Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Voiko pikavipin saada tilille 24/7?

Pikavippien tarjoajat lupaavat usein rahat tilillesi jopa 15 minuutissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki vipit vipit saapuisivat kaikille asiakkaille näin lyhyessä ajassa. Jotta nopea pikavippi olisi mahdollinen, tulee lainaa hakea netissä ja hakemuksen tulee olla kunnossa eikä esimerkiksi liitetiedostoja puutu, lainaa haetaan lainahakemusten käsittelyaikoina, pankkitilisi on sellaisessa pankissa, jonka kanssa pikavippiyrityksellä on sopimus/maksutili. Lisäksi luottotietosi voidaan tarkistaa Instantor-palvelua käyttäen. Kun luotonantaja haluaa myöntää luottoa, hakee hän tietoja hakijan henkilöluottotiedoista, joihin voi perustaa luottopäätöksensä – kukaan kauppias tai lainantarjoaja ei halua luottotappioita niskoilleen. Luottotiedot haetaan luottorekistereistä, joita ylläpitävät esimerkiksi Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode Finland Oy. Instantor- palveluun kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla, ja se tunnistaa asiakkaan luottotiedot ja hakee ne luottorekisteristä. Instantor tutkii hakijan pankkitilien toimintaa viimeisten 12 kuukauden ajalta. Jos Instantori ei ole käytössä tai asiakas ei sitä halua käyttää, monet pikavippiyritykset tarjoavat mahdollisuuden lähettää luotonmyöntäjälle esimerkiksi kopioita tiliotteista tai palkkakuiteista. Tämä tietysti hidastaa prosessia, kun liitteitä pitää lähettää erikseen.

Pikavippi heti 24h - onko se mahdollista?

Pikavippejä voi hakea 24h eli vuorokauden ympäri, mutta lainaa myönnetään vain tiettyinä aukioloaikoina. Ajat löytyvät jokaisen pikavippi-/lainantarjoajan sivuilta, ja lainahakemusten käsittelyajat ovat tyypillisesti esim klo 9-20.

Esimerkkejä lainahakemusten käsittelyajoista:

Pikavippien käsittelyajat
Pikavippiyritys Käsittelyaika
Pikavippi.fi 9-22
Blue Finance 7-23
Vivus 7-23
OK Money Arkisin 7-22, la-su 9-21
Eurolimiitti 8-22
Euroloan 7-23
Laina.fi Arkisin 7-22, la-su 9-21
Näiden aikojen ulkopuolella pikavippihakemustasi ei siis käsitellä. Jos haet pikavippiä yöllä, joudut siis odottamaan aamuun asti ennen kuin lainahakemuksesi arvioidaan. Lisäksi sinulla tulee olla pankkitili sellaisessa pankissa, josta pikavippiyritys maksaa vipin tilillesi, niin et joudu odottamaan pankkien välisen siirron takia useampaa vuorokautta, vaan rahat tulevat heti. Jos kuitenkin olet tehnyt hakemuksen jo aiemmin ja saanut hyväksytyn lainapäätöksen, voit nostaa rahat tilillesi, vaikka keskellä yötä jos haluat.

Vertaile pikavippejä 24 h

Kuitenkaan nopeus ei ole kaikki kaikessa. Nopeista siirroista ei kannata maksaa turhaan ylimääräistä, varsinkaan jos rahat ovat niin tiukilla että joutuu turvautumaan pikavippiin. Hintojen vertailu on siirtonopeuksia tärkeämpää, varsinkin kun kyse on kalliista lainasta. Lisäksi budjetointi ja menojen suunnittelu etukäteen on tärkeää, että välttyy osaa hoitaa omaa talouttaan paremmin ja välttyy tulevaisuudessa pikavippikierteeltä. Vaikka pikavippiä voi hakea 24 h vuorokaudessa, muista, että pikavipit ovat lainamarkkinoiden kalleimpia tuotteita. Jos uusi pikavippi on ainoa ratkaisusi rahatarpeeseesi, muista ensin vertailla pikavippivaihtoehdot, ennen lainan hakemista. Meidän lainalaskurilla näet helposti lainojen kaikki kustannukset ja todellisen hinnan. Tutustu pikavippeihin huolella, ennen lainan ottamista. Pikavippihakemuksen täyttäminen ei vielä sido sinua mihinkään ja saat tietää sen hinnan, jolla lainaa sinulle myönnettäisiin. Pikavipeissä lainan nimellinen korko on yleensä riskiperusteinen, eli korko määräytyy hakijan mukaan. Mitä riskipitoisemmaksi luotonmyöntäjä arvioi hakija, sitä suurempi korko on myönnettävässä lainassa. Pikavippejä voidaan kuitenkin myös myöntää kiinteällä korolla, jossa korko pysyy vakiona hakijasta riippumatta. Pikavipin voi myös saada ilman korkoa joiltakin lainantarjoajilta, mutta erittäin rajoitetuissa tilanteissa: laina pitää maksaa takaisin kokonaisuudessaan alle 30:ssä päivässä ja usein diili koskee vain lainantarjoajan uusia asiakkaita. Jos ei ole 100 % varma, että pystyy lyhentämään pikavipin annetun ajan sisällä, ei pikavippiä voi saada korottomana ja jos ei ole varmaan lainan takaisinmaksusta ei pikavippiä tai muuta lainaa kannata ottaa ollenkaan.

Pikavipin hakeminen 24 h

Pikavippejä voi hakea 24 h vuorokaudessa vuoden ympäri ja jos lainahakemuksesi hyväksytään, saat lainarahat yleensä tilillesi päivässä. Juuri tämä pikavippien helppous ja nopeus tekeekin pikavipin ottamisesta varsin houkuttelevaa. Nämä samat piirteet tekevät pikavipeistä kalliita lainoja. Yleisesti ottaen, voidaan sanoa, että pikavipit ovat kallein lainatyyppi. Lainan hinta kasvaa maksuajan pidetyessä ja pikavipi voi muodustua erittäin kalliiksi, jos pikavippiin valitsee liian pitkän maksuajan tai jos pikavippiä ei pystykään maksamaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Muista kuitenkin, että pikavippi on tarkoitettu vain hätätapauksia varten: kun omat rahat eivät riitä tai muualta ei saa lainaa. Pohdi tarkkaan tarvitsetko oikeasti lainaa ja kuinka paljon, ja voisitko lainata mistään muualta, esimerkiksi ystävältä tai sukulaiselta. Ylimääräisiä arjen hankintoja kuten vaatteiden ostoa tai hauskanpitoa kuten esimerkiksi ravintolailtoja ei missään nimessä kannata rahoittaa lainarahalla. Tärkeintä on tehdä selväksi, onko harkinta oikeasti tarpeellinen ja kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun. Jos pikavipin takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, on kannattavinta ottaa heti yhteyttä lainanmyöntäjään ja neuvotella itselleen uusi maksuaikataulu. Velkaantuneisuus on nykypäivänä yhtä tyypillisempää ja pikavipit ovat aiheuttaneet harmittavan monelle maksuhäiriömerkinnän. Jos olet joutunut hakemaan pikavippiä nopeasti, on aika pohtia, onko menoissa mitään vähennettävää, edes lainan takaisinmaksun ajaksi, tai olisiko mahdollista ansaita hieman lisätuloja esimerkiksi myymällä vanhoja tavaroita tai vaatteita, vaikka netissä.

Pikavippien kustannukset

Pikavippien maksuaika on nimensä mukaisesti lyhyt, tyypillisesti muutaman viikon tai kuukauden pituinen, sillä lainasummakin on pieni. Keskimääräinen pikavippi on noin 500 euroa ja takaisinmaksuaika keskimäärin 3 kuukautta. Korko ei siis ehdi kertyä kauan, ja siksi korkoprosentti onkin melko suuri. Jotkut pikavippien tarjoajat ilmoittavat koron kuukausikorkona, mikä saattaa olla hämäävää, kun yleinen tapa ilmoittaa lainan korko on vuosikorko. 10 prosentin kuukausikorko näyttää mainonnassa melko alhaiselta, mutta tarkoittaa 120% vuosikorkoa. Jos pikavippi maksetaan kuitenkin takaisin kuukaudessa, ei vuosikorko ole yhtä relevantti. Korko ei kuitenkaan ole ainoa kustannus, mitä pikavipistä peritään. Pikavipistä peritään myös avaus- tai nostokulu normaalisti, mikä saattaa olla suhteellisen suuri lainan määrään nähden. Useimmiten se on prosenttiosuus nostettavasta summasta, ja vaihtelee tyypillisesti noin 5-25 prosentin välillä. Nykyään useimmat pikavipit ovatkin joustoluottoja, ja siksi nostokulu on hyvä tulonlähde vippifirmoille. Joustoluottoa voi nostaa pienissä osissa useamman kerran, ja joka kerrasta joutuu maksamaan nostokulun. Kaikilla nostokulu ei ole kuitenkaan näin suuri. Esim. Credit24 perii vain 6,95% nostokulua. Tosin korko on kova, yli 90 prosenttia vuodessa. Toisaalta Credigo perii pelkän koron (todellinen vuosikorko maksimissaan 49,77%) lainakustannuksena. Tämän takia vertailu kannattaa.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Pikavippejä voi hakea netistä, eli konttorien aukioloajat eivät ole rajoituksena. Tästä johtuen lainahakemuksen voi jättää milloin tahansa 24/7, eli vaikka keskiyöllä. Tosin lainahakemuksia ei käsitellä aivan jokaisena vuorokauden tuntina. Tyypillisesti hakemuksia käsitellään esimerkiksi klo 8-22 välillä. Ajat vaihtelevat kuitenkin yrityskohtaisesti. Vaikka pikavippi on nimensä mukaisesti nopea tapa saada lainaa, sillä on hintansa: vastineeksi helpommasta ja nopeammasta luottopäätöksestä pikavippien tarjoajat vaativat lainoilleen korkeampaa korkoa tai muita kustannuksia kuten laskutus- tai tilinhoitopalkkioita. Tämän takia kustannuksia on tärkeämpi vertailla, kuin nopeuttaa siirtää rahat tilille.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.