Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Esittelyssä: Bank Norwegian luottokortti

Sivu Anleena Haustola / lokakuu 23 2017 | Lukuaika:

Bank Norwegianin luottokortti

Norwegian haluaa olla haastaja

Bank Norwegian lanseerasi vuonna 2016  luottokortin Suomen markkinoille: Norwegian-luottokortin. Millainen on tämä lentoliikenteessä haastajana esiintyneen yrityksen luottokortti? Selvitimme, kenelle kortti sopii, ja miten se eroaa muista markkinoilla olevista luottokorteista. Lisäksi vertasimme kortin kustannuksia ja etuja muihin kortteihin.

Luottokorttivertailu

Lue lisää Norwegianin lainoista ja luottokorteista hintavertailustamme!

Vuosimaksuton kortti, joka tarjoaa etuja matkailijoille

Bank Norwegianin tarjoama Norwegian-kortti on Visa-luottokortti, jonka käytettävyys on maailmanlaajuisesti erittäin hyvä. Kortti on vuosimaksuton, eikä sen hankkimiseksi tarvitse olla minkään pankin jäsen, joten Norwegian-korttia voidaan pitää niin sanottuna matalan kynnyksen luottokorttina.

Korttiin ei ole tarjolla debit-ominaisuutta, eli kyseessä on pelkkä luottokortti.

Lue lisää: Esittelyssä Bank Norwegian

Norwegian kortti on vuosimaksuton luottokortti, jossa on matkavakuutus. Vuosimaksuttomassa kortissa matkavakuutus on melko avokätinen etu, sillä yleensä matkavakuutuksen sisältävästä luottokortista saa maksaa ainakin 50 euroa vuodessa. Muun muassa vuosimaksuttomaan Aktia Mastercard Gold -luottokorttiin kuuluu myös matkavakuutus.

Norwegian-luottokortin matkavakuutus astuu voimaan, kun matkasta on maksettu vähintään puolet Norwegian-kortilla.

Lue lisää: luottokorttien matkavakuutuksista

Matkavakuutuksen lisäksi Norwegian-kortti tarjoaa poikkeuksellisesti maksuttomia käteisnostoja luottopuolelta ympäri maailmaa. Lähes kaikissa maksukorteissa credit-puolelta tehdyistä nostoista peritään maksu, mutta Norwegian-kortissa maksua ei ole. 

Ostoksista tai käteinostoista automaatilta ei kerry korkoa, mikäli maksaa laskun kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Mikäli tekee tilisiirtoja, maksaa laskuja tai nostaa käteistä pankin tiskiltä, lasketaan korko 19,99% nostopäivästä/tilisiirtopäivästä lähtien.

banknorwegian_visa

CashPoint-pisteet

Norwegian lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmassa ansaitset CashPoint-pisteitä kaikista Norwegianin lennoista, hotelliöistä lukuisissa eri hotelleissa, autonvuokrauksesta eri maissa ja Norwegianin luottokorttiostoksista. Pisteillä voi lunastaa esimerkiksi minkä tahansa Norwegianin lennon tai vaikkapa  ilmaisen matkatavaran. Pisteitä ansaitsee lentolipputyypin sekä lipun hinnan mukaan.

Pisteitä kertyy edullisemmista LowFare-tyypin lipuista 2% lipun nettohinnasta (poislukien lentoverot ja muut lisämaksut), ja 5 % mikäli lentolippu ostetaan Norwegianin luottokortilla. Kalliimmista ja joustavimmista Flex-tyypin lipuista kertyy jopa 20 prosenttia pisteitä.

Lisäksi bonusta saa yhden prosentin verran CashPoint-pisteinä kaikista tavaraostoista, jotka on tehty Norwegianin luottokortilla.  1 CashPoint piste vastaa 1 norjan kruunua (1 NOK= n. 0,1 EUR)

Vertaa luottokortteja
Vertaa Norwegian-korttia muihin luottokortteihin!

Ohjelmaan kuuluu myös palkintoja. Niitä ovat esimerkiksi maksuton istumapaikkavaraus, Fast Track, ylimääräinen kirjattava matkatavara tai 2% enemmän CashPoint pisteitä seuraavista lennoista. Joka kuudennesta lennosta saa yhden palkinnon, ja sitä voi käyttää niin monella lennolla kuin ehtii tai haluaa.

Palkintoetu on voimassa 12 kuukautta. CashPoint-pisteillä voi maksaa Norwegianin lentolippuja kokonaan tai osittain. Pisteet ovat voimassa hankintavuodesta 2 vuotta eteenpäin vuoden loppuun saakka.

Norwegian-kortti on myös lentopisteluottokortti, sillä Norwegian-kortilla tehdyistä ostoksista saa CashPoints-pisteitä, joita voi käyttää Norwegianin lentoihin. Norwegian-kortti toimii myös pisteiden osalta eri tavalla kuin useimmat luottokortit, sillä se muuttaa pisteet suoraan valuutaksi.

Yksi CashPoint-piste vastaa yhtä Norjan kruunua. Täten kerättyjen etujen määrää on helppo seurata, kun pisteet voi muuttaa suoraan valuutaksi eikä matkaajan tarvitse erikseen ottaa selvää, millaisia etuja milläkin pistemäärällä saa.

Norwegian-kortin tarjoamat piste-edut eivät ole kuitenkaan niin monipuoliset kuin monissa muissa lentopisteluottokorteissa.

Norwegian-kortilla pisteitä kertyy seuraavasti:

  • 20% CashPoints-pisteitä Flex lippujen hinnasta
  • 5% CashPoints-pisteitä LowFare lippujen hinnasta
  • 1% kaikista kortilla tehdyistä ostosten hinnoista

Kortin heikkoutena korkea korko

Norwegian-kortti sopii henkilölle, joka maksaa luottokorttilaskunsa heti pois, eikä tarvitse varsinaista luottoa, sillä kortin todellinen vuosikorko on korkea (21,92 % 1500 euroa summalle).

Korttia voi suositella ilmaisen vuosimaksun ja matkavakuutuksen ansiosta hyväksi lisäkortiksi lompakkoon. Maksukortti kannattaa kuitenkin aina valita tarkasti, jotta kortin ominaisuuksista pääsee hyötymään parhaiten.

Luottokorttivertailu

Ennen kuin valitsee parhaan luottokortin, kannattaa tutustua luottokorttien ominaisuuksiin!

Lue lisää Bank Norwegianin luottokortista ja lainoista puolueettomasta ja ilmaisesta hintavertailustamme!

Syrjäyttääkö Norwegianin luottokortti perinteiset lentoluottokortit?

Suomessa yleisimmät lentopisteohjelmat ovat Finnair Plus sekä SAS Eurobonus. Suomalaiset voivat kuulua minkä tahansa muun lentoyhtiön pisteohjelmaan, mutta Finnairin ja SASin pisteohjelmissa on se etu, että palkintopisteitä voi kerryttää myös suomalaisen pankin luottokortilla.

Esimerkiksi Nordea tarjoaa lentopisteluottokortteja, jotka kerryttävät kaikista ostoksista lentopalkintopisteitä joko Finnair Plus- tai SAS Eurobonus-ohjelmaan.

Bank Norwegian -luottokortti tarjoaa kuitenkin näille kahdelle ohjelmalle varteenotettavan kilpailijan – luottokortilla voi kerryttää kaikista ostoksista Norwegian-lentoyhtiön rewards-ohjelman CashPoint-pisteitä.

Voit vertailla Norwegianin luottokorttia muihin luottokortteihin näppärästi ilmaisessa hintavertailussamme:

Vertaa luottokortteja Me vertaamme, sinä säästät.

Lähteet:

Bank Norwegian

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut