Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä markkinoiden edullisin pikaluotto vertailemalla

Vertaile pikaluotot parhailla koroilla ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto. Voit saada rahat tilille jo saman päivän aikana.

  • Instant Kilpailuta edullisin pikaluotto heti, sitoumuksetta
  • Rocket Saat jopa yli 20 eri pankin lainatarjoukset
  • Badge Pikaluottovertailu on ilmainen ja puolueeton

Laske kuukausierä

2000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Kilpailuta edullisin pikaluotto heti, sitoumuksetta
  • Rocket Saat jopa yli 20 eri pankin lainatarjoukset
  • Badge Pikaluottovertailu on ilmainen ja puolueeton

Löydä paras pikaluotto helposti ja nopeasti

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile pikaluotot helposti ja nopeasti Vertailu kestää alle 2 minuuttia

Mikä on pikaluotto?

Pikaluotto on pieni lainasumma, jonka saa nopeasti käyttöönsä. Pikaluotto on käytännössä sama tuote kuin pikavippi. Pieni lainasumma on suhteellisen nopeaa saada tilille, sillä hakeminen tapahtuu netissä eivätkä lainaehdot ole yhtä tiukat kuin esimerkiksi pankkilainoissa.

Pikaluottojen kustannukset voivat olla erittäin korkeat, jos maksuaika on pitkä. Todellinen vuosikorko on yleensä suurempi kuin muissa lainoissa, minkä lisäksi tulevat vielä tilinhoitomaksut ja lainan nostokulut. Korkokustannuksia ei kuitenkaan kerry suunnattoman paljon, jos luotto maksetaan takaisin muutamassa kuukaudessa.

Mika-on-pikaluotto

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on pikaluotto?

Pikaluotto eli pikavippi viittaa pieneen lainasummaan, jonka saa nopeasti käyttöönsä. Pieni lainasumma on suhteellisen nopeaa saada tilille, sillä hakeminen tapahtuu netissä eivätkä lainaehdot ole yhtä tiukat kuin esimerkiksi pankkilainoissa.

Pikaluottojen kustannukset ovat usein korkeammat kuin muiden lainatuotteiden. Vaikka vuonna 2019 tuli voimaan korkokattoa rajoittava laki, pikaluoton korko on kuitenkin monesti korkea ja päälle tulevat lisäksi tilinhoitomaksut ja lainan nostokulut. Korkokustannuksia ei kerry kuitenkaan vuoden ajalta, sillä luotto maksetaan usein takaisin muutamassa kuukaudessa.

Uusien pikaluottojen korkokatto

Vuonna 2019 Suomessa asetettiin korkokatto pikaluotoille ja muille lainatuotteille, jolla pyrittiin rajoittamaan näiden korkeita korkoja. Lakiasetus hävitti markkinoilta ison osan pikavippifirmoja ja kalliita lainatuotteita. Kokonaisuudessaan korkeiden korkojen ongelma ei kuitenkaan hävinnyt. Usein luottoja myöntävät yritykset nimittävät entisiä korkeakorkoisia lainatuotteita nyt esimerkiksi joustoluotoiksi.

Jos nykyään kaipaa 500 euron luottoa, täytyy todennäköisesti hakea hieman yli 2 000 euron luottomiliittiä kerralla, minkä jälkeen limiitiltä nostetaan käyttöön se tarvittu 500 euroa. Vaikka korkokatto koskeekin tällaista lainaa, kannattaa muistaa että mukaan tulevat nostokulut jokaisesta nostokerrasta.

Tämän vuoksi lainamäärän kanssa kannattaa ollakin tarkkana. Uutta pikaluottoa on helpompi ottaa yhä isompia määriä, kun luotto nousee kerralla tuhansiin euroihin asti ja luoton nostaminen tapahtuu erittäin helposti. Jokainen nostokerta luo luonnollisestikin uusia nostokuluja korkojen lisäksi. Pikaluotot kannattaakin niitä vertailla huolellisesti, jos sellaisen hankinta on edessä. Pikaluotoissa maltti on valttia.

Kuinka paljon pikaluotto oikeasti maksaa?

Kustannusten kanssa kannattaa siis olla varovainen. Todellinen vuosikorko on yleensä erinomainen mittari lainojen kustannusten vertailuun, mutta pikaluottojen kohdalla se ei kerro kaikkea. Vertailussa sitä voi yhä käyttää, mutta pikaluottojen kohdalla sitä ei voi rinnastaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Keskimääräinen pikaluotto netistä on noin 500 euroa kolmen kuukauden takaisinmaksuajalla, eli laina-aika on hyvin lyhyt. Todellinen vuosikorko ei kuvasta näin lyhyitä laina-aikoja kunnolla, vaan se toimiikin paremmin yli vuoden mittaisissa lainoissa. Luottoa hakiessasi pidä siis huolta, että olet perillä lainan kokonaiskustannuksista.

Joskus pikaluoton korko ilmoitetaan kuukausikorkona, mikä hämmentää ja saa koron näyttämään alhaiselta. Esimerkiksi 1 prosentin kuukausikorko voikin olla 12 prosentin todellinen vuosikorko.

Korot eivät suinkaan ole pikaluottojen ainoat kustannukset, vaan niihin kuuluvat myös avaus- tai nostokulut. Usein kyseessä on prosenttiosuus nostettavasta summasta mikä vaihtelee 5 – 25 prosentin välillä – suhteellisen suuri summa lainan määrään nähden. Erityisesti joustoluotoille nostokulu on erityisen hyvä tulonlähde, kun lainaa voi nostaa pienissä osissa aina oman tarpeen mukaan.

Joskus pikaluottoyhtiöt mainostavat ilmaista ensilainaa. Tämä tarkoittaa, että uusille firman asiakkaille tarjotaan lainaa tietyn maksuajan sisällä täysin maksuttomasti. Tarjous on kuitenkin voimassa vain ensimmäisen nostokerran ajan, ja seuraavasta limiitin nostosta joutuukin maksamaan sievoisen summan. Kuluttomuus kattaa usein vain lyhyen ajanjakson, eli pidemmän päälle kulutonta lainaa ei ole, eikä uusi pikaluotto aina ole halpa.

Milloin pikaluottoa kannattaa hakea?

Voidaan todeta että, pikavippien kanssa kannattaa olla todella varovainen. Niitä tulisikin käyttää vain silloin kun akuutti rahantarve on päällä ja tiedät varmasti, että voit maksaa lainan takaisin nopeasti. Näin vältyt isoilta korkokuluilta.

Pikaluottoja ei tulisi koskaan käyttää arjen kustantamiseen, kuten laskujen maksamiseen, ravintola-iltoihin tai muuhun huvinpitoon. Pohdi tarkkaan, tarvitsetko lainaa todella ennen sen hakemista.

Jos pikaluotto on ainut vaihtoehto tähän hetkeen, mieti miten voit vähentää muita menojasi tai voitko ansaita lisätuloja jotain kautta. Tärkeintä on, että oma talous pysyy tasapainossa myös pikavipin kanssa. Ennen pikaluoton hakemista kannattaa myös laskea takaisinmaksusuunnitelma tarkkaan.

Mediassa uutisoidaan jatkuvaan tahtiin suomalaisten kasvavasta velkaantumisesta. Usein maksuhäiriömerkintöjä kertyy yhdelle henkilölle suhteettoman paljon, ja nämä voivat alkaa juuri pikaluotoista ja niiden ketjuttamisesta.

Jos huomaat, että pikaluotto on viimeinen vaihtoehtosi, kannattaa pohtia voisiko apua taloudenhoitoon saada esimerkiksi Takuusäätiöltä tai oman kunnan talousneuvonnasta. Avun pyytämisessä ei ole mitään hävettävää, vaan se osoittaa omaa vastuuntuntoa ja halukkuutta hoitaa omaa taloutta hyvin.

Muista vertailla pikaluotot

Jos olet käynyt läpi muut vaihtoehdot, laskenut tarkan takaisinmaksusuunnitelman ja tiedät, että taloutesi pysyy tasapainossa ja pystyt maksamaan pikaluoton takaisin, on aika aloittaa vertailu. VertaaEnsin.fi:n pikaluottovertailu auttaa löytämään itselle sopivimman ja edullisimman pikaluoton nopeasti ja helposti. Vertailussa ovat mukana parhaat markkinoiden pikaluotot.

Kun olet tyytyväinen löytämääsi vaihtoehtoon, hae lainaa heti, saat lainapäätöksen ja lopulta on mahdollista saada pikaluotto heti tilille. Tämän jälkeen voit tehdä noston.

Vertailu on helppoa: valitse vain tarvitsemasi luottosumma ja -aika takaisinmaksusuunnitelmasi mukaan. Lainalaskuri etsii sinulle sopivat vaihtoehdot, ja näet samalla sivulla kätevästi pikaluottojen kokonaiskustannukset, todelliset vuosikorot ja maksettavat kuukausierät. Sivuillamme voit tutustua eri vaihtoehtoihin ja jatkaa helposti myös luotontarjoajien omille sivuille etsimään lisätietoja.

Pikaluottojen vertailun isoin kompastuskivi on, että korko on hakijakohtainen. Tämä tarkoittaa sitä, että korko määritetään asiakkaan riskikertoimen mukaan; luotontarjoaja siis pohtii, kuinka todennäköisesti asiakas maksaa lainan takaisin. Lainatarjouksen pyytäminen useammalta pikaluotontarjoajalta ei kuitenkaan sido sinua mihinkään. Katso ensin kaikki tarjoukset, ja valitse halvin pikaluotto vasta sitten.

Artikkelit

OPAS euribor-vai-prime

Euribor vai prime-korko?

Kaikki viitekoroista: Euribor vai Prime

OPAS Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko

Mistä muodostuu todellinen vuosikorko

OPAS Velkajärjestely

Velkajärjestely

Ohjeita talouden epätasapainoon

ARTIKKELI Bank Norwegian

Bank Norwegian

Norjalainen pankki esittelyssä

ARTIKKELI Lainaa ilman korkoa

Lainaa ilman korkoa

Onko se mahdollista?

OPAS Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko

Mistä muodostuu todellinen vuosikorko

ARTIKKELI Bank Norwegian

Bank Norwegian

Norjalainen pankki esittelyssä

OPAS euribor-vai-prime

Euribor vai prime-korko?

Kaikki viitekoroista: Euribor vai Prime

OPAS Velkajärjestely

Velkajärjestely

Ohjeita talouden epätasapainoon

ARTIKKELI Lainaa ilman korkoa

Lainaa ilman korkoa

Onko se mahdollista?

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.