Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Yleistä 300 € lainasta

300 euron lainat ovat siis pikavippejä käytännössä poikkeuksetta. Periaatteessa pikavipit toimivat samalla periaatteella kuin kaikki muutkin lainat, mutta nimensä mukaisesti niiden hakuprosessi on yleensä suhteellisen nopea. Yleensä pikavippifirmat ottavat hakemuksia vastaan vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä. Lainapäätöksen jälkeen rahansiirron nopeus riippuu siitä, onko lainaajalla ja lainanottajalla tili samassa pankissa. Eri pankkien välillä rahat siirtyvät tyypillisesti 1-2 pankkipäivän kuluessa tilisiirron teosta. Jos tilit ovat samassa pankissa, rahat siirtyvät tililtä toiselle heti, kun tilisiirto on tehty.

Pikavippien lainasummat ovat suhteellisen pieniä, yleensä korkeintaan 2 000 €. Pienimmät pikavipit ovat puolestaan usein noin 100 euron lainoja, jotkut tosin tarjoavat jopa tätä pienempiä lainoja. Pikavippien korot ovat usein korkeammat kuin perinteisten kulutusluottojen, koska lainanantaja pyrkii tasaamaan helpon ja nopean lainapäätöksen lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Toisin kuin muiden lainojen, pikavippien korko on usein ilmoitettu kuukausikorkona eikä vuosikorkona, koska niiden laina-aika on lyhyt.

Pikavippien käsistä karanneita korkoja on pyritty suitsimaan korkokatolla, jonka mukaan alle 2 000 € pikavippien todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 %. Jotkut pikavippien tarjoajat pyrkivät kiertämään korkokattoa myöntämällä vain 2 000 euron suuruisia joustoluottoja, joita korkokatto ei siis koske. Esimerkiksi, jos siis hakee vain 300 euron lainaa, saattaa silti saada käyttöönsä 2 000 euron luottotilin, josta voi nostaa rahaa käyttöön aina tarpeen mukaan. Tällaisten lainojen kanssa kannattaa kuitenkin olla todella varovainen, ettei päädy ottamaan enempää lainaa kuin pystyy maksamaan takaisin.

Mistä voi hakea lainaa 300 €?

300 euron lainoja tarjoavat käytännössä kaikki pikavippejä tarjoavat yritykset. Esimerkiksi Credit24, Eurolimiitti, Suomilimiitti ja Suomen tililuotto ovat tunnettuja pikavippifirmoja. Kaikki 300 euroa lainaa tarjoavat pikavippiyritykset löytyvät vertailustamme.

Muista vertailla lainoja

Lainavertailu on erittäin tärkeää. Suomen pikavippimarkkinoilla on valtava määrä toimijoita, joista jokainen mainostaa olevansa Suomen paras ja edullisin, vaikka todellisuudessa eri lainantarjoajien lainaehdot, ja sitä myötä lainan kustannukset, eroavat toisistaan paljon. Tarjonnan laajuuden vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainan kustannuksia ja lainaehtoja ennen pikavippihakemuksen tekemistä.

Alle 2 000 euron pikavippien todellinen vuosikorko ei lain mukaan saa olla yli 50 %. Suurin osa pikavippifirmoista tarjoaakin lainaa nyt noin 49 prosentin todellisella vuosikorolla. Osa pikavippifirmoista mainostaa harhaanjohtavasti tarjoavansa pikavippejä, joiden todellinen vuosikorko on 0 %. Tämä kuitenkin pitää paikkaansa vain hyvin tiukoin ehdoin: tarjous koskee tyypillisesti uusia asiakkaita, ja laina on korotonta vain, jos luotto maksetaan kokonaisuudessaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Ensimmäisen eräpäivän jälkeen maksettavan lainan korko saattaa ylittää jopa 100 prosenttia. Ei siis kannata hämääntyä hyvältä kuulostavista tarjouksista, vaan on parempi suhtautua kriittisesti kaikkeen, mitä pikavippifirmat mainostavat. Käytännössä uskomattoman hyvänkuuloiset diilit eivät koskaan ole totta.

Nykyään monet pikavipit ovat eräänlaisia joustoluottoja, koska pikavippifirmat pyrkivät kiertämään lain pikavipeille määrittämää korkokattoa. Korkokatto ei siis koske joustoluottoja. Käytännössä joustoluotto tarkoittaa, että koko lainasummaa ei ole pakko nostaa kerralla, vaan lainaa voi nostaa käyttöön aina tarpeen mukaan. Joustoluoton tapauksessa kannattaa tarkistaa, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio, ja kuinka suuri nostopalkkio on. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa usein.

Paras keino hahmottaa, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kaikkine lisäkuluineen, on lainan kokonaiskustannusten laskeminen ennen lainan ottamista. Kokonaiskustannuksia laskiessa huomioidaan lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut, nostopalkkio), ja kokonaiskustannukset ovat aina luotettava mittari lainojen vertailussa, olipa kyse sitten pikavipistä tai kulutusluotosta. Vertailussamme pikavippien kohdalla kerrotaan suoraan lainan kokonaiskustannukset, jotta vertailu olisi mahdollisimman helppoa, eikä kustannuksia tarvitse laskea itse.

Äkkiseltään ajateltuna saattaa tuntua, että 300 euron lainan kokonaiskustannuksissa ei voi kovin suuria eroja olla, mutta todellisuudessa eroja lainojen kokonaiskustannuksissa kuitenkin on hurjasti. Vertailumme paljastaa, että 300 euron lainan kokonaiskustannukset 2 kuukauden maksuajalla vaihtelevat 319 euron ja 430 euron välillä. Eroa kalleimman ja halvimman lainan kokonaiskustannuksilla on siis peräti 111 euroa, mikä on suuri summa rahaa kenelle tahansa. Vertailussa näkyy myös laina, jonka kokonaiskustannukset ovat tasan 300 euroa, mutta lisäkuluttomuudesta nauttiakseen laina tulee maksaa takaisin 14 päivän kuluttua lainanotosta.

Vaikka pikavippi tuntuukin helpolta ja nopealta ratkaisulta, kun tarvitsee lainaa niinkin ”vähän” kuin 300 euroa, on lainasumma kuitenkin jo sen verran suuri, että sen lainaamalla voi ajautua taloudellisiin vaikeuksiin. Niinpä omaa lainantarvetta on syytä pohtia varsin kriittisesti ennen lainan ottamista.

Ennen lainan hakemista

Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida oma maksukyky realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös lainan maksuaikataulu kannattaa suunnitella huolella. Usein pikavippien takaisinmaksuajat ovat varsin lyhyitä, minkä vuoksi omaa taloudellista tilannetta on todella syytä pysähtyä miettimään. Jos nyt tarvitsee lainaa 300 euroa, pystyykö kuukaudessa maksamaan saman summan korkoineen ja muine kuluineen takaisin? Pikavipin otto on suositeltavaa sijoittaa lähelle palkkapäivää, jotta vipin voi maksaa mahdollisimman nopeasti takaisin ja välttää näin korkojen liiallisen kertymisen.

Oman maksukyvyn arvioimisen lisäksi lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, vaikka 300 euron laina saattaakin tuntua viattoman pieneltä lainalta. Jos omat rahat eivät riitä lainalla rahoitettavan tuotteen ostoon, kannattaa aina miettiä, tarvitseeko kyseistä tuotetta todella niin kovasti, että ei voi odottaa summan säästämistä. Ylimääräisiä hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata maksaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Lainarahan käyttö esimerkiksi alkoholiin tai rahapeleihin ei ole kannattavaa missään olosuhteissa. Tärkeintä lainanottoa harkitessa onkin olla rehellinen itselleen ja miettiä, menevätkö lainarahat oikeasti tarpeelliseen kohteeseen. Hyvä on myös miettiä, kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun sovitussa aikataulussa.

Kannattaa muistaa, että pelkkä lainatarjous ei sido ketään mihinkään, eikä huonoa lainatarjousta tule tietenkään hyväksyä. Lain mukaan netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä, jos lainanotto alkaa kaduttaa.

Miten 300 € laina haetaan?

300 euron lainan hakeminen käy helposti netissä, eikä pikavippifirmoilla konkreettisia konttoreita tai asiakaspalvelupisteitä olekaan. Jotkut firmat mahdollistavat lainan hakemisen myös tekstiviestillä. Viestin hinta kannattaa tarkistaa, sillä hakemusviestin hinta saattaa olla jopa useita euroja.

300 euron lainaa voi hakea myös vertailumme kautta. Kun on löytänyt mieluisan lainavaihtoehdon vertailusta, on lainan hakeminen helppoa ja nopeaa: "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän nettisivuille, missä voi tutustua tarkemmin lainatuotteeseen ja jättää hakemuksen.

Useimmat lainantarjoajat vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, puhdasta luottohistoriaa, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia.

Ennen lainahakemuksen jättämistä kannattaa vielä varmistua, että oma talous on sillä mallilla, että sillä voi ottaa lainaa 300 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varmistaa omien tulojen ja menojen olevan tasapainossa niin, että pystyy maksamaan lainan takaisin ongelmitta.

Parhaan lainatarjouksen valitseminen

Parhaan lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, mutta kannattaa jaksaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajat nettisivuillaan suurin kirjaimin vakuuttavat, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Etenkin pikavippien kohdalla mainonta on usein harhaanjohtavaa, ja lainan todelliset kustannukset ovat helposti aivan muuta kuin miltä lainanottohetkellä vaikutti.

Osa lainantarjoajista saattaa esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa. Väite voi sinällään olla aivan totta, mutta korottomuuden ehdot ovat todennäköisesti hyvin tiukat ja vaikeat täyttää. On myös mahdollista, että korottomuudesta johtuen lainan muut kulut, kuten nostomaksut ja kuukausittaiset tilinhoitokulut, ovat kohtuuttoman suuret. Varsinkin pienehköissä lainasummissa, kuten 300 euron lainassa, nosto- ja laskutuskulut voivat nousta kohtuuttoman suuriksi kustannuseriksi itse lainasummaan verrattuna.

Osa lainantarjoajista puolestaan mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein kuitenkin tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Lähes poikkeuksetta mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat liian hyviä ollakseen totta, sillä puuttuvat kulut kyllä piilotetaan jonnekin. Mikään lainantarjoaja ei harjoita hyväntekeväisyyttä, vaan kaikki pyrkivät maksimoimaan omat voittonsa.

Koska lainan valitsemisessa on monta huomioitavaa kohtaa, kannattaa lukea blogistamme vinkit parhaan lainatarjouksen valintaan!

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuaika tulee mitoittaa realistiseksi omaan taloustilanteeseen nähden. Etenkin pikavippien kanssa tulee olla tarkkana, sillä niiden laina-ajat ovat varsin lyhyitä: Jos nyt tarvitsee lainaa 300 €, pystyykö kuukauden päästä oikeasti maksamaan 300 euron lainan korkoineen ja muine lisäkuluineen pois?

Jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, kannattaa ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella uudesta maksuaikataulusta. Velkaantuneisuus on nykypäivänä koko ajan yleisempää ja maksuhäiriömerkintöjen määrät kasvavat Suomessa jatkuvasti, ja pikavipit ovat yksi yleinen syy tähän. Lainan takaisinmaksusuunnitelma kannattaa olla valmiina jo lainan hakuvaiheessa, mutta sitä ei ole koskaan liian myöhäistä tehdä. Vaikka laina kannattaakin maksaa pois mahdollisimman nopeasti korkojen kasaantumisen välttämiseksi, ei silti kannata laatia liian tiukkaa maksuaikataulua, joka rasittaa rahatilannetta liikaa ja johtaa mahdollisesti uuden velan ottoon.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

300 euron laina on summaltaan sen verran pieni, että käytännössä ainoa vaihtoehto 300 euron lainan saamiseen on ottaa pikavippi. Kulutusluotot ovat suuruudeltaan yleensä vähintään 1 000 euron. Lähes poikkeuksetta pikavipit ovat vakuudettomia lainoja, joten 300 euron lainan voi siis olettaa saavansa ilman vakuuksia. Lainan ottoa harkitessa kannattaa muistaa, että itse lainasumman lisäksi maksettavaksi tulee aina lisäkuluja, kuten korot, lainan avausmaksu, tilinhoitopalkkio ja mahdollinen nostopalkkio. Jo lainahakuvaiheessa onkin siis hyvä miettiä, pystyykö itse lainasumman ja siihen lisättävät ylimääräiset kustannukset maksamaan pikavipin suhteellisen lyhyen laina-ajan puitteissa pois.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.