Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

VertaaEnsin.fi opas Suomen lainoihin

Laina on rahoitusväline, jonka avulla voit lainata tietyn summan rahaa, joka maksetaan takaisin korkoineen. Sopimus tehdään lainaajan ja lainanmyöntäjän välillä. Sopimuksessa päätetään mm. koroista, takaisinmaksuerien suuruudesta ja muista lainan kustannuksista. Lainoilla voidaan nopeasti rahoittaa hankintoja, jotka eivät muuten välttämättä olisi mahdollisia.
Suomessa on monia erilaisia lainavaihtoehtoja. Kertaluotot maksetaan takaisin yleensä samansuuruisissa erissä, jotka ovat etukäteen tiedossa. Tämä helpottaa kustannusten ennakointia ja raha-asioiden suunnittelua. Kertaluottojen lainamäärät vaihtelevat yleensä muutamasta tuhannesta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin, ja niitä voi hakea suoraan netistä lainanmyöntäjien sivuilta.

Laina voi olla myös joustoluotto, jonka ero kertaluottoon on että joustoluottoa voi nostaa tarvittaessa luottorajan sallimissa rajoissa. Mikäli luottorajasi on 5 000€, voit päättää nostaa aluksi 2 500€ ja myöhemmin loput 2 500€.

Kolmas esimerkki lainoista on pikavippi. Pikavipit voivat olla hyvä ratkaisu kun tarvitset pienen summan rahaa nopeasti. Niiden etu on nopea käsittelyaika ja rahojen nopea saapuminen tilille. Varjopuolia ovat toisaalta suhteellisen korkeat korot.

Lainoja voi hakea pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä, joiden vaatimukset lainanhakijaa koskien voivat vaihdella suuresti. Yleisesti luotonmyöntäjät kuitenkin vaativat, että hakijan pitää olla täysi-ikäinen ja usein vähintään yli 20-vuotias. Tämän lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot ja hänen pitää asua vakituisesti Suomessa.

Ennen kuin luottohakemuksesi hyväksytään, tehdään tiedoillesi perusteellinen tarkistus, jotta lainanmaksukykysi voidaan varmistaa. Huono luottohistoria voi johtaa korkeampaan korkotasoon tai luottopäätöksen hylkäämiseen. Luottohistoria tulisi säilyttää mahdollisimman virheettömänä. Lainanmyöntäjät vaativat usein erilaisia dokumentteja todistukseksi että kriteerit täyttyvät. Esimerkkejä vaadituista dokumenteista ovat henkilötodistus ja todistus vakituisista tuloista viimeisimpien palkkalaskelmien muodossa. Myös verotukseen liittyviä liitteitä saatetaan vaatia.

Lainoissa kannattaa kiinnittää huomiota ennen kaikkea niiden kustannuksiin. Korko on ehkä tärkein tekijä, joka määrittää lainan hinnan. Korkoa maksetaan kuukausittain lainan lyhentämättömästä osasta. Avaus- ja palvelumaksut ovat myös tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa lainan kustannuksiin suurestikin. Lainan kokonaiskustannus on hyvä mittari joka määrittää lainan houkuttelevuutta. Toinen vertailukelpoinen mittari on todellinen vuosikorko, joka lasketaan efektiivisen koron logiikalla eli korkoa korolle -periaatteella. Myös lainojen myöntämisajoissa voi olla suuria eroja.

Käytä Vertaaensin.fi vertailutyökalua ja löydä juuri itsellesi sopiva laina. Näytämme kaiken oleellisen tiedon, jotta voit tehdä lainanhakupäätöksesi mahdollisimman helposti. On suositeltavaa, että kuukausittaiset lainakustannuksesi eivät ylitä 30-40% kuukausituloistasi.

Tarkastele erilaisia lainamahdollisuuksia Suomessa. Muista myös vierailla lainaoppaassamme, jotta lainojen yleiset ehdot ja kustannukset tulevat sinulle tutuiksi. Noudata seuraavia helppoja ohjeita ja hae lainaa jo tänään:

Paina ”lainat” painiketta sivumme yläosassa. Näin pääset tutustumaan lainalaskuriimme. Lainalaskurin käyttäminen on helppoa: sinun ei tarvitse muuta kuin valita, kuinka paljon haluat lainata, ja kuinka pitkäksi aikaa. Lainalaskuri esittää kaikki mahdolliset vaihtoehdot hakukriteeriesi perusteella. Laskuri laskee automaattisesti lainojen kustannukset ja niihin liittyvät korot.Voit myös helposti valita minkälaista lainaa etsit. Voit vertailla esimerkiksi netistä haettavia kulutusluottoja, pankkien myöntämiä lainoja sekä pikavippejä.

Vertaa ja hae, 3 helppoa vaihetta

MIksi valita VertaaEnsin.fi

100% ilmainen
Helppo ja nopea vertailu
Puoleeton ja riippumaton vertailusivusto

Rahoitustuotteiden vertailu on helppoa VertaaEnsin.fi -sivuilla. Käytä lainalaskuriamme ja löydä itsellesi parhaat tarjoukset. Kaikki sivustomme tiedot ovat riippumattomia ja ajankohtaisia.

Testimonial person
Tarvitsin lainaa keittiöremonttia varten. VertaaEnsin.fi avulla löysin edullisimman lainan nopeasti ja helposti.
Johannes, Helsinki

Olemme palvelleet yli 20 miljoonaa henkilöä maailmanlaajuisesti

Hintavertailua viimeisen 24 tunnin aikana

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Talousblogi

Lue viimeisimmät oman talouden uutiset sekä vinkit raha-asioittesi hallintaan ja säästämiseen täältä