Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile 5000 euron lainoja ja löydä paras vaihtoehto

Kilpailuta noin 20 pankin 5000 € lainatarjoukset. Hakemuksen täyttö on helppoa ja vie vain muutaman minuutin. Tämä on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

  • Instant Löydä edullisin 500 - 50 000 € laina
  • Rocket Yhdellä hakemuksella noin 20 pankin lainatarjoukset
  • Badge Autamme sinua löytämään parhaan rahoituksen

Laske kuukausieräsi

5000 €
60 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 9 8 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Löydä edullisin jopa 50 000 € laina
  • Rocket Yhdellä hakemuksella noin 20 pankin hinnat
  • Badge Löydä paras rahoitus

Näin vertailet lainoja

Täytä hakemus
Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset
Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme noin 20 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset
Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Millainen on 5000 euron laina?

5000 euron laina on suuruudeltaan sen verran iso, että useimmiten 5000 euron lainat ovat kulutusluottoja. Kulutusluottoja on olemassa sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Vakuudellisten lainojen korkotaso on tyypillisesti alhaisempi kuin vakuudettomien, koska lainanantaja saa vakuuden ikään kuin pantiksi lainan takaisinmaksusta.

Jos harkitset tulisiko sinun ottaa lainaa 5000 euroa, kannattaa huomioida, että lainasta aina lisäkuluja, kuten esimerkiksi korko, tilinhoitomaksuja ja suurimmalla osalla lainoista on myös avausmaksu. Jo ennen lainanottoa kannattaa miettiä, riittääkö oma maksukyky kattamaan lainasumman lisäksi sen päälle maksettavat lisäkustannukset. 5000 euron laina ei siis koskaan takaisinmaksettuna ole arvoltaan 5000 euroa, vaan enemmän.

Millainen on 5000 euron laina?

Lainaa kumppaneiltamme

Yleistä 5000 euron lainasta

5000 euron lainat ovat käytännössä aina siis kulutusluottoja. Kulutusluotot ovat kulutukseen tarkoitettuja lainoja. Kevyesti arvioiden kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat 1000 € - 50000 € välillä. Takaisinmaksuajat kulutusluotoissa vaihtelevat suuresti, vuodesta parista jopa 15 vuoteen. Markkinoilla on myös Komplett Bankin tarjoama laina, jota ei koskaan tarvitse maksaa takaisin, vaan lainasta voi maksaa koko ajan pelkkiä korko- ja muita lainanhoitokuluja. Pelkkien lainan kulujen maksamisessa ei tietenkään ole mitään järkeä pitkässä juoksussa, mutta ajatuksena voi olla mukava tietää, että lainan maksusta voi tarpeen tullen pitää maksuvapaan kuukauden ilman erillistä sopimusta pankin kanssa.

Yleisellä tasolla laina kannattaa kuitenkin aina pyrkiä maksamaan pois mahdollisimman rivakasti, sillä mitä pidempi laina-aika, sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannukset nousevat. Lue lisää laina-ajan vaikutuksesta lainan kokonaiskustannuksiin oppaastamme!

5000 euron lainan korko voi olla kiinteä tai riskiperusteisesti hinnoiteltu. Lainan koron riskiperusteinen hinnoittelu tarkoittaa, että lainanantaja tekee lainanhakijan maksukyvystä riskiarvion, minkä perusteella lainan korko määritellään. Matalan riskiarvion asiakkaat saavat lainan luonnollisesti matalammalla korolla kuin korkean riskiarvion asiakkaat. Asiakkaan riskiarvioon vaikuttaa mm. lainanhakijan tulojen suhde haetun lainan määrään. Useimmat lainantarjoajat eivät kuitenkaan kerro suoraan, mitkä kaikki tekijät vaikuttavat riskiarvioon ja lainapäätökseen. Kiinteä korko tarkoittaa luonnollisesti, että kaikki saavat lainan samalla korolla.

Mistä lainaa 5000 €?

5000 euron lainoja tarjoavat sekä pelkästään netissä toimivat rahoitusalan yrityksen että perinteiset pankit. Tunnetuimpia pankkeja, jotka tarjoavat 5000 euron lainoja, ovat mm. Nordea, OP, Danske Bank, Aktia ja Handelsbanken. Perinteisistä pankeista eroavat rahoitusalan yritykset ovat tyypillisesti netissä toimivia pankkeja, joilla ei ole fyysisiä asiakaspalvelupisteitä ja konttoreita ollenkaan. Tällaisia lainantarjoajia ovat mm. Komplett Bank ja Bank Norwegian jotka kaikki tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja riskiperusteisella hinnoittelulla.

Laina-ajoissa on jonkin verran vaihtelua eri lainantarjoajien välillä. Kannattaakin muistaa, että usein laina-ajan pidentyminen merkitsee myös lainan kokonaiskustannusten kasvua. Jos haet lainaa 5000 euroa, lainan tyypillisenä takaisinmaksuaikana voi pitää n. 3-5 vuotta. Myös korkohaitari vaihtelee suuresti lainantarjoajasta toiseen, minkä vuoksi lainoja on erittäin tärkeä muistaa vertailla ennen lainapäätöksen tekemistä.

Miksi vertailla lainoja?

Suomen lainamarkkinoilla on kymmeniä eri toimijoita, joista jokainen mainostaa olevansa Suomen paras lainantarjoaja, vaikka todellisuudessa eri lainantarjoajien lainaehdoissa, ja sitä myötä lainan kokonaiskustannuksissa, on runsaasti eroja. Tarjonnan laajuuden vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainoja, eikä ottaa lainaa ensimmäiseltä vastaan tulleelta lainantarjoajalta.

Lainaa valitessa pelkän lainan nimelliskoron lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota etenkin lainan todelliseen vuosikorkoon sekä kokonaiskustannuksiin. Jos lainaa aikoo, tai on mahdollista, nostaa osissa (eräänlaisena joustoluottona), kannattaa myös kiinnittää huomiota, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa monessa erässä.

Todellinen vuosikorko on yleensä hyvä mittari lainan todellisille kustannuksille, sillä siinä kaikki lainaan sisältyvät kulut (kuten avauspalkkio, tilinhoitomaksut yms.) on muutettu koroksi. Vaikka todellinen vuosikorko onkin varsin pätevä mittari lainojen vertailuun, se ei kuitenkaan välttämättä ole kaikista realistisin mittari lainoja vertaillessa. Todellinen vuosikorko ei olekaan ainoa mittari, joka kannattaa huomioida lainoja vertaillessa, koska se ei paljasta lainan todellisia kustannuksia.

5000 euron lainan todellinen vuosikorko

Koska todellinen vuosikorko ei auta kuluttajaa hahmottamaan, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kaikkine sivukuluineen, kannattaa aina laskealainan kokonaiskustannukset ennen lainan ottamista. Kokonaiskustannuksia laskettaessa huomioidaan aina lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut, nostopalkkiot…), ja kokonaiskustannukset ovat aina luotettava mittari lainojen vertailussa, olipa kyse mistä tahansa lainasta. Vertailussamme kulutusluoton kokonaiskustannukset saa selville kertomalla kuukausierän summan laina-ajan kuukausien määrällä.

Vaikka turvallisimmalta voi tuntua hakea lainaa omasta vakipankista, kannattaa kuitenkin tarkistaa myös muiden lainantarjoajien lainatarjoukset parhaan lainadiilin löytämiseksi. Pelkkä lainatarjouksen pyytäminen ei sido ketään mihinkään, joten tarjouksia voi huoletta pyytää useilta lainantarjoajilta. Tarjoukset kannattaa ”laskea auki”, eikä tuijottaa pelkkää nimelliskorkoa, sillä loppujen lopuksi lainan kokonaiskustannukset ovat se tärkein mittari.

Esimerkkinä, vertailustamme käy ilmi, että halvimmillaan 5000 euron lainan 3 vuoden maksuajalla voi saada Komplett Bankista, jos saa riskiperusteisen hinnoittelun alhaisimman koron (4,9 %). Tällöin lainan kokonaiskustannukseksi tulee 5620,68 €. Kallein laina kuluttajasuojalain mukaan laina jossa, korko on 20 % ja lainan kokonaiskustannukset siten 7 139 €. Eroa kalleimman ja halvimman lainan välillä on siis 2 518 euroa, mikä on valtava summa rahaa kenen tahansa kukkarossa.

Mitä tulee muistaa ennen lainan hakemista?

Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida oma maksukyky realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös maksuaikataulu kannattaa miettiä tarkkaan jo ennen lainan hakemista, jotta ei turhaan päädy ottamaan liian pitkää laina-aikaa, mikä kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Toisaalta myöskään liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, sillä se voi ajaa taloudellisesti liian ahtaalle, ja ajaa jopa ottamaan lisää lainaa. Vuoden pidennys 5000 euron lainassa (kolmesta vuodesta neljään vuoteen), nostaa kokonaiskustannuksia tyypillisesti useilla satasilla.

Otetaan esimerkiksi Santander Laina, jonka kokonaiskustannukset nousevat 396 eurolla, jos laina-aikaa pidentää kolmesta vuodesta neljään vuoteen. Kolmen vuoden laina-ajalla lainan kuukausierä on 173 euroa, ja neljän vuoden laina-ajalla 138 euroa. Kuukausierien erotus on siis vain 35 euroa. Jos siis pystyy säästämään kuukausittain 35 euroa ja kanavoimaan säästetyt rahat lainanlyhennykseen, päätyy lopulta säästämään 396 euroa lainan kokonaiskustannuksissa!

Lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, ettei joudu ongelmiin takaisinmaksun kanssa. Jos omat rahat eivät riitä lainalla hankittavaan tuotteeseen, kannattaa aina pohtia tarvitseeko kyseistä hankintaa niin kovasti, että ei voi hankkia tuotetta vasta kun on onnistunut säästämään tarvittavan summan. Joskus lainanotto tosin voi olla parempi vaihtoehto kuin saman summan säästäminen itse, lue perustelut tälle blogista.

Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata kustantaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Lainarahaa ei tule koskaan käyttää esimerkiksi alkoholiin tai rahapeleihin. Tärkeintä lainanotossa onkin olla itselleen rehellinen ja miettiä, onko hankinta oikeasti tarpeellinen ja kestääkö oma taloustilanne lainan lainan takaisinmaksun.

On hyvä muistaa, että monet kulutusluottojen tarjoajat käyttävät asiakaskohtaista riskihinnoittelua päättäessään lainan korosta, joten lainan todelliset kustannukset selviävät vasta, kun lainantarjoaja tekee lainatarjouksen. Pelkkä lainatarjous ei kuitenkaan sido ketään mihinkään, eikä huonoa tarjousta tule tietenkään hyväksyä.

5000 € lainan hakeminen

5000 euron lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa netissä. Jos tarvitset lainaa 5000 heti tilille, voit hakea sitä esimerkiksi vertailumme kautta. Kun on löytänyt sopivimman lainavaihtoehdon, "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän nettisivuille, missä voi tutustua tarkemmin lainatuotteeseen ja tehdä hakemuksen. Halutessaan lainaa voi tietenkin hakea myös perinteisesti käymällä pankin konttorissa. Jos hakee lainaa pankista, missä hoitaa myös päivittäisasioinnin, hakemuksen voi useimmiten tehdä myös verkkopankissa.

Useimmat lainantarjoajat vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, moitteettomia luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia.

Ennen lainan hakemista kannattaa vielä varmistua, että oma talous on sillä mallilla, että se kestää 5000 euron lainan ottamisen ja takaisinmaksun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varmistaa omien tulojen riittävän kuukausierien ongelmattomaan takaisinmaksuun. Vanhan lainan maksuun ei missään nimessä kannata ottaa uutta lainaa. Ainoa poikkeus tähän saattaa olla lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina, tosin aina sekään ei ole järkevää.

Parhaan lainatarjouksen valitseminen

Parhaimman lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, joten kannattaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajat nettisivuillaan suurin kirjaimin vakuuttavat, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa. Väite voi sinällään olla aivan totta, mutta korottomuuden takia lainan muut kulut, kuten nosto- ja avausmaksut tai kuukausittaisen tilinhoitokulut, voivat olla kohtuuttoman suuret.

Osa lainantarjoajista puolestaan mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Usein mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat liian hyvää ollakseen totta, sillä puuttuvat kulut kyllä piilotetaan kyllä jonnekin. Hyväntekeväisyyttä ei yksikään lainantarjoaja harrasta, vaan kaikki pyrkivät maksimoimaan omat voittonsa houkuttelevan kuuloisilla tarjouksilla.

Koska lainan valitsemisessa on monta huomioitavaa pykälää, kannattaa lukea blogistamme vinkit parhaan lainatarjouksen valintaan!

Kun olet tehnyt päätöksen parhaasta vaihtoehdosta, saat lainapäätöksen välittömästi, ja voit esimerkiksi hakea lainaa 5000 euroa. Kun olet tehnyt hakemuksen, saat yleensä lainan heti tilille hyväksynnän jälkeen. Olet siis löytänyt edulisimman lainan, ja saat rahat tilillesi välittömästi.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Mascot