Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Laskujen maksamiseen lisää maksuaikaa?

Tarvitsetko rahaa laskujen maksuun? Jos sinulla on useampia laskuja avoimena tai tiedät ettet ehdi maksamaan suurempaa laskua eräpäivään mennessä, voit yleensä neuvotella laskuttajan kanssa uuden maksupäivän laskulle. Tämä tulee kuitenkin lähes aina lisäkustannusten kera, mutta on tietysti parempi vaihtoehto kuin jättää laskut maksamatta, sillä se tulee kaikista kalleimmaksi.

Toinen vaihtoehto voi olla pian erääntyvien, vanhojen laskujen maksaminen luottokortilla tai lainarahalla. Lainarahaa ei kannata käyttää vanhojen velkojen poismaksamiseen kuin harvoissa tilanteissa. Tämä voi kuitenkin joissain tapauksissa olla tapa miten saa maksettua laskusi ajallaan ja vältät viivästysmaksut tai vanhojen laskujen uudelleenjärjestelystä koituvat kulut. Jos esimerkiksi sinulla on erääntymässä lasku kuukauden viimeisenä päivänä, ja saat esimerkiksi palkan kuukauden puolivälissä, kannattaa ensin ottaa yhteyttä laskun lähettäjään tai lainanmyöntäjään ja pyytää lisää maksuaikaa. Selvitä mitkä lisäkustannukset tästä koituisivat. Jos tämä ei onnistu, voit harkita vaihtoehtoa hakea uutta lainaa, millä maksat edellisen laskusi pois. Näin saat lisää maksuaikaa, ja kun palkkasi tulee kuun puolivälissä, voit maksaa uuden lainan pois. Kannattaako kuitenkin valita halvin laina laskujen maksamiseen, jos niin tekee.

Kannattaako laskuja maksaa luotolla?

Näin saat laskun maksamiseen lisää maksuaikaa. Laskujen maksamisessa luotolla pitää kuitenkin olla erittäin tarkkana, ja VertaaEnsin ei suosittele käytäntöä, sillä riskinä on, että maksat vanhan velkasi pois, mutta sinulle jää uusi lasku maksettavaksi etkä pystykään maksamaan sitä, ja otat taas lainan edellisen laskun maksamiseen ja jäät kierteeseen. Jos siis harkitset laskun maksamista luotolla, tee itsellesi selkeä maksusuunnitelma, missä aikataulussa saat maksettua uuden luoton pois, ja millaiset mahdolliset lisäkustannukset sinulle siitä syntyvät. Periaatteellisesti lainaa ei ikinä kannata maksaa pois uudella lainalla, sillä se on mahdollinen alku velkakierteelle. Tyypillisesti pankista ei saa lainattua rahaa laskujen maksuun luotolla, joten kannattaa katsoa läpi vakuudettomat luotot . Muista kuitenkin, että laskun maksaminen luottokortilla voi olla vaihtoehto, sillä useimmat tarjoavat korotonta maksuaikaa 30 päivää. Rahat on silti maksettava aina takaisin.

Vertaile lainoja

Jos jostain syystä sinulla ei ole muuta mahdollisuutta, muista ainakin vertailla ensin lainantarjoajien korkoja ja kustannuksia, sillä lainoissa on paljon eroja. Voit helposti säästää satoja euroja vertailemalla esimerkiksi 1 000 tai 2 000 € lainat . Pelkän korkoprosentin vertaileminen saattaa johtaa harhaan, jos siinä ei ole huomioitu esimerkiksi avaus- ja tilinhoitomaksua. Paras lainojen vertailutapa on todellinen vuosikorko, sillä se ottaa nimelliskoron lisäksi huomioon myös lainan muut kustannukset kuten kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Voit vertailla laskun maksamiseen soveltuvia lainoja näppärästi ja pikaisesti lainavertailussamme, joka laskee puolestasi kaikki eri vaihtoehdot haluamallesi lainamäärälle- ja ajalle. Määritä laskuriin myös asumismuotosi, työsuhteesi muoto, bruttopalkkasi ja lainan tarkoitus, niin laskuri näyttää sinulle vertailun tulokset ja niistä sinulle parhaiten sopivimmat vaihtoehdot. Muista silti, että lainanmyöntäjien oikeat hinnat voivat poiketa esitetyistä luvuista, sillä jotkut lainamyöntäjät hinnoittelevat hakemukset hakijakohtaisesti. Vertailusta saa joka tapauksessa hyvää osviittaa hintoihin.

Lainan hakeminen ja takaisinmaksu

Kun olet tarkastellut lainavaihtoehtoja ja löytänyt itsellesi sopivimman lainatarjouksen vertailun kautta, painamalla ‘’Jatka’’ pääset pankin tai rahoituslaitoksen sivuille tai suoraan hakemukseen, johon voit tutustua ensin rauhassa ennen hakemuksen lähettämistä. Muista, että lainatarjouksen pyytäminen ei vielä sido sinua mihinkään. Lainantarjoajat määrittävät luottokelpoisuutesi hakemuksen perusteella ja usein myös korko määrittyy tietojesi kuten työsuhteesi ja palkkasi perusteella. Harkitse huolella ettet hae liian suurta lainaa tai määritä itsellesi liian tiukkaa maksuaikataulua, että saat varmasti maksettua lainan takaisin. Muuten sinulle saattaa tulla ongelmia lainan takaisinmaksun kanssa, etkä pääse eroon velasta. Jos sinulla on ongelmia lainan tai muun velanmaksun kanssa, lue blogista vinkkimme miten pääset eroon avoimista veloista ja saat taloutesi parempaan kuntoon.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.