Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Luottokorttien vuosimaksut vertailussa

Sivu Niina Tuttavainen / tammikuu 4 2018 | Lukuaika: 3 minuuttia

vertailussa luottokorttien vuosimaksut

Millaisia vuosimaksuja luottokorteissa on?

Luottokortti on ympäri maailmaa käytetty maksuväline, joka toimii myös muun muassa verkkokaupoissa globaalisti. Luottokortti maksuvälineenä ei ole levinnyt sattumalta. Usein luottokortti näet tarjoaa monia sellaisia etuja, joita muut maksutavat eivät tarjoa. Tällaisia ovat esimerkiksi osto- ja tuoteturvat sekä matkavakuutukset.

Luottokortit eivät kuitenkaan ole yhdestä ja samasta puusta veistettyjä, vaan niillä on eronsa. Esimerkiksi lentopisteluottokortit toimivat eri periaatteella kuin Premium-luottokortit. Toinen iso ero luottokorttien välillä on se, ovatko ne vuosimaksuttomia vai vuosimaksullisia.

Vuosimaksullisissakin luottokorteissa on suuret erot: halvimmat vuosimaksut ovat 30 euroa, kun taas kalleimmista saa pulittaa 700 euroa.

Vertaile kaikkia luottokortteja! Löydä itselle sopivin kortti!

Vuosimaksut vai korot?

Alun perin vuosimaksullisten luottokorttien oli tarkoitus kompensoida vuosimaksuttomien luottokorttien korkeita korkoja. Kun hankki vuosimaksullisen luottokortin, sai alhaisemman luottokortin koron. Tämä oli erityisen kätevää, mikäli shoppailu himotti eikä ollut tapana maksaa luottokorttilaskua aina kokonaisuudessaan.

Esimerkiksi Aktian MasterCard Gold Credit -luottokortissa ei ole vuosimaksua, mutta sen sijaan siinä on 10 prosentin korko, kun taas Aktia Visa Gold Credit/Debit -luottokortin vuosimaksu on 48 euroa ja korko 8,5 prosenttia.

Nykyisin tämä jaottelu ei kuitenkaan enää pidä välttämättä paikkaansa. Tämä johtuu siitä, että vuosimaksullisten luottokorttien rooli on muuttunut samalla kun luottokortit ovat muuttuneet. Enää luottokortit eivät ole pelkkiä maksuvälineitä, vaan ne tarjoavat myös monia etuja.

Luottokorttien eduista erilaiset matkavakuutukset ovat tunnetuimpia, mutta luottokorteilla saa myös esimerkiksi alennusta vuokra-autoista ja pääsee kurkistamaan lentokenttien loungeihin eri puolilla maailmaa.

Vuosimaksulliset luottokortit

Selvitimme, millaisia vuosimaksuja luottokorteissa nykyisin on. Oletko tietoinen, mikä on oman luottokorttisi vuosimaksu?

Luottokortti Vuosimaksu
Handelsbanken Credit 30 €
Handelsbanken Gold Credit 30 €
S-Pankki Visa Credit 30 €
S-Pankki Visa Credit/Debit 30 €
OP-Visa 33 €
POP Visa Credit 36 €
POP Visa Credit/Debit 36 €
Säästöpankki Visa Credit/Debit 36 €
Handelsbanken Credit/Debit 40 €
Ålandsbanken MasterCard Yhdistelmäkortti 45 €
Ålandsbanken MasterCard 45 €
Aktia Visa Gold Credit/Debit 48 €
OP-MasterCard 50 €
Eurocard Gold 50 €
Diners Club Classic 50 €
Finnair Plus Diners Club 50 €
Handelsbanken Gold Credit/Debit 50 €
Hypo MasterCard 50 €
Nordea Credit 52 €
SAS EuroBonus Diners Club 55 €
SAS EuroBonus World MasterCard 55 €
Danske MasterCard Credit/Debit 60 €
Finnair Plus Visa 60 €
Finnair Plus MasterCard 60 €
American Express Green Card 70 €
OP-Visa Gold 75 €
Nordea Gold 75 €
POP Visa Gold 75 €
Säästöpankki Visa Gold 75 €
Danske MasterCard Gold 90 €
Ålandsbanken MasterCard Private Banking Gold 100 €
Finnair Plus Visa Gold 150 €
American Express Gold Card 170 €
Danske MasterCard Platinum 180 €
Diners Club Premium 200 €
Aktia Visa Platinum 240 €
Aktia World Elite MasterCard 240 €
Handelsbanken Platinum 390 €
American Express Platinum Card 700 €

Luottokorttivertailu

Lue myös: Mikä on S-Etukortin ja S-Pankkikortin ero?

Vertailussa ovat vertailukelpoiset vuosimaksut. Esimerkiksi Finnair Plus-kortti on maksuton, jos on Finnair Plus Platinum -jäsen, mutta muille vuosimaksu on taulukon mukaisesti 50 euroa. Mikäli kortissa on kuukausimaksu vuosimaksun sijasta, on kuukausimaksut niputettu 12 kuukauden maksuiksi taulukossa.

Vertailua arvioidessa on hyvä ottaa huomioon myös se, että pankit tarjoavat vuosimaksullista luottokorttia osana erilaisia palvelupaketteja, esimerkiksi asuntolainan kylkeen. Tällöin luottokortissa ei useinkaan ole erillistä vuosimaksua, vaan kyseinen maksu on sulautettu osaksi koko palvelupaketin hintaa. Muun muassa Hypo tarjoaa tällaista diiliä asuntolainaasiakkailleen.

 

Mitä vuosimaksullinen luottokortti tarjoaa?

Premium-luottokortti tarjoaa yleensä enemmän etuja kuin niin sanottu perusluottokortti. Tämä tarkoittaa esimerkiksi matkavakuutuksia, osto- ja tuoteturvavakuutuksia sekä concierge-palvelua.

Koska vuosimaksullisia luottokortteja tarjotaan usein osana jotain palvelupakettia, ei niiden hintaa välttämättä tule ajatelleeksi. Monesti käy kuitenkin niin, että kun esimerkiksi siirtyy pankin nuorisoasiakkaasta normaaliasiakkaaksi, joutuukin yllättäen maksamaan sellaisista palveluista, joista ei aikaisemmin ole tarvinnut maksaa.

Vuosimaksullisissa luottokorteissa on tärkeää arvioida, onko luottokortin vuosimaksu rahansa väärti. Useimmilla pankeilla on useampia luottokortteja, joita tarjotaan erilaisille asiakkaille. Erilaiset kulta- ja platinatason kortit voivat olla kiinnostavia, mutta kannattaa pitää pää kylmänä: premium- ja peruskorteilla voi olla yllättäväkin paljon yhteistä. Esimerkiksi ostoturvavertailusta käy ilmi, että muun muassa Handelsbanken MasterCardissa ja Handelsbankenin Mastercard Goldissa on täysin toisiaan vastaava osto- ja tuoteturva. Korkokin on korteissa täysin sama: 10 %.

Monet premium-kortit kuitenkin oikeasti tarjoavat premium-luokan etuuksia, kuten esimerkiksi concierge-palvelua tai lisävakuutuksia, jonka voi saada vaikkapa syövän varalle. Tällaiset kortit eivät yleensä siis pyri kilpailemaan hinnalla vaan tarjoamillaan eduilla.

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut