Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Yleistä 100 € pikavipistä

100 euron lainat ovat siis oikeastaan poikkeuksetta pikavippejä. Periaatteessa pikavipit toimivat samalla periaatteella kuin kaikki muutkin lainat, mutta nimensä mukaisesti pikavippien hakuprosessi on yleensä suhteellisen nopea. Useimmat pikavippifirmat ottavat hakemuksia vastaan ympäri vuorokauden, ja hakemuksia käsitellään tyypillisesti kaikkina viikonpäivinä. Myöntävän lainapäätöksen jälkeen lainan saamisen nopeus riippuu siitä, onko lainaajalla ja lainanottajalla tili samassa pankissa. Jos tilit ovat eri pankeissa, rahansiirrossa kestää useimmiten 1-2 pankkipäivää. Samassa pankissa olevien tilien välillä rahat siirtyvät tililtä toiselle heti, kun tilisiirto on tehty. Pikavippien lainasummat ovat yleensä suhteellisen pieniä, käytännössä suurimmat pikavipit ovat yleensä korkeintaan 2 000 euron arvoisia. Pienimmät pikavipit puolestaan ovat tyypillisesti noin 100 euron arvoisia, jotkut pikavippifirmat tosin tarjoavat jopa tätä pienempiä lainoja. Pikavippien korot ovat usein korkeammat kuin perinteisten kulutusluottojen, millä pyritään tasaamaan helpon ja nopean lainapäätöksen lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Toisin kuin muiden lainojen, pikavippien korko on usein ilmoitettu kuukausikorkona eikä vuosikorkona, koska pikavippien laina-aika on niin lyhyt. Kuitenkin pikavippi ilman luottotietoja on vaikeaa ellei lähes mahdotonta saada.

Mistä saa 100–500 € pikavipin?

100–500 euron pikavippejä tarjoavat lähes kaikki pikavippiyritykset. Esimerkiksi Credit24, Eurolimiitti ja Suomilimiitti ovat tunnettuja pikavippien tarjoajia, tässä muutama esimerkki:
500 euron pikavippi ja 6 kk maksuaika
Lainantarjoaja Korko (%) Todellinen
vuosikorko (%)
Kuukausierä (€)
Vippi.fi 23,88 - 60,00 92,32 - 170,94 100 - 110
LainaaVerkossa 26,40 29,84 90
Blue Finance Pikavippi 30,00 121,29 104
NetistäLainaa 71,40 309,37 123
Viikinkilaina 90,00 555,14 139
.

Pikavippien vertailu on tärkeää, on suuri ero ottaako 100 € vai 500 €

100 euron pikavippi on mahdollista saada jopa täysin ilman kuluja, jos maksuaika on hyvin lyhyt, 500 euron pikavippi taas tulee maksamaan lähes aina jotain. Suomen pikavippimarkkinoilla on valtava määrä lainantarjoajia, joista jokainen mainostaa olevansa Suomen paras ja edullisin palvelu. Todellisuudessa eri lainantarjoajien lainaehdot, ja sitä myötä pikavipin kokonaiskustannukset, kuitenkin eroavat suuresti toisistaan, minkä takia onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainojen kustannuksia ennen pikavippihakemuksen tekemistä. Jotkut pikavippifirmat mainostavat harhaanjohtavasti tarjoavansa pikavippejä, joiden todellinen vuosikorko on 0 %. Mainos kuitenkin pitää paikkaansa vain hyvin tiukoilla ehdoilla: tarjous koskee useimmiten vain uusia asiakkaita, ja laina on korotonta ainoastaan, jos luotto maksetaan pois kokonaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Jos lainaa ei maksa kokonaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä, saattaa korko nousta jopa 100 prosenttiin tai ylikin. Nykyään monet pikavipit ovat eräänlaisia limiittiluottoja, koska pikavippifirmat pyrkivät kiertämään lain pikavipeille määrittämää korkokattoa. Korkokatto ei siis koske limiittiluottoja. Käytännössä limiittiluotto tarkoittaa, että koko lainasummaa ei ole pakko nostaa käyttöön kerralla, vaan lainaa voi nostaa aina tarpeen mukaan. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa usein. Vertailussamme pikavippien tapauksessa kerrotaan suoraan lainan kokonaiskustannukset, joten vertailu on helppoa, eikä kustannuksia tarvitse laskea itse. Vertaa pikavipit rohkeasti, äläkä myöhemmin kadu sitä ettet vertaillut.

Ennen lainan hakemista

Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida omaa taloustilannetta realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös lainan maksuaikataulu kannattaa miettiä tarkkaan. Usein pikavippien takaisinmaksuajat ovat varsin lyhyitä, minkä vuoksi omaa rahatilannetta on todella syytä pysähtyä miettimään. Jos nyt tarvitsee lainaa 100 euroa, pystyykö kuukauden kuluttua maksamaan saman summan korkoineen ja muine kuluineen takaisin? Lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, vaikka 100 euron pikavippi ei suurelta lainasummalta vaikuttaisikaan. Jos omat rahat eivät riitä lainalla rahoitettavan tuotteen ostoon, kannattaa aina miettiä, tarvitseeko kyseistä tuotetta juuri nyt niin kovasti, että ei voi odottaa summan säästämistä. Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata maksaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Kannattaa muistaa, että pelkkä lainatarjous ei sido ketään mihinkään, eikä huonoa lainatarjousta kannata tietenkään hyväksyä. Lisäksi lain mukaan netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä, jos lainanotto alkaa kaduttaa.

100–500 € pikavipin hakeminen

100–500 euron pikavipin hakeminen käy helposti netissä, eikä pikavippifirmoilla konkreettisia konttoreita tai asiakaspalvelupisteitä olekaan. Joistakin firmoista lainaa voi hakea myös tekstiviestillä. Viestin hinta kannattaa varmistaa ennen hakemusta, sillä viestin hinta saattaa olla jopa useita euroja. 100 euron pikavipin voi hakea myös vertailumme kautta. Vertaa vipit ensin, ja kun olet löytänyt mieluisen lainavaihtoehdon vertailusta, on lainan hakeminen helppoa: "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän nettisivuille, missä voi tutustua tarkemmin lainatuotteeseen ja jättää hakemuksen.

Lainatarjouksen valitseminen

Parhaimman lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, joten lainoihin ja niiden kustannuksiin kannattaa tutustua huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoaja nettisivuillaan vakuuttaa, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Etenkin pikavippien kohdalla mainonta on usein harhaanjohtavaa, ja lainan todelliset kustannukset ovat helposti aivan muuta kuin miltä lainanottohetkellä vaikutti.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuaika tulee mitoittaa realistiseksi omaan taloustilanteeseen suhteutettuna. Koska 100 euron pikavippi on kuitenkin varsin pieni, ei maksuaikaa kannata venyttää yhtään pidemmäksi kuin on tarpeellista. Mitä pidemmän laina-ajan ottaa, sitä enemmän vippi ehtii kasvaa korkoa, ja sitä suuremmiksi lainan kokonaiskustannukset ehtivät nousta.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

100 euron lainat ovat lainasummaltaan niin pieniä, että oikeastaan ainoa mahdollisuus saada 100 euroa lainaa, on ottaa pikavippi. Käytännössä kaikki pikavipit ovat vakuudettomia lainoja, joten myös 100 euron pikavipin voi saa hyvin todennäköisesti ilman vakuuksia. Pikavipin ottoa harkitessa kannattaa muistaa, että lainasta maksetaan aina lainasumman lisäksi lisäkuluja, kuten korkoa ja usein myös muita maksuja, esimerkiksi avausmaksua ja nostopalkkioita. Joissain tapauksissa sadan euron pikavipin voi saada ilman kuluja. Osa tarjoajista tarjoaa kuluttomia pieniä pikavippejä uusille asiakkaille. Pikavippiä hakiessa kannattaa siis miettiä, pystyykö lainasumman ja siihen liittyvät lisäkustannukset varmasti maksamaan laina-ajan puitteissa pois.
500 euron pikavippi ei paljon eroa sadan euron pikavipistä. Molemmat ovat vakuudettomia lainoja, jotka tulee maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti, koska yleensä lisäkulut ja korkea korko nostavat kustannuksia nopeasti. Kuitenkin selkeä ero on se, että 500 euron pikavippiä ei yleisesti ottaen saa ilman kuluja.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.