Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Pikavippi helposti ja nopeasti

Vertaile jopa 20 pankin pikalainat alle 2 minuutissa. Valitse halvin vaihtoehto ja nosta pikavippi heti tilille.

 • Instant Hae pikavippiä 500 € alkaen
 • Rocket Voit saada jopa 20 pankin lainatarjouksen
 • Badge Ilmainen vertailu ei sido sinua mihinkään

Aloita pikavippien vertailu tästä

2000 €
4 vuotta
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} vuotta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk.
Lopullinen lainasumma ja todellinen vuosikorko ovat asiakaskohtaisia. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Todellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,95–38 %. Nimelliskorko on korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, tämän jälkeen sopimuksen mukainen.
 • Instant Hae pikavippiä 500 € alkaen
 • Rocket Voit saada jopa 20 pankin lainatarjouksen
 • Badge Ilmainen vertailu ei sido sinua mihinkään

Näin haet ja vertailet pikavippejä

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme jopa 20 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile pikavipit ja löydä halvin pikalaina Pikavippivertailu vie vain pari minuuttia.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on vakuudeton laina, jonka saa tilille nopeasti ilman asiakkuutta jossain tietyssä pankissa. Termejä pikavippi ja pikalaina käytetään kuvaamaan perinteisten pankkilainojen ulkopuolisia rahoitustuotteita, joita voi hakea nopeasti netissä.

Aluksi pikavipillä tarkoitettiin lainaa, jonka takaisinmaksuaika oli erittäin lyhyt, esimerkiksi 7 päivää. Se oli lainasummaltaan pieni ja sen sai heti tilille. Nykyään pikalaina tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kulutusluottoja, joita rahoituslaitokset tarjoavat nopealla käsittelyajalla.

Nimitys "pikavippi" voi olla kuluttajalle harhaanjohtava, sillä sanan negatiiviset mielleyhtymät viestivät, että kaikki täksi nimitetyt lainat johtaisivat talousongelmiin. Pikavippi on kuitenkin nykyään hyvin erilainen kuin vuonna 2005 syntyneet vipit. Korkoja on laskettu huomattavasti valtiollisella sääntelyllä, eikä enää ole mahdollista tarjota pikalainoja, joissa lainan todellinen vuosikorko nousisi satoihin prosentteihin.

Tee VertaaEnsin.fi pikavippivertailu alle 2 minuutissa, löydä edullisin pikalaina ja nosta rahat tilille jopa saman päivän aikana!

Mikä on pikavippi

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Miten pikalaina toimii?

Pikavippi eli pikalaina toimii kuin mikä tahansa vakuudeton lainatuote. Pikavipin ja kulutusluoton ero on ainoastaan itse sana, jota lainasta käytetään. Tuhansien eurojen kulutusluottoja ei usein kuitenkaan mielletä pikavipeiksi. Sivuillamme lainaa ilman vakuuksia voi hakea 500 eurosta 60 000 euroon asti, joten paras pikavippi löytyy lainan kokoluokasta riippumatta.

Jos kyseessä on pieni laina, vipin voi maksaa kerralla takaisin, mikä on monesti taloudellisin vaihtoehto. Maksuajan pidentäminen kasvattaa aina luoton kokonaiskustannuksia, joten pikalaina kannattaa ottaa mahdollisimman lyhyellä maksuajalla – kuitenkin niin, että maksuaikataulu on realistinen. Muistathan, että voit maksaa pikavipin takaisin kokonaisuudessaan milloin haluat, eikä siitä koidu ylimääräisiä kustannuksia.

Pikalainoja ei myönnetä klo 23 - 07 välisenä aikana. Voit tehdä hakemuksen mihin kellonaikaan tahansa, mutta raha ei lain vuoksi siirry ennen kello 07.00 aamulla. Lainaa ei sovi ottaa hetken mielijohteesta ja ihmisten harkintakyky voi olla huono keskellä yötä, minkä vuoksi lainoja myönnetään vain päiväsaikaan. Pikavippi 24/7 ei tämän vuoksi ole käytännössä mahdollinen.

Pikavippi heti tilille

Pikalaina on helppo ja nopea rahoitusvaihtoehto akuuttiin tarpeeseen. Pieni pikavippi voi olla myös joustava tapa rahoittaa arjen hankintoja. Usein pienempään lainaan valitaan kohtuullisen lyhyt, noin 12-48 kk maksuaika. Voit hakea pikalainaa ilman vakuuksia tai takuita, ja saat rahat tilille monesti jo samana päivänä.

VertaaEnsin.fi ei myönnä lainoja, vaan vertailemme puolueettomasti eri tarjoajien pikalainat, minkä lisäksi tarjoamme käyttäjälle tietoa eri lainavaihtoehdoista. Lainahakemuksella voit hakea lainaa yhteistyökumppaneidemme kautta. Saat tarjoukset jopa 20 pankilta, joten paras pikalaina löytyy helposti.

Pikalainaa haetaan netistä yksinkertaisella verkkohakemuksella. Lainahakemuksessa sinulta kysytään perustietoja, jotka koskevat muun muassa taloudellista tilannetta ja työtilannetta. Hakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa, ja lainaa voi hakea yli 20 pankilta vain yhdellä hakemuksella. Vastaa kysymyksiin huolella, kun haet lainaa, sillä saamasi tarjoukset ovat henkilökohtaisia ja perustuvat antamiisi tietoihin.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjouksen jopa 20 eri pankilta. Voit valita rauhassa sopivan tarjouksen, hyväksyä sen ja lähettää mahdollisesti pyydetyt liitteet lainanantajalle. Tämän jälkeen saat rahat tilillesi, ja voit käyttää nostamaasi pikalainaa haluamaasi tarkoitukseen. Heti tilille pikavippi on mahdollista saada silloin, kun lainantarjoaja ei vaadi liitteitä, vaan tarkistaa hakijan tiedot esimerkiksi Suomen asiakastiedon rekisteristä.

Koska vertailupalvelumme toimii täysin verkossa, voit täyttää lainahakemuksen myös virka-aikojen ulkopuolella. Vertaaensin.fi palvelee sinua ympäri vuorokauden ja vuoden ympäri. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla tai puhelimitse. Vastaamme kyselyihin arkisin kello 10-17.

Näin haet pikavippiä

Aloita pikavipin hakeminen täyttämällä tietosi lainavertailuun, joka vertailee palveluntarjoajien kaikki vakuudettomat lainat. Pyydämme tietojasi, koska vertailemme luottoja niiden todellisilla hinnoilla, ja pankit sekä rahoituslaitokset käyttävät riskiperusteista hinnoittelua. Lainatarjous riippuu monesti hakijan taloudellisesta tilanteesta. Voit hakea pikalainaa turvallisin mielin, sillä emme luovuta tietoja muille osapuolille.

Saat lainapäätöksen heti ja pikavippivertailun tulokset välittömästi sähköpostiisi. Voit valita vaihtoehdoista mieleisimmän juuri oman tilanteesi mukaisesti. Palveluntarjoajat saattavat pyytää liitteitä, kuten viimeisimpien kuukausien palkkatietoja. Pienten vakuudettomien pikalainojen kohdalla liitteitä ei kuitenkaan yleensä vaadita, joten joiltain lainanmyöntäjiltä voi saada pikavipin heti tilille.

Voit hakea pikalainaa, jos täytät seuraavat ehdot

 • Ikää on vähintään 18 vuotta. Joillain lainantarjoajilla ikäraja saattaa olla korkeampi
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot
 • Taloustilanteesi on vakaa ja sinulla on riittävät ja säännölliset tulot

Jos pikalaina jää saamatta, on syynä usein liian pitkä laina-aika tai liian suuri summa tuloihin nähden. Myös luottotiedottomuus on yleinen syy lainahakemuksen hylkäämiselle: jos haet lainaa ilman luottotietoja, hylätään lainahakemus yleensä automaattisesti pankin puolesta, etkä voi tällöin saada pikavippiä.

Voit hakea pikalainaa netistä ilman vakuuksia tai takaajia, joten prosessi on todella helppo ja nopea. Juuri tämän takia kannattaa pitää pää kylmänä: pikalainaa tai muitakaan rahoitustuotteita ei kannata nostaa hetken mielijohteesta, vaan vasta tarkan harkinnan jälkeen. Hae pikavippi huolellisen vertailun jälkeen sen sijaan, että nostaisit rahat heti tilille ensimmäiseltä lainanantajalta.

Pieni pikavippi vai isompi laina?

Pikalaina vastaa yleensä parhaiten pienen luoton tarpeeseen. Pieni pikavippi on kooltaan noin 100 - 2 000 euroa, ja sen saa nopeasti ja helposti käyttöönsä. Myös tätä suurempaa lainaa voidaan joissain tapauksissa kutsua pikavipiksi.

Kun harkitset pientä pikavippiä, kannattaa muistaa, että pienimmissä lainatuotteissa korko on usein suurin. Tämän lisäksi lainan aloitusmaksut, laskutuskulut tai muut maksut ovat suhteessa lainasummaan kohtuullisen korkeat. Siksi pikalainaa valitessa kannattaa olla tarkkana, tai lopulta maksat takaisin huomattavasti alkuperäistä vippiä suuremman summan.

Pienen vipin etuna on yleensä kutenkin se, että takaisinmaksu tapahtuu nopeasti. Vaikka todellinen vuosikorko siis olisikin korkea, ei korkoa ehdi kertyä huomattavan paljon. Lyhyimmillään pienen pikavipin voi maksaa takaisin jopa muutamassa päivässä. Kun etsinnässä on pieni pikalaina, kannattaa varmistaa, että voit maksaa lainatun summan takaisin kuluitta mahdollisimman pian.

Kun tarvitset pienen pikavipin nopeasti tilille, se on täysin mahdollista ja helppoa saada suoraan palveluntarjoajiltamme. Esimerkiksi Bank Norwegian, Saldo ja Ferratum tarjoavat pieniä vippejä, jotka voit nostaa nopeasti käyttöön. Vertailumme avulla näet lainoista kaiken tarpeellisen tiedon, ja voit hakea lainaa siltä tarjoajalta, jolta nopea pikavippi löytyy edullisimmalla korolla.

On siis hyvinkin mahdollista saada pikalaina heti tilille, kun lainahakemuksen tekee netissä. Maltillisen kokoinen pikavippi onkin yksi helpoiten haettavista lainatuotteista, jonka saat usein käyttöösi lähes välittömästi jo samana päivänä. Hae lainaa ilman vakuuksia turvallisesti palvelumme kautta, niin saat heti lainapäätöksen useammalta pankilta yhden sijaan.

Pikalaina ja takaisinmaksu

Pikavipin, kuten muidenkin lainojen takaisinmaksu tapahtuu sopimukseen kirjatun lyhennyssuunnitelman mukaisesti. Lainan takaisinmaksu määritellään sopimuksessa yleensä niin, että maksat takaisin sovitun lyhennyksen ja luottoon liittyvät kulut kerran kuukaudessa.

Laina-aika ja maksusuunnitelma kannattaa aina rytmittää ja mitoittaa omaan talouteen ja elämäntilanteeseen sopivaksi. Hyvä vaihtoehto on hoitaa takaisinmaksu samana päivänä, jolloin saat kuukauden päätulon, esimerkiksi palkan tai eläkkeen. Näin pysyt hyvin tasapainossa oman taloutesi kanssa, ja pikavippien takaisinmaksaminen ei horjuta kokonaiskuvaa taloudellisesta hyvinvoinnista. Kun maksat lyhennykset heti tuloja saatuasi, varmistat rahan riittävyyden ja hahmotat myös helpommin, paljonko kulutettavaa jää muuhun käyttöön.

Esimerkki: Pikavipin takaisinmaksusuunnitelma

 • Luottotyyppi: Kulutusluotto / Pikalaina
 • Vakuudeton 1 000–10 000 euron kertalaina
 • Korko: 13,9–19,9 %. Lainanhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi.
 • Todellinen vuosikorko: 21,3–29,5 %.
 • Laina-aika: 12 – 88 kuukautta.
 • Kuukausierä: 29–399 €.

Jos nimelliskorko on 13,9 % ja laina-aika on 25 kuukautta, todellinen vuosikorko 2 000 euron suuruiselle pienelle pikavipille on 21,3 %. Luoton maksu ja luottokustannukset ovat yhteensä 2475 euroa ja maksuerien lukumäärä 25kpl. Avausmaksu esimerkin lainalle on 0 euroa. Laskelmassa on huomioitu joidenkin lainantarjoajien veloittama lainanhoitokulu, joka voi olla esimerkiksi 0,1 % päivässä tai 73 euroa vuodessa.

Pikalaina ei yleensä ole korkokustannuksiltaan se edullisin lainatyyppi. Vuoden 2021 syyskuun loppuun asti on kuitenkin voimassa väliaikainen korkokatto, joka rajoittaa kulutusluottojen koron 10 prosenttiin. Rajoitus koskee myös pikalainaa ja muita lyhytaikaisia lainatuotteita, joten lainat kannattaa kilpailuttaa ennen korkokokaton loppua.

Kulutusluottojen hintoja on säädelty jo vuodesta 2013 lähtien, minkä jälkeen pysyvä lainsäädäntö kiristyi entisestään vuonna 2019. Alun perin säätely oli rajoitettu alle 2000 euron lainoihin, mutta tätä nykyä lainasumma ei vaikuta korkokattoon. Pikavipin nimellinen vuosikorko voi olla korkeintaan 20 % ja muut kustannukset maksimissaan 150 euroa vuodessa riippumatta siitä, onko kyseessä 600 euron vai 60 000 euron laina.

Pikavipin korko

Ennen vuoden 2019 laissa säädettyä pysyvää korkokattoa pikavippiyrityksien ja rahoitusta myöntävien tahojen määrä Suomessa oli noin tuplat nykyisestä. Lakialoite siis toimi jossain määrin, sillä se karkotti markkinoilta ison osan yrityksistä, joiden lainojen korot olivat jopa satoja prosentteja.

Onko koroton pikavippi mahdollinen?

Koroton pikavippi on mahdollista saada joiltakin lainantarjoajilta, jos on kyseisen lainayrityksen uusi asiakas, mutta silloin koko lainasumma tulee maksaa takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Kannattaa myös muistaa, että kyseessä ei juuri koskaan ole ilmainen pikavippi, sillä pikavippi ilman korkoa voi silti sisältää avausmaksun tai muita sivukuluja.

Pikavippi ilman korkoja on siis teoriassa mahdollinen, mutta tuskin koskaan saat lainaa täysin ilman kustannuksia. Koron lisäksi vipistä peritään myös muita kuluja, kuten lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä nostokulut, jotka saattavat näytellä yllättävän suurta osaa lainan kokonaishinnasta. Esimerkiksi lainan nostokulu liikkuu yleensä muutamissa prosenteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos nostat pikalainaa 2 000 euroa, voi nosto kustantaa kymmeniä euroja. Vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen lainan muut kulut eivät kuitenkaan saa olla yli 150 euroa vuodessa.

Pikavippien korkokatto 2021

Vuosina 2019 ja 2020 voimaan tulleet luottojen ja lainojen korkokatot suojelevat kuluttajaa ja määrittelevät myös pikalainoille kohtuulliset vuosikorot ja -kulut. Pysyvän korkokaton mukaan sopimukseen ei saa kirjata yli 20 prosentin korkoa. Vuoden 2020 heinäkuussa voimaan tullut väliaikainen lakimuutos puolitti pikalainojen 20 prosentin korkokaton 10 prosenttiin. Lakimuutos sai jatkoa ja on jälleen voimassa 01.01.2021-30.09.2021 välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että 01.01.2021 jälkeen otettu uusi pikalaina on edelleen 10 prosentin korkokaton alainen.

Jos sinulla on jo aiempia, korkeampikorkoisia lainoja, voi lainan hakeminen korkokaton voimassaoloaikana pienentää lainakuluja. Luottojen yhdistämiseen tarkoitetun lainan voi ottaa nyt matalalla korolla, jolloin aiemmat lainat maksetaan takaisin ja jäljelle jää vain yksi, edullisempi kulutusluotto.

Pikavippi kokemuksia

Palveluamme käyttäneet asiakkaat ovat saaneet positiivisia kokemuksia pikavipeistä. Vertailemalla voi saada hyväkorkoisen lainatarjouksen ja lainan heti tilille. Pikavippivertailu on mahdollistanut asiakkaille selkeän kuvan tämänhetkisistä koroista ja pikalainojen kokonaiskustannuksista. Palvelumme avulla saat lainapäätöksen nopeasti ja rahat voi nostaa tilille jopa samana päivänä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat lainaa 500 € ja 60 000 € väliltä.

Vaikka pikavippi voi turvallisesti käytettynä olla nopea ja helppo ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen, tulee sitä hakiessa olla tarkkana. Kuten sanonnan ilmainen lounas, myös ilmainen pikavippi on käytännössä mahdottomuus. Vippi maksetaan takaisin korkojen ja kulujen kera, joten sen sopivuus omaan talouteen on aina erittäin tärkeää varmistaa jo etukäteen.

Pikalainan hyödyt

Pikavipin hyöty on nimensä mukaisesti sen nopeudessa. Lakimuutosten ansiosta myös satojen prosenttien korot ovat historiaa. Pikalaina on hyvä valinta, jos se sopii hakijan omaan taloudelliseen tilanteeseen. Jos lainan tarve on välitön, mutta takaisinmaksusuunnitelma on selvä, silloin laina voi olla hyödyllinen.

Muista nämä pikalainaa hakiessasi

 • Valitse kohtuullinen laina-aika – Pikalaina pitkällä maksuajalla korottaa kustannuksia, sillä lainasta peritään korkoa siihen asti, kun lainasummaa on maksamatta.
 • Jos haluat rahat heti tilille, hae pikalainaa päivällä – Voit hakea pikavippiä milloin tahansa, mutta lainahakemus käsitellään aina klo 7–23 välisenä aikana.
 • Hae lainaa vain, jos taloutesi kestää luoton kustannukset – Pikalaina voi olla kustannuksiltaan suhteellisesti kalliimpi, kuin esimerkiksi suurempi kulutusluotto. Rahaa ei siis kannata nostaa kevyin perustein.
 • Vertaile pikavipit, niin löydät sopivan tarjouksen – Vertailu auttaa löytämään edullisimman koron ja reiluimmat lainaehdot, sillä voit hakea kerralla yli 20 pankin lainatarjoukset.

Pikavippiä haetaan usein nopealla aikataululla, mutta tämän ei pitäisi tarkoittaa, että vippi otetaan vertailematta ensimmäiseltä vastaantulijalta. Kuten muidenkin taloudellisten päätösten kohdalla, myös pikavippien suhteen pätee sama totuus: vertailemalla löydät parhaan vaihtoehdon.

Edes nopeus ei kärsi paljon lainavertailun seurauksena. Haet pikavippejä helposti useammalta rahoituslaitokselta yhdellä hakemuksella, ja lainapäätöksen saat vain minuuteissa. Halvin pikavippi voi olla tililläsi jo samana päivänä!

Artikkelit

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.