Lainaa 15000 euroa – löydä alhaisin korko

Vertailemme lainat puolestasi, jotta löytäisit edullisimman 15 000 euron lainan helposti ja luotettavasti.

  • Instant Kilpailuta 15000 euron lainat nopeasti
  • Rocket Ilmainen ja läpinäkyvä vertailu
  • Badge Voit saada jopa 20 pankin tarjouksen

Aloita vertailu tästä

15000 €
10 vuotta
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Täytä lainahakemus
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} vuotta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Lopullinen todellinen vuosikorko on asiakaskohtainen ja vaihtelee välillä 4,95–38 %. Nimelliskorko on korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, tämän jälkeen sopimuksen mukainen.
  • Instant Kilpailuta 15000 euron lainat nopeasti
  • Rocket Ilmainen ja läpinäkyvä vertailu
  • Badge Voit saada jopa 20 pankin tarjouksen

Näin löydät parhaan 15000 euron lainan

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Löydä paras 15 000 euron laina vertailemalla

15000 euron lainat ovat käytännössä aina kulutusluottoja. Yleisesti ottaen kulutusluotot ovat kulutukseen, kuten auton ostoon tai kodin remonttiin tarkoitettuja lainoja. Kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat 500 € ja 60 000 € välillä.

Takaisinmaksuajat kulutusluotoissa vaihtelevat suuresti, vuodesta tai parista noin 15 vuoteen. Yleisesti ottaen luotto kannattaa maksaa pois mahdollisimman nopeasti, sillä mitä pidempi laina-aika on, sitä suuremmiksi lainan kokonaiskustannukset ehtivät kasvaa.

Täytä lainahakemus ja vertaile useamman pankin lainatarjoukset yhdellä kertaa.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mistä hakea lainaa 15000 euroa?

15000 euron lainoja tarjoavat perinteiset pankit sekä pelkästään netissä toimivat rahoitusalan yritykset. Tunnetuimpia pankkeja, jotka tarjoavat lainaa 15000 euroa ovat esimerkiksi Nordea, OP, Danske Bank, Aktia ja Handelsbanken. Moni näistä pankeista vaatii tosin hakijalta jonkinlaisen takauksen, kun taas netistä lainaa voi hakea ilman vakuuksia.

Perinteisistä pankeista eroavat rahoitusalan yritykset ovat tyypillisesti netissä toimivia pankkeja, joilla ei ole fyysisiä asiakaspalvelupisteitä tai konttoreita ollenkaan. Tunnettuja kulutusluottojen tarjoajia ovat esimerkiksi Komplett Bank, Bank Norwegian ja Nordax, jotka kaikki tarjoavat 15 000 euroa lainaa riskiperusteisella hinnoittelulla ja ilman vakuuksia.

Laina-ajoissa on jonkin verran vaihtelua eri lainantarjoajien välillä. Kannattaakin muistaa, että usein pitkä laina-aika merkitsee myös lainan kokonaiskustannusten kasvua. Myös lainojen korkohaitari vaihtelee suuresti eri lainantarjoajien välillä, minkä vuoksi lainoja on erittäin tärkeä muistaa vertailla ennen lainapäätöksen tekemistä.

Miksi vertailla 15000 euron lainat?

Suomen lainamarkkinoilla on runsaasti lainantarjoajia, joista jokainen tarjoaa lainaa hieman erilaisilla ehdoilla. Myös lainojen kokonaiskustannuksissa on suuria eroja eri lainantarjoajien välillä. Lainojen tarjonnan laajuuden vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainoja ennen lainapäätöksen tekemistä.

Lainaa valitessa pelkän lainan nimelliskoron lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota etenkin lainan todelliseen vuosikorkoon ja kokonaiskustannuksiin. Jos lainaa on mahdollista, nostaa osissa, kannattaa myös tarkistaa, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio. Nostopalkkioista saattaa pitkässä juoksussa kertyä suuri summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa monessa erässä.

Todellinen vuosikorko on yleensä hyvä mittari lainan todellisille kustannuksille, sillä siinä kaikki lainaan sisältyvät kulut on muutettu koroksi. Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttaa lisäksi laina-aika, joka voi olla monen vuoden pituinen lainaa 15000 euroa haettaessa. Pitkä laina-aika nostaa kustannuksia, sillä korko juoksee tällöin usean vuoden ajan.

Todellinen vuosikorko ja kokonaiskustannukset ovat luotettavimmat edullisuuden mittarit, kun haet 15000 euroa lainaa, sillä niissä on huomioitu lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut ja nostopalkkiot).

Vaikka turvallisimmalta voi tuntua hakea lainaa omasta vakipankista, kannattaa kuitenkin tarkistaa myös muiden lainantarjoajien lainatarjoukset halvimman lainadiilin löytämiseksi. Pelkkä lainatarjouksen pyytäminen ei sido hakijaa mihinkään, joten lainatarjouksia voi huoletta pyytää useilta lainantarjoajilta, ja valita parhaan päältä.

Lainatarjoukset kannattaa ”laskea auki”, eli selvittää, paljonko lainan kokonaiskustannukset ovat, sillä loppujen lopuksi kokonaiskustannukset ovat se tärkein mittari parhaan lainan valintaan. Onneksi lainavertailumme tekee tämän puolestasi, joten löydät helposti halvimman 15000 euron lainan.

Mitä tarkoittaa riskiperusteinen hinnoittelu?

Kun haet 15000 euroa lainaa, korko voidaan määrittää riskiperusteisesti, tai se voi olla kiinteä. Koron riskiperusteinen hinnoittelu tarkoittaa, että lainanantaja tekee lainanhakijan maksukyvystä riskiarvion, minkä perusteella lainan korko määritellään. Matalan riskiarvion asiakkaat saavat lainan luonnollisesti matalammalla korolla kuin korkean riskiarvion asiakkaat.

Asiakkaan riskiarvioon vaikuttaa esimerkiksi lainanhakijan tulojen suhde haetun lainan määrään. Kaikkien ei siis välttämättä ole mahdollista saada lainaa 15000 euroa, jos tulotaso tekee takaisinmaksun vaikeaksi. Useimmat lainantarjoajat eivät kuitenkaan kerro suoraan, mitkä kaikki tekijät vaikuttavat riskiarvioon ja lainapäätökseen. Kiinteä korko tarkoittaa, että kaikki asiakkaat saavat lainan samalla korolla.

Kuinka hakea lainaa 15000 euroa?

Netissä voit hakea lainaa 15000 euroa ilman vakuuksia. Lainaa on mahdollista hakea esimerkiksi vertailumme kautta helposti yhdellä hakemuksella. Lainahakemuksen tehtyäsi voit saada jopa 20 lainantarjoajan tarjoukset suoraan sähköpostiin. Hakemuksen teko itsessään ei sido mihinkään, mutta jos päätät hyväksyä lainan, saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

Halutessaan lainaa voi tietenkin hakea perinteisesti käymällä pankin konttorissa. Jos hakee lainaa pankista, jossa hoitaa päivittäisasioinnin, lainahakemuksen voi useimmiten tehdä myös verkkopankissa.

Muista nämä, kun haet lainaa

Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida oma maksukyky realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös maksuaikataulu kannattaa miettiä huolellisesti, jotta ei turhaan päädy ottamaan liian pitkää laina-aikaa, mikä kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Toisaalta myöskään liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, sillä se voi ajaa taloudellisesti liian ahtaalle, ja ajaa pahimmillaan ottamaan lisää lainaa. Jos sinulla on lainaa 15 000 euroa, voi vuodella pidempi laina-aika nostaa kokonaiskustannuksia useilla satasilla.

Hae lainaa vasta kun olet harkinnut hankintaa huolella. Jos omat rahat eivät riitä lainalla hankittavaan tuotteeseen, kannattaa aina pohtia tarvitseeko kyseistä tavaraa niin kovasti, että ei voi hankkia tuotetta vasta kun on onnistunut säästämään tarvittavan summan itse.

On hyvä muistaa, että monet kulutusluottojen tarjoajat käyttävät asiakaskohtaista riskihinnoittelua päättäessään lainan korosta, joten lainan todelliset kustannukset selviävät vasta, kun lainantarjoaja tekee lainatarjouksen. Pelkkä lainatarjous ei kuitenkaan sido mihinkään, eikä huonoa tarjousta tule tietenkään hyväksyä. Lisäksi lain mukaan netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä.

Kuka voi hakea lainaa 15000 €?

Useimmat lainanantajat vaativat lainaa hakevalta säännöllisiä tuloja, jotka ovat vähintään 12000 euroa vuodessa. Lisäksi palveluntarjoajat velvoittavat yleensä moitteettomia luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä ja verkkopankkitunnuksia. Hakijan tulee aina olla vähintään 18 vuotta vanha.

Ennen kuin haet lainaa 15000 euroa, kannattaa vielä varmistaa, että oma taloudellinen tilanne on sillä tolalla, että se kestää lainan ottamisen ja sen takaisinmaksun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varmistat omien tulojen riittävän ongelmattomaan lainan takaisinmaksuun. Vanhan lainan maksuun ei kuulu ottaa uutta lainaa, ellei kyseessä ole lainojen yhdistämiseen tarkoitettu yhdistelylaina.

Jos luotto on tarpeen, tulee laina-ajan olla kohtuullinen ja lainan takaisinmaksun onnistua helposti. Tarjottava laina-aika vaihtelee usein 2-15 vuoden välillä.

Parhaan lainatarjouksen valitseminen

Sopivimman lainatarjouksen tai halvimman lainan valinta voi olla vaikeaa, joten tutustu lainoihin ja niiden kustannuksiin sekä ehtoihin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajat nettisivuillaan vakuuttavat mainosteksteissään, vaan pienet printit kannattaa myös lukea huolellisesti.

Osa lainanmyöntäjistä mainostaa, että he eivät peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja. Tämä usein tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Usein mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat yksinkertaisesti liian hyviä ollakseen totta. Puuttuvat kulut piilotetaan aina jonnekin. Kun haet lainaa 15 000 euroa, kulut ja korot voivat olla todella iso osa kuukausikuluista. Hyväntekeväisyyttä ei yksikään lainantarjoaja harrasta, sillä kaikki pyrkivät maksimoimaan omat voittonsa houkuttelevan kuuloisilla tarjouksilla. Hae lainaa siis vasta, kun tiedät kaikki lainan kulut tarkkaan. Näet lainan oikean hinnan parhaiten todellisesta vuosikorosta, joka on niin kuluttajansuojalain kuin EU-direktiivin 2008/48/EY mukaan merkittävä selkeästi luottosopimukseen.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.