Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Lainahakemus ja lainan hakeminen ovatn tärkeä osa oman talouden hallintaa, ja niitä kannattaa harkita huolella. Ennen lainan hakemista tulee olla kattava käsitys mitä on hakemassa, mistä lainaa hakee, ja mitä tietoja lainanantaja mahdollisesti kysyy sinulta. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainan saaminen on prosessi, jonka haluamme tehdä mahdollisimman helpoksi ja selväksi sinulle.

Tällä sivulla kerrotaan seuraavat tärkeät asiat lainahakemuksista.

 1. Mikä on lainahakemus?
 2. Miten täytän lainahakemuksen?
 3. Mitä tietoja tarvitaan?
 4. Miten lainahakemus toimii VertaaEnsin.fi-palvelun kautta?
 5. Kuinka nopeasti lainahakemus käsitellään
 6. Milloin rahat tulevat tilille?
 7. Millainen laina sopii minulle?
 8. Lainan korko
 9. Lainan takaisinmaksu
 10. Onko pikavipin hakemus samanlainen?

Mikä on lainahakemus?

Lainahakemus on lomake tai dokumentti, jolla haet lainaa pankilta tai rahoituslaitokselta. Lainahakemuksen avulla pankki arvioi lainanhakijan tiedot, ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Lainahakemukseen tulee tiedot hakijasta, ja haettavasta lainasta.

Miten täytän lainahakemuksen?

Lainen hakeminen lähtee liikkelle lainahakemuksen täyttämisellä. Lainahakemukset vaihtelevat rahoituslaitoksen mukaan, mutta käytännössä pankit haluavat tietää samankaltaisia asioita lainanhakijasta. Pankkeja kiinnostaa ensisijaisesti millainen hakijan taloudellinen tilanne on.

Hakemuksen täyttö kestää noin kolme minuuttia. Kun hakemus on täytetty, saat heti päätöksen siitä, voidaanko sinulle myöntää lainaa. Yhteistyökumppaneillamme on muutamia yleisiä ehtoja, jotka sinun on täytettävä.

Alla näet yleiset kriteerit lainanhakijoille:

 • Lainoja myönnetään vain 20-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille.
 • Lainanhakijan vuositulojen (ennen veroja) on ylitettävä 12000€.
 • Hakijalta vaaditaan säntillistä taustaa raha-asioiden hoidosta – julkisista maksuhäiriöistä ei saa löytyä merkintöjä.

Mitä tietoja tarvitaan?

Lainahakemukseen tarvitaan perustiedot hakijasta, tai hakijoista. Lainaa voi hakea yksi henkilö, tai lainaa voidaan hakea yhdessä esimerkiksi puolison kanssa. Joskus luoton takaajana voi toimi myös kolmas henkilö, jonka tiedot pankki haluaa myös.

Perustietoihin kuuluu ainakin seuraavat:

 • Hakijan nimi, osoite ja yhteystiedot
 • Palkansaajalta palkkatiedot, yleensä viimeiseltä kolmelta kuukaudelta
 • Eläkeläiseltä tarvitan eläkepäätös
 • Yrittäjältä tarvitaan henkilökohtainen verotuspäätös ja viimeisin vahvistettu tilinpäätös
 • Tiedot perheestä, erityisesti elätettävien määrä
 • Tiedot työsuhteesta
 • Nykyiset lainat ja velvoitteet

Miten lainahakemus toimii VertaaEnsin.fi-palvelun kautta?

VertaaEnsin.fi on suomalainen lainanvertailupalvelu, joka toimii yhteistyössä yli 20 luotonmyöntäjän ja rahoituslaitoksen kanssa. Täyttämällä yhden hakemuksen voit saada lainatarjoukset kaikilta lainanmyöntäjiltämme – hakeminen on aina ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään.

Me siis vertailemme ilmaiseksi sinulle sopivat lainat useista eri vaihtoehdoista. Voit hakea lainoja, jotka ovat suuruudeltaan 500-60 000€. Tarkan summan määrittelet itse 100 euron tarkkuudella. Lainan takaisinmaksuajan voit itse valita 1-15 vuoden väliltä.

Kuinka nopeasti lainahakemus käsitellään?

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, saat sen jälkeen vastauksen heti. Parhaassa tapauksessa sinulla listattuna on useita eri vaihtoehtoja joita voit vertailla. Näin voit rauhassa käydä läpi saamasi tarjoukset ja päättää sen jälkeen, hyväksytkö jonkun niistä. Nopeimmillaan yhteistyökumppanimme maksavat lainan tilille heti, eli saat rahat käyttöösi vielä saman päivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Kun olet valinnut itsellesi sopivan vaihtoehdon, saat lopullisen lainatarjouksen, kun olet toimittanut tarvittavat liitteet lainanmyötäjälle.

Mikäli tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää hakemisesta, soita asiakaspalveluumme 010 271 7291 arkisin klo 10:00 - 17:00

Milloin rahat tulevat tilille?

Jos täytät kriteerit ja lainahakemuksesi hyväksytään, alat saada tarjouksia lainoista välittömästi. Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat usein jo minuutin sisällä. Lähetämme sinulle myös tiedon sähköpostitse sekä tekstiviestitse kun olet saanut uusia tarjouksia. Vertailuun pääset aina takaisin näistä viesteistä löytyvän linkin kautta.

Hyväksyessäsi jonkin lainatarjouksista, saat nopeimmillaan lainan tilillesi heti. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että sinulla sekä lainanmyöntäjällä on tili samassa pankissa. Useimmilla luotonmyöntäjillä yhteydet toimivat nopeasti kaikkiin yleisimpiin pankkeihin, mutta tarkan tiedon saat aina luotonmyöntäjien verkkosivuilta.

Millainen laina sopii minulle?

Arvioi realistisesti tilanteeseesi soveltuva lainasumma ja kuukausierä. Kun harkitset lainasummaa, käytä lainalaskuria niin löydät sopivamman lainan kuukausierän itsellesi.

Kun olet hakemassa lainaa, arvioi tarkasti mihin tarvitset lainaa ja mihin aiot sen käyttää. Myös lainan summa ja takaisinmaksuaikataulu tulee mitoittaa oman talouden mukaan nyt ja tulevaisuudessa.

Lainan korko

Vaikka useimmat lainan tarjoajat esittävät sivuillaan samoja nimelliskorkoja, usein korko vaihtelee hakijan mukaan. Kun siis täytät lainahakemuksen, mieti omaa tilannettasi, ja kuinka lainanmyöntäjä sen näkee. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saat henkilökohtaisen lainatarjouksen, jossa näet lopullisen koron, joka määräytyy takaisinmaksukykysi perusteella.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu alkaa heti sopimuksen alettua. Lainahakemuksessa ja lainasopimuksessa on määritelty erikseen lyhennyssuunnitelma, jossa kerrotaan takaisinmaksun aikataulu. Pienissä joustoluotoissa laina-aika on yleensä muutamasta kuukaudesta kahteen vuoteen, ja isommissa lainoissa se voi olla jopa kymmenen vuotta. Jos lainan lyhentämisessä on ongelmia, ota heti yhteyttä lainantarjoajaan ja sovi maksusuunnitelmasta.

Onko pikavipin hakemus samanlainen?

Pikavippi on lainoista yleensä pienin ja helpoin, joten se on usein myös nopeimmin saatavissa. Pikavippi on yleensä pieni laina, useimmiten alle 1000 euroa. Jos siis tarvitset pienehkön lainan nopeasti, ja aiot maksaa sen pois lyhyellä aikavälillä, pikavippi on sinulle hyvä vaihtoehto.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.