Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Luottokortti eläkeläiselle – huomioi ainakin nämä!

Sivu Anleena Haustola / December 29 2017 | Lukuaika: 2,5 minuuttia

Lomalle lainarahalla

Lämmittävä aurinko, ihanat hiekkarannat, lokoisaa oleilua lomalla – siinä on syitä, joiden vuoksi eläkeläinen saattaa haluta luottokortin. Luottokortti erityisen kätevä matkustaville, mutta sitä käytetään yleisesti myös esimerkiksi nettikaupoista tilatessa.

Lämmittävä aurinko, ihanat hiekkarannat, lokoisaa oleilua lomalla – siinä on syitä, joiden vuoksi eläkeläinen saattaa haluta luottokortin

Luottokortti on maksuväline, jolla on mahdollista ostaa luotolla. Tunnettuja luottokortteja ovat esimerkiksi Visa ja MasterCard. Olemme kirjoittaneet myös luottokorteista kattavan oppaan, johon kannattaa tutustua!

Tärkeintä on aina luottokorttia (tai mitä tahansa tuotetta) hankkiessa muistaa vertailla. Näin löydät sinulle parhaiten sopivan tuotteen ja säästät selvää rahaa. Voit vertailla ilmaiseksi luottokortteja vertailussamme:

Vertaile luottokortteja Löydä paras luottokortti sinulle

Luotolla ostettu on maksettava takaisin

Luottokorttilaina on lainasopimus, eikä siihen sisälly vakuuksia. Korotonta maksuaikaa annetaan useimmiten ainakin kuukauden eli 30 päivän verran.

Tyypillisesti luottokortille asetetaan luottoraja eli rahasumma, jota enempää kuukaudessa ei voi lainata. Luottorajan tasoon vaikuttavat käyttäjän vuositulot. Eläkeläisellä on esimerkiksi eläke, joka on säännöllistä tuloa.

Miksi eläkeläisen kannattaa hankkia luottokortti?

Eläkeläinen elää yhtä täyttä elämää kuin muutkin ihmisryhmät, eikä eläkeläisyys itsessään ole mikään syy olla harkitsematta luottokorttia. Kysymys on siitä, onko ihmisellä (oli hän eläkeläinen tai vaikka opiskelija) tarvetta luottokorttiin. Houkuttelevatko matkat ulkomaille tai kirjan tilaaminen netistä?

Yksi luottokortteihin liittyvä ennakkoluulo liittyy korttimaksamisen turvallisuuteen. Todellisuudessa luottokortilla maksaminen on erinomaisen turvallinen ja luotettava vaihtoehto. Jos eläkeläinen haluaa esimerkiksi tilata lapsenlapselle Angry Birds -paidan netistä tai varata lomamatkan, luottokortilla maksaminen on huomattavasti turvallisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi pankkikortilla maksaminen.

Luottokortilla maksaessa turva on parempi, sillä esimerkiksi lentoyhtiön mennessä konkurssiin luottokunta korvaa lentomatkassa menetyt rahat.

Luottokortti kannattaakin hankkia, jos haaveilee  esimerkiksi matkustamisesta. Monissa maissa hotellihuoneet tai auton vuokra on maksettava luottokortilla, eikä mikään muu maksutapa ole mahdollinen.

Luottokortti kannattaakin hankkia, jos haaveilee  esimerkiksi matkustamisesta.

Monet eläkeläiset saattavat ajatella, että he eivät luottokorttia tarvitse. Luotosta puhuttaessa ajatukset kääntyvät herkästi asuntolainaan, jota maksettiin takaisin 30 vuotta. Sellaisia taakkoja ei haluta siirtää jälkipolville perinnönjaossa.

Luottokortin on kuitenkin tarkoitus mahdollistaa ihan toisenlaiset asiat kuin asuntolainat. Tarkasta siis ennakkoluulosi

Miten eläkeläisen status vaikuttaa luottokortin saamiseen?

Ei välttämättä millään tavalla. Useimmat luottokortin myöntäjät (luottokunnat) ovat kiinnostuneita luotonhakijan säännöllisistä tuloista. Vaikka eläkeläinen olisi pienituloinen, eläketulot ovat säännölliset.

Jos on lyönyt laimin taloudellisia velvoitteitaan ja elänyt yli varojensa esimerkiksi pelaamalla liikaa hedelmäpelejä tai jättänyt vuokria maksamatta, on saattanut aiheuttaa itselleen häiriömerkinnän luottotietoihin. Tällöin luottokortin saaminen on erittäin epätodennäköistä.

Mitä eläkeläisen pitää huomioida luottokortissa?

Vertaile eri luottokortteja. Mikä sopii tarpeisiisi parhaiten? Jos esimerkiksi lomailu kiinnostaa, monet luottokortit tarjoavat matkavakuutusta. Matkavakuutusta ottaessa kannattaa tarkastaa, onko vakuutukselle asetettu ikäraja. Monet kortintarjoajat eivät myönnä matkavakuutusta esimerkiksi yli 70-vuotiaille, mutta esimerkiksi Amexin Greenissä ei yläikärajaa ole.

 Varmista, että luottokortin matkavakuutus korvaa sairauden tai tapaturman hoitokulut ilman euromääräistä ylärajaa sekä sairaskuljetuksen kotimaahan. On myös hyvä tarkastaa, miten hoitokuluja korvataan matkan jälkeen.

Vertaile luottokortteja Löydä paras luottokortti sinulle

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut