Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Näin voit saada pikavipin ilman korkoa

Pikavippi ilman korkoja onnistuu ainakin neljän lainantarjoajan kohdalla. Ensinnäkin Suomilimiitiltä voi saada vipin 1000 euroon saakka ilman kuluja, jos pystyy maksamaan koko luoton takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää. Tämä tarjous koskee kuitenkin vain uusia asiakkaita, joten jos olet ensimmäistä kertaa liikkeellä, sinulla kävi lykky.

Suomilimiitin ohella myös Suomen Tililuotolta on mahdollista saada vippi ilman korkoja, kunhan muistaa maksaa pikalainan ajoissa ennen lähestyvää ensimmäistä eräpäivää. Lisäksi uusi asiakas voi saada kulutonta lainaa myös Limiitti.fi:ltä sekä Eurolimiitiltä, mutta lainan yläraja on puolet pienempi, nimittäin 500 euroa. Näin ollen, jos tiedät että ennätät maksamaan koko lainan 30 päivän aikana takaisin, voit saada pikavipin ilman kuluja. Sinun täytyy kuitenkin olla uusi asiakas.

Kovakorkoiset pikavipit

Toisin sanoen laina ilman korkoa on suunniteltu etupäässä uudemmille rahoituslaitoksen tai pankin asiakkaille, koska aikaisemmille lainanottajille vipin korko on korkeampi. Näin ollen vaikka uudet asiakkaat voivat saada Suomilimiitin pikavipin ilman korkoa ensimmäiselle kuukaudelle, sen normaali vuosikorko on paljon korkeampi 106,8 % normaaleille asiakkaille kuukauden jälkeen. Näin korkeat korkoprosentit johtuvat yleensä pikavipin laina-ajan verrattaisesta lyhyydestä muihin lainoihin verrattuna.

Koska Suomilimiitin vuosikorko on niin korkea, yritys tykkääkin ilmoittaa sen mieluummin kuukausikorkona, joka on vaivaiset 8,9 %. Jos jonkun lainan kuukausikorko näyttää vähän alle 10 %, kannattaa muistaa että lainan vuosikorko voi todellisuudessaan olla jopa yli 100 prosenttia. Toisaalta jos vipin takaisinmaksussa menee vain kuukausi tai pari, ei vuosikorkoa kannata niin paljon tuijottaa.

Pikavipin muut kustannukset

Koron lisäksi pikavippeihin kuten muihinkin käyttöluottoihin kuuluu yleensä muitakin kustannuksia kuten erinäiset aloitus- sekä nostokulut, jotka saattavat edustaa isoa määrää lainan kokonaissummasta. Esimerkiksi lainan nostokulu liikkuu yleensä 5-25 % välillä nostosummasta. Esimerkiksi Viikinkilaina perii nostokulua 25 prosenttia, joten jos nostaa 1000 euroa, siitä menee 250 Viikinkilainan kassaan. Koristeena kakun päällä komeilee myös ylimääräiset korkokulut.

Toisaalta vippimarkkinoilta löytyy myös alhaisempaa korkoa periviä yrityksiä. Yhtenä esimerkkinä Credit24:n nostokulu on ainoastaan 6,95 prosenttia, mutta vuosikorko on toisaalta kovempi 90 prosenttia ja risat. Toisaalta markkinoilta löytyy myös toimijoita, joiden nostokulut ja vuosikorot ovat maltillisempia. Hyvänä esimerkkinä on Credigo, joka perii lainasta ainoastaan korkokustannuksia. Näin ollen piilokustannuksista ei tarvitse kantaa huolta.

Löydät matalakorkoisen pikavipin vertailemalla hintoja

Jos haluaa bongata halvimman lainan tai pikavipin jolla on pienin korko, kannattaa pikavippien kustannuksia vertailla huolella. Toisaalta jos rahantarve tulee usein yllätyksenä puun takaa, voi olla aika miettiä myös omaa suhtautumista rahankäyttöön. Esimerkiksi budjetoimalla ja menoja suunnittelemalla voi yrittää välttyä vaaralliselta pikavippikierteeltä.

Yleisesti ottaen uudet pikavipit eivät ole kaikkein edullisimpia lainoja, koska niiden maksuaika on verrattain lyhyt ja lainasummat pieniä. Tämän takia on syytä joka kerta miettiä, onko pikavipin ottaminen johonkin menoon todella tarpeellista. Lainan ottamisen sijaan voi yrittää odottaa tulevaan palkkapäivään tai kokeilla rahan lainaamista sukulaiselta. Pikavipin ottamisen tulisi aina olla viimeinen vaihtoehto raha-huolien selvittämiseksi. Jos kaikesta huolimatta päätät ottaa pikavipin, kannattaa kaikki lainat kilpailuttaa kustannusten säästämiseksi.

Pikavippien korkokatto

Pikavippien korkokatoksi tuli 2 000 euroa vuonna 2013. Tämä tarkoitti käytännössä sitä, että todellinen vuosikorko sai olla enimmillään viitekorko + 50 prosenttia alle 2 000 euron lainoissa. Asetuksen johdosta monet pikalainafirmat lähtivät pois markkinoilta, mutta jotkin lainantarjoavat keksivät tapoja kiertää uutta lakia.

Pikavippifirmat alkoivat nimittäin tarjoamaan joustoluottoja kerralla maksettavien pikavippien sijaan. Näin ollen lainanhakija sai tarvitun 500 € vipin sijaan 2 000 euroa, jota hän sai nostaa tarpeensa mukaan. Korkokatto ei siis toimi, koska lainaa on myönnetty 2 000 euroa 500 euron sisään. Näin ollen rahoituslaitos voi pyytää lainalta korkeampaa korkoa jos kuluttaja nostaa vain 500 euron summan.

Korkokatto epäonnistui siis osittain, koska lainhakijat pystyvät nyt nostamaan aiemman 500 euron sijaan maksimissaan 2 000 riihikuivaa kahisevaa. Lisäksi täytyy vielä muistaa, että kuluja kertyy salakavalasti jokaisesta nostosta.

Pikavippien todellinen vuosikorko

Korkokaton tarkoitus oli estää korkeuksiin kipuavat pikavippien vuosikorot, mutta asetus laajalti epäonnistui tavoitteessaan: Joustoluotoiksi muunnettujen pikavippien todelliset vuosikorot hätyyttelivät nimittäin jo 700 prosentin rajoja.

Todellinen vuosikorko onkin yksi parhaimmista mittarista lainojen oikeille kustannuksille, koska se sisältää lähes kaikki lainan kulut kuukausimaksuista korkokuluihin. Etenkin lyhyissä sekä pienen lainasumman omaavissa lainoissa todellinen vuosikorko voi nousta pilviin, koska erinäiset tilinhoitomaksut sekä nostokulut voivat muodostua suhteellisen suureksi osaksi lainan kokonaista summaa. Tämän vuoksi lainojen vertailu kannattaa etenkin pienempien pikalainojen kohdalla.

Nykyisen korkokaton muuttaminen

Muutoksia ollaan suunnittelemassa pikavippien korkokattoon, joiden tarkoituksena on kiristää vippien sääntelyä ja tiukentaa yleisesti lainojen ehtoja sekä kustannuksia.Toteutuessaan uusi korkokatto koskisi myös yli 2 000 € lainoja, eli myös muitakin luottoja pikavippien lisäksi. Tällä tavalla erilaisten sääntöjä kiertävien joustoluottojen kuluja voitaisiin alentaa. Lisäksi asetuksen tavoitteena on rajoittaa tavallisten sekä vertaislainojen todellinen vuosikorko 30 prosenttiin. Näin ollen luotosta olisi kiellettyä periä korkokaton ylittäviä kustannuksia.

Korkokustannusten lisäksi mietitään myös sitä, kannattaisiko muillekin kuluille asettaa jokin raja. Joidenkin mukaan euromääräinen raja olisi mahdollisesti parempi kuin korkoihin perustuva, jotta saataisiin ajoittain korkeita tilinhoito- ja avausmaksuja kohtuullisemmiksi. Kustannuksia voitaisiin esimerkiksi rajoittaa vuosittaisella tasolla.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Maksuaika pikavipeissä on tyypillisesti verrattain lyhyt, eikä se ole yleensä pituudessaan kovin paljoa muutamaa viikkoa tai kuukautta pidempi, koska myös lainan määrä on suhteellisen pieni. Pikavipin jossa ei ole korkoa voi joissakin tapauksissa saada, jos maksaa lainan kokonaisuuden takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää. Tämä johtuu usein siitä, että jotkin pikavippifirmat tarjoavat uusien asiakkaiden toivossa houkuttelevia avajaistarjouksia.

Pienlainat tulivat Suomen markkinoille vuonna 2005, ja niiden tarjonta kasvoi hetkessä huimasti. Tällä hetkellä vippien tarjoajien määrä on vähentynyt: tarjoajia on kuitenkin reilusti yli parikymmentä markkinoilla. Lainaehdot eivät ole usein yhtä tiukat kuin esimerkiksi pankkien myöntämissä lainoissa, vaikka pikavippeihin ei vaadita vakuuksia eikä takaajia. Vaatimuksena on usein kuitenkin säännölliset tulot, mutta tulojen ei tarvitse olla kovin suuret.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.