Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Mikä on lomaluotto?

Loman rahoittaminen lainarahalla tapahtuu yleensä vakuudettomalla lomaluotolla, jota voi hakea aina 1 000 eurosta 50 000 euroon. Onko mietteissä unelmien loma Karibian hiekkarannoilla tai kenties vaellusretki Himalajan vuoristossa? Oli kohde tai matkan tarkoitus mikä tahansa, niin voi reissua pohtiessa tulla vastaan säästöjen puute - millä lähteä reissuun, kun oma säästöpossu kilisee tyhjyyttä?

Loman rahoittaminen

Paras vaihtoehto loman rahoittamiseksi olisi tietenkin se, että omat säästöt riittäisivät kaikkiin reissun kuluihin. Mikäli tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, niin voi tällöin yhdeksi vaihtoehdoksi nousta matkaluotto. Varsinkin jos säästöjä reissua varten kerätty vuosien ajan, ja matkakassasta puuttuu vain pieni osa, niin voi tällöin laina olla oman lomareissun pelastaja.

Matkalaina on yleensä mahdollista saada vakuudettomana. Laina ilman vakuuksia tarkoittaa, että lainan saaminen ei edellytä vakuuksia tai takaajia. Vakuudettomia lomaluottoja voi hakea jopa 50 000 euroon asti, tosin lomaileminen näin suurella lainarahalla ole yleisesti ottaen kannattavaa.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat sivuillaan lomaluottoa, joka on käytännössä kulutusluotto, joita myös useat matkanjärjestävät tarjoavat. Matkanjärjestäjien lomalainojen taustalta löytyy nimittäin useimmiten myös sivuiltamme löytyviä tunnettuja rahoitusyrityksiä tai pankkeja kuten Svea ja Nordea.

Kilpailuta lomalaina

Lomalainaa voi hakea usealta eri tarjoajalta: rahoitusyhtiöltä tai pankilta. Lähestulkoon kaikkilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä voi hakea lainaa netistä, joten matkaluoton hakeminen on varsin helppoa. Lainaa hakiessa kannattaakin olla tarkkana ja pitää mielessä, että itse lainahakemus ei vielä sido kuluttajaa mihinkään, joten hakemuksia voi huoletta täyttää muutaman. Saaduista vaihtoehdoista on sitten helppo valita itselle sopivin lainatarjous.

Voit vertailla lomaluottoja kätevästi ja nopeasti sivuillamme. Lainalaskurimme selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Laskurimme näyttää kuukausierän ja nimellisen koron lisäksi todellisen vuosikoron, jotta lainojen vertaileminen olisi helppoa. Lainalaskurin vaihtoehdoista voit valita itsellesi sopivimman. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lainanmyöntäjän todelliset hinnat voivat joskus poiketa esitetyistä luvuista. Pankit ja rahoitusyhtiöt käyttävät nimittäin koron määrittelyssä usein asiakaskohtaista korkoa, jolloin korko vaihtelee asiakkaan luottokelpoisuuden mukaan. Lisäksi esimerkiksi koroton pikavippi ei välttämättä aina ole edullisin vaihtoehto kokonaiskustannusten kannalta.

Lomalainan hakeminen

Voit hakea lomalainaa klikkaamalla sivuillamme “jatka” -nappia, kun löydät itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon. Tätä kautta pääset hakemaan lainaa heti.

Lainaa hakiessa on hyvä pohtia omaa maksukykyä ja aikataulua. Liian lyhyt maksuaikataulu voi rajoittaa omaa taloutta liian tiukalla kädellä, mutta taas liian pitkä maksuaika ei kannusta nopeaan takaisinmaksuun ja lainan kustannukset nousevat korkeammiksi. Joskus omaa maksukykyä voi olla vaikea arvioida ja tällöin luottohakemus saattaa tulla takaisin hylättynä. Yleisimpiä syitä luottohakemuksen hylkäämiseen ovat:

Liian suuren luoton hakeminen
Lainahakemus voi tulla takaisin hylättynä liian suuren luottosumman takia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että haettu lainasumma on liian suuri omiin tuloihin nähden. Mikäli lainahakemus tulee takaisin hylättynä, voi olla hyvä idea hakea lainaa hieman pienemmällä summalla.

Liian pienet tai epäsäännölliset tulot
Lainanhakijalla tulee olla haettuun lainasummaan nähden tarpeeksi isot tulot. Tämän lisäksi tulojen pitää olla säännölliset. Tämä saattaa hankaloittaa varsinkin osa-aikatyötä tekeviin henkilöihin, joiden palkka riippuu työtunneista ja säännöllistä kuukausipalkkaa ei ole.

Maksuhäiriömerkintä
Maksuhäiriömerkintä keskeyttää lainanhakuprosessin lähes poikkeuksetta heti alkuunsa.

Luotontarjoajan omat tiedot
Mikäli haet luottoa omasta pankistasi, niin saattavat aiemmat töppäilysi, esimerkiksi luottokorttilaskun maksaminen myöhässä, vaikuttaa pankin päätökseen lainahakemustasi kohtaan. Vaikka Suomessa ei siis ole käytössä positiivista luottorekisteriä, niin voi pankki tai rahoitusyhtiö hyödyntää heillä jo olemassa olevia tietoja.

Vaikuttavia tekijöitä saattaa olla esimerkiksi:

  • Jo avoinna olevat luotot (luottokortti, asuntolaina) ja niiden maksuhistoria
  • Viivästykset laskujen maksamisessa (esimerkiksi luottokorttilaskun maksaminen myöhässä)
  • Vaihtuvuus työpaikoissa
  • Tuloihin nähden liian suuret menot (kallis vuokra, suuri asuntolaina)

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Lomaluottoa tai matkalainaa ei kannata ottaa kevyin perustein. Ennen lomalainan ottamista, tulisi olla varma omasta maksukyvyästään ja suunnitelma lainan takaisinmaksusta. Jos lomaluoton ottaa vastuullisesti, ei lainarahalla lomaileminen ole paha asia.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.