Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Luottokortti vai kulutusluotto: kumpi on edullisempi?

Sivu Anna Möttönen / December 29 2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

Kulutusluotto vai luottokortti?

Mistä on kysymys?

Yhdysvalloissa kulutusluottojen suosio on kasvanut merkittävästi. Ilmiössä ei ole ainakaan suoranaisesti kyse heikentyneestä maksuvalmiudesta vaan päinvastoin hintojen vertailemisesta.

Kulutusluottojen suosion kasvu perustuu ainakin osittain kulutusluottojen ja luottokorttien korkojen vertailuun, mikä on kääntynyt Yhdysvalloissa kulutusluottojen eduksi. Näin voidaan toki sanoa vain yleisellä tasolla, sillä luottokorttien ja kulutusluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat.

Ilmiötä on kuitenkin syytä tarkastella tarkemmin, sillä luottokortit ja kulutusluotot voivat kilpailla tulevaisuudessa yhä vahvemmin keskenään myös Suomessa.

Lue myös: Kulutusluottojen korot vaihtelevat

Miten saada selville edullisin rahoitustapa?

Kulutusluotot ja luottokortit ovat yleensä sopivia maksutapoja melko pieniin summiin – siis selvästi pienempiin summiin, kuin esimerkiksi asuntolainat. Korkeimmillaan kulutusluottoa voi lainavertailumme mukaan saada 50 000€ siinä missä luottokorttien tyypilliset luottorajat ovat useimmiten muutamia tuhansia.

Voit vertailla kulutusluottoja helposti vertailussamme:

Vertaile kulutusluottoja! Löydä markkinoiden matalin korko!

Tärkeintä lainojen ja luottojen vertailussa on todellisen vuosikoron selvittäminen. Todellinen vuosikorko saadaan selville vain silloin, kun tiedetään tarkka lainasumma. Tämä tekee luottokortin ja kulutusluoton vertailusta aina tapauskohtaista.

Todellinen vuosikorko saadaan selville vain silloin, kun tiedetään tarkka lainasumma. Tämä tekee luottokortin ja kulutusluoton vertailusta aina tapauskohtaista

Toinen harmaita hiuksia aiheuttava ongelma vertailussa on luottokorteille laskettava todellinen vuosikorko, joka ottaa huomioon myös luottokortin vuosimaksun. Luottokortin vuosimaksu on syytä laskea kustannukseksi, mikäli luottokortti hankintaan pelkkää luottoa varten.

Mikäli kuitenkin luottokorttiin sisältyy esimerkiksi matkavakuutus tai pääsy lentokenttäloungeen, on luottokortin vuosikustannusten täysimääräinen kohdentaminen korkoon kohtuutonta.

Lue lisää: Luottokorttien matkavakuutukset

Luottokortilla vai kulutusluotolla halvempaa lainaa?

Yhdysvalloissa kulutusluottojen keskimääräinen korko on reilussa 11 prosentissa, mutta hyvillä luottotiedoilla lainaa voi saada jopa alle 6 prosentilla. Lukemat ovat selvästi alhaisemmat kuin luottokorteilla, joiden keskimääräinen korko 15,7 prosenttia.

Suomalaiset nauttivat kuitenkin keskimääräisesti alhaisemmista luottokorttien koroista, mikä tekee luottokortista usein houkuttelevamman vaihtoehdon. Suomessa luottokorttien keskimääräinen korko jää alle 10 prosenttiin. Matalampiin korkoihin vaikuttanee luottokortin myöntämisperusteet, jotka ovat Suomessa melko tiukat.

Suomessa luottokorttien keskimääräinen korko jää alle 10 prosenttiin

Todellisia vuosikorkoja vertailemalla voidaan huomata, että luottokortin käyttäminen tulee usein edullisemmaksi. Esimerkiksi 1 500 euron luotto 12 kuukauden maksuajalla tuottaa luottokorteilla keskimääräiseksi todelliseksi koroksi hieman alle 18 prosenttia, kun edullisin kulutusluotto irtoaa hieman yli 19 prosentin todellisella korolla, mikäli luotonhakijalla on erittäin hyvät luottotiedot.

Asetelmat eivät muutu radikaalisti lainan määrää ja maksuaikaa muuttaessa. Täten Suomessa luottokorttilaskun maksaminen pois kulutusluotolla ei ole siis toistaiseksi kannattavaa, ellei lompakossa satu olemaan keskimääräistä korkeammalla korolla varustettu luottokortti.

Suomessa luottokorttilaskun maksaminen pois kulutusluotolla ei ole siis toistaiseksi kannattavaa.

Luottokorttikorkojen vertailu on helppoa luottokorttivertailumme avulla:

Luottokorttivertailu

Kulutusluotot sopivat suurempiin hankintoihin

Kulutusluotto sopii kuitenkin paremmin suurempiin summiin, joihin luottokortin luottoraja ei riitä. Kulutusluottoa on usein myös helpompi saada, eivätkä tulorajat ole niin ehdottomia.

Mikäli luoton tarve on pikaista eikä omista luottokorttia, saa kulutusluottoa luultavasti paljon nopeammin kuin luottokortin.

Lue lisää: Parhaat käyttökohteet lainalle
Lähteet:

Yahoo, CNBC

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut