Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Lainaa 1 000 € - Pikavippi vai kulutusluotto?

Koska 1 000 euron lainan voi saada sekä pikavippinä että kulutusluottona, kannattaa pohtia tarkkaan kumman ottaa. Pikavipit toimivat samalla periaatteella kuin muutkin lainat, mutta ovat nimensä mukaisesti suhteellisen nopeita saada, ja lainamäärä on myös pieni, yleensä korkeintaan 2 000 €. Vastineeksi helpommasta ja nopeammasta luottopäätöksestä pikavippien tarjoajat vaativat myöntämilleen lainoille korkeampaa korkoa kuin perinteisten kulutusluottojen korot. Toisin kuin muissa lainoissa, pikavippien korko on usein ilmoitettu kuukausikorkona eikä vuosikorkona, koska niiden laina-aika on lyhyt.

Kulutusluotot ovat kulutukseen suunnattuja lainoja ja ne ovat lainasummaltaan pikavippejä usein hieman suurempia. Löyhästi arvioiden kulutusluottojen arvo vaihtelee 1 000 € - 50 000 € välillä. Kulutusluottojen takaisinmaksuajat ovat usein pidempiä kuin pikavipeissä ja niiden korkotaso on tyypillisesti matalampi. Pikavippien ja kulutusluottojen kustannuseroja voi vertailla täällä.

Mistä lainaa 1 000 €?

1 000 euron lainaa voi saada sekä pikavippiyrityksiltä että kulutusluottoja tarjoavilta rahoitusalanyrityksiltä, kuten pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta. Tunnetuimpia pankkeja, jotka tarjoavat kulutusluottoja ovat esimerkiksi Danske Bank, OP, Aktia, Handelsbanken ja Nordea.

Muita lainantarjoajia, joilta voi saada lainaa 1 000 € ovat esimerkiksi Bigbank, Santander, Bank Norwegian ja Komplett Bank. Nämä lainantarjoajat toimivat pääsääntöisesti netissä ilman fyysisiä asiakaspalvelupisteitä konttoreissa. Laina-ajat vaihtelevat jonkin verran tarjoajien välillä, niinpä kannattaakin muistaa, että usein laina-ajan pidentyminen merkitsee myös lainan kokonaiskustannusten kasvua.

1 000 euron lainaa varten voi vertailla kulutusluottojen lisäksi myös pikavippien tarjoajia. Pikavippejä tarjoavat esimerkiksi Credit 24, Suomilimiitti, Suomen Tililuotto, Ok Money Limiitti ja Risicum Joustolaina.

Muista vertailla lainoja

Suomen lainamarkkinoilla on kymmeniä eri lainantarjoajia, joten lainaehdoissakin on runsaasti eroja. Siksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla eri luotontarjoajien lainaehtoja. Pelkän lainan koron lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää myös lainan todelliseen vuosikorkoon sekä kokonaiskustannuksiin.

Todellinen vuosikorko on yleensä hyvä mittari lainan todellisille kustannuksille, sillä se ottaa huomioon nimellisen koron lisäksi myös lainan muut kustannukset kuten vuosi- tai kuukausimaksut sekä muut yksittäiset kulut. Vaikka todellinen vuosikorko onkin hyvä mittari lainojen ominaisuuksien vertailuun, se ei kerro kaikkea, eikä aina ole se realistisin mittari, etenkään pikavippien kohdalla, koska niiden lyhyt laina-aika ja pieni lainasumma vääristävät vuosikoron korkeaksi. Yleisesti ottaen todellinen vuosikorko on kuitenkin hyvä mittari ja sitä kannattaa käyttää, kun vertailee lainoja tai pikavippejä, mutta se ei ole ainoa mittari, eikä se ole sama asia kuin lainan todellinen kokonaiskustannus.

Lainan kokonaiskustannuksissa puolestaan huomioidaan aina lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut, nostopalkkiot…), ja se on aina luotettava mittari lainojen vertailussa. Vertailussamme lainan kokonaiskustannukset saa selville kertomalla kuukausierän summan laina-ajan kuukausien määrällä.

Vaikka pikavippi tuntuukin helpolta ja nopealta ratkaisulta, kun tarvitsee lainaa 1 000 euroa, lainasumma on kuitenkin jo niin suuri, että sellaisen lainan voi saada myös omasta pankista. Niinpä ennen pikavippiin turvautumista kannattaakin ehdottomasti tutustua myös oman pankin ja muiden kulutusluottoja tarjoavien yritysten lainavalikoimaan. Useimmat pankit myöntävät lainaa 1 000 eurosta alkaen, ja vakuudettomien lainojen kohdalla hakemuksen voi usein täyttää näppärästi netissä ilman konttorissa käyntiä. Suurella todennäköisyydellä pankin myöntämän 1 000 euron lainan lainaehdot ovat kohtuullisemmat kuin pikavipin.

Ennen lainan hakemista

Ennen lainan hakemista kannattaa miettiä omaa maksukykyä tarkkaan ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös omaa maksuaikataulua kannattaa miettiä tarkkaan. Maksuaikataulua ei kannata suunnitella turhan pitkäksi (kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia), mutta myöskään liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, sillä se voi ajaa taloudellisesti liian ahtaalle.

Lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, ettei joudu ongelmiin takaisinmaksun kanssa, vaikka 1 000 euron laina ei suurelta lainalta tuntuisikaan. Jos omat rahat eivät riitä lainalla hankittavaan tuotteeseen, kannattaa aina pohtia tarvitseeko kyseistä hankintaa niin kovasti, että ei voi odottaa summan säästämistä. Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata maksaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Tärkeintä lainanotossa on olla itselleen rehellinen ja selvittää, onko hankinta oikeasti tarpeellinen ja kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun.

On myös hyvä muistaa, että monet kulutusluottojen tarjoajat käyttävät asiakaskohtaista riskihinnoittelua päättäessään lainan korosta, joten lainan todelliset kustannukset selviävät vasta, kun lainantarjoaja tekee lainatarjouksen. Pelkkä lainatarjous ei kuitenkaan sido ketään mihinkään, eikä huonoa tarjousta ole suositeltavaa hyväksyä.

1 000 € lainan hakeminen

1 000 euron lainan hakeminen on helppoa netissä. Kun on löytänyt sopivimman lainavaihtoehdon vertailustamme, on lainan hakeminen helppoa: "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän nettisivuille, jossa voi tehdä hakemuksen ja tutustua tarkemmin lainatuotteeseen.

Useimmat lainantarjoajat vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, moitteettomia luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia. Ennen lainan hakemista kannattaa vielä varmistua, että oma talous on sillä mallilla, että sillä voi ottaa lainaa 1 000 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että varmistaa omien tulojen olevan sillä tasolla, että pystyy maksamaan lainan kuukausierät takaisin ongelmitta.

Lainatarjouksen valitseminen

Parhaan lainatarjouksen löytäminen voi olla vaikeaa, joten kuluttajan kannattaa perehtyä ja tutustua lainojen kustannuksiin ja ehtoihin huolella. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajan nettisivuilla lukee suurin kirjaimin, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Jotkin rahoitusyhtiöt saattavat esimerkiksi mainostaa korotonta lainaa, mikä usein tarkoittaa sitä, että lainasta koituu muita kuin korkokuluja. Nämä kulut voivat olla esimerkiksi suuret lainan avausmaksut, tilinhoitokulut tai avausmaksut. Osa lainantarjoajista puolestaan mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Varsinkin pienissä lainasummissa, kuten 1 000 euron lainassa, kiinteät nosto- ja laskutuskulut nousevat suuriksi kustannuseriksi itse lainasummaan verrattuna. Lue blogistamme vinkkejä parhaan lainatarjouksen valintaan.

Lainan takaisinmaksu

1 000 euron lainan takaisinmaksuaika tulee mitoittaa realistiseksi omaan taloustilanteeseen suhteutettuna. Etenkin pikavippien kanssa tulee olla tarkkana, sillä niiden laina-ajat ovat lyhyitä: Jos nyt tarvitsee lainaa 1 000 €, pystyykö kuukauden päästä oikeasti maksamaan 1 000 euron lainan korkoineen pois?

Jos lainan takaisinmaksun vaikeutuu, kannattaa pikimmiten ottaa yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella uusu maksuaikataulu. On suositeltavaa, että miettii lainan takaisinmaksusuunnitelmaa jo lainan hakuvaiheessa, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä takaisinmaksusuunnitelman tekoon. Vaikka laina kannattaakin maksaa pois mahdollisimman nopeasti korkojen kasaantumisen välttämiseksi, ei silti kannata laatia liian tiukkaa maksuaikataulua, ettei maksuissa jää jälkeen.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

1 000 euron laina voi suuruutensa puolesta olla sekä pikavippi että kulutusluotto. Lainasta tehdään lainanhakijan ja lainanantajan välille sopimus, jossa sovitaan lainan ehdoista. 1 000 euron lainan saa usein vakuudettomana. Kaikki pikavipit ovat yleensä vakuudettomia, kun taas kulutusluottoja on sekä vakuudellisia että vakuudettomia. Lainasta maksetaan aina korkoa, ja usein myös muita lisäkustannuksia, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksut. Lainoista voidaan periä myös nostopalkkio.

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.