Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä edullisin pienlaina kilpailuttamalla

Pienlainavertailu auttaa löytämään sopivimman lainatuotteen minuuteissa. Kilpailuta jopa 23 pankin pienlainat ja valitse edullisin vaihtoehto.

  • Instant Ilmainen vertailu
  • Rocket Hakemuksen teko ei sido mihinkään
  • Badge Voit saada yli 20 pankin lainatarjouksen

Laske pienlainan kuukausierä

1000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Ilmainen vertailu
  • Rocket Hakemuksen teko ei sido mihinkään
  • Badge Voit saada yli 20 pankin lainatarjouksen

Näin kilpailutat pienlainan

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Kilpailuta pienet lainat Vertaile alle 2 minuutissa

Mikä on pienlaina?

Pienlaina on nimensä mukaisesti pieni laina, ja siitä käytetään usein nimitystä pikavippi. Yleinen pienlaina olisi esimerkiksi 500 euron vippi 3 kuukauden maksuajalla. Vuonna 2013 ja 2019 asetetut lainojen korkokatot ovat vähentäneet pienlainojen tarjoajia huimasti, mutta eivät suinkaan hävittäneet niitä kokonaan. Viimeisin korkokatto on ennen kaikkea tehnyt pienlainan hausta kuluttajalle turvallisempaa.

Pienlainaa hakiessa kannattaa noudattaa varovaisuutta: kiireellistä rahantarvetta auttava pienlaina vaatii aina tarkan takaisinmaksusuunnitelman. Älä ota lainaa ennen kuin olet perillä sen kokonaiskustannuksista ja lainan vaikutuksista omaan talouteesi. Koroissa säästää myös huimasti, kun muistaa vertailla.

pienlaina

Rahoituslaitokset, joilta saat pienen lainan

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Kuinka paljon pienlaina oikeasti maksaa?

Pienlainoilla viitataan pieniin lainasummiin lyhyillä, muutaman kuukauden mittaisilla laina-ajoilla. Kyseessä on laina ilman takaajia, eli pienlainat ovat vakuudettomia. Pienlainoja voi kutsua myös nimellä pikavippi. Pieni laina otetaan usein kiireelliseen rahantarpeeseen yllättävän rahapulan kohdalla, eli pienlaina on myös käyttöluotto. Lyhyt laina-aika ja lainasumma tarkoittavat usein korkeita korkoja, mutta pienlainaa voi ottaa myös vastuullisesti, jos tilanne sitä todella vaatii. Pienlainojen kanssa täytyy kuitenkin harjoittaa varovaisuutta, aivan kuten muidenkin lainatuotteiden kohdalla.

Pienlainan kustannuksiin voi kuulua monta eri maksua. Avausmaksut ja nostokulut nostavat pienen lainan hintaa merkittävästi, sillä esimerkiksi 5-25 prosentin nostokulu on jo lainasummaan suhteutettuna iso summa.

Yleisesti lainoissa katsottaisiin todellista vuosikorkoa lainan kustannusten selvittämiseksi, mutta kun kyseessä on pieni laina pitkällä maksuajalla, kannattaakin keskittyä lainan kokonaiskustannuksiin. Todellinen vuosikorko toimii kuitenkin yhä hyvin kun haluat vertailla eri lainoja tai pienlainoja, mutta pienlainoissa kannattaa pitää mielessä myös lainan hyvin lyhyt laina-aika. Siispä pidä huolta, että hahmotat kokonaiskustannusten lisäksi oman maksusuunnitelmasi, että laina-aika ei veny – pienlainojen korkeiden korkojen kanssa tämä voi helposti johtaa velkaantumiseen.

Voiko pienlainaa saada korottomasti?

Koroton pikavippi on termi, jota näkee silloin tällöin pienlainojen tarjoajien sivuilla. Termillä tarkoitetaan ensilainaajille tarjottavaa korotonta ensilainaa. Koroton laina on kuitenkin maksettava takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä, eli maksuaika on lyhyt. Tämä täytyy ottaa huomioon maksusuunnitelmaa tehdessä. Eräpäivän ylittyessä korot voivat nousta kerralla korkeiksi.

Koroton pikavippi ei kuitenkaan välttämättä ole täysin kuluton. Katso huolella, kuuluuko pienlainaan avaus- tai nostokuluja ennen kuin haet lainaa.

Pienet lainat ja korkokatto

Pienlainoissa lainan todellinen vuosikorko liikkui aikasemmin 50 prosentin luokassa. Suomessa on vuodesta 2013 asti ollut käytössä lainojen korkokatto, joka vaatii, että alle 2 000 euron lainoissa todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 prosenttia. Lainantarjoajat ovat kuitenkin onnistuneet kiertämään korkokaton niin kutsutun joustoluoton avulla.

Joustoluottoa tai luottolimiittiä hakiessa asiakkaalle myönnetään kerralla hieman yli 2 000 euron luottolimiitti, josta asiakas voi nostaa haluamansa pienemmän summan. Joustoluotto toimii niin, että esimerkiksi 2 010 euron luottolimiitin saatuaan asiakas esimerkiksi ottaa lainaa 1 000 euroa, minkä jälkeen limiittiä on yhä käytössä 1 010 euroa. Lainanhakija voi tämän jälkeen nostaa loput limiitistä milloin haluaa, ja kuinka monessa osassa tahtoo. Jos asiakas maksaa velkojaan takaisin esimerkiksi 200 euron verran, tarkoittaa tämä että hänellä on taas 200 euroa enemmän limiittiä käytössään myöhempään velanottoon. Myöntämällä lainanhakijalle suoraan yli 2 000 euron lainan lainantarjoajat kiertävät säädetyn korkokaton tehokkaasti.

Vuoden 2019 korkokatto teki lainanhausta turvallisempaa kuluttajalle. Lainan nimelliskorko ei saa ylittää 20 prosenttia. Lisäksi lainan lisäkulut eivät saa ylittää 150 euroa. Erilaisilla joustoluotoilla tai luottotileillä ei voi enää kiertää korkokattoa, sillä korkokatto on asetettu kaikille luotoille paitsi asuntolainoille. Vuosina 2020 ja 2021 on lisäksi voimassa entistä matalampi väliaikainen korkokatto, jonka rajoituksilta pienet lainat eivät välty. 30.9.2021 asti voit siis hakea pienlainaa, jonka todellinen vuosikorko on maksimissaan 10 %.

Miksi pienlainojen kanssa kannattaa olla varovainen?

Pienlainojen eli pikavippien tarjoajien maine on menneisyyden vuoksi kärsinyt. Tämä johtuu esimerkiksi jo mainituista korkeista koroista, sekä vuoden 2013 korkokaton kiertämisestä erilaisilla luottotileillä.

Tiukentunut lainsäädäntö on karistanut korkeakorkoisimpia vaihtoehtoja pois markkinoilta. Kunhan noudattaa varovaisuutta ja hakee lainaa luotettavasta lähteestä, välttää huonot vaihtoehdot. VertaaEnsin.fi käyttää vertailussa vain lain mukaan toimivia lainantarjoajia.

Pienlainaa hakevien tulisi olla hyvin perillä omasta taloudestaan ja takaisinmaksukyvystään, ja tehdä tämän perusteella perusteellinen takaisinmaksusuunnitelma. Pieni laina voi johtaa taloudellisiin ongelmiin, jos sitä ei saa maksettua ajoissa takaisin.

Milloin ja miten pienlainaa kannattaa hakea?

Pienlainaa haetaan useimmiten silloin, kun tarvitaan rahaa kiireellisesti. Ennen pienen lainan ottamista kannattaa kuitenkin harkita 1) Onko rahantarve todella tarpeellinen ja 2) Saisiko lainaa jostain muualta, esimerkiksi ystäviltä tai sukulaisilta pahimpaan hätään? Pienlainaa kannattaa hakea vasta, kun muut vaihtoehdot on mietitty läpi ja lainanhakija on varma, että oma talous kestää pienlainan oton. Jos taloudenhoito tuntuu hankalalta, kannattaa ottaa yhteyttä Takuusäätiöön tai oman kunnan talousneuvontaan. Avun kysyminen ei ole häpeä, vaan merkki halusta hoitaa omaa talouttaan järkevästi. Elämässä voi tulla vastaan yllättäviä tilanteita, joihin ei aina osaa varautua taloudellisesti.

Jos tiedät, että pienlaina on sinulle sopiva vaihtoehto, kannattaa hakuprosessi aloittaa vertailemalla. Jos ei kilpailuta lainaa, maksaa siitä varmasti ylihintaa. Helppo tapa kilpailuttaa lainat on käyttää lainavertailuamme. Vertailussamme näet markkinoiden parhaat pienlainat, joten vertailu on nopeaa ja helppoa. Muista, että lainan hakeminen ei vielä velvoita sinua ottamaan lainaa. Huonoa tarjousta ei koskaan kannata hyväksyä.

Artikkelit

OPAS

Lainatyypit

Millaisia lainatyyppejä on olemassa?

OPAS

Velkajärjestely

Ohjeita talouden epätasapainoon

BLOG

Kulutusluottojen korkokatto 2019

Mitä se pitää sisällään?

BLOG

Marginaalikorko vai korkomarginaali?

Onko pää pyörällä lainojen korkotermeistä?

BLOG

Lainaneuvottelut

Miten valmistautua?

OPAS

Velkajärjestely

Ohjeita talouden epätasapainoon

BLOG

Marginaalikorko vai korkomarginaali?

Onko pää pyörällä lainojen korkotermeistä?

OPAS

Lainatyypit

Millaisia lainatyyppejä on olemassa?

BLOG

Kulutusluottojen korkokatto 2019

Mitä se pitää sisällään?

BLOG

Lainaneuvottelut

Miten valmistautua?

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.