personal-loan.landing.header.addition.bills
Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Kolme helppoa ja nopeaa vaihtetta

MIksi valita VertaaEnsin.fi

Ilmainen, kattava ja turvallinen
Helppo ja nopea vertailu
Puolueeton ja riippumaton

Asiakaslupauksemme on auttaa kuluttajia vertailemaan ja valitsemaan parhaat rahoitustuotteet omien tarpeiden mukaisesti täysin ilmaiseksi. Palvelumme on täysin riippumaton ja palvelustamme löydät useita eri rahoitustuotteita ja toimijoita. Toivottavasti voimme auttaa myös sinua!

Testimonial person
Missiomme on auttaa kuluttajia tekemään fiksuja ja tietoisia päätöksiä talousasioissa.
Jussi, Toimitusjohtaja @VertaaEnsin.fi
customerpromise.alt

Löydä Suomen edullisin laina

Autamme sinua säästämään aikaa ja rahaa vertailemalla eri rahoitustuotteita. Lainalaskurimme avulla löydät helposti ja nopeasti sinulle edullisimman lainan. Lainalaskurin käyttö on täysin ilmaista, ja vertailumme on täysin puolueeton ja läpinäkyvä.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Jos sinulla on useampia laskuja avoimena tai tiedät ettet ehdi maksamaan suurempaa laskua eräpäivään mennessä, voit yleensä neuvotella laskuttajan kanssa uuden maksupäivän laskulle. Tämä tulee kuitenkin lähes aina lisäkustannusten kera, mutta on tietysti parempi vaihtoehto kuin jättää laskut maksamatta, sillä se tulee kaikista kalleimmaksi.

Toinen vaihtoehto voi olla pian erääntyvien, vanhojen laskujen maksaminen lainarahalla. Lainarahaa ei kannata käyttää vanhojen velkojen poismaksamiseen kuin harvoissa tilanteissa. Tämä voi kuitenkin joissain tapauksissa olla tapa miten saa maksettua laskusi ajallaan ja vältät viivästysmaksut tai vanhojen laskujen uudelleenjärjestelystä koituvat kulut. Jos esimerkiksi sinulla on erääntymässä lasku kuukauden viimeisenä päivänä, ja saat esimerkiksi palkan kuukauden puolivälissä, kannattaa ensin ottaa yhteyttä laskun lähettäjään tai lainanmyöntäjään ja pyytää lisää maksuaikaa. Selvitä mitkä lisäkustannukset tästä koituisivat. Jos tämä ei onnistu, voit harkita vaihtoehtoa hakea uutta lainaa, millä maksat edellisen laskusi pois. Näin saat lisää maksuaikaa, ja kun palkkasi tulee kuun puolivälissä, voit maksaa uuden lainan pois.

Näin saat laskun maksamiseen lisää maksuaikaa. Laskujen maksamisessa luotolla pitää kuitenkin olla erittäin tarkkana, ja VertaaEnsin ei suosittele käytäntöä, sillä riskinä on, että maksat vanhan velkasi pois, mutta sinulle jää uusi lasku maksettavaksi etkä pystykään maksamaan sitä, ja otat taas lainan edellisen laskun maksamiseen ja jäät kierteeseen. Jos siis harkitset laskun maksamista luotolla, tee itsellesi selkeä maksusuunnitelma, missä aikataulussa saat maksettua uuden luoton pois, ja millaiset mahdolliset lisäkustannukset sinulle siitä syntyvät. Periaatteellisesti lainaa ei ikinä kannata maksaa pois uudella lainalla, sillä se on mahdollinen alku velkakierteelle.

Jos jostain syystä sinulla ei ole muuta mahdollisuutta, muista ainakin vertailla ensin lainantarjoajien korkoja ja kustannuksia, sillä lainoissa on paljon eroja. Voit helposti säästää satoja euroja vertailemalla, riippuen lainasummasta ja laina-ajasta. Pelkän korkoprosentin vertaileminen ei riitä, vaan lainasta kannattaa myös selvittää muut kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Todellinen vuosikorko on hyvä mittari vertailla eri lainoja, sillä se ottaa nimelliskoron lisäksi huomioon myös lainan muut kustannukset kuten kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Voit vertailla laskun maksamiseen soveltuvia lainoja kätevästi ja nopeasti sivuillamme. Lainalaskurimme selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Määritä laskuriin myös asumismuotosi, työsuhteesi muoto, bruttopalkkasi ja lainan tarkoitus, niin laskuri näyttää sinulle vertailun tulokset ja niistä sinulle parhaiten sopivimmat vaihtoehdot. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lainanmyöntäjän todelliset hinnat voivat joskus poiketa esitetyistä luvuista.

Kun olet tarkastellut lainavaihtoehtoja ja löytänyt itsellesi sopivimman lainatarjouksen vertailustamme, voit hakea lainaa klikkaamalla “jatka” -nappia lainan vieressä. Tätä kautta pääset lainanmyöntäjän sivuille tai suoraan hakemukseen, johon voit tutustua ensin rauhassa ennen hakemuksen lähettämistä. Muista, että lainatarjouksen pyytäminen ei vielä sido sinua mihinkään. Lainantarjoajat määrittävät luottokelpoisuutesi hakemuksen perusteella ja usein myös korko määrittyy tietojesi kuten työsuhteesi ja palkkasi perusteella. Harkitse huolella ettet hae liian suurta lainaa tai määritä itsellesi liian tiukkaa maksuaikataulua, että saat varmasti maksettua lainan takaisin. Muuten sinulle saattaa tulla ongelmia lainan takaisinmaksun kanssa, etkä pääse eroon velasta. Jos sinulla on ongelmia lainan tai muun velanmaksun kanssa, lue blogista vinkkimme miten pääset eroon avoimista veloista ja saat taloutesi parempaan kuntoon.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.