Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile pikavipit ja löydä markkinoiden halvin vaihtoehto

Pikavippivertailu vertaa pikavipit puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Instant Hae pikavippiä jopa 50 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske pikavipin kuukausierä

2000 €
48 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae pikavippiä jopa 50 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet ja vertailet pikavippejä

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on vakuudeton laina, jonka saa nopeasti ilman, että on asiakkuus jossain tietyssä pankissa. Pikavippiä käytetään terminä usein tarkoittamaan perinteisten pankkilainojen ulkopuolella olevia rahoitustuotteita.

Aluksi pikavipillä tarkoitettiin lainaa, jonka takaisinmaksuaika oli erittäin lyhyt, kuten 7 päivää. Se oli lainasummaltaan pieni ja sen sai käyttöön välittömästi. Nykyään pikavippi tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kulutusluottoja, joita tarjoavat rahoituslaitokset. Nimitys on kuluttajalle harhaanjohtava, sillä pikavippi sanan negatiiviset mielleyhtymät viestivät, että kaikki täksi nimitetyt lainat johtaisivat talousongelmiin.

Pikavippi nykyään on hyvin erilainen kuin vuonna 2005 syntyneet vipit. Korkoja on laskettu huomattavasti valtiollisella sääntelyllä. Ei ole enää mahdollista tarjota pikavippejä, joissa olisi satojen prosenttien korko, kuten ennen.

Voit vertailla helposti kaikki erilaiset pikavipit VertaaEnsin.fi pikavippivertailulla alle 2 minuutissa.

Mikä on pikavippi

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Miten pikavippi toimii?

Pikavippi toimii kuin mikä tahansa vakuudeton laina. Pikavipin ja kulutusluoton ero on ainoastaan itse sana, jota siitä käytetään. Tuhansien eurojen kulutusluottoja ei usein kuitenkaan mielletä pikavipeiksi. Vakuudettoman lainan saa nykyään kuitenkin hyvin nopeasti tilille, sillä lainanantajien prosessit ovat nopeutuneet vastaamaan menneisyyden pikavippien nopeutta, jolloin saatoit lähettää esimerkiksi tekstiviestin ja sait rahat tilille samana päivänä.

Pikavippejä ei myönnetä 23 - 07 välisenä aikana. Voit tehdä hakemuksen mihin kellonaikaan tahansa, mutta raha ei lain vuoksi siirry ennen kello 07.00 aamulla. Lainaa ei sovi ottaa hetken mielijohteesta ja ihmisten harkintakyky voi olla huono keskellä yötä, jonka vuoksi lainoja ei myönnetä silloin. Pikavippi 24/7 ei tämän vuoksi ole käytännössä mahdollista.

Vipin voi maksaa useimpien lainanantajien kohdalla kerralla takaisin, joka on usein taloudellisin vaihtoehto.

Näin haet pikavippiä

Aloita pikavipin hakeminen täyttämällä tietosi lainavertailuun, joka vertailee palveluntarjoajien kaikki vakuudettomat lainat. Pyydämme tietojasi, koska vertailemme luottoja niiden todellisilla hinnoilla ja pankit, sekä rahoituslaitokset käyttävät riskiperusteista hinnoittelua. Lainatarjous riippuu usein sinun taloudellisesta tilanteesta. Emme luovuta tietoja muille osapuolille.

Saat lainapäätöksen heti ja pikavippivertailun tulokset sähköpostiisi. Voit valita vaihtoehdoista mieleisimmän. Palveluntarjoajat pyytävät usein liitteitä, kuten viimeisimpien kuukausien palkkatietoja. Kuluttajan täytyy aina olla yli 18-vuotias, jotta voi hakea lainaa.

Miksi vippi voi olla hyödyllinen?

Pikavipin hyöty on nimensä mukaisesti sen nopeudessa. Lakimuutosten ansiosta myös satojen prosenttien korot ovat historiaa. Pikavipin hyvyys riippuu aina sen sopimisesta sen hetkiseen omaan taloudelliseen tilanteeseen. Jos lainan tarve on välitön, mutta takaisinmaksusuunnitelma on selvä, silloin laina on hyödyllinen.

Pieni pikavippi vai iso?

Usein tarve voi olla myös pienelle luotolle. Pieni pikavippi on yleensä 100-2000 euroa, ja sen saa nopeasti ja helposti käyttöönsä.

Kun harkitset pientä pikavippiä, kannattaa muistaa että pienimmissä lainatuotteissa korko on usein suurin. Tämän lisäksi lainan aloitusmaksut, laskutuskulut tai muut maksut ovat suhteessa lainasummaan kohtuullisen korkeat.

Pienen vipin etuna ovat yleensä kutenkin se, että takaisinmaksu tapahtuu nopeasti. Näin ollen vaikka todellinen vuosikorko olisikin korkea, ei korkoa ehdi kertyä huomattavan paljon. Lyhyimmillään pienen pikavipin voi maksaa takaisin jopa muutamassa päivässä. Kun haet pientä lainaa, kannattaa varmistaa että voit maksaa lainatun summan takaisin kuluitta mahdollisimman pian, tai että takaisinmaksuaika on lyhyt.

Kun tarvitset pienen pikavipin nopeasti tilille, se on täysin mahdollista ja helppoa saada suoraan palveluntarjoajiltamme. Esimerkiksi Bank Norwegian, ja Ferratum tarjoavat pieniä vippejä, jotka voi saada nopeasti käyttöönsä.

Kun haluat pienen vipin nopeasti tilillesi, on se täysin mahdollista ja usein helpointa nettilainan avulla. Kuten edellä mainittiin, tällöin kyseessä on pikavippi ilman vakuuksia, jonka saa usein käyttöön jo parin päivän sisällä.

Vipin takaisinmaksu

Pikavipin, kuten muidenkin lainojen takaisinmaksu tapahtuu sopimukseen kirjatun lyhennyssuunnitelman mukaisesti. Lainan takaisinmaksu määritellään sopimuksessa niin, että lainaaja maksaa esimerkiksi sovitun lyhennyksen ja luottoon liittyvät kulut kerran kuukaudessa.

Lainan takaisinmaksu ja maksusuunnitelmat kannattaa aina rytmittää ja mitoittaa omaan talouteen ja elämäntilanteeseen sopivaksi. Lainan takaisinmaksupäiväksi kannattaa valita sopiva päivä, jolloin saat kuukauden päätulon, esimerkiksi palkan tai eläkkeen. Näin pysyt hyvin tasapainossa oman taloutesi kanssa, ja pikavippien takaisinmaksaminen ei horjuta kokonaiskuvaa taloudellisesta hyvinvoinnista. Kun maksat lyhennykset heti tuloja saatuasi, varmistat rahan riittävyyden ja hahmotat helpommin, paljonko kulutettavaa jää muuhun käyttöön.

Pikavipin takaisinmaksusuunnitelma voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

 • Luottotyyppi: Kulutusluotto / Pieni vippi
 • Vakuudeton 1 000–10 000 euron kertalaina
 • Korko on 13,9–19,9 %. Lainanhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi.
 • Todellinen vuosikorko: 21,3–29,5 %.
 • Laina-aika: 12 – 88 kuukautta.
 • Kuukausierä: 29–399 €.

Jos nimelliskorko on 13,9 % ja laina-aika on 25 kuukautta, todellinen vuosikorko 2 000 euron suuruiselle pienelle pikavipille on 21,3 %. Luoton maksu ja luottokustannukset ovat yhteensä 2475 euroa ja maksuerien lukumäärä 25kpl. Avausmaksu lainalle 0 euroa. Laskelmassa on huomioitu joidenkin lainantarjoajien veloittama lainanhoitokulu, joka voi olla esimerkiksi 0,1 % / päivässä, 73 euroa vuodessa.

Pikavipin korko

Ennen vuoden 2019 laissa säädettyä korkokattoa, vippiyrityksien ja rahoitusta myöntävien tahojen määrä Suomessa oli noin tuplat nykyisestä. Lakialoite siis toimi jossain määrin, sillä se karkotti markkinoilta osan yrityksistä joiden lainojen korot olivat jopa satoja prosentteja.

Onko koroton pikavippi mahdollinen?

Koroton pikavippi on mahdollista saada joiltakin lainantarjoajilta jos on kyseisen lainayrityksen uusi asiakas, mutta silloin sinun täytyy maksaa koko lainasumma takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Kannattaa muistaa, että kyseessä ei usein ole ilmainen pikavippi.

Pikavippi ilman korkoja on mahdollinen, mutta ei suinkaan ilman kustannuksia. Koron lisäksi vipistä peritään myös muita kustannuksia kuten lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä nostokulut, jotka saattavat näytellä yllättävän suurta osaa lainan kokonaissummasta. Esimerkiksi lainan nostokulu liikkuu yleensä muutamissa prosenteissa mikä tarkoittaa sitä, että jos nostat 2 000 euroa voi nosto kustantaa kymmeniä euroja. Vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen lainan muut kulut eivät saa kuitenkaan ylittää 150 euroa.

Pikavippi kokemuksia

Palveluamme käyttäneet asiakkaat ovat saaneet positiivisia kokemuksia pikavipeistä. Voit saada vertailemalla hyväkorkoisen lainatarjouksen ja nopeasti lainan tilille. Pikavippivertailu on mahdollistanut asiakkaille selkeän kuvan tämänhetkisistä koroista ja vippien kokonaiskustannuksista. Vertailemalla saat lainapäätöksen nopeasti. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat lainaa 500 € ja 60 000 € väliltä.

Artikkelit

LAINAT Lainatyypit

Lainatyypit

Millaisia lainatyyppejä on olemassa?

OPAS Ohjeet-lainanhakuun

Ohjeet lainanhakuun

Lue tarkemmat ohjeet lainanhakuun

LAINAT Joustoluotto

Joustoluotto

Millainen lainatyyppi on joustoluotto, ja mitä siitä tulee tietää?

OPAS Todellinen-vuosikorko

Todellinen vuosikorko

Lue mistä muodostuu todellinen vuosikorko

OPAS Lainan-korko

Lainan korko

Mistä lain korko koostuu ja miten se lasketaan?

OPAS Ohjeet-lainanhakuun

Ohjeet lainanhakuun

Lue tarkemmat ohjeet lainanhakuun

OPAS Todellinen-vuosikorko

Todellinen vuosikorko

Lue mistä muodostuu todellinen vuosikorko

LAINAT Lainatyypit

Lainatyypit

Millaisia lainatyyppejä on olemassa?

LAINAT Joustoluotto

Joustoluotto

Millainen lainatyyppi on joustoluotto, ja mitä siitä tulee tietää?

OPAS Lainan-korko

Lainan korko

Mistä lain korko koostuu ja miten se lasketaan?

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.