Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Tietoa 25000 euron lainoista

Jos etsit lainaa 25000 euroa, käyttötarkoitus on usein jokin suurempi hankinta, kuten remontti tai auto. 25000 euron lainalla voi toteuttaa jo suurempia unelmia. Lainasumma on kohtalaisen suuri, jonka vuoksi lainaa hakiessa ei kuulu tehdä hätiköityjä ratkaisuja.

Lainan voi saada ilman vakuuksia tai takaajia, sillä vakuudettomia kulutusluottoja myönnetään aina 500 eurosta 60000 euroon saakka. Kulutusluotto on kattotermi vakuudellisille ja vakuudettomille lainoille, jotka on tarkoitettu kuluttamiseen. Kun otat vakuudettoman lainan, saat usein rahat tilillesi nopeammin, mutta korot ovat vakuudellisia lainoja hieman suurempia. Isommalle lainalle saa usein kuitenkin pienemmän koron kuin pienemmälle lainalle.

25000 euron laina sopii myös lainojen yhdistämiseen, joka tarkoittaa yksinkertaisuudessaan vanhojen lainojen maksamista pois uudella suuremmalla lainalla. Lainojen yhdistäminen on laskennallisesti kannattavaa jos uuden lainan kokonaiskustannukset ovat pienemmät kuin vanhojen lainojen yhteen lasketut kustannukset.

Yhden lainatuotteenkin kokonaiskustannusten selvittäminen omasta vakipankista voi tuntua hankalalta. Varsinkin, kun pankit supistavat Suomessa jatkuvasti konttoriverkostoaan. Pankeilla ja lainantarjoajilla on monta erilaista rahoitustuotetta, jotka voivat olla joko erilaisista nimistään huolimatta hyvin samanlaisia tai niillä saattaa olla suuriakin eroja.

Pankin lainamarginaalit, eli nimelliskorot myös vaihtelevat yritysten välillä. Lainanmyöntäjillä on usein käytössään riskiperusteinen korko, joka tarkoittaa, että nimelliskorko perustuu pankin tekemään arvioon asiakkaan maksukyvystä. Kriteerit, joilla määritellään asiakkaan maksukyky riippuvat täysin lainanantajasta. Kiinteä korko taas tarkoittaa, että korko on sama kaikille lainantarjoajan asiakkaille.

Jotkut tarjoajat mainostavat korotonta lainaa, joka on lähes aina erikoiskampanja ensilainan hakijalle, mutta usein tarjouksiin lisätään silti avausmaksuja tai palvelumaksuja. Lainantarjoaja tarvitsee yksinkertaisesti katetta tuotteelleen, jotta rahoitusyhtiön toiminta on kannattavaa. Todellinen vuosikorko on läpinäkyvämpi mittari kuluttajalle kuin nimelliskorko, sillä siihen on lisätty palvelu- ja avausmaksut nimelliskoron lisäksi.

Suomessa Todellinen vuosikorko täytyy ilmoittaa EU direktiivi 98/7/EY:n ja Suomen kuluttajansuojalain 7 luvun 6 §:n mukaan kaikissa lainailmoituksissa. Joskus kuitenkin yritykset jättävät takaajan osuuden pois todellisesta vuosikorosta. Ilman takaajaa todellinen vuosikorko onkin ilmoitettua suurempi, kun haet lainaa. Suomessa on yli 60 yhtiötä, jolta voit hakea lainaa 25000 euroa.

Ilmainen VertaaEnsin.fi lainavertailu palvelu auttaa sinua löytämään edullisimman 25000 euron lainan nopeasti ja helposti eri lainatuotteiden viidakosta. Palvelun käyttäminen ei sido kuluttajaa mihinkään. VertaaEnsin.fi:n missio on auttaa kuluttajia tekemään parempia taloudellisia päätöksiä. Hyviä ja tietoisia päätöksiä on vaikea tehdä ilman tarvittavaa tietoa. Anna meidän auttaa sinua, jotta löydät edullisen lainan.

Kuka voi hakea lainaa 25000 euroa?

25000 euron lainanhakuun vertailumme kautta vaaditaan seuraavien kohtien täyttyminen:

  • Olet täyttänyt 20-vuotta
  • Sinulla on suomalainen henkilötunnus
  • Asut Suomessa
  • Sinulla on säännölliset eläke- tai työtulot
  • Jotkin lainantarjoajat vaativat puhelinnumeron lainan myöntämiseksi

Mitä liitteitä tarvitsee, jos haluaa lainaa 25000 euroa?  • Henkilöllisyystodistus
  • Verotuspäätöksen erittelyosa tai viimeisin verotustodistus
  • Viimeisimmät palkkakuitit 3-6 kuukauden ajalta
  • Tietoa nykyisistä lainoista


Miten lyhentää 25000 euron lainaa nopeasti?

Kun kyse on näin isosta lainasummasta, monet eri rahoitusasiantuntijat neuvovat maksamaan lainanlyhennyksiä pois peräti kahden viikon välein. Normaalisti lainanlyhennyksiä maksetaan kerran kuukaudessa. Huomioi, että ylimääräisistä lyhennyksistä saatetaan periä lisämaksu kiinteäkorkoisen lainajakson aikana.

Ideana maksaa lainaa pois kahden viikon välein on se, että toinen lyhennyksistä on sen suuruinen kuin se normaalisti olisi kerran kuukaudessa ja toinen lyhennyksistä on sen verran kuin kuluttajalla on mahdollisuus maksaa lainaa pois. Mitä nopeammin maksat lainan pois, sitä pienempänä lainan kokonaiskustannukset pysyvät. Varmista lainaehdoista kohdistuuko ylimääräinen lainanlyhennys lainan pääomaan vai seuraavaan lyhennykseen. Laina pääomaan kohdistuva ylimääräinen lyhennys lyhentää laina-aikaa.

Palkkatulot maksetaan monissa suomalaisissa työpaikoissa kahden viikon välein, joka pohjustaa muutenkin raha-asioiden tarkastelua aina kahden viikon jälkeen. 10 vuoden laina-ajalla olevaa 25000 euron lainaa vain 25% suuremmilla lyhennyksillä lyhentämällä voi jo säästää tuhansia euroja korkokustannuksissa.

Lainan takaisinmaksun selkeys on kaikkein tärkeintä lainaa hakiessa. Hae lainaa, kun olet varma omasta taloudellisesta tilanteesta.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.