Vertaile limiittilainat ja löydä edullisin korko

Tee ilmainen vertailu 2 minuutissa ja hae limiittilainaa parhaalla korolla.

 • Instant Kilpailuta edullisin limiittilaina sitoumuksetta
 • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Vertailu on ilmainen ja puolueeton

Aloita limiittilainojen vertailu tästä

2000 €
10 vuotta
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Täytä lainahakemus
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} vuotta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Lopullinen todellinen vuosikorko on asiakaskohtainen ja vaihtelee välillä 4,95–38 %.
 • Instant Kilpailuta edullisin limiittilaina sitoumuksetta
 • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Vertailu on ilmainen ja puolueeton

Löydä paras limiitti helposti ja nopeasti

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile limiittilainat henkilökohtaisella korolla Saat tulokset alle 2 minuutissa

Mikä on limiittilaina?

Limiittilaina on nimensä mukaisesti lainalimiitti, eli joustavasti käyttöön myönnettävä lainasumma, jonka voi nostaa käyttöönsä joko kokonaan tai osissa hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen. Limiittilaina on yleensä kulutukseen tarkoitettua lainaa, eli kulutusluottoa. Voit hakea limiittilainaa ilman vakuuksia tai takaajia.

Limiitti taloustermi, joka tarkoittaa ennakkoon sovittua luoton määrää. Kyseessä on siis luottoraja, johon asti asiakkaalla on mahdollisuus nostaa lainaa. Limiittiluoton yläraja tarkoittaa luoton maksimimäärää, eli suurinta käytettävissä olevaa rahasummaa. Koko summaa ei ole pakko ottaa käyttöön, vaan luottorajan puitteissa voi tehdä nostoja haluamaansa tahtiin.

Muiden vakuudettomien lainatuotteiden tapaan voit hakea limiittilainaa helposti VertaaEnsin.fi-palvelussa. Lähetämme lainahakemuksesi jopa 23 pankille yhdellä kertaa, jotta löytäisit varmasti itsellesi sopivan limiittilainan. Täytä hakemus sivuillamme ja hae lainaa ilman vakuuksia tai takaajia!

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Miten lainalimiitti toimii?

Limiittilainaa haetaan valitsemalla ensin limiitin maksimimäärä sekä laina-aika, minkä jälkeen lainanmyöntäjä käsittelee hakemuksen. Kun lainahakemus on hyväksytty ja allekirjoitettu, saat limiitin heti käyttöösi.

Lainalimiitti ei sido nostamaan tiettyä summaa lainaa, vaan lainan maksimäärä on käytettävissä tarvittaessa. Limiittiä voi nostaa kerrallaan joko pienen tai suuren määrän, ja lainan kulut määräytyvät nostetun summan mukaan. Maksat korkoa vain nostetusta summasta ja voit tehdä nostoja niin harvoin tai usein kuin haluat. Toisaalta on hyvä pitää mielessä, että jokaisesta uudesta nostosta saatetaan periä nostopalkkio.

Limiittiluotoissa lainahakemusta ei siis tarvitse tehdä uudelleen sen jälkeen, kun on saanut ensimmäisen lainaerän. Tämän sijaan uutta luottoa vapautuu aina käyttöön sitä mukaan, kun edellinen on maksettu pois. Maksa limiittilaina aina takaisin eräpäivään mennessä, niin vältät turhan suuret korkokustannukset.

Kuinka nopeasti limiittilainan voi saada?

Voit hakea limiittilainaa helposti vertailumme kautta, eikä hakemuksen täyttämiseen mene yleensä muutamaa minuuttia pidempään. Tämän jälkeen saat heti tarjoukset niiltä yhteistyökumppaneiltamme, jotka ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa.

Kun olet valinnut haluamasi limiittilainatarjouksen, voit siirtyä allekirjoittamaan sopimuksen pankkitunnuksillasi lainanmyöntäjän sivuille. Sopimuksen tekemiseen voi pankista riippuen mennä noin 1-2 pankkipäivää, mutta se voi onnistua myös saman päivän aikana. Tämän jälkeen limiitti on valmiina käytettäväksi, ja saat haluamasi lainasumman heti tilille.

Kun sopimus on kerran tehty, ei lainaa tarvitse hakea uudestaan, vaan voit tarpeen mukaan tehdä nostoja ja saada näin rahat heti tilille, kunhan limiittiä on käytettävissä. Jos haluat varmistaa saavasi rahat mahdollisimman nopeasti, voit tehdä nostoja klo 7 ja 23 välisenä aikana. Yön aikana rahat eivät välttämättä liiku reaaliajassa, vaan nosto saattaa venähtää seuraavan päivän puolelle.

Kuinka löydän halvimman limiittilainan?

Kun vertailet limiittilainat VertaaEnsin.fi-lainavertailun kautta, löydät edullisimman limiitin heti, vain muutamissa minuuteissa. Täytä vain perustietosi lainahakemukseen, niin näet pian sinulle tarjottavat lainat yhdellä sivulla. Esittelemme tarjoukset selkeässä edullisuusjärjestyksessä, jotta valinta olisi mahdollisimman helppo.

Kun teet lainahakemuksen kauttamme, lähetämme sen kerralla yli 20 pankille. Näin saat realistisen kuvan tarjolla olevista lainatuotteista ja parannat mahdollisuuksiasi löytää markkinoiden edullisin lainalimiitti.

Lainojen vertailu ei sido sinua mihinkään, eikä päätöstä tarvitse tehdä kiireellä, sillä lähetämme kaikki saamasi tarjoukset sähköpostiisi. Voit siis tarkastella vaihtoehtoja rauhassa ja tehdä lopullisen päätöksen limiittilainan nostamisesta vasta lainatarjousten vertailun jälkeen.

Kuka voi saada limiittilainaa?

Voit hakea limiittilainaa palvelumme kautta, jos täytät lainanhakijalta vaaditut minimivaatimukset. Hyväksyttyä lainahakemusta ei voi koskaan taata, mutta mahdollisuutesi saada limiittilaina ovat hyvät, kunhan täytät seuraavat ehdot:

 • Riittävä ikä – Täysi-ikäisyys on ehdoton vähimmäisvaatimus, sillä lainaa ei voi hakea alaikäisenä. Rahoituslaitoksilla voi olla muitakin rajoituksia hakijan iän suhteen, eikä esimerkiksi yli 75- tai alle 24-vuotiaille aina myönnetä lainaa.
 • Tarpeeksi korkeat tulot – Lainanmyöntäjät haluavat varmistua siitä, että limiittilaina maksetaan takaisin kokonaisuudessaan. Siksi hakijan tulotaso on tärkeä yksityiskohta lainapäätöksen tekovaiheessa.
 • Puhdas maksuhistoria – Henkilön ei yleensä ole mahdollista saada lainaa netistä tai pankista, jos taustalla on aiempi maksuhäiriömerkintä.

Onko limiittilaina kallis?

Limiittilainojen hinnat ovat nykyään hyvin asiallisella tasolla, sillä viime vuosina tehdyt lakimuutokset ovat laskeneet korkotasoa tehokkaasti. Vuoden 2019 pysyvä korkokatto koskee kaikkia ilman vakuuksia myönnettäviä lainoja ja luottoja.

Lain mukaan kulutusluottojen nimelliskorko ei saa ylittää 20 prosenttia, ja lisäksi lainan lisäkulujen tulee pysyä alle 150 eurossa vuosittain. Nykyään on siis entistä turvallisempaa hakea lainaa netistä ilman pelkoa ylisuurista kustannuksista.

Lainalimiitti vai pikalaina?

Jos päätät hyväksyä pikalainan, pikaluoton tai muun lainan, nostat kerralla koko lainasumman. Jos taas haet lainalimiittiä, toimii laina hieman eri tavalla. Lainanhakuprosessi on samanlainen, mutta hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen sinulle myönnetään limiitti tiettyyn ylärajaan asti. Tämä yläraja on suurin lainasumma, jonka voit nostaa itsellesi.

Toisin kuin pikalainoissa ja pikavipeissä, sinun ei ole kuitenkaan pakko nostaa koko lainaa yhdellä kertaa. Nostoja voi tehdä osissa sen mukaan kuin lainalle on tarvetta. Lisäksi useimmat lainanantajat tarjoavat vaihtoehdon maksaa lainan pois joustavasti sen mukaan, miten itse koet parhaaksi.

Kun haet lainalimiittiä, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

 • Tuleeko jokaisesta nostosta erillinen kulu?
 • Mikä on todellinen vuosikorko?
 • Mikä on limiitin avausmaksu?
 • Onko nostoille minimi- ja maksimirajat?
 • Miten korkoa maksetaan joustavan takaisinmaksun yhteydessä?

Kuinka paljon limiittiä on mahdollista nostaa?

Tyypillinen limiittilainan luottoraja eli korkein mahdollinen lainasumma on muutama tuhat euroa. Tarkkaa maksimisummaa on kuitenkin vaikea sanoa etukäteen, sillä rahoituslaitoksilla on aina omat periaatteensa sen suhtaan, kuinka paljon lainaa kenellekin myönnetään. Koska limiitti on lainaa ilman vakuuksia, perustuu lainatarjous pankin tekemään riskiarvioon ja on näin henkilökohtainen.

Laina-aika on toinen tärkeä mittari, joka vaihtelee eri lainojen välillä. Usein saat limiittilainaa 1 - 10 vuoden laina-ajalla, mutta kertaluotosta poiketen limiitin takaisinmaksu on joustavaa tasaerälyhennyksien sijaan. Tyypillisesti maksat lainaa luottokorttivelan tapaan takaisin kuukausittain, mutta voit päättää lyhennyssumman itse minimilyhennyksen ja koko velan kuittaamisen väliltä.

Lainan joustavuuden ansiosta voit nostaa koko lainasumman kerralla, jos niin haluat. Vaihtoehtoisesti voit tehdä nostoja luottorajan puitteissa silloin, kun tarvitset rahaa heti tilille.

Esimerkki limiittilainan toiminnasta

 1. Pekka ottaa 2 000 euron limiittilainan. Hän tekee 400 euron noston ja maksaa seuraavassa kuussa minimilyhennyksen, joka on 50 euroa. Lainaa on nyt siis 350 €.
 2. Pekka nostaa seuraavaksi 2 650 euron summan. Nyt hän on käyttänyt koko limiittinsä, joka on 3 000 euroa (350 € + 2 650 €).
 3. Pekka maksaa lainastaan takaisin 1 000 euroa, eli enemmän kuin minimilyhennyksen, joka on 50 euroa kuukaudessa. Nyt hän voi halutessaan ottaa lainaa uudelleen tuon 1 000 euron arvosta.

Huomioi kaikki lainan kustannukset

Myös lainan erilaiset lisäkulut on hyvä ottaa huomioon, sillä ne voivat nostaa limiittilainan kokonaiskustannuksia reippaasti. Limiittilainoissa, kuten kaikissa muissakin lainoissa on hyvä huomioida se, että jos limiitin korko on erittäin matala, siinä on oletettavasti muita kuluja nostamassa lainan kokonaiskustannuksia. Esimerkiksi nostoprovisiot ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut ovat tällaisia kuluja. Tämän vuoksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka antaa paremman kuvan kaikista lainan kustannuksista.

Esimerkiksi Vippi-joustolainassa lainasumma (eli luottoraja) on aina 2 000 euroa. Sitä ei tarvitse käyttää kerralla, mutta ensimmäisen lainaerän miniminosto on 300 €. Nostoja voi tehdä netissä tai tekstiviestitse, ja saat rahat tilille lähes välittömästi klo 7 -23 välisenä aikana. Lainan nimelliskorko on 19,99 %, minkä lisäksi peritään kuukausittainen lainanhoitokulu luottorajan mukaisesti. Jo lainaa hakiessa tulee siis huomioida, ettei korko ole sen ainoa kustannus.

Limiittiluottojen hyvät ja huonot puolet

Yksi lainaa harkitsevan tärkeimmistä kysymyksistä on päätös kertaluoton ja limiitin välillä. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, joten tärkeintä on valita sellainen laina, joka sopii juuri omaan tilanteeseen. Limiittilainan hyviä puolia ovat seuraavat:

 • Joustavuus ja helppous – Limiitin hankkiminen ei tarkoita, että luottoa on pakko käyttää. Voit hankkia luoton valmiiksi käyttöösi ja tehdä nostoja vasta myöhemmin, kun oikeasti tarvitset rahat tilille.
 • Lainaa saa käyttöön nopeasti – Kertaluoton saaminen tilille vie usein päivän tai vähintään muutamia tunteja, vaikka lainaa voi hakea helposti netistä. Jos limiitti on jo käytössä, voit tehdä nostoja milloin vain haluat ja saat rahat tilille heti.
 • Kulut juoksevat vasta, kun lainaa nostaa käyttöön – Limiittilainoissa maksat korkoa vain nostetusta summasta, eli käyttämätön limiittilaina ei maksa mitään.

Limiitin käyttötarkoitusta ja käyttötapaa kannattaa kuitenkin pohtia huolellisesti, sillä väärin käytettynä limiittilaina voi tulla kalliiksi. Seuraavat ovat lainatyypin varjopuolia:

 • Nostokulut voivat nostaa lainan kustannuksia – Jos lainaa tulee nostettua usein pienissä erissä, voivat lainan nostokulut muodostaa suurehkon osan lainan kokonaiskustannuksista. Kannattaa harkita etukäteen, mihin ja milloin limiittiä tarvitsee ja tehdä mieluummin hieman suurempia nostoja jatkuvien pienten nostojen sijaan.
 • Helposti saatavilla oleva raha voi kannustaa tuhlailuun – Limiittilainaa tai muutakaan lainatuotetta ei pidä ottaa kevyin perustein. Mieti jokaisen ostoksen tarpeellisuus äläkä tee hätiköityjä päätöksiä vain sen takia, että limiittiä on saatavilla.

Mistä löytyy paras limiittilaina?

Moni yritys tarjoaa limiittilainaa netissä, mutta aina ei ole yksinkertaista tunnistaa joukosta niitä pankkeja, joilta lainaa voi löytää oikeasti hyvillä ehdoilla. Siksi hakemus on järkevää täyttää vertailupalvelun kautta: silloin saat heti näkyviin usean pankin tarjoukset, joista niin korko kuin arvioitu kuukausierä näkyvät nopeasti vain yhdellä vilkaisulla.

Lainaa kannattaa aina hakea luotettavilta toimijoilta, jotka esittelevät rahoitustuotteen kulut selkeästi ilman yritystä kätkeä korkoa eri nimikkeiden taakse. Tämä onnistuu vertailumme avulla, sillä kaikki mukana olevat luotonmyöntäjät ovat tunnettuja toimijoita alalla. Limiittilainaa hakiessasi näet myös kaikkien lainojen kulut sekä todelliset vuosikorot helposti vertailtavassa muodossa, jotta voit tunnistaa edullisimman lainan vain sekunneissa.

Mikäli tarvitset lainaa heti tilillesi, on joustava limiittilaina hyvä vaihtoehto. Aloita täyttämällä hakemus tämän sivun ylälaidassa. Valitse sopiva lainasumma ja laina-aika, täytä tämän jälkeen tietosi lomakkeeseen ja anna vertailun tehdä tehtävänsä. Saat tarjoukset jopa 23 eri pankilta vain parissa minuutissa, minkä lisäksi itse laina voidaan maksaa tilillesi heti saman päivän aikana!

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.