Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Yleistä 100 € lainasta

100 euron lainat ovat siis oikeastaan poikkeuksetta pikavippejä. Periaatteessa pikavipit toimivat samalla periaatteella kuin kaikki muutkin lainat, mutta nimensä mukaisesti pikavippien hakuprosessi on yleensä suhteellisen nopea. Useimmat pikavippifirmat ottavat hakemuksia vastaan ympäri vuorokauden, ja hakemuksiakin käsitellään tyypillisesti kaikkina viikonpäivinä. Myöntävän lainapäätöksen jälkeen lainan saamisen nopeus riippuu siitä, onko lainaajalla ja lainanottajalla tili samassa pankissa. Jos tilit ovat eri pankeissa, rahansiirrossa kestää useimmiten 1-2 pankkipäivää. Samassa pankissa olevien tilien välillä rahat siirtyvät tililtä toiselle heti, kun tilisiirto on tehty.

Pikavippien lainasummat ovat yleensä suhteellisen pieniä, käytännössä suurimmat pikavipit ovat yleensä korkeintaan 2 000 euron arvoisia. Pienimmät pikavipit puolestaan ovat tyypillisesti noin 100 euron lainoja, jotkut pikavippifirmat tosin tarjoavat jopa tätä pienempiä lainoja. Pikavippien korot ovat usein korkeammat kuin perinteisten kulutusluottojen, millä pyritään tasaamaan helpon ja nopean lainapäätöksen lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Toisin kuin muiden lainojen, pikavippien korko on usein ilmoitettu kuukausikorkona eikä vuosikorkona, koska pikavippien laina-aika on niin lyhyt.

Pikavippien käsistä karanneita korkoja on pyritty suitsimaan korkokatolla, jonka mukaan alle 2 000 € pikavippien todellinen vuosikorko saa olla korkeintaan 50 %. Jotkut pikavippien tarjoajat pyrkivät kiertämään korkokattoa myöntämällä vain 2 000 euron suuruisia joustoluottoja, joita korkokatto ei siis koske. Jos siis hakee lainaa vain 100 euroa, saattaa silti saada käyttöönsä 2 000 euron luottotilin, josta voi nostaa rahaa käyttöönsä aina tarpeen mukaan. Tällaisten lainojen kanssa kannattaa kuitenkin olla todella varovainen, ettei päädy ottamaan enempää lainaa kuin pystyy maksamaan takaisin.

Mistä saa lainaa 100 €?

100 euron lainoja tarjoavat lähes kaikki pikavippejä tarjoavat yritykset. Esimerkiksi Credit24, Eurolimiitti ja Suomilimiitti ovat tunnettuja pikavippien tarjoajia. Tutustu kaikkiin 100 euron lainoja tarjoaviin pikavippifirmoihin vertailussamme.

Lainojen vertailu on tärkeää

Suomessa pikavippimarkkinoilla on valtava määrä lainantarjoajia, joista jokainen mainostaa olevansa Suomen paras ja edullisin palvelu. Todellisuudessa eri lainantarjoajien lainaehdot, ja sitä myötä pikavipin kokonaiskustannukset, kuitenkin eroavat suuresti toisistaan, minkä takia onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainaehtoja ennen pikavippihakemuksen tekemistä.

Alle 2000 euron pikavippien todellinen vuosikorko ei lain mukaan saa ylittää 50 prosenttia. Suurin osa pikavippifirmoista tarjoaakin lainaa nyt noin 49 prosentin todellisella vuosikorolla. Jotkut pikavippifirmat mainostavat harhaanjohtavasti tarjoavansa pikavippejä, joiden todellinen vuosikorko on 0 %. Mainos kuitenkin pitää paikkaansa vain hyvin tiukoilla ehdoilla: tarjous koskee useimmiten vain uusia asiakkaita, ja laina on korotonta ainoastaan, jos luotto maksetaan pois kokonaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Jos lainaa ei maksa kokonaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä, saattaa korko nousta jopa 100 prosenttiin tai ylikin. Ei siis kannata hämääntyä hyvältä kuulostavista tarjouksista, vaan on parempi suhtautua kriittisesti kaikkeen, mitä pikavippifirmat, tai lainantarjoajat yleensäkin, mainostavat. Käytännössä uskomattoman hyvänkuuloiset diilit eivät koskaan ole totta.

Nykyään monet pikavipit ovat eräänlaisia limiittiluottoja, koska pikavippifirmat pyrkivät kiertämään lain pikavipeille määrittämää korkokattoa. Korkokatto ei siis koske limiittiluottoja. Käytännössä limiittiluotto tarkoittaa, että koko lainasummaa ei ole pakko nostaa käyttöön kerralla, vaan lainaa voi nostaa aina tarpeen mukaan. Joustoluoton tapauksessa kannattaa tarkistaa, peritäänkö jokaisesta nostosta erikseen nostopalkkio, ja kuinka suuri nostopalkkio on. Nostopalkkioista voi pitkässä juoksussa kertyä valtava summa ylimääräisiä kuluja, jos lainaa nostaa usein.

Paras keino hahmottaa, paljonko laina tulee loppupeleissä maksamaan, on lainan kokonaiskustannusten laskeminen ennen lainan ottamista. Kokonaiskustannuksia laskiessa huomioidaan aina lainan kaikki mahdolliset kulut (koron lisäksi esim. avausmaksut, tilinhoitomaksut, nostopalkkio), ja kokonaiskustannukset ovat aina luotettava mittari lainojen vertailussa, olipa kyse sitten pikavipistä tai kulutusluotosta. Vertailussamme pikavippien tapauksessa kerrotaan suoraan lainan kokonaiskustannukset, joten vertailu on helppoa, eikä kustannuksia tarvitse laskea itse.

Koska 100 euron laina on suuruudeltaan melko pieni, äkkiseltään ajateltuna tuntuu, että 100 euron lainan kokonaiskustannuksissa ei voi kovin suurta vaihtelua olla. Todellisuudessa eroja lainojen kustannuksissa kuitenkin on hurjasti. Vertailustamme käy ilmi, että 100 euron lainan kokonaiskustannukset 40 päivän maksuajalla vaihtelevat 103 euron ja 142 euron välillä. Eroa kalleimman ja halvimman lainan kokonaiskustannuksilla on siis peräti 39 euroa, toisin sanoen 39 prosenttia koko lainasummasta!

Ennen lainan hakemista

Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida omaa taloustilannetta realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Myös lainan maksuaikataulua kannattaa miettiä tarkkaan. Usein pikavippien takaisinmaksuajat ovat varsin lyhyitä, minkä vuoksi omaa rahatilannetta on todella syytä pysähtyä miettimään. Jos nyt tarvitsee lainaa 100 euroa, pystyykö kuukauden kuluttua maksamaan saman summan korkoineen ja muine kuluineen takaisin?

Lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, vaikka 100 euron laina ei suurelta rahasummalta vaikuttaisikaan. Jos omat rahat eivät riitä lainalla rahoitettavan tuotteen ostoon, kannattaa aina miettiä, tarvitseeko kyseistä tuotetta juuri nyt niin kovasti, että ei voi odottaa summan säästämistä. Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata maksaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Lainarahan käyttö esimerkiksi alkoholiin tai rahapeleihin ei ole kannattavaa missään olosuhteissa. Tärkeintä lainanottoa harkitessa onkin olla rehellinen itselleen ja arvioida, menevätkö lainarahat oikeasti tarpeelliseen kohteeseen. Hyvä on myös miettiä, kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun sovitussa aikataulussa.

Kannattaa muistaa, että pelkkä lainatarjous ei sido ketään mihinkään, eikä huonoa lainatarjousta kannata tietenkään hyväksyä. Lisäksi lain mukaan netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä, jos lainanotto alkaa kaduttaa.

100 € lainan hakeminen

100 euron lainan hakeminen käy helposti netissä, eikä pikavippifirmoilla konkreettisia konttoreita tai asiakaspalvelupisteitä olekaan. Joistakin firmoista lainaa voi hakea myös tekstiviestillä. Viestin hinta kannattaa varmistaa ennen hakemusta, sillä viestin hinta saattaa olla jopa useita euroja.

100 euron lainaa voi hakea myös vertailumme kautta. Kun on löytänyt mieluisen lainavaihtoehdon vertailusta, on lainan hakeminen helppoa: "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän nettisivuille, missä voi tutustua tarkemmin lainatuotteeseen ja jättää hakemuksen.

Useimmat lainantarjoajat vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, moitteettomia luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia.

Ennen lainahakemuksen jättämistä kannattaa vielä varmistua, että oma talous on sillä mallilla, että sillä voi ottaa lainaa 100 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että varmistaa omien tulojen ja menojen olevan tasapainossa niin, että pystyy maksamaan lainan kuukausierät takaisin ongelmitta.

Lainatarjouksen valitseminen

Parhaimman lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, mutta kannattaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoaja nettisivuillaan vakuuttaa, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Etenkin pikavippien kohdalla mainonta on usein harhaanjohtavaa, ja lainan todelliset kustannukset ovat helposti aivan muuta kuin miltä lainanottohetkellä vaikutti.

Osa lainantarjoajista saattaa esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa. Väite voi sinällään olla aivan totta, mutta korottomuuden ehdot ovat todennäköisesti varsin tiukat. On myös mahdollista, että korottomuuden takia lainan muut kulut, kuten nostomaksut ja kuukausittaiset tilinhoitokulut, ovat kohtuuttoman suuret. Varsinkin pienten lainasummien, kuten 100 euron lainan, ollessa kyseessä, nosto- ja laskutuskulut voivat nousta kohtuuttoman suuriksi kustannuseriksi itse lainasummaan verrattuna.

Osa lainantarjoajista puolestaan mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mutta usein tämä kuitenkin tarkoittaa, että lainan korko on suhteellisen korkea. Lähes poikkeuksetta mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat liian hyvää ollakseen totta, sillä puuttuvat kulut kyllä piilotetaan jonnekin. Mikään lainantarjoaja ei harjoita hyväntekeväisyyttä, vaan kaikki pyrkivät maksimoimaan omat voittonsa.

Koska lainan valitsemisessa on monta huomioitavaa kohtaa, kannattaa lukea blogistamme vinkit parhaan lainatarjouksen valintaan!

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksuaika tulee mitoittaa realistiseksi omaan taloustilanteeseen suhteutettuna. Koska 100 euron laina on kuitenkin varsin pieni, ei maksuaikaa kannata venyttää yhtään pidemmäksi kuin on tarpeellista. Mitä pidemmän laina-ajan ottaa, sitä enemmän laina ehtii kasvaa korkoa, sitä suuremmiksi lainan kokonaiskustannukset ehtivät nousta.

Jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, kannattaa ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella uudesta maksuaikataulusta. Velkaantuneisuus on nykypäivänä koko ajan yleisempää ja maksuhäiriömerkintöjen määrät kasvavat Suomessa jatkuvasti, ja pikavipit ovat yksi yleinen syy tähän. Lainan takaisinmaksusuunnitelma kannattaa olla valmiina jo lainan hakuvaiheessa, mutta sitä ei ole koskaan liian myöhäistä tehdä. Vaikka laina kannattaakin maksaa pois mahdollisimman nopeasti korkojen kasaantumisen välttämiseksi, ei silti kannata laatia liian tiukkaa maksuaikataulua, joka rasittaa rahatilannetta liikaa ja johtaa mahdollisesti uuden velan ottoon.

Yhteistyössä muun muassa seuraavien kumppaneiden kanssa

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

100 euron suuruiset lainat ovat kooltaan niin pieniä, että oikeastaan ainoa mahdollisuus saada sellainen on ottaa pikavippi. Pankit myöntävät lainoja yleensä noin 1 000 eurosta alkaen. 100 euron lainan saa ilman vakuuksia, koska käytännössä kaikki pikavipit ovat vakuudettomia lainoja. Pikavipin ottoa harkitessa kannattaa muistaa, että lainasta maksetaan aina korkoa, ja usein myös muita maksuja, kuten avausmaksu ja nostopalkkiot. Pikavippiä hakiessa kannattaa siis pysähtyä miettimään, pystyykö lainasumman ja siihen liittyvät lisäkustannukset laina-ajan puitteissa pois.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.