Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Lainaa 500

Tarve 500 euron lainalle voi syntyä yllättäen ja tällöin on hyvä tietää, että muutaman sadan euron lainan saaminen ei ole mahdotonta eikä aikaa vievää. Lainaa 500 euroa voi vertailla sekä hakea netissä vaivattomasti ja lainatarjouksen voi parhaimmillaan saada saman päivän aikana. Ennen 500 euron lainaa, kannattaa kuitenkin olla varma omasta takaisinmaksukyvystä, sillä pienlainojen kustannukset voivat olla suhteellisen suuria verrattuna lainattuun rahamäärään.

500 euron suuruiset lainat ovat useimmiten pikalainoja, sillä esimerkiksi pankkien myöntämät kulutusluotot ovat usein suuruudeltaan 1 000 eurosta ylöspäin. Kaikki pikavipit ovat vakuudettomia lainoja, joten käytännössä 500 euron lainan voi luottaa saavansa ilman vakuuksia. Lainaa ottaessa tulee huomioida, että lainasta maksetaan aina korkoa, ja tyypillisesti myös muita lisäkustannuksia, kuten nostopalkkiota ja tilinhoitomaksuja, joten lainaa hakiessa kannattaa miettiä, pystyykö maksamaan lainasumman ja siihen lisättävät ylimääräiset kustannukset laina-ajan puitteissa pois.

Voinko saada lainaa heti 500 €?

Useimmiten 500 € lainat ovat siis pikavippejä tai muita pienlainoja. Periaatteessa pikavipit toimivat samalla periaatteella kuin kaikki muutkin lainat, mutta nimensä mukaisesti niiden hakuprosessi on yleensä suhteellisen nopea. Monella pikavipintarjoajalla on laajat aukioloajat, eli voit hakea hakea pikavippiä 24 h vuorokaudessa. Rahojen siirto kuitenkin yleensä kestää 1-2 pankkipäivää, ellei ole tiliä samassa pankissa kuin pikaluoton tarjoajalla.

Jos tarpeena on lainaa 500 euron edestä, kyseessä on suhteellisen pieni laina. Pienlainojen korot ovat usein korkeammat kuin perinteisten kulutusluottojen, millä pyritään tasaamaan helpon ja nopean lainapäätöksen lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Toisin kuin muiden lainojen, pikavippien korko on usein ilmoitettu kuukausikorkona eikä vuosikorkona, koska niiden laina-aika on lyhyt.

Mistä lainaa 500 €?

500 euron lainaa voi hakea joko omasta pankista tai rahoitusyhtiöstä. Useimmiten 500 euron laina kuitenkin löytyy pikavippejä tai joustoluottoja tarjoavilta yrityksiltä. Monet lainantarjoajat myöntävät lainoja sellaisille täysi-ikäisille henkilöille, joilla on moitteettomat luottotiedot. Ikärahat pienissä lainoissa vaihtelevat, mutta esimerkiksi pikavippi 18-vuotiaana on täysin mahdollista saada.

Esittelemme seuraavaksi muutaman esimerkin 500 euron lainoista.
Laina 500 € ja maksuaika 6 kk
Lainantarjoaja Korko (%) Todellinen
vuosikorko (%)
Kuukausierä (€)
Euroloan Luottotili 4,80 - 12,00 89,57 - 183,24 100 - 112
EasyCredit 35,70 99,28 101
Instabank Laina 7,99 - 19,99 31,97 - 47,86 90 - 93
Bondora Vertaislaina 28,86 74,25 98
Risicum Joustolaina 29,00 - 39,00 139,94 - 164,34 107 - 110
Suomen pienlainamarkkinoilla on valtava määrä lainantarjoajia, joista jokainen mainostaa olevansa Suomen paras ja edullisin, vaikka todellisuudessa eri lainantarjoajien lainaehdot, ja sitä myötä kustannukset, eroavat suuresti toisistaan. Tarjonnan laajuuden vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainaehtoja ennen hakemuksen tekemistä.

Alle 2 000 euron lainojen todellinen vuosikorko ei lain mukaan saa olla yli 50 %. Suurin osa pikavippifirmoista tarjoaakin lainaa nyt noin 49 prosentin todellisella vuosikorolla. Osa pikavippifirmoista mainostaa harhaanjohtavasti tarjoavansa pikavippejä, joiden todellinen vuosikorko on 0 %. Tämä kuitenkin pitää paikkaansa vain hyvin tarkoin ehdoin: tarjous koskee tyypillisesti uusia asiakkaita, ja laina on korotonta vain, jos luotto maksetaan kokonaisuudessaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Ei siis kannata hämääntyä hyvältä kuulostavista tarjouksista, vaan on parempi suhtautua kriittisesti kaikkeen. Käytännössä uskomattoman hyvänkuuloiset diilit eivät koskaan ole totta.

Nykyään monet pikavipit ovat eräänlaisia joustoluottoja , koska pikavippifirmat pyrkivät kiertämään lain pikavipeille määrittämää korkokattoa. Korkokatto ei siis koske joustoluottoja. Käytännössä joustoluotto tarkoittaa, että koko lainasummaa ei ole pakko nostaa kerralla, vaan lainaa voi nostaa käyttöön aina tarpeen mukaan. Joustoluoton tapauksessa kannattaa tarkistaa, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio, ja kuinka suuri nostopalkkio on. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa usein.

Paras keino hahmottaa, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kaikkine sivukuluineen, on lainan kokonaiskustannusten laskeminen ennen lainan ottamista. Kokonaiskustannuksia laskiessa huomioidaan lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut, nostopalkkio), ja kokonaiskustannukset ovat aina luotettava mittari lainojen vertailussa, olipa kyse sitten pikavipistä tai kulutusluotosta. Vertailussamme pikavippien kohdalla kerrotaan suoraan lainan kokonaiskustannukset, joten vertailu on helppoa, eikä sinun tarvitse itse laskea kustannuksia.

Vaikka äkkiseltään ajateltuna tuntuisi, että 500 euron lainan kokonaiskustannuksissa ei voi kovin suurta vaihtelua olla, todellisuudessa eroja lainoissa on hurjasti. Tämä takia vertailu kannattaa aina.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Jos otat lainaa 500 euroa, se on yleensä pikavippi tai joustoluotto. 500 euron laina kannattaa ottaa vain lyhytaikaisena lainana, jotta lainan kustannukset eivät nouse turhan korkeiksi. Jos etsit 500 euron lainaa, muista vertailla vaihtoehdot, jotta löydät itsellesi edullisimman vaihtoehdon.

Vertaile lainoja ja säästä

Lainaa heti Lainaa 2000 Koroton pikavippi
Paljonko saan lainaa Autorahoitus Lainaa 1000

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.