Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile ja lainaa 15000 euroa markkinoiden halvimmalla korolla

Lainavertailu vertailee lainat puolestasi ja ilmoittaa jokaisen luoton kokonaiskustannukset. Löydä edullisin 15 000 € laina nopeasti ja helposti!

  • Instant Hae jopa 60 000 €
  • Rocket Ilmainen vertailu
  • Badge Voit saada jopa yli 20 lainanantajan tarjouksen

Laske lainan kuukausierä

15000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae jopa 60 000 €
  • Rocket Ilmainen vertailu
  • Badge Voit saada jopa yli 20 lainanantajan tarjouksen

Näin löydät parhaan 15000 euron lainan

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Löydä paras 15000 euron laina vertailemalla

15000 euron lainat ovat käytännössä aina kulutusluottoja. Yleisesti ottaen kulutusluotot ovat kulutukseen, kuten auton ostoon tai kodin remonttiin tarkoitettuja lainoja. Kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat 1 000 € - 60 000 € välillä.

Takaisinmaksuajat kulutusluotoissa vaihtelevat suuresti, vuodesta tai parista jopa 15 vuoteen.

Yleisesti ottaen laina kannattaa maksaa pois mahdollisimman nopeasti, sillä mitä pidempi laina-aika, sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannukset ehtivät kasvaa.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mistä hakea lainaa 15000 €?

15000 euron lainoja tarjoavat perinteiset pankit sekä pelkästään netissä toimivat rahoitusalan yritykset. Tunnetuimpia pankkeja, jotka tarjoavat lainaa jopa 15000 euroa ovat mm. Nordea, OP, Danske Bank, Aktia ja Handelsbanken. Perinteisistä pankeista eroavat rahoitusalan yritykset ovat tyypillisesti netissä toimivia pankkeja, joilla ei ole fyysisiä asiakaspalvelupisteitä ja konttoreita ollenkaan. Tunnettuja kulutusluottojen tarjoajia ovat mm. Komplett Bank, Bank Norwegian ja Nordax, jotka kaikki tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja riskiperusteisella hinnoittelulla.

Laina-ajoissa on jonkin verran vaihtelua eri lainantarjoajien välillä. Kannattaakin muistaa, että usein laina-ajan pidentyminen merkitsee myös lainan kokonaiskustannusten kasvua. Myös lainojen korkohaitari vaihtelee suuresti eri lainantarjoajien välillä, minkä vuoksi lainoja on erittäin tärkeä muistaa vertailla ennen lainapäätöksen tekemistä.

Vertailun tärkeys

Suomen lainamarkkinoilla on runsaasti lainantarjoajia, joista jokainen tarjoaa lainaa hieman erilaisilla ehdoilla. Myös lainojen kokonaiskustannuksissa on suuria eroja eri lainantarjoajien välillä. Lainojen tarjonnan laajuuden vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainoja ennen lainapäätöksen tekemistä.

Lainaa valitessa pelkän lainan nimelliskoron lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota etenkin lainan todelliseen vuosikorkoon ja kokonaiskustannuksiin. Jos lainaa aikoo, tai on mahdollista, nostaa osissa, kannattaa myös tarkistaa, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa monessa erässä.

Todellinen vuosikorko on yleensä hyvä mittari lainan todellisille kustannuksille, sillä siinä kaikki lainaan sisältyvät kulut on muutettu koroksi. Vaikka todellinen vuosikorko onkin varsin pätevä mittari lainojen vertailuun, ei se silti aina ole paras mittari lainojen vertailuun, koska se ei vielä kerro lainan kokonaiskustannuksia.

Koska todellinen vuosikorko ei auta kuluttajaa hahmottamaan, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kaikkine sivukuluineen, kannattaa aina laskea lainan kokonaiskustannukset ennen lainan ottamista. Kokonaiskustannuksia laskettaessa huomioidaan aina lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut, nostopalkkiot…), ja kokonaiskustannukset ovat aina luotettava mittari lainojen vertailuun.

Vaikka turvallisimmalta voi tuntua hakea lainaa omasta vakipankista, kannattaa kuitenkin tarkistaa myös muiden lainantarjoajien lainatarjoukset parhaan lainadiilin löytämiseksi. Pelkkä lainatarjouksen pyytäminen ei sido ketään mihinkään, joten lainatarjouksia voi huoletta pyytää useilta lainantarjoajilta, ja valita parhaan päältä. Lainatarjoukset kannattaa ”laskea auki”, eli selvittää, paljonko lainan kokonaiskustannukset ovat, sillä loppujen lopuksi kokonaiskustannukset ovat se tärkein mittari parhaan lainan valintaan.

Riskiperusteinen hinnoittelu

15000 € lainan korko voidaan määrittää riskiperusteisesti tai se voi olla kiinteä. Koron riskiperusteinen hinnoittelu tarkoittaa, että lainanantaja tekee lainanhakijan maksukyvystä riskiarvion, minkä perusteella lainan korko määritellään. Matalan riskiarvion asiakkaat saavat lainan luonnollisesti matalammalla korolla kuin korkean riskiarvion asiakkaat. Asiakkaan riskiarvioon vaikuttaa mm. lainanhakijan tulojen suhde haetun lainan määrään. Useimmat lainantarjoajat eivät kuitenkaan kerro suoraan, mitkä kaikki tekijät vaikuttavat riskiarvioon ja lainapäätökseen. Kiinteä korko tarkoittaa, että kaikki asiakkaat saavat lainan samalla korolla.

Ennen kuin haet lainaa

Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida oma maksukyky realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös maksuaikataulu kannattaa miettiä huolellisesti, jotta ei turhaan päädy ottamaan liian pitkää laina-aikaa, mikä kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia. Toisaalta myöskään liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, sillä se voi ajaa taloudellisesti liian ahtaalle, ja ajaa jopa ottamaan lisää lainaa. Jos sinulla on lainaa 15000 €, voi vuoden pidennys laina-ajassa nostaa kokonaiskustannuksia tyypillisesti useilla satasilla.

Lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella. Jos omat rahat eivät riitä lainalla hankittavaan tuotteeseen, kannattaa aina pohtia tarvitseeko kyseistä tavaraa niin kovasti, että ei voi hankkia tuotetta vasta kun on onnistunut säästämään tarvittavan summan itse.

Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata kustantaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Lainarahaa ei tule koskaan käyttää esimerkiksi alkoholiin tai rahapeleihin. Tärkeintä lainanotossa onkin olla itselleen rehellinen ja miettiä, onko hankinta oikeasti tarpeellinen ja kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun.

On hyvä muistaa, että monet kulutusluottojen tarjoajat käyttävät asiakaskohtaista riskihinnoittelua päättäessään lainan korosta, joten lainan todelliset kustannukset selviävät vasta, kun lainantarjoaja tekee lainatarjouksen. Pelkkä lainatarjous ei kuitenkaan sido mihinkään, eikä huonoa tarjousta tule tietenkään hyväksyä. Lisäksi lain mukaan netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä.

Lainan haku

Netissä on helppo ja nopea hakea lainaa 15000 euroa. Lainaa voi hakea esimerkiksi vertailumme kautta. Lainahakemuksen tehtyä voit saada jopa yli 20 lainantarjoajan tarjoukset suoraan sähköpostiin. Hakemuksen teko itsessään ei sido mihinkään. Halutessaan lainaa voi tietenkin hakea myös perinteisesti käymällä pankin konttorissa. Jos hakee lainaa pankista, missä hoitaa myös päivittäisasioinnin, lainahakemuksen voi useimmiten tehdä myös verkkopankissa.

Kuka voi hakea lainaa 15000 €?

Useimmat lainanantajat vaativat lainaa hakevalta säännöllisiä tuloja, jotka ovat vähintään 12000 euroa vuodessa. Lisäksi palveluntarjoajat velvoittavat yleensä moitteettomia luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia.

Ennen kuin haet lainaa 15000 euroa, kannattaa vielä varmistaa, että oma taloudellinen tilanne on sillä tolalla, että se kestää lainan ottamisen ja sen takaisinmaksun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varmistat omien tulojen riittävän kuukausierien ongelmattomaan lainan takaisinmaksuun. Vanhan lainan maksuun ei koskaan kuulu ottaa uutta lainaa. Ainoa poikkeus tähän saattaa olla lainojen yhdistämiseen tarkoitettu yhdistelylaina.

Parhaan lainatarjouksen valitseminen

Parhaan lainatarjouksen tai halvimman lainan valinta voi olla vaikeaa, joten tutustu lainoihin ja niiden kustannuksiin, sekä ehtoihin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajat nettisivuillaan vakuuttavat mainosteksteissään, vaan pienet printit kannattaa myös lukea huolellisesti. Osa rahoitusyhtiöistä esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa. Väite voi sinänsä olla aivan totta, mutta korottomuuden vuoksi lainan muut kulut, kuten avaus- ja nostomaksut tai kuukausittaiset tilinhoitokulut, voivat olla hyvin suuret.

Osa lainanmyöntäjistä puolestaan mainostaa, että he eivät peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja. Tämä usein tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Usein mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat yksinkertaisesti liian hyviä ollakseen totta. Puuttuvat kulut piilotetaan jonnekin. Kun haet lainaa 15 000 euroa, kulut ja korot voivat olla todella iso osa kuukausikuluista. Hyväntekeväisyyttä ei yksikään lainantarjoaja harrasta, sillä kaikki pyrkivät maksimoimaan omat voittonsa houkuttelevan kuuloisilla tarjouksilla. Hae lainaa siis vasta, kun tiedät kaikki lainan kulut tarkkaani.

Artikkelit

OPAS

Yleiset lainaehdot

Millä ehdoilla pankit myöntävät lainaa?

OPAS

Lainahakemus

Mitä lainanhaussa tulee ottaa huomioon?

OPAS

Lainan lyhennys

Lainan lyhennystavat ja strategiat lainan lyhentämiseen

BLOG

Ref-merkintä

Mikä on Ref-merkintä luottotiedoissa?

BLOG

Avausmaksut

Lainan avausmaksuissa suuria eroja

OPAS

Lainahakemus

Mitä lainanhaussa tulee ottaa huomioon?

BLOG

Ref-merkintä

Mikä on Ref-merkintä luottotiedoissa?

OPAS

Yleiset lainaehdot

Millä ehdoilla pankit myöntävät lainaa?

OPAS

Lainan lyhennys

Lainan lyhennystavat ja strategiat lainan lyhentämiseen

BLOG

Avausmaksut

Lainan avausmaksuissa suuria eroja

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.