Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)
Tietoa palveluntarjoajasta

Lainaaja.fi

Lainaaja.fi on vertaislainapalvelu, jossa ihmiset voivat lainata rahaa toisilleen. Lainaaja.fi:n virallinen nimi on Vertaislaina Oy ja yritys toimii yksityisten henkilöiden ja yritysten välisenä laskujen välittäjänä, ja lainasopimuksen valvojana. Lainaaja.fi kautta voi saada kulutusluottoa 6 000 euroon saakka ja luoton takaisinmaksuaika on 24-36 kuukautta. Luoton voi saada ilman vakuuksia ja takaajia.

Voit vertailla myös muiden pankkien kulutusluottoja täällä.

Luoton hakeminen

Lainanhakijaksi ja lainanantajaksi voi ilmoittautua Lainaaja.fi verkkopalvelussa. Lainaaja.fi verkkopalveluun rekisteröitymisen jälkeen lainanhakija saa itselleen kirjautumistunnuksen verkkopalveluun. Verkkopalvelussa lainanhakija määrittää itse hyväksymänsä koron, lainasumman ja laina-ajan haluamalleen lainalle. Lainan todellinen korko määräytyy käänteisessä huutokauppamenettelyssä, jossa korko määritellään lainanantajien eli sijoittajien tarjoaman koron ja lainasumman keskiarvon perusteella. Lainan korko on 6-28% vuodessa. Lainasopimus astuu voimaan, kun lainanhakija hyväksyy käyttöehdot.

Lainaaja.fi luottoa voi hakea vähintään 22-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on kiinteä osoite ja pankkitili Suomessa. Luotonhakijalla on oltava säännölliset tulot ja hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää. Lainaaja.fi lainahakemus täytetään verkossa ja hakemukseen on ilmoitettava tiedot tuloista, asumismenoista ja muista lainoista. Ilmoitetut tiedot tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:ltä ja Bisnode Finland Oy:ltä, ja Instantor AB automaattipalvelu tekee luottoanalyysin lainanhakijasta. Pyydettäessä, lainanhakijan täytyy tunnistautua sähköisesti Lainaaja.fi verkkopalveluun. Lainaaja.fi:llä on oikeus peruuttaa luottoharkinnan perusteella lainanhakijan hakemus tai muutaa haettua lainasummaa tai lainaikaa ilman erillistä ilmoitusta.

Luoton saaminen

Lainahakemuksen tarkistuksen jälkeen, sijoittajat voivat tehdä tarjouksia haetusta lainasta käänteisessä huutokaupassa. Lainanottaja voi hyväksyä pienemmän luoton, kuin mitä on haettu. Lainahakemukseen tehdyt tarjoukset ovat sitovia, ja laina astuu voimaan, kun lainanhakija hyväksyy lainatarjouksen, pyydetty lainasumma täyttyy tai hakemusaika loppuu. Huutokaupan jälkeen lainahakemus hyväksytään 30 minuutin kuluessa siitä, kun laina on rahoitettu sataprosenttisesti. Lainapäätös lähetetään sähköisesti asiakkaan sähköpostiin tai asiakastilille.

Lainaaja.fi käyttää Nordean pankkipalveluja ja lainarahojen siirtyminen tilille luoton saamisen jälkeen yleensä kestää 1-2 pankkipäivää. Tilannetta voi seurata Lainaaja.fi verkkopalvelusta. Pankkitilille siirrettävästä lainasummasta vähennetään Lainaaja.fi:n järjestelypalkkio, joka on vähintään 7,5% nostetusta summasta. Järjestelypalkkion tiedot löytyvät Lainaaja.fi lainahakemuksen alusta, ja siihen vaikuttavat muun muassa luoton määrä ja kesto.

Asiakkuus Lainaaja.fi:llä

Lainaaja.fi luoton kuukausierään lasketaan luoton lyhennys, korot, kulut, lisäpalveluiden veloitus, palkkiot ja muut maksut. Tilinhoitomaksu on 3-5 euroa kuukaudessa ja jos luoton lyhennys viivästyy, maksumuistutuksesta peritään 5 euron korvaus. Lainaaja.fi laskun eräpäivä on seuraavan kokonaisen kuukauden ensimmäinen arkipäivä tai muu lainanottajan toivoma vahvistettu kuukausittainen eräpäivä. Lasku lähetetään sähköpostilla ja jos eräpäivä osuu muulle kuin pankkipäivälle, eräpäivä siirtyy seuraavalle pankkipäivälle. Lainan eräpäivää voidaan muuttaa saman kalenterikuukauden aikana sopimalla Lainaaja.fi:n kanssa. Eräpäivän muutos maksaa 24 euroa. Lisäksi, Lainaaja.fi asiakkaat voivat saada kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa, jolloin maksetaan vain lainan korko ja tilinhoitomaksu. Tässä tapauksessa lainan kuukausierä pysyy samana, mutta laina-aika vain pitenee. Maksuvapaata on haettava ennen kuukausittaista eräpäivää ja maksuohjelman muutoksesta veloitetaan vähintään 70 euron palvelumaksu.

Lainan hyväksyminen ja peruutus

Lainaaja.fi asiakkaalla on 14 vuorokautta aikaa perua lainasopimus lainan myöntämisestä. Mikäli asiakas ei peruuta sopimusta ja maksa koko lainaa takaisin 14 vuorokauden kuluessa lainan myöntämisestä, Lainaaja.fi katsoo hakijan hyväksyneen lainan lyhennysaikataulun ja kuukausierän.

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina täältä.

Mikä laina on sinulle sopiva?

provider-pl.spinner.text

Etkö löydä etsimääsi lainaa?
Mitä lainoja haluaisit vertailla?