Löydä edullisin pikaluotto vertailemalla

Vertaile matalakorkoiset pikaluotot ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto. Voit saada rahat tilille jo saman päivän aikana.

 • Valintamerkki Kilpailuta pikaluotot sitoumuksetta
 • Valintamerkki Saat jopa 23 eri pankin lainatarjoukset
 • Valintamerkki Pikaluottovertailu on ilmainen ja puolueeton

Aloita pikaluottojen vertailu tästä

Arvioitu kuukausierä:

Löydä paras pikaluotto helposti ja nopeasti

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Hae pikaluottoa helposti ja nopeasti

Luottovertailu kestää alle 2 minuuttia

Mikä on pikaluotto?

Mika-on-pikaluotto
Pikaluotto on pieni lainasumma, jonka saat nopeasti käyttöösi. Saat pienen lainamäärän tyypillisesti tilille jo samana päivänä, sillä voit hakea pikaluottoa netissä eivätkä lainaehdot ole yhtä tiukat kuin esimerkiksi pankkilainoissa. Pikaluotto on käytännössä sama tuote kuin pikavippi.

Koska pikaluottoa tarjoavat niin monet eri rahoituslaitokset, on luottojen vertailu erittäin tärkeää. Vain puolueettoman vertailutyökalun avulla näet eri pikaluottojen korot selkeästi muuhun markkinaan verrattuna ja tunnistat näin edullisimman tarjouksen.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Tietoa pikaluotoista

Näin haet pikaluottoa nopeasti ja turvallisesti

Pikaluotto eli pikalaina viittaa pieneen lainasummaan, jonka saa nopeasti käyttöönsä. Pieni laina on suhteellisen nopea nostaa tilille, sillä hakeminen tapahtuu netissä ilman vakuuksia tai takaajia. Voit tehdä hakemuksen sivuillamme, jolloin välitämme sen automaattisesti usealle lainantarjoajalle yhdellä kertaa.

Luotettavassa pikaluottovertailussa on mukana jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta, joiden pikaluotot kilpailutamme puolestasi vain parissa minuutissa. Saat useampia tarjouksia yhdellä hakemuksella, ja vaihtoehdot esitellään selkeästi todellisen vuosikoron mukaisessa järjestyksessä. Kustannuksiltaan edullisin laina on siis helppo tunnistaa.

Pikaluottojen kulut ovat usein suhteellisesti korkeammat kuin muiden lainatuotteiden. Niinpä hieman suurempi kulutusluotto pidemmällä maksuajalla voi olla edullisempi ratkaisu. Vaikka vuonna 2019 tuli voimaan korkokattoa rajoittava laki, pikaluoton korko on kuitenkin monesti noin 10-20 % ja päälle tulevat lisäksi tilinhoitomaksut ja lainan nostokulut. Toisaalta korkokustannuksia ei yleensä kerry koko vuoden ajalta, sillä luotto maksetaan usein takaisin muutamassa kuukaudessa.

Miten pikaluottojen korkokatto toimii?

Vuonna 2019 Suomessa asetettiin korkokatto pikaluotoille ja muille lainatuotteille, pyrkimyksenä rajoittaa näiden korkeita korkoja. Lakiasetus hävitti markkinoilta ison osan pikavippifirmoja ja kalliita lainatuotteita. Korkokaton mukaisesti pikaluoton sekä muiden vakuudettomien lainojen ja joustoluottojen maksimikorko on nyt 20 prosenttia. Lisäksi luoton muut kustannukset on rajattu 150 euroon vuodessa.

Joustava luotto voi tuoda lisää kustannuksia

Jos nykyään kaipaa 500 euron luottoa, täytyy todennäköisesti hakea hieman yli 2 000 euron luottolimiittiä kerralla, minkä jälkeen voit nostaa limiitiltä käyttöön tarvitut 500 euroa. Vaikka korkokatto koskeekin tällaista lainaa, tulee muistaa että mukaan tulevat nostokulut jokaisesta nostokerrasta. Pikaluoton kokonaiskustannukset voivat siis kasvaa salakavalasti, jos kertaluoton sijaan ottaa joustoluoton ja nostaa lainaa useissa erissä.

Tämän vuoksi lainamäärän kanssa kannattaa ollakin tarkkana. Uutta pikaluottoa on helpompi ottaa yhä isompia määriä, kun luottolimiittiä myönnetään kerralla tuhansia euroja ja lisäluoton nostaminen tapahtuu erittäin helposti. Jokainen nostokerta luo luonnollisesti uusia nostokuluja korkojen lisäksi. Pikaluotot kannattaakin vertailla huolellisesti, jos sellaisen hankinta on edessä. Kuten muissakin talousasioissa, myös pikaluotoissa maltti on valttia ja huolellinen harkinta kantaa pitkälle.

Kuinka paljon pikaluotto oikeasti maksaa?

Kustannusten kanssa kannattaa olla varovainen pikaluottoa hakiessa, eikä hyvältä kuulostavaan korkoon kannata luottaa sellaisenaan. Todellinen vuosikorko on nimelliskorkoa parempi mittari lainojen kustannusten vertailuun, sillä siinä on otettu huomioon myös pikaluoton muut kulut. Lisäksi kannattaa tarkistaa luoton kokonaiskustannukset, jotka kertovat, kuinka paljon lopulta maksat lainaa takaisin korkoineen ja kuluineen.

Jos maksuaika on pitkä, saattavat pikaluoton kustannukset olla melko korkeat. Todellinen vuosikorko on yleensä suurempi kuin muissa lainoissa, sillä siihen sisältyvät tilinhoitomaksut ja nostokulut, jotka muodostavat prosentuaalisesti suuren osan pienestä lainasta. Korkokustannuksia ei kuitenkaan kerry suunnattoman paljon, jos luotto maksetaan takaisin muutamassa kuukaudessa.

Keskimääräinen pikaluotto netistä on noin 500 euroa kolmen kuukauden takaisinmaksuajalla, joten laina-aika on hyvin lyhyt. Todellinen vuosikorko ei aina kuvasta näin lyhyitä laina-aikoja kunnolla, vaan se toimii paremmin yli vuoden mittaisissa lainoissa. Pidä siis luottoa hakiessasi huolta, että olet perillä lainan kokonaiskustannuksista.

Muista koron lisäksi luoton muut kulut

Korot eivät suinkaan ole pikaluottojen ainoat kustannukset, vaan niihin kuuluvat myös luoton avaus- ja nostokulut. Vaikka nämä kulut ovat tyypillisesti vain muutamia euroja kuukaudessa, vaihtelee niiden osuus lainasummasta noin 5–25 prosentin välillä – eli kyseessä on suhteellisen suuri summa lainan määrään nähden. Erityisesti joustoluoton tarjoajille nostokulu on erityisen hyvä tulonlähde, kun lainaa voi nostaa pienissä osissa aina oman tarpeen mukaan.

Joskus pikaluottoyhtiöt mainostavat ilmaista ensilainaa. Tämä tarkoittaa, että uusille firman asiakkaille tarjotaan lainaa tietyn maksuajan sisällä täysin korottomasti Tarjous on kuitenkin voimassa ainoastaan ensimmäisen nostokerran ajan, ja seuraavasta limiitin nostosta joutuukin maksamaan sievoisen summan. Kuluttomuus kattaa usein vain lyhyen ajanjakson, eli pidemmän päälle kulutonta lainaa ei ole, eikä uusi pikaluotto aina ole halpa.

Milloin pikaluottoa kannattaa hakea?

Voidaan todeta että, pikavippien kanssa kannattaa olla todella varovainen. Niitä tulisi käyttää ainoastaan silloin, kun akuutti rahantarve on päällä ja tiedät varmasti, että voit maksaa lainan takaisin nopeasti. Näin vältyt isoilta korkokuluilta.

Pikaluottoja ei tulisi koskaan käyttää arjen menojen kustantamiseen, kuten laskujen maksamiseen, ravintola-iltoihin tai muuhun huvinpitoon. Pohdi tarkkaan, tarvitsetko lainaa todella ennen sen hakemista.

Jos pikaluotto on ainut vaihtoehto tähän hetkeen, mieti miten voit vähentää muita menojasi tai voitko ansaita lisätuloja jotain kautta. Tärkeintä on, että oma talous pysyy tasapainossa myös pikavipin kanssa. Ennen pikaluoton hakemista kannattaa myös laskea takaisinmaksusuunnitelma tarkkaan.

Mediassa uutisoidaan jatkuvaan tahtiin suomalaisten kasvavasta velkaantumisesta. Monesti maksuhäiriömerkintöjä kertyy yhdelle henkilölle suhteettoman paljon, ja nämä voivat alkaa juuri pikaluotoista ja niiden ketjuttamisesta.

Jos huomaat, että pikaluotto on viimeinen vaihtoehtosi, kannattaa pohtia voisiko apua taloudenhoitoon hakea esimerkiksi Takuusäätiöltä tai oman kunnan talousneuvonnasta. Avun pyytämisessä ei ole mitään hävettävää, vaan se osoittaa vastuuntuntoa ja halukkuutta hoitaa omaa talouttaan hyvin.

Muista vertailla pikaluotot

Jos olet käynyt läpi muut vaihtoehdot, laskenut tarkan takaisinmaksusuunnitelman ja tiedät, että taloutesi pysyy tasapainossa ja pystyt maksamaan pikaluoton takaisin, on aika aloittaa vertailu. VertaaEnsin.fi:n pikaluottovertailu auttaa löytämään itselle sopivimman ja edullisimman pikaluoton nopeasti ja helposti. Vertailussa ovat mukana parhaat markkinoiden pikaluotot ilman vakuuksia.

Kun olet tyytyväinen löytämääsi vaihtoehtoon, hae lainaa heti, niin saat lainapäätöksen minuuteissa. Lainan hakeminen on helppoa ja pikaluotto on mahdollista nostaa tilille heti saman päivän aikana.

Vertailu on yksinkertaista: valitse vain tarvitsemasi luottosumma ja laina-aika takaisinmaksusuunnitelmasi mukaan. Lainalaskuri etsii sinulle sopivat vaihtoehdot, ja näet samalla sivulla kätevästi pikaluottojen kokonaiskustannukset, todelliset vuosikorot ja maksettavat kuukausierät. Sivuillamme voit tutustua eri vaihtoehtoihin ja jatkaa helposti myös luotontarjoajien omille sivuille etsimään lisätietoja.

Vinkit pikaluoton hakuun

 • Valitse sopivan lyhyt laina-aika niin, etteivät kulut nouse turhan korkeiksi. Pitkä laina-aika lisää aina kustannuksia, mutta toisaalta takaisinmaksu täytyy määritellä realistisesti, jotta kuukausieristä varmasti selviää ajallaan.
 • Kilpailuta pikaluotot huolellisesti, jotta löytäisit halvimman koron. Muista myös katsoa todellista vuosikorkoa, sillä nimelliskorko ei sisällä lainan muita kuluja.
 • Maksa laina pois mahdollisimman nopealla aikataululla. Voit aina suorittaa takaisinmaksun etukäteen ilman ylimääräisiä kuluja.

Pikaluottojen vertailun isoin kompastuskivi on hakijakohtainen korko, jonka takia luoton tarkkaa hintaa ei näe lainalaskurista ennen omien tietojen syöttämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että korko määritetään asiakkaan riskikertoimen mukaan; luotontarjoaja siis pohtii, kuinka todennäköisesti asiakas maksaa lainan takaisin. Lainatarjouksen pyytäminen useammalta pikaluotontarjoajalta ei kuitenkaan sido sinua mihinkään. Katso ensin kaikki lainatarjoukset, ja valitse halvin pikaluotto vasta sitten.

Kuka voi saada pikaluottoa?

Pikaluottoa myönnetään lähtökohtaisesti Suomessa asuville täysi-ikäisille henkilöille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Myös tulojen tulee olla säännölliset, jotta lainan voi varmasti maksaa takaisin aikataulun mukaan. Lisäksi eri pankeilla saattaa olla muita lisäehtoja luoton myöntämisen suhteen, esimerkiksi yläikärajan muodossa.

Yleisimmät ehdot pikaluoton hakijalle ovat seuraavat:

 • Täysi-ikäisyys – 18 vuotta on ehdoton alaikäraja luoton myöntämiselle, mutta usein sovelletaan tästä hieman korkeampaa, 20-24 vuoden vähimmäisikää.
 • Puhtaat luottotiedot – Jos hakijalta löytyy maksuhäiriömerkintä, hylätään lainahakemus yleensä automaattisesti. Oikeastaan vain Svealta voi hakea lainaa ilman luottotietoja, mutta tällöinkin vaaditaan yhteisvastuullinen hakija, joka ottaa täyden vastuun lainan takaisinmaksusta.
 • Säännölliset tulot – Voit hakea pikaluottoa eläkeläisenä tai työntekijänä, kunhan pystyt todistamaan palkkakuitilla tai eläketodistuksella takaisinmaksuun vaadittavan tulotason.
 • Suomalainen osoite – Hakijalta vaaditaan vähintään kolmen vuoden pysyvää asumista Suomessa, sillä luottotiedot tulee pystyä tarkistamaan luotettavasti.

Pikaluotto heti tilille on periaatteessa mahdollinen, mikäli hakemus on täytetty huolellisesti ja pankki käyttää luottokelpoisuuden tarkistukseen Instantorin kaltaista automaattista palvelua. Voit hakea luottoa nopeasti palvelumme avulla ja saada parhaassa tapauksessa rahat heti tilille vielä saman päivän aikana.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.