Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Suomen hulppein maksukortti – Paljonko se maksaa ja mitä sillä saa?

Sivu Niina Tuttavainen / joulukuu 29 2017 | Lukuaika: 3 minuuttia

amex platinum

Usein kuulee puhuttavan luksusluottokorteista, joihin pääsee käsiksi vain, jos luottokorttiyhtiöt niitä asiakkailleen tarjoavat. Tällaisia mystisiä miljonäärien luottokortteja ovat esimerkiksi Musta Amex, Visa Black Card ja MasterCard Black Card. Kyseisten korttien maine huokuu ylellisyyttä, ja niistä liikkuu todennäköisesti enemmän legendoja kuin faktoja.

Onneksi myös tavallisilla kuolevaisilla on mahdollisuus päästä käsiksi luottokorttien tarjoamaan luksukseen erilaisten Premium-korttien kautta. Tänään esittelemme Suomen vuosimaksultaan kalleimman kaikille saatavilla olevan maksukortin, American Express Platinum Cardin!

Jos juuri nyt ei tarvitse Premium-luottokorttia, kannattaa tutustua edullisten perusluottokorttien valikoimaan, sillä myös ne tarjoavat monia rahanarvoisia etuja. Voit vertailla kaikkia markkinoilla olevia luottokortteja vertailussamme:

Luottokorttivertailuun Löydä sinulle sopivin luottokortti

American Express Platinum Card

Kaikki American Expressin Suomen valikoimassa olevat kortit ovat maksuaikakortteja, eivätkä luottokortteja kuten usein kuulee virheellisesti sanottavan. American Express Platinum Card on hulppein firman Suomen markkinoilla tarjolla olevista korteista, ja kortin vuosimaksukin on varsin tyyris 700 eurollaan.

Platinum Cardilla ei ole ennalta määrättyä luottorajaa, vaan korttia voi vinguttaa oman harkinnan mukaan. Kortin lasku täytyy kuitenkin maksaa kerran kuukaudessa kokonaan. Viivästyneet maksut kerryttävät korkoa 7 %.

Lue myös: Esittelyssä American Express

Amex Platinumin edut

Suolaisen vuosimaksun hinnalla pääsee luonnollisesti käsiksi moniin erilaisiin etuihin. Yksi ylellisimmistä kortin tarjoamista eduista on epäilemättä Platinum Lifestyle-palvelu, jonka kautta itselleen voi yhdellä puhelinsoitolla järjestää kaiken tarvittavan aina ravintolan pöytävarauksesta mittatilauspuvun teettämiseen. Palvelu on suomenkielinen ja käytettävissä sekä Suomessa että ulkomailla.

Concierge-palvelun lisäksi Platinum Card tarjoaa monenlaisia matkustamiseen liittyviä etuja:

 • kattava matkavakuutus 
 • rajaton pääsyn yli tuhanteen lentokenttäloungeen 
 • Platinum Matkapalvelu: vain kortin omistajille suunnattu täyden palvelun matkatoimisto
 • pääsy useiden hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmien VIP-tasolle, sekä pääsy Hertz- ja Avis-autovuokraamoiden kanta-asiakasohjelmiin
 • Preferred Golf -ohjelma takaa ilmaisen kierroksen yli 70 golfkentällä
 • Global Assist -palvelu auttaa matkoilla pulaan joutuneita kortin omistajia vuorokauden ympäri suomen kielellä

Platinum Cardilla voi luonnollisesti kerätä myös American Expressin palkintopisteitä. Kortilla saa 1,5 Membership Rewards -pistettä jokaista käytettyä euroa kohden. Tavanomaisten käyttötapojen lisäksi pisteitä voi siirtää Amexin partnereiden pisteohjelmiin, ja niillä voi maksaa  esimerkiksi Platinum Matkapalvelun kautta tehtyjä matkavarauksia. Pisteet eivät vanhene, joten niitä voi keräillä rauhassa suurempiakin hankintoja varten.

Lue lisää Amexin pisteohjelmasta

Platinum Cardin erikoisedut hemmottelevat myös musiikin ystäviä, sillä American Express Invites tarjoaa usein mahdollisuuden ostaa lippuja maailmantähtien konsertteihin jo ennen julkisen lipunmyynnin alkamista. Lisäksi kortin omistajille on tarjolla rajoitettu erikoiserä lippuja useimpiin Live Nationin järjestämiin tapahtumiin.’

Platinum Cardiin sisältyy myös shoppailua helpottavia etuja. Kortilla saa ostoturvavakuutuksen sillä maksetuille tuotteille rikkoutumisen ja varkauden varalta. Ostoturva on voimassa 90 päivää tuotteen ostohetkestä lähtien, ja enimmäiskorvaus tuotetta kohden on 2 000 €. Korttiin kuuluu myös palautusturva, joka hyvittää tuotteen hinnan, jos ostettua tuotetta ei haluakaan pitää, ja kaupan vaihto- ja palautusoikeus on jo päättynyt. Palautusturva on voimassa niin ikään 90 päivää ostohetkestä lähtien, ja enimmäiskorvaus tuotetta kohden on 400 €.

Tutustu myös Suureen luottokorttivertailuun, jossa Amex Platinum voitti parhaan Premium-luottokortin tittelin!

Kuka voi saada kortin?

Hinnastaan ja kattavista eduistaan huolimatta American Express Platinum Cardia hakeakseen ei tarvitse olla miljonääri, vaan korttia voi hakea, jos täyttää varsin kohtuulliset vaatimukset:

 • on täyttänyt 18 vuotta
 • omistaa suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen
 • on vakituisessa työsuhteessa
 • vuositulot ylittävät 20 000 €
 • on kirjoilla Suomessa

Lue myös: Mitä tulee ottaa huomioon luottokorttia valitessa?

American Expressin lisäksi myös Diners Club on tunnettu luottokorttiensa kattavista lisäeduista. Jos toivoo luottokortilta runsaasti lisäetuja, mutta Amex Platinum ei ole aivan sitä, mitä kortilta kaipaa, kannattaa siis tarkistaa myös Diners Clubin korttivalikoima.

Lue myös: Kumpi on parempi, Amex vai Diners Club?

 

Lähde: American Express

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut