Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)
Tietoa palveluntarjoajasta

Nordax Bank

Nordax Bankin lainassa et tarvitse vakuuksia etkä takaajia. Voit saada Nordaxilta lainaa 3 000 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Jos kuitenkin haluat yli 40 000 euron lainan, tarvitset rinnakkaishakijan.

Kyseessä on laina, jonka takaisinmaksuaika voi vaihdella yhdestä vuodesta aina 15 vuoteen. Nordax Bankin lainoissa korko saattaa vaihdella sen mukaan, mikä on luotonhakijan luottokelpoisuus.

Vaatimukset lainanhakijalle

Saadaksesi lainaa Nordaxilta sinun tulee olla vähintään 23-vuotias ja sinun on täytynyt asua Suomessa vähintään kolme vuotta ennen lainan hakemista. Myös tulojesi täytyy olla vakituiset ja niiden täytyy olla vähintään 16 000 euroa vuodessa. Sinulla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä luottorekisterissäsi.

Voit myös hakea lainaa yhdessä jonkun kanssa, mikäli epäilet ettet saa myönteistä lainapäätöstä yksin hakiessasi. Jos lainanhakijoita on kaksi, on todennäköisempää, että saat myönteisen lainapäätöksen.

Lainan takaisinmaksuerän suuruus

Se, minkä suuruista takaisinmaksuerää maksat kuukausittain pois lainastasi riippuu siitä, millaisen takaisinmaksuajan olet lainaasi valinnut. Kuukausittaisen lyhennyserän suuruus lainan kokonaissummasta, valitusta takaisinmaksuajasta sekä senhetkisestä korosta. Esimerkiksi euribor-tason muutokset vaikuttavat kuukausierän suuruuteen. Jos tavoittelet pieniä kuukausieriä, pitkä maksuaika voi olla ratkaisu. Se saattaa tosin nostaa lainan kokonaiskustannuksia, joten muista aina vertailla lainoja täällä. Lainan lunastaminen tai osittainen takaisinmaksu on maksutonta. Maksat kuitenkin korkoa niin kauan, kunnes koko laina on maksettu pois.

Lainan takaisinmaksu aikaisemmin

Jos haluat, voit maksaa takaisin osan tai koko luoton. Voit tehdä sen maksamalla suurempaa kuukausierää kuin mitä sopimuksessa lukee. Sinulle ei aiheudu ennenaikaisesta takaisinmaksusta ylimääräisiä kuluja. Jos maksat luoton pois – kokonaan tai osittain – ennenaikaisesti, on jäljellä olevasta summasta vähennettävä ne luottokustannukset, jotka kohdistuvat käyttämättä jäävään luottoaikaan. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi korot ja maksut. Luotonantajalla on kuitenkin oikeus periä kokonaisuudessaan saa kuitenkin periä kokonaisuudessaan velkakirjassa sekä yleisissä ehdoissa ilmoitetut, luoton perustamiseen liittyvistä toimista aiheutuneet kulut.

Jos haluat maksaa koko luoton kerralla ennenaikaisesti, ota yhteyttä Nordaxin asiakaspalveluun saadaksesi selville luottosi lunastusmäärän kokonaisuudessaan.

Lainan lyhennykseksi luetaan se osa takaisinmaksustasi, joka ylittää sopimuksessa sovitun kuukausierän. Se ei itsessään lyhennä tai muuten muuta laina-aikaa eli ei vapauta lainansaajaa maksamasta tulevia kuukausieriä. Sen sijaan se johtaa alun perin sovittuja kuukausieriä pienempiin kuukausieriin.

Jos maksat kuukausieräsi ennen eräpäivää, lasketaan korko silti eräpäivään saakka.

Lainaturva

Nordax tarjoaa lainanottajille mahdollisuutta myös lainaturvaan. Lainaturvaa tarjotaan turvaamaan lainan maksu yllättävissä tilanteissa kuten esimerkiksi sairastumisen tai työttömyyden tai kuolemantapauksen sattuessa. Esimerkiksi sairastumisen tai työttömyyden laatu ja ajankohta on kuitenkin tarkasti määritelty sopimusehdoissa, joten tutustu huolellisesti lainaturvan ehtoihin ennen lainaturvan ottamista.

Mahdollinen lainaturvan vakuutusmaksu maksetaan kuukausierän yhteydessä ja se on suuruudeltaan 9,9 % ottamasi lainan kuukausittaisesta kokonaiskustannuksesta. Jos otat vakuutuksen koskemaan useampia vakuutuksenottajia, tulee maksu 9,9 % jokaista henkilöä kohden.

Esimerkiksi jos lainassasi on 50 euron kuukausierä, maksat lainaturvaa 4,95 euroa kuukaudessa.

Maksuvapaat kuukaudet lainassa

Sinulle voidaan myöntää Nordaxin puolelta maksuvapaita kuukausia lainaasi. Tällöin sinun kannattaa ottaa huomioon, että vaikka maksuvapaat kuukaudet vapauttavat sinut lainan lyhentämisestä kyseisinä kuukausina, lisätään maksuvapaiden kuukausien korko, mahdolliset vakuutusmaksut sekä tilinhoitomaksut luottosummaan.

Mikäli päädyt käyttämään maksuvapaita kuukausia, ovat tulevat kuukausieräsi suurempia kuin alkuperäisessä sopimuksessa on sovittu. Sen sijaan luottoaika pysyy muuttumattomana.

Esimerkkilaina

  • Lainasumma: 10 000 euroa
  • Takaisinmaksuaika: 5 vuotta
  • Lainanavausmaksu: 89 euroa
  • Tilinhoitomaksu: 5 euroa kuukaudessa
  • Esimerkki nimellisestä korosta: 15,9 %*
  • Todellinen vuosikorko: 18,74 %
  • Kuukausierä: 250 euroa kuukaudessa
  • Takaisinmaksettava summa kokonaisuudessaan: 15 000 euroa

*Esimerkissä käytetty Nordaxin antamaa viitekorkoa, joka on yhden kuukauden Euribor, -0,201 %, ajalta 24.12.2015. Nordaxin lainoissa korko on vaihtuva ja se koostuu senhetkisestä viitekorosta ja marginaalikorosta, jonka voi tarkastaa velkakirjasta. Nimellinen korko on lainoissa välillä 7,9 % – 18,9 %.

Löydä sinulle edullisin ja parhaiten sopiva laina täältä.

Mikä laina on sinulle sopiva?

provider-pl.spinner.text

Etkö löydä etsimääsi lainaa?
Mitä lainoja haluaisit vertailla?