Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Mikä on koroton laina?Korottomalla lainalla tarkoitetaan kirjaimellisesti lainaa, johon ei tarvitse maksaa päälle korkoja. Koroton laina on yleensä yllättäviä menoja varten otettava pikalaina. Lainasummat ovat pieniä, ja pysyvät 100 ja 4000 euron välillä.

Koska lainantarjoajien on saatava katetta tuotteelleen, eli lainalle, saattaa korottomankin lainan päälle tulla muita kustannuksia. Täysin kuluttoman ja korottoman lainan löytäminen voi olla hankalaa. Lisäkustannuksia voivat olla esimerkiksi, tilinavausmaksu, tilinhoitomaksu tai laskutuslisä.

Kaikkein yleisin koroton laina on ensilaina, jonka lainantarjoaja myöntää kuluttajalle tämän ottaessa lainaa ensimmäistä kertaa. Koroton laina on siis yleensä vain uuden asiakkaan etu. Vain harvalla rahoituspalvelulla on tarjolla täysin ilmainen ensilaina.

Jos tarkoituksena on ottaa koroton pikavippi, täytyy silti maksusuunnitelma laatia huolella kuntoon, jotta pikavipin maksaa myös onnistuneesti pois, jättämättä vajetta omaan budjettiin.

Pidä mielessä, että joissain luottokorteissa on mahdollisuus maksaa luotto pois korottomasti yhden kuukauden kuluessa. Ennen kuin päätät hakea lainaa, kannattaa siis miettiä olisiko luottokortti mahdollisesti parempi vaihtoehto. Esimerkiksi 1000 euron luottorajan luottokorttisopimukseen voi olla mahdollista saada 30 päivää korotonta maksuaikaa.

Kuka voi hakea korotonta lainaa?Aidosti koroton laina on ennen kaikkea erikoistapaus, mutta yleisesti lainaa hakiessa lainanhakijan tulee täyttää lainantarjoajan asettamat vaatimukset. Yleensä ainakin suurin osa seuraavista kohdista tulee täyttyä, jotta voit saada myönteisen päätöksen, kun haluat korotonta ensilainaa.

  • Täysi-ikäisyys, tai muu lainantarjoajan asettaman ikärajan täyttyminen


  • Säännölliset ja lainasummaan nähden riittävät tulot


  • Suomen kansalaisuus


  • Olemassaolevat pankkitunnukset


  • Puhtaat luottotiedot
Jos tarvitset lainaa ja ainakin nämä ehdot täyttyvät, voit siirtyä vertailemaan lainoja. Muista kuitenkin, että ehdot vaihtelevat lainantarjoajan mukaan.

Miten löytää itselle paras laina?Lainojen todelliset kulut löydät VertaaEnsin.fi:n lainalaskurin avulla, josta näkee kaikille eri lainatuotteille asetetut korot yhdestä paikasta, sekä arvion lainan kokonaiskustannuksista. Palvelun avulla löydät edullisimman lainan.

Korottomia ja kuluttomia lainatarjouksia voi löytää silloin tällöin lainantarjoajien valikoimasta. Kannattaa lukea huolella, mitä lisäkuluja nämä tarjoukset pitävät sisällään.

Kannattaako korotonta lainaa hakea?Jos olet sattunut löytämään ensilainatarjouksen, joka on varmasti koroton, kannattaa miettiä tarjoukseen tarttumista järkevästi.

Lue ehdot läpi huolella ja mieti onko lainan käyttötarkoitus varmasti hyvin perusteltu. Korottomuuden ehtona voi olla esimerkiksi, että maksaa lainan takaisin tietyssä ajassa. Jos törmäät tähän ehtoon, laske tarkkaan, minkä summan pystyt maksamaan vaaditussa aikataulussa varmasti takaisin.

Lainantarjoajien tarkoituksena on saada kuluttaja vakuuttumaan palvelun helppoudesta ja ottamaan ensimmäinen laina ilman korkoja ja riskejä, jotta tämä lainaisi mahdollisesti samalta yritykseltä uudestaan.

Tällaisen lainatarjouksen hyödyntäminen voi olla kannattavaa, jos rahantarve on perusteltu ja takaisinmaksu ei tuota ongelmia. Yritä pitää kuitenkin mielessä, että seuraavalla kerralla lainatessasi korot ja kulut tulevat lainasumman päälle normaalisti ja lainaa ei välttämättä kannata ottaa tästä syystä enää samalta tarjoajalta.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.