Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Luottokortin saaminen on helpompaa opiskelijalle kuin työssäkäyvälle

Sivu Anna Möttönen / tammikuu 4 2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti jo opiskeluvaiheessa?

Luottokortista on syytä olla ylpeä, jos sinulle on myönnetty sellainen. Osuuspankin päivittäisten raha-asioiden johtajan Kai Patovirran mukaan ”Nykyään on niin, että jos asiakkaalla on lompakossa luottokortti, on asiakas selvästi hoitanut raha-asiat hyvin”.

Vertaile kaikkia luottokortteja Löydä sinulle paras luottokortti

Luottokortti kertoo vakaasta taloudesta, sillä pankit eivät myönnä Visaa tai Mastercardia ihan kenelle tahansa.

Lue myös: Visa vai Mastercard? Kumpi on parempi?

Mutta tiesitkö, että yleensä pankeilta heltiää luottokortti helpommin korkeakouluopiskelijalle kuin vaikkapa henkilölle, joka käy epäsäännöllisissä töissä?

Puhtaat paperit ja säännölliset tulot

Luottokorttia varten asiakkaalla tulee olla puhtaat paperit, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla. Luottokortti myönnetään vain täysi-ikäiselle, mutta rinnakkaiskortin voi kuitenkin saada jo nuorempana.

Lue myös: Luottokorttien rinnakkaiskortit

Kortin hakijalla tulee myös olla säännölliset tulot, kuten esimerkiksi palkka tai eläke. Usein pelkkä säännöllinen tulo ei kuitenkaan vielä riitä, sillä pankit vaativat monesti pidempiaikaisempaa työsuhdetta: vaikka olisi hyväpalkkaisessa työssä, ei korttia ehkä myönnetä, jos työsuhde on vasta alkanut, tulot ovat epäsäännölliset tai jos työsuhde on määräaikainen.

Luottokorttia ei myöskään aina myönnetä, jos on haettu liian korkeaa luottorajaa. Silloin voi koettaa hakea korttia matalammalla luottorajalla. Aina syytä hylkäykseen ei kuitenkaan kerrota kortinhakijalle.

Luottokortti myönnetään aina tapauskohtaisesti, ja esimerkiksi pitkäaikainen ja luotettava pankin asiakas voi saada pienemmilläkin tuloilla luottokortin. Osaan luottokorteista vaaditaan kuitenkin tietty tuloraja.

Varsinkin premium-luottokortteihin vaaditaan usein korkea tulotaso, sillä luottorajakin on korkea, tai sitä ei edes ole aina ennalta määritetty!

Lue myös: Premium-luottokortit esittelyssä

Opiskelija, hae luottokorttia nyt kun voit vielä saada sen!

Opiskelijat voivat kuitenkin saada luottokortin, vaikka opintotuen lisäksi ei olisi muita säännöllisiä tuloja. Monet pankit myöntävät opiskelijalle luottokortin, kun opiskelee suomalaisessa korkeakoulussa ja on suorittanut tietyn määrän opintopisteitä. Vaadittu pistemäärä vaihtelee pankeittain – usein vaaditaan kuitenkin vähintään 90 opintopistettä.

Opiskelijalla ei myöskään saa olla maksuhäiriöitä, ja opintojen aloittamisesta on saanut kulua maksimissaan seitsemän vuotta. Luottoraja opiskelijalle myönnettävissä korteissa on useimmiten 1 000 euroa.

Usein ensimmäinen luottokortti hankitaan yleensä noin 30-ikävuoteen mennessä. Nykyisessä taloustilanteessa vakituinen työsuhde heti valmistumisen jälkeen ei ole aina itsestäänselvyys, eivätkä pankit myönnä luottokorttia helpolla määräaikaisessa työsuhteessa työskentelevälle nuorelle aikuiselle.

Jos hankkii luottokortin jo opiskeluaikoina, saa luottokortin pitää myös valmistuttuaan, vaikka vakituista työpaikkaa ei olisikaan heti tiedossa, kunhan kortin käyttö ja laskut on hoidettu kunnolla.

Lue myös: Luottokortit opiskelijalle

Jos harkitset luottokortin hankkimista tai vaihtamista, katso luottokorttivertailustamme eri vaihtoehdot ja löydä sinulle sopivin kortti!

Vertaile kaikkia luottokortteja Löydä sinulle paras luottokortti

Lähteet:

Etelä-Suomen Sanomat

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut