Pikavippi helposti ja nopeasti

Vertaile jopa 23 pankin pikalainat alle 2 minuutissa. Valitse halvin vaihtoehto ja nosta pikavippi tilille heti samana päivänä.

 • Valintamerkki Hae pikavippiä 500 € alkaen
 • Valintamerkki Voit saada jopa 23 pankin lainatarjouksen
 • Valintamerkki Ilmainen vertailu ei sido sinua mihinkään

Aloita pikavippien vertailu tästä

Arvioitu kuukausierä:

Näin haet ja vertailet pikavippejä

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile pikavipit ja löydä halvin pikalaina

Pikavippivertailu vie vain pari minuuttia.

Mikä on pikavippi?

Mikä on pikavippi
Pikavippi on vakuudeton laina, jonka saa tilille nopeasti ilman asiakkuutta jossain tietyssä pankissa. Termejä pikavippi ja pikalaina käytetään kuvaamaan perinteisten pankkilainojen ulkopuolisia rahoitustuotteita, joita voi hakea nopeasti netissä.

Aluksi pikavipillä tarkoitettiin lainaa, jonka takaisinmaksuaika oli erittäin lyhyt, esimerkiksi 7 päivää. Se oli lainasummaltaan pieni ja sen sai heti tilille. Nykyään pikalaina tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kulutusluottoja, joita rahoituslaitokset tarjoavat nopealla käsittelyajalla.

Nimitys "pikavippi" voi olla kuluttajalle harhaanjohtava, sillä sanan negatiiviset mielleyhtymät viestivät, että kaikki täksi nimitetyt lainat johtaisivat talousongelmiin. Pikavippi on kuitenkin nykyään hyvin erilainen kuin vuonna 2005 syntyneet vipit. Korkoja on laskettu huomattavasti valtiollisella sääntelyllä, eikä enää ole mahdollista tarjota pikalainoja, joissa lainan todellinen vuosikorko nousisi satoihin prosentteihin.

Tee VertaaEnsin.fi pikavippivertailu alle 2 minuutissa, löydä edullisin pikalaina ja nosta rahat tilille jopa saman päivän aikana!

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Tärkeää tietoa pikavipeistä

Miten pikalaina toimii?

Pikavippi eli pikalaina toimii kuin mikä tahansa vakuudeton lainatuote. Pikavipin ja kulutusluoton ero on ainoastaan itse sana, jota lainasta käytetään. Tuhansien eurojen kulutusluottoja ei usein kuitenkaan mielletä pikavipeiksi. Sivuillamme lainaa ilman vakuuksia voi hakea 500 eurosta 60 000 euroon asti, joten paras pikavippi löytyy lainan kokoluokasta riippumatta.

Jos kyseessä on pieni laina, vipin voi maksaa kerralla takaisin, mikä on monesti taloudellisin vaihtoehto. Maksuajan pidentäminen kasvattaa aina luoton kokonaiskustannuksia, joten pikalaina kannattaa ottaa mahdollisimman lyhyellä maksuajalla – kuitenkin niin, että maksuaikataulu on realistinen. Muistathan, että voit maksaa pikavipin takaisin kokonaisuudessaan milloin haluat, eikä siitä koidu ylimääräisiä kustannuksia.

Pikalainoja ei myönnetä klo 23 - 07 välisenä aikana. Voit tehdä hakemuksen mihin kellonaikaan tahansa, mutta raha ei lain vuoksi siirry ennen kello 07.00 aamulla. Lainaa ei sovi ottaa hetken mielijohteesta ja ihmisten harkintakyky voi olla huono keskellä yötä, minkä vuoksi lainoja myönnetään vain päiväsaikaan. Pikavippi 24/7 ei tämän vuoksi ole käytännössä mahdollinen.

Pikavippi heti tilille

Pikalaina on helppo ja nopea rahoitusvaihtoehto akuuttiin tarpeeseen. Pieni pikavippi voi olla myös joustava tapa rahoittaa arjen hankintoja. Usein pienempään lainaan valitaan kohtuullisen lyhyt, noin 12-48 kk maksuaika. Voit hakea pikalainaa ilman vakuuksia tai takuita, ja saat rahat tilille monesti jo samana päivänä.

VertaaEnsin.fi ei myönnä lainoja, vaan vertailemme puolueettomasti eri tarjoajien pikalainat, minkä lisäksi tarjoamme käyttäjälle tietoa eri lainavaihtoehdoista. Lainahakemuksella voit hakea lainaa yhteistyökumppaneidemme kautta. Saat tarjoukset jopa yli 20 pankilta, joten paras pikalaina löytyy helposti.

Pikalainaa haetaan netistä yksinkertaisella verkkohakemuksella. Lainahakemuksessa sinulta kysytään perustietoja, jotka koskevat muun muassa taloudellista tilannetta ja työtilannetta. Hakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa, ja lainaa voi hakea 23 pankilta vain yhdellä hakemuksella. Vastaa kysymyksiin huolella, kun haet lainaa, sillä saamasi tarjoukset ovat henkilökohtaisia ja perustuvat antamiisi tietoihin.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjouksen jopa 23 eri pankilta. Voit valita rauhassa sopivan tarjouksen, hyväksyä sen ja lähettää mahdollisesti pyydetyt liitteet lainanantajalle. Tämän jälkeen saat rahat tilillesi, ja voit käyttää nostamaasi pikalainaa haluamaasi tarkoitukseen. Heti tilille pikavippi on mahdollista saada silloin, kun lainantarjoaja ei vaadi liitteitä, vaan tarkistaa hakijan tiedot esimerkiksi Suomen asiakastiedon rekisteristä.

Koska vertailupalvelumme toimii täysin verkossa, voit täyttää lainahakemuksen myös virka-aikojen ulkopuolella. Vertaaensin.fi palvelee sinua ympäri vuorokauden ja vuoden ympäri. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla tai puhelimitse. Vastaamme kyselyihin arkisin kello 10-17.

Näin haet pikavippiä

Aloita pikavipin hakeminen täyttämällä tietosi lainavertailuun, joka vertailee palveluntarjoajien kaikki vakuudettomat lainat. Pyydämme tietojasi, koska vertailemme luottoja niiden todellisilla hinnoilla, ja pankit sekä rahoituslaitokset käyttävät riskiperusteista hinnoittelua. Lainatarjous riippuu monesti hakijan taloudellisesta tilanteesta. Voit hakea pikalainaa turvallisin mielin, sillä emme luovuta tietoja muille osapuolille.

Saat lainapäätöksen heti ja pikavippivertailun tulokset välittömästi sähköpostiisi. Voit valita vaihtoehdoista mieleisimmän juuri oman tilanteesi mukaisesti. Palveluntarjoajat saattavat pyytää liitteitä, kuten viimeisimpien kuukausien palkkatietoja. Pienten vakuudettomien pikalainojen kohdalla liitteitä ei kuitenkaan yleensä vaadita, joten joiltain lainanmyöntäjiltä voi saada pikavipin heti tilille.

Voit hakea pikalainaa, jos täytät seuraavat ehdot

 • Ikää on vähintään 18 vuotta. Joillain lainantarjoajilla ikäraja saattaa olla korkeampi
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot
 • Taloustilanteesi on vakaa ja sinulla on riittävät ja säännölliset tulot

Jos pikalaina jää saamatta, on syynä usein liian pitkä laina-aika tai liian suuri summa tuloihin nähden. Myös luottotiedottomuus on yleinen syy lainahakemuksen hylkäämiselle: jos haet lainaa ilman luottotietoja, hylätään lainahakemus yleensä automaattisesti pankin puolesta, etkä voi tällöin saada pikavippiä.

Voit hakea pikalainaa netistä ilman vakuuksia tai takaajia, joten prosessi on todella helppo ja nopea. Juuri tämän takia kannattaa pitää pää kylmänä: pikalainaa tai muitakaan rahoitustuotteita ei kannata nostaa hetken mielijohteesta, vaan vasta tarkan harkinnan jälkeen. Hae pikavippi huolellisen vertailun jälkeen sen sijaan, että nostaisit rahat heti tilille ensimmäiseltä lainanantajalta.

Pieni pikavippi vai isompi laina?

Pikalaina vastaa yleensä parhaiten pienen luoton tarpeeseen. Pieni pikavippi on kooltaan noin 100 - 2 000 euroa, ja sen saa nopeasti ja helposti käyttöönsä. Myös tätä suurempaa lainaa voidaan joissain tapauksissa kutsua pikavipiksi.

Kun harkitset pientä pikavippiä, kannattaa muistaa, että pienimmissä lainatuotteissa korko on usein suurin. Tämän lisäksi lainan aloitusmaksut, laskutuskulut tai muut maksut ovat suhteessa lainasummaan kohtuullisen korkeat. Siksi pikalainaa valitessa kannattaa olla tarkkana, tai lopulta maksat takaisin huomattavasti alkuperäistä vippiä suuremman summan.

Pienen vipin etuna on yleensä kutenkin se, että takaisinmaksu tapahtuu nopeasti. Vaikka todellinen vuosikorko siis olisikin korkea, ei korkoa ehdi kertyä huomattavan paljon. Lyhyimmillään pienen pikavipin voi maksaa takaisin jopa muutamassa päivässä. Kun etsinnässä on pieni pikalaina, kannattaa varmistaa, että voit maksaa lainatun summan takaisin kuluitta mahdollisimman pian.

Kun tarvitset pienen pikavipin nopeasti tilille, se on täysin mahdollista ja helppoa saada suoraan palveluntarjoajiltamme. Esimerkiksi Bank Norwegian, Saldo ja Ferratum tarjoavat pieniä vippejä, jotka voit nostaa nopeasti käyttöön. Vertailumme avulla näet lainoista kaiken tarpeellisen tiedon, ja voit hakea lainaa siltä tarjoajalta, jolta nopea pikavippi löytyy edullisimmalla korolla.

On siis hyvinkin mahdollista saada pikalaina heti tilille, kun lainahakemuksen tekee netissä. Maltillisen kokoinen pikavippi onkin yksi helpoiten haettavista lainatuotteista, jonka saat usein käyttöösi lähes välittömästi jo samana päivänä. Hae lainaa ilman vakuuksia turvallisesti palvelumme kautta, niin saat heti lainapäätöksen useammalta pankilta yhden sijaan.

Pikalaina ja takaisinmaksu

Pikavipin, kuten muidenkin lainojen takaisinmaksu tapahtuu sopimukseen kirjatun lyhennyssuunnitelman mukaisesti. Lainan takaisinmaksu määritellään sopimuksessa yleensä niin, että maksat takaisin sovitun lyhennyksen ja luottoon liittyvät kulut kerran kuukaudessa.

Laina-aika ja maksusuunnitelma kannattaa aina rytmittää ja mitoittaa omaan talouteen ja elämäntilanteeseen sopivaksi. Hyvä vaihtoehto on hoitaa takaisinmaksu samana päivänä, jolloin saat kuukauden päätulon, esimerkiksi palkan tai eläkkeen. Näin pysyt hyvin tasapainossa oman taloutesi kanssa, ja pikavippien takaisinmaksaminen ei horjuta kokonaiskuvaa taloudellisesta hyvinvoinnista. Kun maksat lyhennykset heti tuloja saatuasi, varmistat rahan riittävyyden ja hahmotat myös helpommin, paljonko kulutettavaa jää muuhun käyttöön.

Esimerkki: Pikavipin takaisinmaksusuunnitelma

 • Luottotyyppi: Kulutusluotto / Pikalaina
 • Vakuudeton 1 000–10 000 euron kertalaina
 • Korko: 13,9–19,9 %. Lainanhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi.
 • Todellinen vuosikorko: 21,3–29,5 %.
 • Laina-aika: 12 – 88 kuukautta.
 • Kuukausierä: 29–399 €.

Jos nimelliskorko on 13,9 % ja laina-aika on 25 kuukautta, todellinen vuosikorko 2 000 euron suuruiselle pienelle pikavipille on 21,3 %. Luoton maksu ja luottokustannukset ovat yhteensä 2475 euroa ja maksuerien lukumäärä 25kpl. Avausmaksu esimerkin lainalle on 0 euroa. Laskelmassa on huomioitu joidenkin lainantarjoajien veloittama lainanhoitokulu, joka voi olla esimerkiksi 0,1 % päivässä tai 73 euroa vuodessa.

Pikalaina ei yleensä ole korkokustannuksiltaan se edullisin lainatyyppi. Vuonna 2019 kaikkien vakuudettomien lainatuotteiden maksimikorko asetettiin kuitenkin 20 prosenttiin, joten takavuosien kiskurihintoja ei enää nähdä. Korot voivat silti vaihdella huomattavasti, ja lainat kannattaa siksi aina kilpailuttaa.

Pikavipin korko

Ennen vuoden 2019 laissa säädettyä pysyvää korkokattoa pikavippiyrityksien ja rahoitusta myöntävien tahojen määrä Suomessa oli noin tuplat nykyisestä. Lakialoite siis toimi jossain määrin, sillä se karkotti markkinoilta ison osan yrityksistä, joiden lainojen korot olivat jopa satoja prosentteja.

Onko koroton pikavippi mahdollinen?

Koroton pikavippi on mahdollista saada joiltakin lainantarjoajilta, jos on kyseisen lainayrityksen uusi asiakas, mutta silloin koko lainasumma tulee maksaa takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Kannattaa myös muistaa, että kyseessä ei juuri koskaan ole ilmainen pikavippi, sillä pikavippi ilman korkoa voi silti sisältää avausmaksun tai muita sivukuluja.

Pikavippi ilman korkoja on siis teoriassa mahdollinen, mutta tuskin koskaan saat lainaa täysin ilman kustannuksia. Koron lisäksi vipistä peritään myös muita kuluja, kuten lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä nostokulut, jotka saattavat näytellä yllättävän suurta osaa lainan kokonaishinnasta. Esimerkiksi lainan nostokulu liikkuu yleensä muutamissa prosenteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos nostat pikalainaa 2 000 euroa, voi nosto kustantaa kymmeniä euroja. Vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen lainan muut kulut eivät kuitenkaan saa olla yli 150 euroa vuodessa.

Pikavippi kokemuksia

Palveluamme käyttäneet asiakkaat ovat saaneet positiivisia kokemuksia pikavippien vertailusta. Vertailemalla voi saada hyväkorkoisen lainatarjouksen ja lainan heti tilille. Pikavippivertailu on mahdollistanut asiakkaille selkeän kuvan tämänhetkisistä koroista ja pikalainojen kokonaiskustannuksista. Palvelumme avulla saat lainapäätöksen nopeasti ja rahat voi nostaa tilille jopa samana päivänä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat lainaa 500 € ja 60 000 € väliltä.

Vaikka pikavippi voi turvallisesti käytettynä olla nopea ja helppo ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen, tulee sitä hakiessa olla tarkkana. Kuten sanonnan ilmainen lounas, myös ilmainen pikavippi on käytännössä mahdottomuus. Vippi maksetaan takaisin korkojen ja kulujen kera, joten sen sopivuus omaan talouteen on aina erittäin tärkeää varmistaa jo etukäteen.

Pikalainan hyödyt

Pikavipin hyöty on nimensä mukaisesti sen nopeudessa. Lakimuutosten ansiosta myös satojen prosenttien korot ovat historiaa. Pikalaina on hyvä valinta, jos se sopii hakijan omaan taloudelliseen tilanteeseen. Jos lainan tarve on välitön, mutta takaisinmaksusuunnitelma on selvä, silloin laina voi olla hyödyllinen.

Muista nämä pikalainaa hakiessasi

 • Valitse kohtuullinen laina-aika – Pikalaina pitkällä maksuajalla korottaa kustannuksia, sillä lainasta peritään korkoa siihen asti, kun lainasummaa on maksamatta.
 • Jos haluat rahat heti tilille, hae pikalainaa päivällä – Voit hakea pikavippiä milloin tahansa, mutta lainahakemus käsitellään aina klo 7–23 välisenä aikana.
 • Hae lainaa vain, jos taloutesi kestää luoton kustannukset – Pikalaina voi olla kustannuksiltaan suhteellisesti kalliimpi, kuin esimerkiksi suurempi kulutusluotto. Rahaa ei siis kannata nostaa kevyin perustein.
 • Vertaile pikavipit, niin löydät sopivan tarjouksen – Vertailu auttaa löytämään edullisimman koron ja reiluimmat lainaehdot, sillä voit hakea kerralla yli 20 pankin lainatarjoukset.

Pikavippiä haetaan usein nopealla aikataululla, mutta tämän ei pitäisi tarkoittaa, että vippi otetaan vertailematta ensimmäiseltä vastaantulijalta. Kuten muidenkin taloudellisten päätösten kohdalla, myös pikavippien suhteen pätee sama totuus: vertailemalla löydät parhaan vaihtoehdon.

Edes nopeus ei kärsi paljon lainavertailun seurauksena. Haet pikavippejä helposti useammalta rahoituslaitokselta yhdellä hakemuksella, ja lainapäätöksen saat vain minuuteissa. Halvin pikavippi voi olla tililläsi jo samana päivänä!

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.