Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Näin saat korottoman pikavipin

Koroton pikavippi on mahdollista saada joiltakin lainantarjoajilta jos on kyseisen lainayrityksen uusi asiakas, mutta silloin sinun täytyy maksaa koko lainasumma takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Esimerkiksi voit nostaa 1 000 euroa lainaa Suomilimiitiltä ilman nostokuluja tai muita kustannuksia, kunhan olet uusi asiakas. Myöskin Suomen Tililuotolta voi nostaa lainaa 2 000 euroon asti ilman nostokuluja jos olet uusi asiakas. Jos siis luotat siihen, että pystyt maksamaan vippisi kokonaan takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää, vippi ilman korkoja voi olla mahdollista.

Koroton laina on siis erityinen tarjous, jolla koitetaan saada vippifirmalle uusia asiakkaita. Vanhoilla asiakkailla on nimittäin normaalia tasoa vastaava korko vipeissään: Suomilimiitillä on esimerkiksi 106,8 prosentin vuosikorko aloituskuukauden jälkeen. Osittain tämän vuoksi Suomilimiitti, kuten monet muutkin pikavippifirmat ilmoittavat korkonsa kuukausikorkona. Näin heidän vippinsä eivät näytä yhtä kalliilta. Kuukausikoron ilmoittamiseen on myös toinen syy, nimittäin se, että pikavipit eivät monesti kestä paria kuukautta pidempään. Esimerkkinä tämän edellämainitun Suomilimiitin kuukausikorko on 8,9 %.

Koroton pikavippi, mutta ei kuluton vippi

Pikavippi ilman korkoja on mahdollinen, mutta ei suinkaan ilman kustannuksia. Koron lisäksi vipistä peritään myös muita kustannuksia kuten lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä nostokulut, jotka saattavat näytellä yllättävän suurta osaa lainan kokonaissummasta. Esimerkiksi pikavipin nostokulu liikkuu yleensä 5-25 % välillä, mikä tarkoittaa sitä, että jos nostat 2 000 euroa voi nosto kustantaa pahimmillaan 500 euroa.

Pikavippifirmat ovatkin käyttäneet nostokulua taattuna tapana rahan tienaamiseksi sen jälkeen kun pikavippien korkokatto astui voimaan. Korkokatto nimittäin johti joustoluottojen yleistymiseen markkinoilla, joita pystyy nostamaan pienemmissä osissa monta kertaa. Esimerkiksi lainantarjoaja nimeltä Viikinkilaina perii 25 prosentin nostokulua pikavipeistään.

Toisaalta useilla lainanmyöntäjillä nostokulu voi olla huomattavasti pienempi. Yksi esimerkki on Credit24, jonka nostokulu on vain 6,95 prosentin luokkaa, mutta vuosikorko on kovempi 90 %. Jotkut rahoituslaitokset taas eivät peri minkäänlaisia ylimääräisiä kuluja korkojen lisäksi. Esimerkkinä Credigo perii enintään 49,77 prosentin vuosikorkoa ilman muita kustannuksia.

Löydä matalakorkoisin pikavippi vertailemalla

Pikavipit ovat yksi kaikkein kalleimmista lainatyypeistä, joten yksittäinen pikavippi tarjous ei lainojen vertailuun riitä. Vippejä vertaillessa on syytä kiinnittää huomiota etenkin todellisiin vuosikorkoihin, eikä esimerkiksi pelkästään kuukausikorkoihin, sillä todelliset vuosikorot näyttävät helpommin erot pikavippien kustannuksissa. Todellisten vuosikorkojen jälkeen kannattaa myös tarkastaa etenkin nostokulut sekä tilinhoitomaksut, jotka voivat olla joskus yllättävänkin suuret verrattuna lainan kokonaiskustannuksiin.

Jos rahantarve on yllättävä tai äkillinen, on syytä ensiksi käydä kaikki muut vaihtoehdot läpi ennen kuin lähtee turvautumaan pikavippeihin. Pidemmällä tähtäimellä omien menojen suunnittelu sekä budjetointi kannattaa, ja etukäteen varautumalla voi rahaa säästää myös puskurirahastoon pahan päivän varalle. Näin voi myös välttyä kaikenlaisilta pikavippikierteiltä. Jos vaihtoehdot ovat vähissä, voi mahdollisuuksien mukaan kääntyä myös oman perheen puoleen tarvittavan rahamäärän saamiseksi. Neuvoja raha-asioiden hoitoon voi aina pyytää myös Takuu-säätiöstä, jonka tehtävä on auttaa velka-ongelmaisia nuoria.

Pikavippien historia Suomesssa

Vipit tulivat Suomeen vuonna 2005, jonka jälkeen niiden kysyntä sekä tarjonta kasvoi nopeasti. Sittemmin pikavippiyritysten määrä markkinoilla on vähentynyt, mutta tästä huolimatta niitä löytyy edelleenkin noin parikymmentä. Pikavippien saaminen oli helpompaa ja nopeampaa verrattuna tavallisiin pankkilainoihin, koska ne eivät vaatineet vakuuksia eikä takaajia. Tämä osaltaan vaikutti vippien lähes räjähdysmäiseen yleistymiseen.

2013 pikavipeille tuli voimaan korkokatto, jonka mukaan vuosikorko sai olla enintään 50 % + viitekorko niissä lainoissa, joiden summa oli alle 2 000 euroa. Tämän johdosta monta vippiyritystä lähtikin markkinoilta lyhyen ajan sisällä, mutta uudistus ei kuitenkaan poistanut kaikkia ongelmia. Pikaluottoyritykset nimittäin keksivät tavat kiertää tätä lakia joustoluottojen avulla.

Lyhyesti joustoluotot ovat lainoja, joista voi tehdä useampia nostoja tiettyyn rajaan asti. Tällöin lainan korot ja kulut lasketaan aina erikseen joka nostolle, ja uutta lainaa vapautuu aina käyttöön kun vanhaa saa maksettua pois. Kun pikavipit olivat tyypillisesti vain 500 euron luokkaa, joustoluotto on yleensä vähintään 2 000 euroa, sillä tällä korkeammalla summalla kierretään pienempien lainojen korkokatto. Jos siis lainanhakija haluaa vain 500 euroa, hänelle myönnetäänkin 2 000 euron joustoluotto, josta hän voi nostaa sen 500 euroa, mutta lainan kustannukset sekä korot ovat tällöin erilaiset kuin jos sama henkilö olisi nostanut heti 2 000 euroa kokonaisuudessaan.

Lyhyesti joustoluottojen nostokulujen ansiosta lainantarjoajilla on mahdollisuus kerätä enemmän rahaa pottiinsa helpommin kuin aiemmin. Tällä tavoin korkokatto laajalti epäonnistui päätehtävässään, mikä oli järjettömien lainakulujen kohtuullistaminen.

Uuden lain suunnittelu pikavipeille

Vippien olemassa olevaan korkokattoon suunnitellaan parhaillaan muutoksia, joiden tavoitteena on nostaa korkokattoa ja tiukentaa muitakin kuluja sekä lainaehtoja. Suunnitelmien mukaan myös yli 2 000 euron lainat sisällytettäisiin tähän uuteen korkokattoon, joten se kattaisi limiittilainojen ohella myös muitakin lainatyyppejä. Tämä johtaisi siihen, että nykyisten joustoluottojen kustannuksia voitaisiin saada entistä kohtuullisemmiksi kuluttajalle.

Lakialoitteen mukaan lainan todellinen vuosikorko olisi enintään 30 prosenttia, ja tämä vaatimus koskisi lisäksi myös vertaislainoja. Nyrkkisääntönä luotosta olisi siis kiellettyä periä korkorajan ylittäviä kustannuksia.

Toisaalta todellinen vuosikorko ei ole aina paras väline lainojen kokonaiskulujen mittaamiseen, sillä etenkin lyhytaikaisemmissa pikavipeissä se voi vääristää kustannuksia jonkun verran, koska laina maksetaan takaisin alle vuodessa. Tämän syyn takia harkitaan luopumista korkorajoista, joiden sijasta keskityttäisiin enemmän lainojen euromääräisiin kuluihin. Rajana voisi esimerkiksi toimia jokin tietty luku, jota enempää ei saisi periä pikavipeistä yhdessä vuodessa.

Pikavippien vertailu ja hakeminen

VertaaEnsin.fi vertailee kaikkien lakia noudattavien pikavippiyritysten tuotteita, joten voit meidän sivuillamme verrata pikavipit 24 tuntia vuorokaudessa, ja hakea omiin mieltymyksiisi sopivinta vippiä jos sellaisen löydät. Lainalaskurimme etsii sekä vertailee markkinoiden luotettavat pikavippien sekä joustoluottojen tarjoajat. Muista kuitenkin, että sinun tulee olla pikavipin hakijana vähintään 18 vuotias.

Ensiksi sinun täytyy valita lainasumma sekä laina-aika, määrittää käyttöluoton tarkoitus sekä täyttää loput tarvittavat tiedot. Näiden tietojen tarkoituksena on antaa alustava päätös siitä, miltä pankeilta voisit mahdollisesti saada lainaa, ja millä koroilla ja kuluilla. Kun olet täyttänyt kaikki tiedot ja painanut “vertaile lainat” -painiketta, päädyt pikavippien tulossivulle, jossa pääset vertailemaan eri pikavippien korkoja ja kustannuksia.

Löytäessäsi sinulle sopivimman pikavipin, paina “jatka” -painiketta. Tämän kautta päädyt lainantarjoajan sivustolle, jossa pääset heti täyttämään lainahakemustasi. Hakemuksen täytön jälkeen sinun täytyy odottaa sen hyväksymistä jonkin aikaa. Lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen saat rahat tilillesi yleensä jo seuraavan päivän aikana.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Pikavippien yhteydessä puhutaan yleensä korkeista koroista: joillakin pikavipeillä todellinen vuosikorko voi ylittää reilusti jopa 300 prosenttia. Laissa on koitettu rajoittaa pikavippien korkoja, mutta pikavippiyritykset onnistuvat usein kiertämään säädöksiä. Pikavippi on nimensä mukaisesti lyhytaikainen ja pieni laina. Keskimääräinen pikavippi on noin 500 euroa ja takaisinmaksuaika keskimäärin 3 kuukautta. Vaikka korkoprosentti olisi korkea, eivät korot ehdi nousta lyhyessä maksuajassa kovin suuriksi kustannuksiksi. Koroissa on kuitenkin suuria eroja, ja joissain tapauksissa on mahdollista saada koroton ja kuluton pikavippi. Lue ylempää, milloin se tapahtuu.

Vertaile lainoja ja säästä

Luotto Lainaa heti tilille Paljonko saan lainaa
Lainaa 2000 Lainaa 500 Lainaa 1000

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.