Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Yleistä 500 € pikavipistä

Useimmiten 500 euron lainat ovat siis pikavippejä. Periaatteessa pikavipit toimivat samalla periaatteella kuin kaikki muutkin lainat, mutta nimensä mukaisesti niiden hakuprosessi on yleensä suhteellisen nopea. Monet pikavippifirmat ottavat hakemuksia vastaan vuorokauden ympäri, ja usein hakemuksia käsitellään kaikkina viikonpäivinä. Lainapäätöksen jälkeen rahansiirron nopeus riippuu siitä, onko lainaajalla ja lainanottajalla tili samassa pankissa. Jos tilit ovat samassa pankissa, rahat siirtyvät tilille heti, kun tilisiirto on tehty. Jos tilit kuitenkin ovat eri pankeissa, rahansiirrossa kestää useimmiten 1-2 pankkipäivää.

Pikavippien lainasummat ovat yleensä suhteellisen pieniä, useimmiten korkeintaan 2 000 €. Pienimmät pikavipit ovat tyypillisesti noin 100 euron lainoja, jotkut tosin tarjoavat jopa tätä pienempiä, muutaman kympin, lainoja. Pikavippien korot ovat usein korkeammat kuin perinteisten kulutusluottojen, millä pyritään tasaamaan helpon ja nopean lainapäätöksen lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Toisin kuin muiden lainojen, pikavippien korko on usein ilmoitettu kuukausikorkona eikä vuosikorkona. Pikavippien käsistä karanneita korkoja on pyritty suitsimaan korkokatolla, jonka mukaan alle 2 000 € pikavippien todellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 50 %.

 Mistä saa 500 € pikavipin?

500 euron pikavippejä tarjoavat käytännössä kaikki pikavippifirmat. Esimerkiksi Credit24, Eurolimiitti, Suomilimiitti ja Suomen tililuotto ovat tunnettuja pikavippien tarjoajia. Kaikki 500 euron pikavippejä tarjoavat yritykset löytyvät vertailustamme.

Pikavippien vertailu on tärkeää

Suomen pikavippimarkkinoilla on valtava määrä lainantarjoajia, joista jokainen mainostaa olevansa Suomen paras ja edullisin, vaikka todellisuudessa eri lainantarjoajien lainaehdot, ja sitä myötä kustannukset, eroavat suuresti toisistaan. Tarjonnan laajuuden vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla pikavippien kustannuksia ennen lainahakemuksen tekemistä.

Alle 2 000 euron pikavippien todellinen vuosikorko ei lain mukaan saa olla yli 50 %. Suurin osa pikavippifirmoista tarjoaakin lainaa nyt noin 49 prosentin todellisella vuosikorolla. Osa pikavippifirmoista mainostaa harhaanjohtavasti tarjoavansa pikavippejä, joiden todellinen vuosikorko on 0 %. Tämä kuitenkin pitää paikkaansa vain hyvin tiukoin ehdoin: tarjous koskee tyypillisesti uusia asiakkaita, ja laina on korotonta vain, jos luotto maksetaan kokonaisuudessaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Ensimmäisen eräpäivän jälkeen maksettavan lainan korko saattaa ylittää jopa 100 prosenttia. Ei siis kannata hämääntyä hyvältä kuulostavista tarjouksista, vaan on parempi suhtautua kriittisesti kaikkeen, mitä pikavippifirmat mainostavat. Käytännössä uskomattoman hyvänkuuloiset diilit eivät koskaan ole totta.

Nykyään monet pikavipit ovat eräänlaisia joustoluottoja, koska pikavippifirmat pyrkivät kiertämään lain pikavipeille määrittämää korkokattoa. Korkokatto ei siis koske joustoluottoja. Käytännössä joustoluotto tarkoittaa, että koko lainasummaa ei ole pakko nostaa kerralla, vaan lainaa voi nostaa käyttöön aina tarpeen mukaan. Joustoluoton tapauksessa kannattaa tarkistaa, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio, ja kuinka suuri nostopalkkio on. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa usein.

Paras keino hahmottaa, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kaikkine sivukuluineen, on lainan kokonaiskustannusten laskeminen ennen lainan ottamista. Kokonaiskustannuksia laskiessa huomioidaan lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksu, tilinhoitomaksut, nostopalkkiot), ja kokonaiskustannukset ovat aina luotettava mittari lainojen vertailussa, olipa kyse sitten pikavipistä tai kulutusluotosta. Vertailussamme pikavippien kohdalla kerrotaan suoraan lainan kokonaiskustannukset, joten vertailu on helppoa, eikä sinun tarvitse itse laskea kustannuksia.

Vaikka äkkiseltään ajateltuna tuntuisi, että 500 euron pikavippien kokonaiskustannuksissa ei voi kovin suuria eroja olla, todellisuudessa lainoissa kuitenkin on valtavia eroja. Vertailumme paljastaa, että 500 euron pikavipin kokonaiskustannukset 4 kuukauden maksuajalla vaihtelevat 543 euron ja 732 euron välillä. Eroa kalleimman ja halvimman lainan kokonaiskustannuksilla on siis peräti 189 euroa, mikä on suuri summa kenen tahansa lompakossa.

Vaikka pikavippi tuntuukin helpolta ja nopealta ratkaisulta, kun tarvitsee lainaa ”vain” 500 euroa, on lainasumma kuitenkin jo sen verran suuri, että sen lainaamalla voi ajautua taloudellisiin vaikeuksiin. Niinpä omaa lainantarvetta on syytä pohtia varsin kriittisesti ennen lainan ottamista.

Ennen pikavipin hakemista

Ennen kuin hakee pikavippiä, kannattaa arvioida oma maksukyky realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös lainan maksuaikataulua kannattaa miettiä tarkkaan. Usein pikavippien takaisinmaksuajat ovat varsin lyhyitä, minkä vuoksi omaa taloudellista tilannetta on todella syytä pysähtyä miettimään. Jos nyt tarvitsee lainaa 500 euroa, pystyykö parissa kuukaudessa maksamaan saman summan korkoineen ja muine kuluineen takaisin?

Oman maksukyvyn arvioimisen lisäksi lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, vaikka 500 euron pikavippi ei suurelta rahasummalta tuntuisikaan. Jos omat rahat eivät riitä lainalla rahoitettavan tuotteen ostoon, kannattaa aina miettiä, tarvitseeko kyseistä tuotetta todella niin kovasti, että ei voi odottaa summan säästämistä. Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata maksaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Lainarahan käyttö esimerkiksi alkoholiin tai rahapeleihin ei ole kannattavaa missään olosuhteissa. Tärkeintä lainanottoa harkitessa onkin olla rehellinen itselleen ja selvittää, menevätkö lainarahat oikeasti tarpeelliseen kohteeseen. Hyvä on myös miettiä, kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun sovitussa aikataulussa.

Kannattaa muistaa, että pelkkä lainatarjous ei sido ketään mihinkään, eikä huonoa lainatarjousta tule tietenkään hyväksyä. Lisäksi lain mukaan netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä, jos lainanotto alkaa kaduttaa.

500 € pikavipin hakeminen

500 euron pikavipin hakeminen käy helposti netissä, eikä pikavippifirmoilla konkreettisia konttoreita tai asiakaspalvelupisteitä olekaan. Jotkut firmat mahdollistavat lainan hakemisen myös tekstiviestillä. Viestin hinta kannattaa tarkistaa, sillä hakemusviestin hinta saattaa olla jopa useita euroja.

500 euron pikavippiä voi hakea myös vertailumme kautta. Kun on löytänyt mieluisen lainavaihtoehdon vertailusta, on lainan hakeminen helppoa: "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän nettisivuille, missä voi tutustua tarkemmin lainatuotteeseen ja jättää hakemuksen.

Useimmat lainantarjoajat vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, moitteettomia luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia.

Ennen lainahakemuksen jättämistä kannattaa vielä varmistua, että oma talous on sillä mallilla, että sillä voi ottaa lainaa 500 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varmistaa omien tulojen ja menojen olevan tasapainossa niin, että pystyy maksamaan lainan kuukausierät takaisin ongelmitta.

Lainatarjouksen valitseminen

Parhaimman lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, mutta kannattaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoaja nettisivuillaan suurin kirjaimin vakuuttaa, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Etenkin pikavippien kohdalla mainonta on usein harhaanjohtavaa, ja lainan todelliset kustannukset ovat helposti aivan muuta kuin miltä lainanottohetkellä vaikutti.

Osa lainantarjoajista saattaa esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa. Väite voi sinällään olla aivan totta, mutta korottomuuden ehdot ovat todennäköisesti hyvin tiukat ja vaikeat täyttää. On myös mahdollista, että korottomuuden takia lainan muut kulut, kuten nostomaksut ja kuukausittaiset tilinhoitokulut, ovat kohtuuttoman suuret. Varsinkin pienehköissä lainasummissa, kuten 500 euron pikavipissä, nosto- ja laskutuskulut voivat nousta kohtuuttoman suuriksi kustannuseriksi itse lainasummaan verrattuna.

Osa lainantarjoajista puolestaan mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein kuitenkin tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Lähes poikkeuksetta mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat liian hyvää ollakseen totta, sillä puuttuvat kulut kyllä piilotetaan jonnekin muualle. Mikään lainantarjoaja ei harjoita hyväntekeväisyyttä, vaan kaikki pyrkivät maksimoimaan omat voittonsa.

Koska lainan valitsemisessa on monta huomioitavaa kohtaa, kannattaa lukea blogistamme vinkit parhaan lainatarjouksen valintaan!

Pikavipin takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuaika tulee mitoittaa realistiseksi omaan taloustilanteeseen suhteutettuna. Etenkin pikavippien kanssa tulee olla tarkkana, sillä niiden laina-ajat ovat lyhyitä: Jos nyt tarvitsee lainaa 500 €, pystyykö parin kuukauden päästä oikeasti maksamaan 500 euron pikavipin korkoineen ja muine lisäkuluineen pois?

Jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, kannattaa ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella uudesta maksuaikataulusta. Velkaantuneisuus on nykypäivänä koko ajan yleisempää ja maksuhäiriömerkintöjen määrät kasvavat Suomessa jatkuvasti, ja pikavipit ovat yksi yleinen syy tähän. Lainan takaisinmaksusuunnitelma kannattaa olla valmiina jo lainan hakuvaiheessa, mutta sitä ei ole koskaan liian myöhäistä tehdä. Vaikka laina kannattaakin maksaa pois mahdollisimman nopeasti korkojen kasaantumisen välttämiseksi, ei silti kannata laatia liian tiukkaa maksuaikataulua, joka rasittaa omaa rahatilannetta liikaa ja johtaa mahdollisesti uuden velan ottoon.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Käytännössä kaikki pikavipit ovat vakuudettomia lainoja, joten myös 500 euron pikavipin saa hyvin todennäköisesti ilman vakuuksia. Pikavippiä ottaessa tulee huomioida, että lainasta maksetaan aina korkoa, ja useimmiten myös muita lisäkustannuksia, kuten nostopalkkiota ja tilinhoitomaksuja. Jo lainan hakuvaiheessa kannattaa siis miettiä, pystyykö lainasumman ja siihen lisättävät ylimääräiset kustannukset varmasti maksamaan laina-ajan puitteissa pois.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.