Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile pikavipit ja löydä markkinoiden halvin vaihtoehto

Lainavertailu vertaa pikavipit puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

  • Instant Hae vippiä jopa 50 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske vippin kuukausierä

2000 €
48 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 9 8 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae vippiä jopa 50 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet ja vertailet pikavippejä

Täytä hakemus
Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset
Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme noin 20 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset
Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Pikavippien taustaa

Idea pikavipeille pohjautuu Yhdysvaltalaisiin palkkapäivälainoihin (payday loans). Tällä tarkoitetaan pientä lainaa, joka myönnetään palkkatodistusta vastaan ja se maksetaan takaisin palkkapäivänä.

Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 viimeisen neljänneksen aikana pikavippejä otettiin Suomessa yhteensä 118 137 kappaletta lähes 64 miljoonalla eurolla. Keskimääräinen pienlaina oli 541 euroa ja takaisinmaksuaika noin 165 päivää. Uusia pikavippejä myönnettiin lähes 58 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Pikavipit ovat olleet paljon julkisuudessa niiden korkeiden todellisten vuosikorkoprosenttien vuoksi. Kuluttajaliitto onkin arvostellut pikavippejä siitä, että vahvasti markkinoitujen ja hintavien pikavippien koettiin ajavan vähävaraisia kuluttajia ja nuoria aikuisia taloudelliseen ahdinkoon. Uusi kuluttajasuojalaki on 1.9.2019 alkaen kuitenkin laskenut keskimääräistä hintaa melko paljon. Nykyään korko saa olla enintään 20 % ja 150 € muita kuluja vuodessa.

Pikavippien taustaa

Yhteistyökumppanit

Mikä on pikavippi?

Pikavipit eli pikalainat toimivat samalla periaatteella kuin muutkin lainat, mutta ovat nimensä mukaisesti suhteellisen nopeita saada, ja lainamäärä on myös pieni, yleisimmiltä tarjoajilta voit saada lainaa noin 100 eurosta noin 2 000 euroon. Vastineeksi helpommasta ja nopeammasta luottopäätöksestä pikavippien tarjoajat vaativat myöntämilleen lainoilleen korkeampaa korkoa tai muita kustannuksia kuten laskutus- tai tilinhoitopalkkioita. Pienlainat tulivat Suomen markkinoille vuonna 2005, ja niiden tarjonta kasvoi hetkessä huimasti. Tällä hetkellä vippien tarjoajien määrä on vähentynyt: tarjoajia on kuitenkin reilusti yli parikymmentä markkinoilla. Suomalaiset hakevat kuitenkin edelleen paljon pikalainaa, vaikka pikavippejä on kritisoitu kovasti mediassa niiden korkeista todellisista vuosi koroista ja kustannuksista.

p>Toisin kuin muissa lainoissa, pikavippien korko on usein kuukausikorko eikä vuosikorko, johtuen niiden lyhyestä laina-ajasta. Tämänkin takia todellinen vuosikorko nousee helposti erittäin korkeaksi, jopa satoihin prosentteihin, ja maksat lainastasi moninkertaista summaa. Ole tarkkana, jotta et maksa lainastasi liikaa, erityisesti jos haet pikavippiä pitkällä maksuajalla. Pikavippien korkeita korkoja on alettu sääntelemään Suomessa sekä myös muissa maissa.

Pikavipit ja korkokatto Suomessa

Suomessa pikavipeille asetettiin vuonna 2013 korkokatto rajoittamaan kuluja: alle 2 000 euron lainojen todellinen vuosikorko saa olla maksimissaan 50 % + viitekorko. Lakiasetuksen jälkeen usea pikavippiyritys katosi markkinoilta. Laki ei kuitenkaan ratkaissut täysin asiaa, sillä pikalainayritykset keksivät, miten lakia on helppo kiertää. Pikavippien tarjoajat muuttivat tuotteitaan kerta-pikavipeistä luottolimiiteiksi ja joustoluotoiksi. Entisen 500 euron pikavipin sijaan hakijalle myönnetään hieman yli 2000 euron luottolimiitti, esimerkiksi 2 010€. Kuluttaja voi nostaa limiitiltä käyttöönsä vain haluansa 500 euroa, mutta nyt 50%:n korkokatto ei koske lainaa, ja lainantarjoaja voi pyytää korkeampaa korkoa lain puitteissa.

Korkokatto ei siis rajoittanut pikavippien satoihin prosentteihin nousevia korkoja ja kasaantuvia kuluja. Tämän lisäksi pikavipin hakijalla oli mahdollisuus ottaa vielä helpommin lisää lainaa, sillä hänelle on myönnetty hakemansa 500 euron sijaan yli 2000 euroa luottolimiittiä. Luonnollisesti jokaisesta nostokerrasta voidaan veloittaa nostokulu korkojen lisäksi.

2019 pikavippien korkokatto muuttui muiden vakuudettomien kulutusluottojen lailla nimelliskorkoon sidottun 20 prosenttiin. Pikavipin lisäkulut eivät myöskään saa ylittää vuosittain 150 euroa. Lainan ottamisesta tuli tämän myötä turvallisempaa kuluttajille.

Pikavippien kustannukset

Pikavippien takaisinmaksuaika on nimensä mukaisesti lyhyt, tyypillisesti muutaman kuukauden pituinen, sillä lainasummakin on pieni. Keskimääräinen pikavippi on noin 500 euroa ja takaisinmaksuaika keskimäärin 3 kuukautta. Vaikka korkoprosentit ovat suuria, korkoa ei ehdi kertyä kauaa, kunhan lainan maksaa aikataulussa takaisin. Maksa lainasi ajoissa.

Jotkut pikavippien tarjoajat ilmoittavat koron kuukausikorkona, mikä saattaa olla hämäävää, kun yleinen tapa ilmoittaa lainan korko on vuosikorko. Korko saadaan näyttämään alhaiselta, kun ilmoitetaan esimerkiksi 10 prosentin kuukausikorko mainoksessa, vaikka se tarkoittaa samalla 120 prosentin vuosikorkoa. Jos pikavippi maksetaan kuitenkin takaisin kuukaudessa, ei vuosikorko ole yhtä relevantti. Korkeiden korkojen takia kannattaakin pohtia muita vaihtoehtoja, jos haussa on pikavippi pitkällä maksuajalla.

Korko ei kuitenkaan ole ainoa kustannus, mitä pikavipistä peritään. Pikavipistä peritään myös avaus- tai nostokulu normaalisti, mikä saattaa olla suhteellisen suuri lainan määrään nähden.

Pikavipin hakeminen ja takaisinmaksu

Voit sivuillamme vertailla lainalaskurimme avulla pikavippejä ja löytää parhaimman vaihtoehdon. Kun vertaa pikavippejä, saa varmasti säästöä. Löytäessäsi mieleisesi pikavipin voit sitten siirtyä täyttämään lainahakemusta. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, voit saada pikavipin tilillesi jo 24 tunnin kuluessa.

Älä kuitenkaan unohda, että pikavipin hakemisen nopeus ja helppous näkyy luoton hinnoittelussa: pikavippien korot ja muut kustannukset ovat useimmiten kalliimpia kuin esimerkiksi perinteisten pankkien kulutusluotoissa. Pikavippi voi muodostua erittäin hintavaksi, jos maksuaika on valittu liian pitkäksi tai jos et onnistu lyhentämään luottoa aikataulun mukaisesti.

Pikavippi on tarkoitettu lyhyen aikavälin luotoksi, joten muista aina vastuullinen luotonotto. Jos maksusuunnitelma on selvä ja toteutettavissa, se ei ole muita lainatyyppejä huomattavasti huonompi vaihtoehto.

Pahat pikavipit?

Ennen vuoden 2013 laissa säädettyä korkokattoa, pikavippiyrityksien määrä Suomessa oli noin tuplat nykyisestä. Lakialoite siis toimi jossain määrin, sillä se karkotti markkinoilta osan riistohintoja kiskovista ja huijaavista yrityksistä. Osa pikavippiyrityksistä oli selvästi huijareiden perustamia, eikä niiden edes ollut tarkoitus tarjota lainaa. Lainaa pystyi esimerkiksi ”hakemaan” tekstiviestillä, joka maksoi lähettäjälle 5 euroa. Hylkäävä päätös saapui puhelimeen, ja pikavippifirma oli tienannut 5 euroa tyhjästä. Tällainen toiminta ei ole tietysti kannattavaa, ja tästä yritykset jäivätkin kiinni. Esimerkiksi Suomen Rahoitusyhtiö Oy sai markkinaoikeudessa tuomion ja perustajat joutuivat liiketoimintakieltoon.

Koroton pikavippi

Koroton pikavippi on mahdollista saada joiltakin lainantarjoajilta jos on kyseisen lainayrityksen uusi asiakas, mutta silloin sinun täytyy maksaa koko lainasumma takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä.

Pikavippi ilman korkoja on mahdollinen, mutta ei suinkaan ilman kustannuksia. Koron lisäksi vipistä peritään myös muita kustannuksia kuten lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä nostokulut, jotka saattavat näytellä yllättävän suurta osaa lainan kokonaissummasta. Esimerkiksi pikavipin nostokulu liikkuu yleensä 5-25 % välillä, mikä tarkoittaa sitä, että jos nostat 2 000 euroa voi nosto kustantaa pahimmillaan 500 euroa.

Pikavippi 24h

Suomessa pikavippejä voi hakea 24h eli vuorokauden ympäri, mutta lainaa myönnetään vain tiettyinä aukioloaikoina. Lainahakemusten käsittelyajat ovat tyypillisesti esim klo 9-20.

Näiden aikojen ulkopuolella pikavippihakemustasi ei siis käsitellä. Jos haet pikavippiä yöllä, joudut siis odottamaan aamuun asti ennen kuin lainahakemuksesi arvioidaan. Lisäksi sinulla tulee olla pankkitili sellaisessa pankissa, josta pikavippiyritys maksaa vipin tilillesi, niin et joudu odottamaan pankkien välisen siirron takia useampaa vuorokautta, vaan rahat tulevat heti. Jos kuitenkin olet tehnyt hakemuksen jo aiemmin ja saanut hyväksytyn lainapäätöksen, voit nostaa rahat tilillesi, vaikka keskellä yötä jos haluat.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Mascot