Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Lainaa 1000 euroa - Pikavippi vai kulutusluotto?

Koska 1000 euron lainan voi saada sekä pikavippinä että kulutusluottona, kannattaa pohtia tarkkaan kumman ottaa. Pikavipin etu on lainan saamisen nopeus, mutta korvaukseksi tästä nopeutetusta ja helposta hakuprosessista pikavippien tarjoajat laskuttavat korkeampaa korkoa myöntämistään lainoista. Pikavipeissä laina-aika on kuitenkin yleensä lyhyt, jolloin korkokulut eivät kerkeä juosta pitkään. Esimerkiksi, jos tarvitsisit lainaa 500 euroa, et käyttäisi sen takaisinmaksuun viittä vuotta, vaan takaisinmaksuajassa olisi kyse kuukausista.

Kulutusluotot ovat kulutukseen suunnattuja lainoja ja ne ovat lainasummaltaan pikavippejä usein hieman suurempia. Löyhästi arvioiden kulutusluottojen arvo vaihtelee 1000€ - 50000 € välillä. Kulutusluottojen takaisinmaksuajat ovat usein pidempiä kuin pikavipeissä ja niiden korkotaso on tyypillisesti matalampi.

Mistä lainaa 1000 euroa?

1000 euron lainaa voi saada sekä pikavippiyrityksiltä että kulutusluottoja tarjoavilta rahoitusalanyrityksiltä, kuten pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Tunnetuimpia pankkeja, jotka tarjoavat kulutusluottoja ovat esimerkiksi Nordea, OP, Danske Bank, Aktia ja Handelsbanken.

Muita lainantarjoajia, joilta voi saada lainaa 1000 € ovat esimerkiksi Bigbank, Santander, Bank Norwegian ja Komplett Bank. Näillä lainantarjoajilla ei ole tyypillisesti fyysisiä asiakaspalvelupisteitä tai konttoreita, vaan palvelu tapahtuu sähköisesti netissä. Laina-ajat vaihtelevat jonkin verran tarjoajien välillä, niinpä kannattaakin muistaa, että usein laina-ajan pidentyminen merkitsee myös lainan kokonaiskustannusten kasvua.

1000 euron lainaa varten voi vertailla kulutusluottojen lisäksi myös pikavippien tarjoajia. Pikavippejä tarjoavat esimerkiksi Credit 24, Suomilimiitti, Suomen Tililuotto, Ok Money Limiitti ja Risicum Joustolaina.

Tässä muutama esimerkki 1000 euron lainoista kokonaiskustannuksineen:
Laina 1000 € ja maksuaika 12 kk
Lainantarjoaja Korko (%) Todellinen
vuosikorko (%)
Kuukausierä (€)
Komplettbank Joustoluotto 4,90 - 19,90 26,45 - 46,18 94 - 102
Euroloan Luottotili 4,80 - 12,00 44,38 - 84,78 101 - 114
Halino-Laina 26,40 29,84 96
Ellos Yksityislaina 28,00 31,89 97
Cashbuddy Laina 19,90 45,71 102
Vaikka pikavippi tuntuukin helpolta ja nopealta ratkaisulta, kun tarvitsee lainaa 1000 euroa, lainasumma on kuitenkin jo niin suuri, että sellaisen lainan voi saada myös omasta pankista. Niinpä ennen pikavippiin turvautumista kannattaakin ehdottomasti tutustua myös oman pankin ja muiden kulutusluottoja tarjoavien yritysten lainavalikoimaan. Useimmat pankit myöntävät lainaa 1000 eurosta alkaen, ja voit hakea lainaa netistä ilman konttorissa käyntiä. Suurella todennäköisyydellä pankin myöntämän 1000 euron lainan lainaehdot ovat kohtuullisemmat kuin pikavipin.

Ennen lainan hakemista

Ennen lainan hakemista kannattaa miettiä omaa maksukykyä tarkkaan ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös omaa maksuaikataulua kannattaa miettiä tarkkaan. Maksuaikataulua ei kannata suunnitella turhan pitkäksi (kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia), mutta myöskään liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, sillä se voi ajaa taloudellisesti liian ahtaalle.

Lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, ettei joudu ongelmiin takaisinmaksun kanssa, vaikka 1000 euron laina ei suurelta lainalta tuntuisikaan. Jos omat rahat eivät riitä lainalla hankittavaan tuotteeseen, kannattaa aina pohtia tarvitseeko kyseistä hankintaa niin kovasti, että ei voi odottaa summan säästämistä. Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata maksaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Tärkeintä lainanotossa on olla itselleen rehellinen ja selvittää, onko hankinta oikeasti tarpeellinen ja kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun.

On myös hyvä muistaa, että monet kulutusluottojen tarjoajat käyttävät asiakaskohtaista riskihinnoittelua päättäessään lainan korosta, joten lainan todelliset kustannukset selviävät vasta, kun lainantarjoaja tekee lainatarjouksen. Pelkkä lainatarjous ei kuitenkaan sido ketään mihinkään, eikä huonoa tarjousta ole suositeltavaa hyväksyä.

Lainatarjouksen valitseminen

Parhaimman lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, joten kannattaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolella. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajan nettisivuilla lukee suurin kirjaimin, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Jotkin rahoitusyhtiöt saattavat esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa, mikä tarkoittaa usein, että lainasta koituu muita kuluja, kuten suuret nosto- tai avausmaksut tai kuukausittaisen tilinhoitokulut. Osa lainantarjoajista puolestaan mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Varsinkin pienissä lainasummissa, kuten 1000 euron lainassa, kiinteät nosto- ja laskutuskulut nousevat suuriksi kustannuseriksi itse lainasummaan verrattuna.

Edullisin vaihtoehto löytyy vertailemalla, joten täytä tarvitsemasi lainan tiedot lainalaskuriimme, niin löydämme sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Lainan takaisinmaksu

1000 euron lainan takaisinmaksuaika tulee mitoittaa realistiseksi omaan taloustilanteeseen suhteutettuna. Etenkin pikavippien kanssa tulee olla tarkkana, sillä niiden laina-ajat ovat lyhyitä: Jos nyt tarvitsee lainaa heti 1000 €, pystyykö kuukauden päästä oikeasti maksamaan 1000 euron lainan korkoineen pois?

Jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, kannattaa ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella uudesta maksuaikataulusta. Velkaantuneisuus on nykypäivänä yhä tyypillisempää ja maksuhäiriömerkintöjen määrät kasvavat Suomessa tasaisesti. Takaisinmaksusuunnitelma on hyvä olla valmiina jo lainan hakuvaiheessa, mutta sitä ei ole koskaan liian myöhäistä tehdä. Vaikka laina kannattaakin maksaa pois mahdollisimman nopeasti korkojen kasaantumisen välttämiseksi, ei silti kannata laatia liian tiukkaa maksuaikataulua, ettei maksuissa jää jälkeen.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

1000 euron laina voi suuruutensa puolesta olla sekä pikavippi että kulutusluotto. Lainasta tehdään lainanhakijan ja lainanantajan välille sopimus, jossa sovitaan lainan ehdoista. Lähes aina 1000 euron lainan saa ilman vakuuksia. Kaikki pikavipit ovat yleensä vakuudettomia, kun taas kulutusluottoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Lainasta maksetaan aina korkoa, ja usein myös muita lisäkustannuksia, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksut. Lainoista voidaan periä myös nostopalkkio.

Vertaile lainoja ja säästä

Pienlaina Lainaa 2000 Koroton pikavippi
Paljonko saan lainaa Autorahoitus Pikaluotto

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.