Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Mikä on nopea laina?

Nopea laina on tililäsi jopa muutamissa minuuteissa. Nopean lainan haku onnistuu vertailutyökaluilla, ja saat rahat tilillesi viimeistään saman päivän aikana. Lainavertailu on ilmainen, ja näet useita eri lainavaihtoehtoja samalla sivulla. Tälla tavalla lainattavan summan todellinen vuosikorko ja muut kulut on helposti vertailtavissa.

 1. Mikä on nopea laina?
 2. Näin saat nopeasti lainaa
 3. Näin haet nopeaa lainaa
 4. Näin saat nopeasti lainaa
 5. Saat lainaa nopeasti – tai ainakin 15 minuutissa
 6. Voiko omasta pankista saada lainaa nopeasti?
 7. Talouden hallinta ensisijaisen tärkeää

Näin saat nopeasti lainaa

Kun rahantarpeesi on akuutti ja omat rahat eivät riitä, saatat tarvita lainaa pikaisesti. Sopivan lainan etsiminen, vertailu ja lainanhakuprosessin aloittaminen on helppoa sekä nopeaa netissä ja lainavertailustamme on mahdollista nähdä nopeasti sinulla sopivimmat lainavaihtoehdot.

Kun lainatarpeesi on äkillinen ja nopea laina toiveenasi, lainahakemuksen täyttäminen netissä on paras vaihtoehto. Verkossa asiointi on usein nopeampaa ja helpompi sovittaa omiin aikatauluihin, kuin erillisen asiakaskäynnin sopiminen pankkineuvojan kanssa.

Vaikka pankit ovat hiljattain laajentaneet konttoreidensa aukioloaikoja myös virka-aikojen ulkopuolelle, jos kasvotusten tapaamiselle on kiire, on pankkikonttoriin sovittava tapaaminen yleensä virka-aikaan arkipäivänä. Nämä ajat voivat olla monelle vaikeita sovittaa työn ohelle.

Pankeilla on myös onneksi chat- palvelut, mutta chateissa voi useimmiten vain kysyä yksinkertaisia kysymyksiä tai sopia tapaamisesta asiakasneuvojan kanssa. Nopeammin lainaa voi hakea nettipalveluiden kautta: useimpien pankkien asiakkaat voivat hakea lainaa verkkopankista ja muun muassa rahoituslaitokset tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden hakea kulutusluottoja ja joustoluottoja nettihakemuksen avulla. Kun olet vertaillut ja löytänyt netistä itsellesi parhaimman lainan, voit siirtyä lainahakemuksen täyttämiseen.

Näin haet nopeaa lainaa

Kun olet tehnyt huolellisen vertailun ja löytänyt itsellesi sopivimman lainan, voit siirtyä lainahakemuksen täyttämiseen varsin nopeasti. Jotta voit hakea lainaa, sinun täytyy yleensä tehdä tunnistautua esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi. Tämä lisäksi lainanmyöntäjät voivat pyytää pääsyä tilitapahtumiisi tai pyytää palkkakuittejasi nähtävilleen.

Positiivisen luottopäätöksen saadaksesi, sinulta yleensä vaaditaan vakituista kotiosoitetta Suomessa, suomalaista puhelinnumeroa ja verkkopankkitunnuksia sekä moitteettomia luottotietoja.

Näillä tiedoilla lainanmyöntäjä tekee arvion tulo- ja menotietojesi perusteella siitä, voidaanko lainahakemus hyväksyä. Monet lainantarjoajat käyttävät automatisoitua palvelua kuten Instantoria lainapäätöksen tekoon. Instantor tekee analyysin tilitietojesi perusteella ja analyysin tekoon menee usein vain minuutteja. Nopean analyysin jälkeen saat lainapäätöksen.

Toiset lainantarjoajat tekevät lainapäätökset manuaalisesti omien aukioloaikojen puitteissa. Tällöin lainahakemus hyväksytään tai hylätään lainahakemusten käsittelytunteina.

Saat lainaa nopeasti – tai ainakin 15 minuutissa

Vaikka lainapäätös tehtäisiin nopeasti, voi rahojen siirrossa mennä hetki jos toinenkin. Yksi kulutusluottoyrityksten ja pikavippifirmojen myyntivalteista on nimenomaan nopeus. He lupaavat usein lainarahat tilillesi heti hakemuksen hyväksynnän jälkeen. Tällöin kaiken on kuitenkin osuttava nappiin:

 • Täytät lainahakemuksen netissä.
 • Hakemuksesi täyttää kaikki vaatimukset, eikä esimerkiksi lisäliitteitä tarvita.
 • Instantor tarkastaa pankkitilisi tapahtumat.
 • Haet lainaa yrityksen lainankäsittelytunteina.
 • Sinulla on käytössäsi pankki, jonka kanssa luotonantajalla on sopimus.
 • Kaikki menee nappiin.

Vaikka lainamainoksissa usein luvataan lainaa heti, lupaus nopeista rahoista ei välttämättä toteudu joka kerta. On hyvä varautua siihen, että lainarahat ilmestyvät tilillesi hyvässäkin lykyssä vasta muutaman pankkipäivän päästä. Nopea laina ei siis välttämättä aina olekaan niin nopea kuin luulit.

Se, onko lainantarjoajalla diili oman pankkisi kanssa, vaikuttaa siihen, miten nopeasti rahat siirtyvät tilillesi. Jos lainantarjoajalla ja pankillasi on jonkinlainen sopimus, siirtyvät rahat nopeammin kuin niiden pankkien asiakkaille, joiden pankeilla ei ole mitään sopimusta lainantarjoajan kanssa. Lainan hakeminen omastakin pankista voi joskus olla kannattavaa, sillä heillä on sinun tulo- ja menotiedot koko asiakkuutesi ajalta ja lainapäätös voidaan tehdä nopeastikin.

Voiko omasta pankista saada lainaa nopeasti?

Jos harkitset kulutusluoton hakemista pankista, jonka asiakkaana jo olet, voit saada lainaa hyvin nopeasti. Esimerkiksi Nordean joustoluotosta on mahdollista saada myönteinen lainapäätös heti lainaa hakiessa. Jos olet saanut myönteisen lainapäätöksen, saat rahasi heti tilillesi arkipäivisin kello 7–22:30 välisenä aikana.

Samoin on esimerkiksi Handelsbankenin TosiKätevä -nimisessä kulutusluotossa, jota voi hakea verkkopankkitunnuksilla. Kun olet ollut Handelsbankenin asiakas vähintään kuusi kuukautta ja palkkasi tai eläkkeesi maksetaan Handelsbankenin tilillesi, saat luottopäätöksen yhden pankkipäivän kuluessa. Sinulle luvataan myös rahat tilillesi yhdessä pankkipäivässä, jos luottopäätös on ollut myönteinen.

Selvittämällä oman pankkisi lainan myöntämisen toimintatavat, tiedät, onko omasta pankistasi mahdollista saada lainaa nopealla aikataululla, vai kannattaako laina hakea toisesta pankista tai rahoitusyhtiöstä. Vertailupalvelusta näet kuitenkin kaikki Suomen lainantarjoajat. Palvelua kannattaa siis todella käyttää jos aiot hakea lainaa netin kautta.

Nopea laina ei ole aina paras ratkaisu

Vaikka joskus rahan tarve voi olla polttava, älä silti kiirehdi ottamaan ensimmäistä lainatarjousta – sillä se ei ole välttämättä paras tarjous.

Älä myöskään tyydy heti oman pankkisi kulutusluottotarjoukseen, vaan vertaile rohkeasti eri luotonantajien tarjouksia. Vertailemalla voit säästää ja voit saada lainasi huomattavasti edullisemmin, jos maltat vertailla ennen päätöksentekoa. Muutaman minuutin vertailu ei hidasta lainanhakuprosessia ja sinun on silti mahdollista saada nopeasti lainaa.

Jos tavoitteena on saada nopeasti lainaa, pitäisi aikatavoitteessa olla kuitenkin realistinen ja ymmärtää taustatyön tärkeys, sekä varata siihen riittävästi aikaa.

Talouden hallinta ensisijaisen tärkeää

Lainanhakuprosessin aloittamista ei tarvitse tehdä hätiköiden, jos on osannut ennakoida mahdollista rahantarvetta säästämällä. Suomalaiset ovat tunnetusti huonoja säästämään pahan päivän varalle, tosin monella ei myöskään ole yhtään ylimääräistä pistää sukanvarteen. Jos lainan tarve on nopea, se ei välttämättä kuitenkana tarkoita että oman taloutesi hoito olisi kuralla. Oman talouden hallintaa voi myös opetalla esimerkiksi budjetoimalla ja lainalaskuria käyttämällä.

Budjetin avulla voit oppia käyttämään rahojasi hallitusti ja välttämään nopean lainan tarpeen. Jos sinulla on aina tiukkaa kuun lopussa ja monen laskun eräpäivä häämöttää samaan aikaan, budjetin avulla opit jättämään tilillesi riittävän määrän rahaa, jotta pystyt maksamaan kaikkia tärkeimmät menot joka kuukausi. Lisäksi näet, mihin rahasi kuluvat ja voisitko pieniä muutoksia tekemällä säästää helposti satasia kuukaudessa.

Monet äkilliset rahantarpeet on mahdollista ennakoida. Esimerkiksi jos autosi on käynnistynyt huonosti kuukausitolkulla, tai jos jääkaappisi pitää outoa ääntä, on loogista varautua siihen, että korjauskulujen maksaminen tai uuden hankkiminen on edessä lähitulevaisuudessa.

Jos varoitusmerkit jättää huomioimatta, voi lainantarve olla yllättävän nopea. Monet rikkoontumiset ja hajoamiset tapahtuvat ilman ennakkovaroitusta, jolloin säännöllisistä tuloista huolimatta voi tarvita säästöjensä avuksi nopeasti lainaa.

Hyvä lainapäätös perustuu tarpeeseen. Lainalla ei kannata maksaa jokapäiväisiä elämisen kuluja, ellei ole täysin varma siitä, että lainan lyhennys onnistuu lähitulevaisuudessa ennen kuin lainaamisen kulut nousevat kohtuuttoman korkeiksi. Toiselle laina voi auttaa ostamaan uuden esineen, kun toiselle lainan tuoma elämys voi helpottaa arjen jaksamista. Omat tarpeet muodostavat sen, kannattaako lainaa hakea vai ei.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Joskus elämä voi yllättää ja tarvitset nopeasti lainaa. Mistä nopeaa lainaa voi sitten saada? Lähestulkoon kaikki pankit ja rahoituslaitokset Suomessa tarjoavat kulutusluottoja, joita on mahdollista hakea netissä. Netistä voi hakea lainaa myös ilman vakuuksia tai takaajia ja saat lainan tilillesi muutamalla helpolla askeleella.

Lainan hakeminen netissä on useimmiten nopeampi prosessi, kuin tapaamisesta sopiminen pankkineuvojan kanssa ja lainahakemuksen täyttäminen pankkikonttorissa. Nopeissa lainoissa on kuitenkin hyvä huomioida, että lainaa saa harvemmin ihan saman tien, vaan lainahakemuksen hyväksymisessä ja rahansiirrossa voi olla viiveitä.
Lainoja on mahdollista vertailla milloin vain ja lainahakemuksen voi täyttää vuorokauden jokaisena tuntina. Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen, kuluttajalta voidaan vaatia todistuksia tuloista (kuten palkkakuitit), ja jos paperit eivät ole valmiina pöydänlaatikossa, voi niiden etsimiseen ja lähettämiseen mennä aikaa.

Lisäksi, kun lainahakemus on hyväksytty, lainarahat siirretään lainanhakijan tilille ainoastaan lainahakemusten käsittelyaikona. Usein hakemusten käsittelyajat ovat samat kuin asiakaspalvelun aukioloajat. Jos asiakaspalvelu on auki päivittäin, siirretään rahoja päivittäin – tosin on hyvä huomioida, että rahojen siirtoon voi usein mennä useampikin pankkipäivä ennen kuin ne näkyvät omalla tililläsi.

Se, miten pitkään lainansaamiseen menee, voi aina tarkistaa lainantarjoajien lainaehdoista ja lainahakemusten nopeista tai hitaista käsittelyajoista on usein puhetta ”usein kysytyt kysymykset” -osiossa lainatarjoajan verkkosivuja.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.