Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Tietoa 4000 euron lainoista

Jos haet lainaa 4000 euroa, se on käytännössä aina kulutusluotto. Kulutusluotto termi kattaa alleen kaikki vakuudelliset ja vakuudettomat lainat, jotka ovat yksinkertaisesti tarkoitettu kulutukseen. 4000 euron lainan tapauksessa, lainat ovat useimmiten vakuudettomia lainoja. Termi vakuudeton laina yksinkertaisuudessaan tarkoittaa, että et tarvitse omaisuutta lainan vakuudeksi.

Takaisinmaksuajat 4000 euron suuruisissa lainoissa vaihtelevat paljon. Kulutusluottojen takaisinmaksuajat voivat olla aina yhdestä vuodesta viiteentoista vuoteen saakka. Hyvänä talouden perusperiaatteena on muistaa, että mitä nopeammin lainan maksaa pois, sitä pienemmäksi lainan kokonaiskulut ehtivät kasvamaan. Maksa siis laina pois aina niin nopeasti kuin mahdollista.

4000 euron lainan nimelliskorko, eli lainantarjoajan lainamarginaali, voi olla riskiperusteisesti määritelty tai kiinteä. Kiinteä korko tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että se on sama kaikille pankin tai lainantarjoajan asiakkaille. Riskiperusteinen hinta muodostuu lainanantajan tekemästä arviosta asiakkaan maksukyvystä.

Tähän arvioon vaikuttavat eri tekijät riippuen lainanantajasta. Joskus lainanmyöntäjä ei kuitenkaan ilmoita, mistä riskiperusteinen hinnoittelu muodostuu. Lainojen vertailu on aina oleellista, jotta et maksa tyhjästä. Myös siitä syystä, että kaksi eri riskiperusteista nimelliskorkoa eri tarjoajilta voivat olla hyvin erilaisia, koska pankit määrittelevät asiakkaan maksukyvyn eri tavoilla.

Mistä hakea lainaa 4000 euroa

4000 euron lainoja löytyy useimpien rahoitusyhtiöiden työkalupakista, mutta jokaisen yrityksen yksitellen läpikäyminen on työläs ja aikaa vievä prosessi. Varsinkin, kun kaikki tarjoajat mainostavat olevansa paras vaihtoehto, jos tarvitset lainaa 4000 euroa. Suomessa on yli 60 yhtiötä, jolta voi hakea lainaa 4000 euroa. Lainojen koroissa on suuria eroja. 4000 euron lainasumman suuruuden vuoksi myös korkokulut voivat nousta ajan myötä erittäin korkeiksi.

VertaaEnsin.fi lainavertailu kilpailuttaa puolestasi kaikki suomalaiset lainantarjoajat, jotta voit löytää sinulle sopivimman vaihtoehdon, eli edullisimman lainan. Palvelun käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Lainavertailun käyttäminen on ilmaista, eikä sido kuluttajaa mihinkään.

Kannattaa olla erittäin tietoinen kaikesta tekstistä, jota lainantarjoaja kirjoittaa omilla verkkosivuillaan. Pienellä kirjoitetut tekstit kertovat usein enemmän kuin esimerkiksi suurella kirjoitetut mainostekstit korottomasta lainasta. Koroton laina on ennen kaikkea erikoistapaus ensilainaa hakevalle. Usein avausmaksut tai muut palvelumaksut tekevät näennäisesti korottomasta lainasta todellisuudessa kalliimman kuin vaihtoehdot, jotka eivät mainosta lainan korottomuutta.

Suomen kuluttajansuojalain 7 luvun 6 § ja EU-direktiivi 98/7/EY määrittelevät, että todellinen vuosikorko tulee ilmoittaa kaikissa lainailmoituksissa. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon lainan muut kustannukset nimelliskoron lisäksi. Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on siten läpinäkyvämpi mittari kuluttajalle.

Kuka voi hakea lainaa 4000 euroa

4000 euron lainan hakemiseen pätevät samat tekijät kuin lainanhakuun yleisesti. Hyväksytty lainatarjous palvelumme kautta vaatii lähes aina seuraavien kohtien täyttymisen. Lisäksi jotkut palveluntarjoajat vaativat asiakkaalta puhelinnumeron lainaa varten.

  • Asut Suomessa ja sinulla on suomalainen henkilötunnus
  • Olet hoitanut raha-asiat aikaisemmin moitteettomasti
  • Sinulla on säännölliset eläke- tai työtulot
  • Olet yli 20-vuotias

Mihin käytetään 4000 euron lainaa

Hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen 4000 euron lainaa voi käyttää tietenkin mihin ikinä se tuntuu omassa tilanteessa sopivimmalta. Kuitenkaan alkoholiin tai uhkapeleihin lainaa ei tulisi koskaan käyttää. 4000 euron lainojen yleisin käyttötarkoitus palvelumme kautta on ennen kaikkea lainojen yhdistäminen. Tässä kyse on uuden isomman lainan ottamisesta, jolla voi maksaa useat vanhat lainat kerralla pois. Tällöin maksettavaksi jää vain yhden lainan kustannukset. Suosittelemme lainojen yhdistämistä vain jos tiedät, että uuden lainan takaisinmaksun aikana et tule tarvitsemaan uutta lainaa, vanhojen lainojen kustannukset ovat korkeammat kuin uuden yhdistelylainan kustannukset.

Muita yleisiä käyttötarkoituksia, kun hakee lainaa 4000 euroa ovat laskujen maksaminen, kodinkoneet, muu elektroniikka, veneen tai auton hankinta, remontti tai lomamatka. Käyttökohteesta riippumatta olennaisinta on tietää, että oma takaisinmaksusuunnitelma on sillä mallilla, jotta luotto on mahdollista maksaa pois ongelmitta. Hae lainaa vasta, kun olet varma siitä, että sujuva takaisinmaksu toteutuu.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.