Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Pikavippi heti tilille – Löydä halvin pikalaina vertailemalla

Pikavippivertailu vertaa pikalainat puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Instant Hae pikavippiä 500–60 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske pikavipin kuukausierä

2000 €
48 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae pikavippiä 500–60 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet ja vertailet pikavippejä

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile pikavipit ja löydä halvin pikalaina Pikavippivertailu vie vain pari minuuttia.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on vakuudeton laina, jonka saa nopeasti ilman, että on asiakkuus jossain tietyssä pankissa. Pikavippi tai pikalaina tarkoittaa perinteisten pankkilainojen ulkopuolella olevia rahoitustuotteita.

Aluksi pikavipillä tarkoitettiin lainaa, jonka takaisinmaksuaika oli erittäin lyhyt, esimerkiksi 7 päivää. Se oli lainasummaltaan pieni ja sen sai heti tilille. Nykyään pikalaina tarkoittaa yksinkertaisuudessaan kulutusluottoja, joita rahoituslaitokset tarjoavat.

Nimitys "pikavippi" voi olla kuluttajalle harhaanjohtava, sillä sanan negatiiviset mielleyhtymät viestivät, että kaikki täksi nimitetyt lainat johtaisivat talousongelmiin. Pikavippi on kuitenkin nykyään hyvin erilainen kuin vuonna 2005 syntyneet vipit. Korkoja on laskettu huomattavasti valtiollisella sääntelyllä, eikä enää ole mahdollista tarjota pikalainoja, joilla olisi satojen prosenttien korko.

Voit vertailla helposti kaikki erilaiset pikalainat VertaaEnsin.fi pikavippivertailulla alle 2 minuutissa.

Mikä on pikavippi

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Miten pikalaina toimii?

Pikavippi eli pikalaina toimii kuin mikä tahansa vakuudeton lainatuote. Pikavipin ja kulutusluoton ero on ainoastaan itse sana, jota lainasta käytetään. Tuhansien eurojen kulutusluottoja ei usein kuitenkaan mielletä pikavipeiksi.

Pikalainoja ei myönnetä klo 23 - 07 välisenä aikana. Voit tehdä hakemuksen mihin kellonaikaan tahansa, mutta raha ei lain vuoksi siirry ennen kello 07.00 aamulla. Lainaa ei sovi ottaa hetken mielijohteesta ja ihmisten harkintakyky voi olla huono keskellä yötä, minkä vuoksi lainoja myönnetään vain päiväsaikaan. Pikavippi 24/7 ei tämän vuoksi ole käytännössä mahdollista.

Vipin voi maksaa useimpien lainanantajien kohdalla kerralla takaisin, mikä on monesti taloudellisin vaihtoehto. Maksuajan pidentäminen kasvattaa aina luoton kokonaiskustannuksia, joten pikalaina kannattaa ottaa mahdollisimman lyhyellä maksuajalla – kuitenkin niin, että maksuaikataulu on realistinen.

Pikavippi heti tilille

Pikalaina on helppo ja nopea rahoitusvaihtoehto akuuttiin tarpeeseen. Pieni pikavippi voi olla myös joustava tapa rahoittaa arjen hankintoja. Usein pienempään lainaan valitaan kohtuullisen lyhyt, noin 12-48 kk maksuaika. Voit hakea pikalainaa ilman vakuuksia tai takuita, ja saat rahat tilille monesti jo samana päivänä.

VertaaEnsin.fi ei myönnä lainoja, vaan vertailemme puolueettomasti eri tarjoajien pikalainat, minkä lisäksi tarjoamme käyttäjälle tietoa eri lainavaihtoehdoista. Lainahakemuksella voit hakea lainaa yhteistyökumppaneidemme kautta. Saat tarjoukset jopa 23 pankilta, joten paras pikalaina löytyy helposti.

Pikalainaa haetaan netistä yksinkertaisella verkkohakemuksella. Lainahakemuksessa sinulta kysytään perustietoja, jotka koskevat muun muassa taloudellista tilannetta ja työtilannetta. Hakemuksen täyttäminen onnistuu vain muutamassa minuutissa. Vastaa kysymyksiin huolella, kun haet lainaa, sillä saamasi tarjoukset ovat henkilökohtaisia ja perustuvat antamiisi tietoihin.

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat sähköpostiisi lainatarjouksen jopa 23 eri pankilta. Voit valita rauhassa sopivan tarjouksen, hyväksyä sen ja lähettää mahdollisesti pyydetyt liitteet lainanantajalle. Tämän jälkeen saat rahat tilillesi, ja voit käyttää nostamaasi pikalainaa haluamaasi tarkoitukseen.

Koska vertailupalvelumme toimii täysin verkossa, voit täyttää lainahakemuksen myös virka-aikojen ulkopuolella. Vertaaensin.fi palvelee sinua ympäri vuorokauden ja vuoden ympäri. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla tai puhelimitse.

Näin haet pikavippiä

Aloita pikavipin hakeminen täyttämällä tietosi lainavertailuun, joka vertailee palveluntarjoajien kaikki vakuudettomat lainat. Pyydämme tietojasi, koska vertailemme luottoja niiden todellisilla hinnoilla, ja pankit sekä rahoituslaitokset käyttävät riskiperusteista hinnoittelua. Lainatarjous riippuu monesti hakijan taloudellisesta tilanteesta. Voit hakea pikalainaa turvallisin mielin, sillä emme luovuta tietoja muille osapuolille.

Saat lainapäätöksen heti ja pikavippivertailun tulokset välittömästi sähköpostiisi. Voit valita vaihtoehdoista mieleisimmän juuri oman tilanteesi mukaisesti. Palveluntarjoajat saattavat pyytää liitteitä, kuten viimeisimpien kuukausien palkkatietoja. Pienten vakuudettomien pikalainojen kohdalla liitteitä ei kuitenkaan yleensä vaadita, joten joiltain lainanmyöntäjiltä on mahdollista saada pikavippi heti tilille.

Voit hakea pikalainaa, jos täytät seuraavat ehdot

 • Vähintään 18 vuoden ikä. Joillain lainantarjoajilla ikäraja saattaa olla korkeampi
 • Puhtaat luottotiedot
 • Riittävät ja säännölliset tulot

Jos pikalaina jää saamatta, on syynä usein liian pitkä laina-aika tai liian suuri summa tuloihin nähden. Myös luottotiedottomuus on yleinen syy lainahakemuksen hylkäämiselle: jos haet lainaa ilman luottotietoja, hylätään lainahakemus yleensä automaattisesti pankin puolesta.

Voit hakea pikalainaa netistä ilman vakuuksia tai takaajia, joten prosessi on todella helppo ja nopea. Juuri tämän takia kannattaa pitää pää kylmänä: pikalainaa tai muitakaan rahoitustuotteita ei kannata nostaa hetken mielijohteesta, vaan vasta tarkan harkinnan jälkeen. On fiksumpaa vertailla pikalainat huolella sen sijaan, että nostaisit rahat heti tilille ensimmäiseltä lainanantajalta.

Pieni pikavippi vai iso?

Pikalaina vastaa yleensä parhaiten pienen luoton tarpeeseen. Pieni pikavippi on kooltaan noin 100 - 2 000 euroa, ja sen saa nopeasti ja helposti käyttöönsä. Myös tätä suurempaa lainaa voidaan joissain tapauksissa kutsua pikavipiksi.

Kun harkitset pientä pikavippiä, kannattaa muistaa, että pienimmissä lainatuotteissa korko on usein suurin. Tämän lisäksi lainan aloitusmaksut, laskutuskulut tai muut maksut ovat suhteessa lainasummaan kohtuullisen korkeat. Siksi pikalainaa valitessa kannattaa olla tarkkana, tai lopulta maksat takaisin huomattavasti alkuperäistä vippiä suuremman summan.

Pienen vipin etuna on yleensä kutenkin se, että takaisinmaksu tapahtuu nopeasti. Vaikka todellinen vuosikorko siis olisikin korkea, ei korkoa ehdi kertyä huomattavan paljon. Lyhyimmillään pienen pikavipin voi maksaa takaisin jopa muutamassa päivässä. Kun etsinnässä on pieni pikalaina, kannattaa varmistaa, että voit maksaa lainatun summan takaisin kuluitta mahdollisimman pian.

Kun tarvitset pienen pikavipin nopeasti tilille, se on täysin mahdollista ja helppoa saada suoraan palveluntarjoajiltamme. Esimerkiksi Bank Norwegian, Saldo ja Ferratum tarjoavat pieniä vippejä, jotka voit saada nopeasti käyttöösi. Vertailumme avulla näet lainoista kaiken tarpeellisen tiedon, ja voit hakea lainaa siltä tarjoajalta, jolta saat edullisimman tarjouksen.

On siis hyvinkin mahdollista saada pikalaina heti tilille, kun lainahakemuksen tekee netissä. Maltillisen kokoinen pikavippi ilman vakuuksia onkin yksi helpoiten haettavista lainatuotteista, jonka saat usein käyttöösi lähes välittömästi jo samana päivänä.

Pikalaina ja takaisinmaksu

Pikavipin, kuten muidenkin lainojen takaisinmaksu tapahtuu sopimukseen kirjatun lyhennyssuunnitelman mukaisesti. Lainan takaisinmaksu määritellään sopimuksessa niin, että lainaaja maksaa esimerkiksi sovitun lyhennyksen ja luottoon liittyvät kulut kerran kuukaudessa.

Lainan takaisinmaksu ja maksusuunnitelmat kannattaa aina rytmittää ja mitoittaa omaan talouteen ja elämäntilanteeseen sopivaksi. Lainan takaisinmaksu kannattaa hoitaa samana päivänä, jolloin saat kuukauden päätulon, esimerkiksi palkan tai eläkkeen. Näin pysyt hyvin tasapainossa oman taloutesi kanssa, ja pikavippien takaisinmaksaminen ei horjuta kokonaiskuvaa taloudellisesta hyvinvoinnista. Kun maksat lyhennykset heti tuloja saatuasi, varmistat rahan riittävyyden ja hahmotat helpommin, paljonko kulutettavaa jää muuhun käyttöön.

Esimerkki: Pikavipin takaisinmaksusuunnitelma

 • Luottotyyppi: Kulutusluotto / Pikalaina
 • Vakuudeton 1 000–10 000 euron kertalaina
 • Korko on 13,9–19,9 %. Lainanhoitokulu: 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi.
 • Todellinen vuosikorko: 21,3–29,5 %.
 • Laina-aika: 12 – 88 kuukautta.
 • Kuukausierä: 29–399 €.

Jos nimelliskorko on 13,9 % ja laina-aika on 25 kuukautta, todellinen vuosikorko 2 000 euron suuruiselle pienelle pikavipille on 21,3 %. Luoton maksu ja luottokustannukset ovat yhteensä 2475 euroa ja maksuerien lukumäärä 25kpl. Avausmaksu lainalle on 0 euroa. Laskelmassa on huomioitu joidenkin lainantarjoajien veloittama lainanhoitokulu, joka voi olla esimerkiksi 0,1 % päivässä tai 73 euroa vuodessa.

Pikalaina ei yleensä ole korkokustannuksiltaan se edullisin lainatyyppi. Vuoden 2021 syyskuun loppuun asti on kuitenkin voimassa väliaikainen korkokatto, joka rajoittaa kulutusluottojen koron 10 prosenttiin. Rajoitus koskee myös pikalainaa ja muita lyhytaikaisia lainatuotteita, joten lainat kannattaa kilpailuttaa ennen korkokokaton loppua.

Pikavipin korko

Ennen vuoden 2019 laissa säädettyä pysyvää korkokattoa pikavippiyrityksien ja rahoitusta myöntävien tahojen määrä Suomessa oli noin tuplat nykyisestä. Lakialoite siis toimi jossain määrin, sillä se karkotti markkinoilta osan yrityksistä, joiden lainojen korot olivat jopa satoja prosentteja.

Onko koroton pikavippi mahdollinen?

Koroton pikavippi on mahdollista saada joiltakin lainantarjoajilta, jos on kyseisen lainayrityksen uusi asiakas, mutta silloin sinun täytyy maksaa koko lainasumma takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Kannattaa muistaa, että kyseessä ei juuri koskaan ole ilmainen pikavippi.

Pikavippi ilman korkoja on mahdollinen, mutta ei suinkaan ilman kustannuksia. Koron lisäksi vipistä peritään myös muita kustannuksia kuten lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä nostokulut, jotka saattavat näytellä yllättävän suurta osaa lainan kokonaissummasta. Esimerkiksi lainan nostokulu liikkuu yleensä muutamissa prosenteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos nostat pikalainaa 2 000 euroa, voi nosto kustantaa kymmeniä euroja. Vuoden 2019 lakimuutoksen jälkeen lainan muut kulut eivät saa kuitenkaan olla yli 150 euroa vuodessa.

Pikavippien korkokatto 2021

Vuonna 2019 ja 2020 voimaan tulleet luottojen ja lainojen korkokatot suojelevat kuluttajaa, ja määrittelevät myös pikalainoille kohtuulliset vuosikorot ja -kulut. Vuoden 2020 heinäkuussa voimaan tullut väliaikainen lakimuutos puolitti myös pikalainojen 20 prosentin korkokaton 10 prosenttiin. Lakimuutos sai jatkoa ja on jälleen voimassa 01.01.2021-30.09.2021 välillä. Tämä tarkoittaa sitä, että 01.01.2021 jälkeen otettu uusi pikalaina on edelleen 10 prosentin korkokaton alainen.

Pikavippi kokemuksia

Palveluamme käyttäneet asiakkaat ovat saaneet positiivisia kokemuksia pikavipeistä. Voit saada vertailemalla hyväkorkoisen lainatarjouksen ja lainan heti tilille. Pikavippivertailu on mahdollistanut asiakkaille selkeän kuvan tämänhetkisistä koroista ja pikalainojen kokonaiskustannuksista. Vertailemalla saat lainapäätöksen nopeasti ja rahat tilille jopa samana päivänä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen saat lainaa 500 € ja 60 000 € väliltä.

Pikalainan hyödyt

Pikavipin hyöty on nimensä mukaisesti sen nopeudessa. Lakimuutosten ansiosta myös satojen prosenttien korot ovat historiaa. Pikalaina on hyvä valinta, jos se sopii hakijan omaan taloudelliseen tilanteeseen. Jos lainan tarve on välitön, mutta takaisinmaksusuunnitelma on selvä, silloin laina on hyödyllinen.

Muista nämä pikalainaa hakiessasi

 • Pysy tarkkana maksuajan suhteen – Pikalaina pitkällä maksuajalla korottaa kustannuksia, sillä korkoa peritään siihen asti, kun lainasummaa on maksamatta.
 • Jos haluat rahat heti tilille, hae pikalainaa päivällä – Voit hakea pikavippiä milloin tahansa, mutta lainahakemus käsitellään aina klo 7–23 välisenä aikana.
 • Hae lainaa vain, jos taloutesi kestää luoton kustannukset – Pikalaina voi olla kustannuksiltaan suhteellisesti kalliimpi, kuin esimerkiksi suurempi kulutusluotto. Rahaa ei siis kannata nostaa kevyin perustein.
 • Vertaile pikalainat, niin löydät sopivan tarjouksen – Vertailu auttaa löytämään edullisimman koron ja reiluimmat lainaehdot, sillä voit hakea kerralla yli 20 pankin lainatarjoukset.

Artikkelit

LAINAT Lainatyypit

Lainatyypit

Millaisia lainatyyppejä on olemassa?

OPAS Ohjeet-lainanhakuun

Ohjeet lainanhakuun

Lue tarkemmat ohjeet lainanhakuun

LAINAT Joustoluotto

Joustoluotto

Millainen lainatyyppi on joustoluotto, ja mitä siitä tulee tietää?

OPAS Todellinen-vuosikorko

Todellinen vuosikorko

Lue, mistä lainan vuosikorko muodostuu

OPAS Lainan-korko

Lainan korko

Mistä lainan korot koostuvat ja miten ne lasketaan?

OPAS Ohjeet-lainanhakuun

Ohjeet lainanhakuun

Lue tarkemmat ohjeet lainanhakuun

OPAS Todellinen-vuosikorko

Todellinen vuosikorko

Lue, mistä lainan vuosikorko muodostuu

LAINAT Lainatyypit

Lainatyypit

Millaisia lainatyyppejä on olemassa?

LAINAT Joustoluotto

Joustoluotto

Millainen lainatyyppi on joustoluotto, ja mitä siitä tulee tietää?

OPAS Lainan-korko

Lainan korko

Mistä lainan korot koostuvat ja miten ne lasketaan?

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.