeittäin

Lue myös: Käteinen, kortti vai lähimaksu – mikä on paras maksutapa?

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut