Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Luottokortti

Lue 5 syytä, miksi luottokortin hankkiminen kannattaa

Sivu Anleena Haustola / tammikuu 2 2018 | Lukuaika: 2 minuuttia

5 syytä miksi hankkia luottokortti

Miksi luottokortti kannattaa?

Luottokortin hankkimiseen liittyy monia eri kysymyksiä ja monet saattavat ajatella, että se on täysin hyödytön hankinta. Luottokortti on kuitenkin usein oman talouden seurantaa helpottava ja tukeva hankinta, jolla on monenlaisia etuja.

Tähän artikkeliin onkin listattu viisi syytä siitä miksi luottokortin hankkiminen on kannattava päätös, jota jokaisen kannattaa harkita.

Voit vertailla kaikkia markkinoilla olevia luottokortteja ilmaisessa hintavertailussamme varmistaaksesi itsellesi parhaiten sopivan kortin:

1. Mahdolliset lentopisteet ja matkavakuutus

Paljon matkustelevan kannattaa harkita lentoyhtiön ja luottokortin yhdistelmäkorttia, jolloin jokaisesta kortilla ostetusta ostoksesta saa pisteitä, joita voi hyödyntää esimerkiksi lentojen ostamisessa, hotellien varaamisessa tai matkustusluokan korottamisessa.

Lentopisteluottokorttien koroissa, vuosimaksuissa sekä palkintopisteiden kertymisessä voi olla merkittäviä eroja. Kortteja onkin hyvä vertailla tarkkaan ennen päätöksen tekemistä, jotta saa kaiken hyödyn irti lentoyhtiöiden palkintopisteistä sekä kortin tuomista eduista. Lentopisteluottokortteja tarjoaa esimerkiksi Bank Norwegian.

Useiden lentoyhtiöiden ja luottokorttien yhdistelmäkortit sisältävät esimerkiksi valmiiksi matkavakuutuksen, jolloin kuluttajan ei tarvitse erikseen ostaa matkavakuutusta.

Lue lisää: Luottokorttien matkavakuutukset

2. Luottokortti tarjoaa turvaa

Suurien käteissummien mukana kantaminen on aina riskialtista. Käteistä on hyvä olla mukana jonkin verran, mutta suurempien käteissummien sijasta on kortti turvallisempi vaihtoehto pitää mukana. Käteinen on yleisesti ottaen helpompi varastaa, koska sitä varten ei tarvitse selvittää kortin PIN-koodia eikä käteisen jäljittäminen ole niin helppoa.

Matkavakuutus korvaa yleensä kadotetun lompakon sisällön ulkomailla, mutta kotivakuutuksessa on usein noin 100 euron omavastuu, jolloin tätä pienemmät käteissummat voivat jäädä korvaamatta Suomessa. Mikäli korttisi varastetaan ja ilmoitat sen kadonneeksi tai varastetuksi, et joudu itse korvaamaan mahdollisia väärinkäytöksiä myös tätä pienemmistä summista Suomessakaan.

Lue myös: Luottokortin ostoturva

Luottokorttiyritykset tarjoavatkin turvan mahdollisen petoksen, menetyksen tai varkauden sattuessa myös ilman matka- tai kotivakuutusta. Vastuu kortin väärinkäytöstä siirtyy yleensä heti katoamisilmoituksen jälkeen.

Lue lisää: Mitä tehdä jos kortti katoaa?

Asiakas voi kuitenkin joutua vastuuseen kortin katoamisesta tai väärinkäytöstä, jos hän on toiminut huolimattomasti, luovuttanut kortin ulkopuoliselle tai viivyttelee katoamisilmoituksen tekemisessä.

Tiesitkö, että kun ostat lennot luottokortilla, suojaa kuluttajansuojalaki sinua mahdollisessa konkurssitilanteessa ja voit vaatia hyvitystä rahoillesi luotonantajalta. Esimerkiksi pankkikortilla tai tilisiirrolla maksettaessa tällaista lain suomaa turvaa ei ole.

3. Nettishoppailuun

Visa Electron tai Debit-ominaisuuden sisältävä kortti on hyvä maksuväline arkiostoksissa, mutta netistä shoppaillessa on luottokortti asiakkaan turva: jos tavaraa ei toimiteta tai se on virheellinen, voi luottokorttiyhtiöltä vaatia korvausta pieleen menneistä kaupoista.

Moniin luottokortteihin kuuluu myös tuoteturvavakuutus, joka korvaa jo ostetun, vahingoittuneen tuotteen. Ehdot vaihtelevat kuitenkin eri kortinmyöntäjien välillä.

Jotkin nettipalvelut kuten Netflix vaativat, että asiakas rekisteröityy luottokortilla, ellei pankkikorttia ole hyväksytty nettimaksamiseen. Luottokortilla maksaessa ei myöskään tarvitse hankkia esimerkiksi PayPal-tiliä nettishoppailua varten, sillä useimmat nettisivut hyväksyvät tunnetuimmat luottokortit maksuvälineinä.

Lue lisää: Opas nettishoppailuun

4. Reissaamiseen

Ulkomaan reissulla törmää usein tilanteeseen, jossa hotellin varaus tai auton vuokraus on mahdotonta ilman luottokorttia. Tällä mahdollistetaan se, ettei asiakas voi lähteä maksamatta, ja tarvittaessa asiakasta voidaan laskuttaa jälkikäteen esimerkiksi maksamattomasta minibaarin käytöstä.

Lue myös: Luottokortti ulkomailla

5. Yleinen joustovara talouden hallintaan

Luottokortti tarjoaa turvaa tilanteissa, joissa pankkitili näyttää tyhjältä ennen palkkapäivää, mutta rahalle olisi silti tarvetta. Useimmat luottokortit tarjoavat keskimäärin 30 päivän ilmaisen takaisinmaksuajan, jolloin luottokorttia voi käyttää huoletta, kunhan muistaa maksaa käytetyn luoton takaisin ennen kuin korot alkavat kertyä.

Tiesitkö, että luottokortti toimii myös paikoissa joissa ei ole toimivaa tietoliikenneyhteyttä, esimerkiksi junissa ja lentokoneissa, sillä luottokortti ei tarvitse varmennusta maksamiseen toisin kuin esimerkiksi Visa Electron.

Luottokorttivertailu

Lähteet:

visa.fi, kkv.fi, finanssivalvonta.fi

Etsitkö luottokorttia?

Vertailemalla luottokortteja löydät parhaimmat edut