Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Laskun maksu luottokortilla – Huomioi nämä!

Sivu Juuso Korhonen / joulukuu 29 2020 | Lukuaika: 3 minuuttia

Lomalle lainarahalla

Tili taas tyhjänä, ja laskujen eräpäivät kolkuttavat ovella? Vaihtoehdot ovat tilanteessa melko vähissä: laskun voi joko maksaa luotolla tai eräpäivää voi yrittää siirtää, joku ehkä jättää laskun kokonaan maksamatta. Laskun maksamatta jättäminen ei tietenkään ole hyvä idea, joten käytännössä vaihtoehdoksi jää vertailla luotolla maksamisen ja eräpäivän siirtämisen kustannuksia.

Lue myös: Kulutusluotto voi olla toimiva vaihtoehto luottokortille

Kun rahat ovat vähissä, yksi vaihtoehto on maksaa laskut luottokortilla. Ennen Visan vinguttamista kannattaa kuitenkin tarkistaa, paljonko oma pankki veloittaa provisiota laskujen maksusta luotolla, sillä toimenpide voi tulla yllättävänkin kalliiksi. Monet pankit veloittavat laskujen maksusta luotolla sekä kiinteän provision että tietyn prosenttiosuuden laskun loppusummasta. Joillakin korteilla luotolla maksettu lasku alkaa lisäksi kasvaa heti korkoa, eli laskuja maksaessa luottokorttien koroton maksuaika ei välttämättä päde.

Ennen laskun maksua luottokortilla kannattaa myös varmistaa laskuttajalta, onko laskun eräpäivää mahdollista siirtää. Valitettavasti kaikki laskuttajat eivät kuitenkaan suostu muuttamaan eräpäivää, ja lisäksi siirrosta koituvat kulut voivat olla suuria.

Jos laskujen maksu ja oman talouden hallinta tuottavat vaikeuksia säännöllisesti, kannattaa lukea vinkkimme parempaan taloudenhallintaan!

Miten laskun maksu luottokortilla tapahtuu?

Laskun maksuun luottokortilla on kortintarjoajasta riippuen yksi tai kaksi tapaa. Lähes kaikilla luottokorteilla voi siirtää rahaa käyttötilille, minkä jälkeen laskun voi maksaa normaalisti käyttötililtä. Jotkut pankit tarjoavat lisäksi vaihtoehtoa maksaa lasku verkkopankissa suoraan kortin luottopuolelta.

Laskun maksu luottokortilla: hintavertailu

Tiedätkö, paljonko oma kortintarjoajasi veloittaa laskun maksusta luottokortilla? Laskimme 100 euron laskun maksusta aiheutuvat kokonaiskulut eri korteilla maksettuna.

Luottokorttivertailu Siirry kattavaan luottokorttivertailuun

Vertaillut hinnat ovat pankkien ilmoittamia veloituksia laskun maksulle verkkopankissa kortin luottopuolelta, mikäli tapahtumalle on ilmoitettu erillinen hinta. Muissa tapauksissa veloituksen hintana on käytetty rahansiirron hintaa luotolta käyttötilille verkkopankissa.

Veloitus laskun maksusta luotolla / rahansiirrosta kortin luottopuolelta
Kortti Veloitus laskun maksusta luotolla Korko alkaa kertyä heti 100 € laskun kokonaiskulut*
Bank Norwegian -kortti 0 € Kyllä (19,9 %) 101,67 €
OP MasterCard 2 % siirron määrästä, mutta väh. 3 € Ei 103 €
OP Visa, Visa Gold 2 € + 2 % siirron määrästä Ei 104 €
Säästöpankin kortit 2 € + 2 % siirron määrästä Ei 104 €
S-Etukortti Visa 2 € + 2,5 %** siirron määrästä Ei 104,50 €
Aktia MasterCard, Visa Credit Gold 2 € + 2,5 % siirron määrästä Ei 104,50 €
Nordean kortit (paitsi Tuohi) 2 € + 3 % siirron määrästä Ei 105 €
Handelsbankenin kortit 2,90 € + 2,90 % siirron määrästä Ei 105,80 €
Tuohi MasterCard 10 € Kyllä (12 %) 111 €
ST1 Visa*** 15 € Ei 115 €

* Olettaen, että summa maksetaan kokonaisuudessaan 30 päivän kuluttua maksuhetkestä              
** 1.8.2017 alkaen 2 € + 3 %
*** Pienin siirrettävä summa 100 €

Vertailumme korteista Bank Norwegian ei veloita lainkaan palvelumaksua laskun maksusta kortilla. Huonona puolena kuitenkin on kortin korkea korko (19,9 %), jota maksettu summa alkaa kerryttää heti maksupäivästä lähtien. Tästä huolimatta kortti on vertailun edullisin, jos käytetty luotto maksetaan pois kuukauden sisällä lainahetkestä.

Kalleimmaksi laskun maksu tulee vertailun korteista St1 Visalla, joka veloittaa peräti 15 euroa palkkiota rahansiirrosta luotolta tilille. Lisäksi kyseisellä kortilla pienin mahdollinen siirrettävä summa luotolta tilille on 100 euroa.

Kuten vertailustamme käy ilmi, laskujen maksu kortilla voi tulla yllättävänkin kalliiksi. Yhden laskun maksamiseen luotolla kenenkään talous tuskin kaatuu, mutta tapaa laskujen maksamisesta luotolla ei missään nimessä kannata tehdä! Apua oman talouden hallintaan voi saada esimerkiksi helposta kolmen kohdan budjetista.

Tutustu myös neljään näppärään taloudenhallintasovellukseen!

Saako laskujen maksamiseen lisää maksuaikaa?

Jos sinulla on useampia laskuja avoimena tai tiedät ettet ehdi maksamaan suurempaa laskua eräpäivään mennessä, voit yleensä neuvotella laskuttajan kanssa uuden maksupäivän laskulle. Tämä tulee kuitenkin lähes aina lisäkustannusten kera, mutta on tietysti parempi vaihtoehto kuin jättää laskut maksamatta, sillä se tulee kaikista kalleimmaksi.

Toinen vaihtoehto voi olla pian erääntyvien, vanhojen laskujen maksaminen lainarahalla. Lainarahaa ei kannata käyttää vanhojen velkojen poismaksamiseen kuin harvoissa tilanteissa. Tämä voi kuitenkin joissain tapauksissa olla tapa miten saa maksettua laskusi ajallaan ja vältät viivästysmaksut tai vanhojen laskujen uudelleenjärjestelystä koituvat kulut.

Jos esimerkiksi sinulla on erääntymässä lasku kuukauden viimeisenä päivänä, ja saat esimerkiksi palkan kuukauden puolivälissä, kannattaa ensin ottaa yhteyttä laskun lähettäjään tai lainanmyöntäjään ja pyytää lisää maksuaikaa. Selvitä mitkä lisäkustannukset tästä koituisivat. Jos tämä ei onnistu, voit harkita vaihtoehtoa hakea uutta lainaa, millä maksat edellisen laskusi pois. Näin saat lisää maksuaikaa, ja kun palkkasi tulee kuun puolivälissä, voit maksaa uuden lainan pois.

Kannattaako laskuja maksaa luotolla?

Näin saat laskun maksamiseen lisää maksuaikaa. Laskujen maksamisessa luotolla pitää kuitenkin olla erittäin tarkkana, ja VertaaEnsin.fi ei suosittele käytäntöä, sillä riskinä on, että maksat vanhan velkasi pois, mutta sinulle jää uusi lasku maksettavaksi etkä pystykään maksamaan sitä, ja otat taas lainan edellisen laskun maksamiseen ja jäät kierteeseen. Jos siis harkitset laskun maksamista luotolla, tee itsellesi selkeä maksusuunnitelma, missä aikataulussa saat maksettua uuden luoton pois, ja millaiset mahdolliset lisäkustannukset sinulle siitä syntyvät. Periaatteellisesti lainaa ei ikinä kannata maksaa pois uudella lainalla, sillä se on mahdollinen alku velkakierteelle.

Vertaile luotot ennen kuin maksat laskut lainalla

Jos jostain syystä sinulla ei ole muuta mahdollisuutta, muista ainakin vertailla ensin lainantarjoajien korkoja ja kustannuksia, sillä lainoissa on paljon eroja. Voit helposti säästää satoja euroja vertailemalla, riippuen lainasummasta ja laina-ajasta. Pelkän korkoprosentin vertaileminen ei riitä, vaan lainasta kannattaa myös selvittää muut kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko on hyvä mittari vertailla eri lainoja, sillä se ottaa nimelliskoron lisäksi huomioon myös lainan muut kustannukset kuten kuukausittaiset tilinhoitomaksut.

Voit vertailla laskun maksamiseen soveltuvia lainoja kätevästi ja nopeasti sivuillamme. Lainalaskurimme selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Määritä laskuriin myös asumismuotosi, työsuhteesi muoto, bruttopalkkasi ja lainan tarkoitus, niin laskuri näyttää sinulle vertailun tulokset ja niistä sinulle parhaiten sopivimmat vaihtoehdot.

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut