Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Laskun maksu luottokortilla – Huomioi nämä!

Sivu Niina Tuttavainen / December 29 2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

Lomalle lainarahalla

Tili taas tyhjänä, ja laskujen eräpäivät kolkuttavat ovella? Vaihtoehdot ovat tilanteessa melko vähissä: laskun voi joko maksaa luotolla tai eräpäivää voi yrittää siirtää, joku ehkä jättää laskun kokonaan maksamatta. Laskun maksamatta jättäminen ei tietenkään ole hyvä idea, joten käytännössä vaihtoehdoksi jää vertailla luotolla maksamisen ja eräpäivän siirtämisen kustannuksia.

Lue myös: Kumpi on edullisempi, luottokortti vai kulutusluotto?

Kun rahat ovat vähissä, yksi vaihtoehto on maksaa laskut luottokortilla. Ennen Visan vinguttamista kannattaa kuitenkin tarkistaa, paljonko oma pankki veloittaa provisiota laskujen maksusta luotolla, sillä toimenpide voi tulla yllättävänkin kalliiksi. Monet pankit veloittavat laskujen maksusta luotolla sekä kiinteän provision että tietyn prosenttiosuuden laskun loppusummasta. Joillakin korteilla luotolla maksettu lasku alkaa lisäksi kasvaa heti korkoa, eli laskuja maksaessa luottokorttien koroton maksuaika ei välttämättä päde.

Ennen laskun maksua luottokortilla kannattaa myös varmistaa laskuttajalta, onko laskun eräpäivää mahdollista siirtää. Valitettavasti kaikki laskuttajat eivät kuitenkaan suostu muuttamaan eräpäivää, ja lisäksi siirrosta koituvat kulut voivat olla suuria.

Jos laskujen maksu ja oman talouden hallinta tuottavat vaikeuksia säännöllisesti, kannattaa lukea vinkkimme parempaan taloudenhallintaan!

Miten laskun maksu luottokortilla tapahtuu?

Laskun maksuun luottokortilla on kortintarjoajasta riippuen yksi tai kaksi tapaa. Lähes kaikilla luottokorteilla voi siirtää rahaa käyttötilille, minkä jälkeen laskun voi maksaa normaalisti käyttötililtä. Jotkut pankit tarjoavat lisäksi vaihtoehtoa maksaa lasku verkkopankissa suoraan kortin luottopuolelta.  

Lue myös: Laskujen maksu luotolla – Kannattaako?

Laskun maksu luottokortilla: hintavertailu

Tiedätkö, paljonko oma kortintarjoajasi veloittaa laskun maksusta luottokortilla? Laskimme 100 euron laskun maksusta aiheutuvat kokonaiskulut eri korteilla maksettuna.

Luottokorttivertailu Siirry kattavaan luottokorttivertailuun

Vertaillut hinnat ovat pankkien ilmoittamia veloituksia laskun maksulle verkkopankissa kortin luottopuolelta, mikäli tapahtumalle on ilmoitettu erillinen hinta. Muissa tapauksissa veloituksen hintana on käytetty rahansiirron hintaa luotolta käyttötilille verkkopankissa.

Veloitus laskun maksusta luotolla / rahansiirrosta kortin luottopuolelta
Kortti Veloitus laskun maksusta luotolla Korko alkaa kertyä heti 100 € laskun kokonaiskulut*
Bank Norwegian -kortti 0 € Kyllä (19,9 %) 101,67 €
OP MasterCard 2 % siirron määrästä, mutta väh. 3 € Ei 103 €
OP Visa, Visa Gold 2 € + 2 % siirron määrästä Ei 104 €
Säästöpankin kortit 2 € + 2 % siirron määrästä Ei 104 €
S-Etukortti Visa 2 € + 2,5 %** siirron määrästä Ei 104,50 €
Aktia MasterCard, Visa Credit Gold 2 € + 2,5 % siirron määrästä Ei 104,50 €
Nordean kortit (paitsi Tuohi) 2 € + 3 % siirron määrästä Ei 105 €
Handelsbankenin kortit 2,90 € + 2,90 % siirron määrästä Ei 105,80 €
Tuohi MasterCard 10 € Kyllä (12 %) 111 €
ST1 Visa*** 15 € Ei 115 €

* Olettaen, että summa maksetaan kokonaisuudessaan 30 päivän kuluttua maksuhetkestä              
** 1.8.2017 alkaen 2 € + 3 %
*** Pienin siirrettävä summa 100 €

Vertailumme korteista Bank Norwegian ei veloita lainkaan palvelumaksua laskun maksusta kortilla. Huonona puolena kuitenkin on kortin korkea korko (19,9 %), jota maksettu summa alkaa kerryttää heti maksupäivästä lähtien. Tästä huolimatta kortti on vertailun edullisin, jos käytetty luotto maksetaan pois kuukauden sisällä lainahetkestä.  

Kalleimmaksi laskun maksu tulee vertailun korteista St1 Visalla, joka veloittaa peräti 15 euroa palkkiota rahansiirrosta luotolta tilille. Lisäksi kyseisellä kortilla pienin mahdollinen siirrettävä summa luotolta tilille on 100 euroa.

Kuten vertailustamme käy ilmi, laskujen maksu kortilla voi tulla yllättävänkin kalliiksi. Yhden laskun maksamiseen luotolla kenenkään talous tuskin kaatuu, mutta tapaa laskujen maksamisesta luotolla ei missään nimessä kannata tehdä! Apua oman talouden hallintaan voi saada esimerkiksi helposta kolmen kohdan budjetista.

Tutustu myös neljään näppärään taloudenhallintasovellukseen!

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut