personal-loan.landing.header.addition.holiday
Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Kolme helppoa ja nopeaa vaihtetta

MIksi valita VertaaEnsin.fi

Ilmainen, kattava ja turvallinen
Helppo ja nopea vertailu
Puolueeton ja riippumaton

Asiakaslupauksemme on auttaa kuluttajia vertailemaan ja valitsemaan parhaat rahoitustuotteet omien tarpeiden mukaisesti täysin ilmaiseksi. Palvelumme on täysin riippumaton ja palvelustamme löydät useita eri rahoitustuotteita ja toimijoita. Toivottavasti voimme auttaa myös sinua!

Testimonial person
Missiomme on auttaa kuluttajia tekemään fiksuja ja tietoisia päätöksiä talousasioissa.
Jussi, Toimitusjohtaja @VertaaEnsin.fi
customerpromise.alt

Löydä Suomen edullisin laina

Autamme sinua säästämään aikaa ja rahaa vertailemalla eri rahoitustuotteita. Lainalaskurimme avulla löydät helposti ja nopeasti sinulle edullisimman lainan. Lainalaskurin käyttö on täysin ilmaista, ja vertailumme on täysin puolueeton ja läpinäkyvä.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Loman rahoittaminen lainarahalla tapahtuu yleensä vakuudettomalla lomaluotolla, jota voi hakea aina 1 000 eurosta 50 000 euroon. Onko mietteissä unelmien loma Karibian hiekkarannoilla tai kenties vaellusretki Himalajan vuoristossa? Oli kohde tai matkan tarkoitus mikä tahansa, niin voi reissua pohtiessa tulla vastaan säästöjen puute - millä lähteä reissuun, kun oma säästöpossu kilisee tyhjyyttä?
Paras vaihtoehto loman rahoittamiseksi olisi tietenkin se, että omat säästöt riittäisivät kaikkiin reissun kuluihin. Mikäli tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, niin voi tällöin yhtenä vaihtoehtona nousta loman rahoittaminen lainarahalla. Varsinkin jos säästöjä reissua varten kerätty vuosien ajan, ja matkakassasta puuttuu vain pieni osa, niin voi tällöin laina olla oman lomareissun pelastaja.

Loman rahoittaminen ulkopuolisella lainarahalla tapahtuu yleensä vakuudettomalla lainalla, jota voi hakea jopa 50 000 euroon asti. Vakuudettoman kulutusluoton etu on se, että sitä varten ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Vakuudettoman lainan huono puoli verrattuna vakuudelliseen lainaan on kuitenkin se, että sen korko on korkeampi kuin vakuudellisen lainan. Tällä tavalla pankki tai rahoitusyhtiö kompensoi suurempaa riskiä.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat sivuillaan lomaluottoa, joka on käytännössä kulutusluotto, joita myös useat matkanjärjestävät tarjoavat. Matkanjärjestäjien lomalainojen taustalta löytyy nimittäin useimmiten myös sivuiltamme löytyviä tunnettuja rahoitusyrityksiä tai pankkeja kuten Svea ja Nordea.

Suomen markkinoilla on useita eri lainantarjoajia. Tunnetuimpia ovat suurimmat pankit kuten Nordea, Danske Bank, OP, Aktia, S-pankki ja Säästöpankki. Pankkien lisäksi useat eri rahoitusyhtiöt tarjoavat luottoa lomaa varten. Muita tarjoajia ovat esimerkiksi Bank Norwegian, Euroloan ja Lainaamo. Lainaa hakiessa kannattaakin olla tarkkana ja pitää mielessä, että itse lainahakemus ei vielä sido kuluttajaa mihinkään, joten hakemuksia voi huoletta täyttää muutaman. Saaduista lainatarjouksista on sitten helppo valita itselle sopivin vaihtoehto.

Voit vertailla lomaluottoja kätevästi ja nopeasti sivuillamme. Lainalaskurimme selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Laskurimme näyttää kuukausierän ja nimellisen koron lisäksi todellisen vuosikoron, jotta lainojen vertaileminen olisi helppoa. Voit lukea lisää todellisesta vuosikorosta täältä.

Lainalaskurin vaihtoehdoista voit valita itsellesi sopivimman. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lainanmyöntäjän todelliset hinnat voivat joskus poiketa esitetyistä luvuista. Pankit ja rahoitusyhtiöt käyttävät nimittäin koron määrittelyssä usein asiakaskohtaista korkoa, jolloin korko vaihtelee asiakkaan luottokelpoisuuden mukaan.

Voit hakea remonttilainaa klikkaamalla sivuillamme “jatka” -nappia, kun löydät itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon. Tätä kautta pääset lainanmyöntäjän sivuille, jossa voit täyttää lainahakemuksen.

Lainaa hakiessa on hyvä pohtia omaa maksukykyä ja aikataulua. Liian lyhyt maksuaikataulu voi rajoittaa omaa taloutta liian tiukalla kädellä, mutta taas liian pitkä maksuaika ei kannusta nopeaan takaisinmaksuun ja lainan kustannukset nousevat korkeammiksi. Joskus omaa maksukykyä voi olla vaikea arvioida ja tällöin luottohakemus saattaa tulla takaisin hylättynä. Yleisimpiä syitä luottohakemuksen hylkäämiseen ovat:

Liian suuren luoton hakeminen

Lainahakemus voi tulla takaisin hylättynä liian suuren luottosumman takia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että haettu lainasumma on liian suuri omiin tuloihin nähden. Mikäli lainahakemus tulee takaisin hylättynä, voi olla hyvä idea hakea lainaa hieman pienemmällä summalla.

Liian pienet tai epäsäännölliset tulot

Lainanhakijalla tulee olla haettuun lainasummaan nähden tarpeeksi isot tulot. Tämän lisäksi tulojen pitää olla säännölliset. Tämä saattaa hankaloittaa varsinkin osa-aikatyötä tekeviin henkilöihin, joiden palkka riippuu työtunneista ja säännöllistä kuukausipalkkaa ei ole.

Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä keskeyttää lainanhakuprosessin lähes poikkeuksetta heti alkuunsa.

Luotontarjoajan omat tiedot

Mikäli haet luottoa omasta pankistasi, niin saattavat aiemmat töppäilysi, esimerkiksi luottokorttilaskun maksaminen myöhässä, vaikuttaa pankin päätökseen lainahakemustasi kohtaan. Vaikka Suomessa ei siis ole käytössä positiivista luottorekisteriä, niin voi pankki tai rahoitusyhtiö hyödyntää heillä jo olemassa olevia tietoja.

Vaikuttavia tekijöitä saattaa olla esimerkiksi:

  • Jo avoinna olevat luotot (luottokortti, asuntolaina) ja niiden maksuhistoria
  • Viivästykset laskujen maksamisessa (esimerkiksi luottokorttilaskun maksaminen myöhässä)
  • Vaihtuvuus työpaikoissa
  • Tuloihin nähden liian suuret menot (kallis vuokra, suuri asuntolaina)

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.