Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Yleistä 200 € pikalainasta

200 euron pikalainat ovat siis pikavippejä käytännössä poikkeuksetta. Periaatteessa pikavipit toimivat samalla periaatteella kuin kaikki muutkin lainat, mutta nimensä mukaisesti niiden hakuprosessi on yleensä suhteellisen nopea. Yleensä pikavippifirmat ottavat hakemuksia vastaan kaikkina viikonpäivinä vuorokauden ympäri. Lainapäätöksen jälkeen rahansiirron nopeus riippuu siitä, onko lainaajalla ja lainanottajalla tili samassa pankissa. Eri pankkien välillä rahat siirtyvät tyypillisesti 1-2 pankkipäivän kuluessa tilisiirron teosta, kun taas saman pankin sisällä rahat siirtyvät välittömästi tilisiirron teon jälkeen.

Pikalainojen lainasummat ovat suhteellisen pieniä, yleensä korkeintaan 2 000 €. Pienimmät pikalainat ovat noin 100 euron lainoja, jotkut pikalainafirmat tosin tarjoavat jopa tätä pienempiä lainoja. Pikalainojen korot ovat usein korkeammat kuin perinteisten kulutusluottojen, koska lainanantaja pyrkii tasaamaan helpon ja nopean lainapäätöksen lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Toisin kuin muiden lainojen, pikalainan korko on usein ilmoitettu kuukausikorkona eikä vuosikorkona, koska niiden laina-aika on lyhyt.

Pikalainojen kohtuuttoman korkeita korkoja on pyritty hillitsemään korkokatolla, jonka mukaan alle 2 000 € pikalainojen todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 %. Jotkut pikalainojen tarjoajat pyrkivät kiertämään korkokattoa myöntämällä vain 2 000 euron suuruisia joustoluottoja, joita korkokatto ei siis koske. Esimerkiksi, jos hakee lainaa vain 200 euroa, saattaa silti saada käyttöönsä 2 000 euron luottotilin, josta voi nostaa rahaa käyttöön aina tarpeen mukaan. Tällaisten lainojen kanssa kannattaa kuitenkin olla todella varovainen, ettei päädy ottamaan enempää lainaa kuin pystyy maksamaan takaisin.

Mistä voi hakea pikalainaa 200€?

200 euron lainoja tarjoavat käytännössä kaikki pikavippejä tarjoavat yritykset. Esimerkiksi Credit24, Eurolimiitti, Suomilimiitti ja Suomen tililuotto ovat tunnettuja pikavippifirmoja. Kaikki 200 euroa lainaa tarjoavat pikavippiyritykset löytyvät vertailustamme.

Lainojen vertailu on tärkeää

Suomen pikalainamarkkinoilla on valtava määrä toimijoita, joista jokainen mainostaa olevansa markkinoiden paras ja halvin vaihtoehto, vaikka todellisuudessa eri lainantarjoajien lainaehdot, ja sitä myötä lainan kustannukset, eroavat toisistaan paljon. Tarjonnan laajuuden vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainan kustannuksia ja lainaehtoja ennen pikalainahakemuksen tekemistä.

Alle 2 000 euron pikalainojen todellinen vuosikorko ei lain mukaan saa ylittää 50 prosenttia. Suurin osa pikalainafirmoista tarjoaakin lainaa nyt noin 49 prosentin todellisella vuosikorolla. Osalla pikalainafirmoista on käytössä riskiperusteinen hinnoittelu, jossa pikalainan korko määräytyy asiakkaasta tehdyn riskiarvion perusteella. Suurin osa firmoista kuitenkin suosii kiinteää korkohinnoittelua, jolloin pikalainan korko on kaikille sama asiakasprofiilista riippumatta.

Osa pikalainafirmoista mainostaa harhaanjohtavasti tarjoavansa pikalainoja, joiden todellinen vuosikorko on 0 %. Mainokseen kuitenkin on koira haudattuna: tarjous koskee tyypillisesti vain uusia asiakkaita, ja pikalaina on korotonta vain, jos luotto maksetaan kokonaisuudessaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Ensimmäisen eräpäivän jälkeen lainan korko saattaa nousta jopa yli 100 prosenttiin. Ei siis kannata hämääntyä hyvältä kuulostavista tarjouksista, vaan on parempi suhtautua kriittisesti kaikkeen, mitä pikalainafirmat mainostavat. Käytännössä uskomattoman hyvänkuuloiset diilit eivät koskaan ole totta.

Nykyään suurin osa pikalainoista on eräänlaisia joustoluottoja, koska pikalainafirmat pyrkivät kiertämään lain pikalainoille määrittämää korkokattoa. Korkokatto ei siis kuitenkaan koske joustoluottoja. Käytännössä joustoluotto tarkoittaa, että koko lainasummaa ei ole pakko nostaa kerralla, vaan lainaa voi nostaa käyttöön aina tarpeen mukaan. Joustoluoton tapauksessa kannattaa tarkistaa, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio, ja kuinka suuri nostopalkkio on. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa usein.

Paras keino hahmottaa, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kaikkine lisäkuluineen, on lainan kokonme vinkit parhaan lainatarjouksen vaaiskustannusten laskeminen ennen lainan ottamista. Kokonaiskustannuksia laskiessa huomioidaan lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut, nostopalkkio), ja kokonaiskustannukset ovat aina luotettava mittari lainojen vertailussa, olipa kyse sitten pikavipistä tai kulutusluotosta. Vertailussamme pikavippien kohdalla kerrotaan suoraan lainan kokonaiskustannukset, jotta vertailu olisi mahdollisimman helppoa, eikä kustannuksia tarvitse laskea itse.

Äkkiseltään ajateltuna saattaa tuntua, että 200 euron pikalainan kokonaiskustannuksissa ei voi kovin suuria eroja olla, mutta todellisuudessa pikalainojen kokonaiskustannuksissa on hurjasti vaihtelua. Vertailumme paljastaa, että 200 euron pikalainan kokonaiskustannukset kuukauden maksuajalla vaihtelevat 200 euron ja 275 euron välillä. Eroa kalleimman ja halvimman lainan kokonaiskustannuksilla on siis peräti 75 euroa. Vertailussa näkyy myös useampi pikalaina, joiden kokonaiskustannukset ovat tasan 200 euroa, mutta lisäkuluttomuudesta nauttiakseen laina tulee maksaa takaisin korottoman maksuajan puitteissa, mikä vaihtelee pikalainafirmasta toiseen.

Ennen pikalainan hakemista

Ennen pikalainan hakemista kannattaa arvioida oma maksukyky realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös lainan takaisinmaksu kannattaa suunnitella huolella jo ennen lainan ottoa. Usein pikalainojen takaisinmaksuajat ovat varsin lyhyitä, minkä vuoksi omaa taloudellista tilannetta on todella syytä pysähtyä miettimään. Jos nyt tarvitsee lainaa 200 euroa, pystyykö kuukaudessa maksamaan saman summan korkoineen ja muine kuluineen takaisin? Jos pikalainaa todella tarvitsee, laina kannattaa ottaa mahdollisimman lähellä palkkapäivää, jotta lainan voi maksaa mahdollisimman nopeasti takaisin ja välttää näin korkojen liiallisen kertymisen.

Oman maksukyvyn arvioimisen lisäksi lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, vaikka 200 euron pikalaina saattaakin tuntua viattoman pieneltä lainalta. Jos omat rahat eivät riitä lainalla rahoitettavan tuotteen ostoon, kannattaa aina miettiä, tarvitseeko kyseistä tuotetta todella niin kovasti, että ei voi odottaa summan säästämistä. Ylimääräisiä hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata maksaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Lainarahan käyttö esimerkiksi alkoholiin tai rahapeleihin ei ole kannattavaa missään olosuhteissa. Tärkeintä lainanottoa harkitessa onkin olla rehellinen itselleen ja miettiä, menevätkö lainarahat oikeasti tarpeelliseen kohteeseen. Hyvä on myös miettiä, kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun sovitussa aikataulussa.

Kannattaa muistaa, että pelkkä lainatarjous ei sido ketään mihinkään, eikä huonoa lainatarjousta tule tietenkään hyväksyä. Lain mukaan netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä, jos lainanotto alkaa kaduttaa.

Miten 200 € pikalaina haetaan?

200 euron pikalainan hakeminen käy helposti netissä, eikä pikalainafirmoilla konkreettisia konttoreita tai asiakaspalvelupisteitä olekaan. Jotkut yritykset mahdollistavat lainan hakemisen myös tekstiviestillä. Viestin hinta kannattaa tarkistaa, sillä sen hinta saattaa olla jopa useita euroja.

200 euron pikalainaa voi hakea myös vertailumme kautta. Kun on löytänyt sopivimman lainavaihtoehdon vertailusta, on lainan hakeminen yksinkertaista: "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän nettisivuille, missä voi tutustua tarkemmin lainatuotteen ominaisuuksiin ja jättää hakemuksen.

Useimmat lainantarjoajat vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, puhdasta luottohistoriaa, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia.

Ennen lainahakemuksen jättämistä kannattaa vielä varmistua, että oma talous on sillä mallilla, että sillä voi ottaa lainaa 200 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varmistaa omien tulojen ja menojen olevan tasapainossa niin, että pystyy maksamaan lainan takaisin ongelmitta.

Parhaan lainatarjouksen valitseminen

Parhaan lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, mutta kannattaa jaksaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajat nettisivuillaan suurin kirjaimin mainostavat, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Etenkin pikavippien kohdalla mainonta on usein harhaanjohtavaa, ja lainan todelliset kustannukset ovat helposti aivan muuta kuin miltä lainanottohetkellä vaikutti.

Osa lainantarjoajista saattaa esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa. Väite voi sinällään olla aivan totta, mutta korottomuuden ehdot ovat todennäköisesti hyvin tiukat ja vaikeat täyttää. On myös mahdollista, että korottomuudesta johtuen lainan muut kulut, kuten nostomaksut ja kuukausittaiset tilinhoitokulut, ovat kohtuuttoman suuret. Varsinkin pienehköissä lainasummissa, kuten 200 euron pikalainassa, nosto- ja laskutuskulut voivat nousta kohtuuttoman suuriksi kustannuseriksi itse lainasummaan nähden.

Osa lainantarjoajista puolestaan mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein kuitenkin tarkoittaa, että lainan korko on varsin korkea. Lähes poikkeuksetta mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat liian hyviä ollakseen totta, sillä puuttuvat kulut kyllä piilotetaan jonnekin. Yksikään lainantarjoaja, olipa kyseessä sitten pikalainafirma tai pankki, ei harjoita hyväntekeväisyyttä, vaan kaikki pyrkivät maksimoimaan omat voittonsa.

Koska lainan valitsemisessa on monta huomioitavaa kohtaa, kannattaa lukea blogistamme vinkit parhaan lainatarjouksen valintaan!

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuaika tulee mitoittaa realistiseksi omaan taloustilanteeseen nähden. Etenkin pikalainojen kanssa tulee olla tarkkana, sillä niiden laina-ajat ovat varsin lyhyitä: Jos nyt tarvitsee lainaa 200 euroa, pystyykö kuukauden päästä oikeasti maksamaan 200 euron lainan korkoineen ja muine lisäkuluineen pois?

Jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, kannattaa ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella uudesta maksuaikataulusta. Velkaantuneisuus on nykypäivänä koko ajan yleisempää ja maksuhäiriömerkintöjen määrät kasvavat Suomessa jatkuvasti, ja pikavipit ovat yksi yleinen syy tähän. Lainan takaisinmaksusuunnitelma kannattaa olla valmiina jo lainan hakuvaiheessa, mutta sitä ei ole koskaan liian myöhäistä tehdä. Vaikka laina kannattaakin maksaa pois mahdollisimman nopeasti korkojen kasaantumisen välttämiseksi, ei silti kannata laatia liian tiukkaa maksuaikataulua, joka rasittaa rahatilannetta liikaa ja johtaa mahdollisesti uuden velan ottoon.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.