Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Edullisin käyttöluotto löytyy vertailemalla

Luottovertailu vertaa käyttöluotot puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

  • Instant Hae käyttöluottoa 500–60 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin käyttölainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske luoton kuukausierä

8000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae käyttöluottoa 500–60 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin käyttölainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin kilpailutat käyttöluotot nopeasti

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Käyttöluotot Suomessa

Käyttöluotto on käytännössä kulutusluottoa, ja sitä voidaan kutsua myös nimellä käyttölaina. Kulutusluottojen määrä on kasvussa ja kasvu painottuu pidemmille, yli viiden vuoden pituisille lainoille. Jos laina-aika on pitkä, se yleensä tarkoittaa suurempaa lainasummaa kuin lyhyen ajan lainoissa.

Suomessa käyttöluottoa tarjoavat useat pankkiryhmät ja rahoituslaitokset. Käyttölainaa voi hakea omasta päivittäispankista, jolloin vaihtoehtoina ovat esimerkiksi OP käyttöluotto ja Nordea käyttöluotto. Pankkien käyttöluotot eivät välttämättä kuitenkaan ole aina halvimmasta päästä. Käyttöluottomarkkinoilta löytyy perinteisten tarjoajien lisäksi myös sähköisiin palveluihin erikoistuneita rahoituslaitoksia, kuten Bigbank, Santander tai Bank Norwegian. Joskus itselle sopivampi vaihtoehto voikin löytyä muualta kuin omasta pankista, joten käyttöluoton hakeminen kannattaa aina aloittaa vertailemalla.

Käyttöluotot Suomessa

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Käyttöluottojen erot

Käyttöluotot eli kulutusluotot ovat usein vakuudettomia, mutta pankit voivat myöntää sellaista myös vakuudellisena. Vakuudettomassa käyttöluotossa ei tarvitse olla takaajia luotolle. Vakuudellinen luotto taas on laina, jonka vakuutena toimii jonkinlainen pantti. Vakuus voi olla esimerkiksi auto tai asunto.

Vakuudellisten luottojen korkotaso on yleensä matalampi kuin vakuudettomissa luotoissa. Tilanteissa, joissa luoton takaisinmaksu epäonnistuu, pankki voi saada omansa takaisin vakuuden kautta. Vakuudettomissa luotoissa pankin riski menettää rahansa on siis korkeampi ja täten myös käyttöluoton korko.

Vakuudettoman käyttöluoton hyvä puoli on kuitenkin juuri siinä, että sen voi saada ilman takaajia tai vakuuksia. Kaikilla ei aina ole vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta, joten ilman vakuudettomia käyttöluottoja lainan saaminen muuttuisi monelle erittäin hankalaksi.

Jos tulee äkillinen rahantarve, käyttölaina voi olla avuksi. Lainaa ei kuitenkaan pitäisi ikinä ottaa harkitsematta. Kaikki lainat on joskus maksettava takaisin ja mitä pidempi takaisinmaksuaika, sen korkeammat korkokulut.

Käyttölainojen vertailu ja hakeminen

Käyttöluottoa on mahdollista hakea verkossa tai pankkikonttorissa. Lainan hakeminen on helppoa, mutta jokaisen lainan ehdot ovat erilaiset, joten tutustuthan aina ehtoihin ennen luoton hakemista. Esimerkiksi käyttöluoton korko voi olla asiakaskohtainen tai kiinteä. Kiinteä korko on aina kaikille sama, kun taas asiakaskohtainen korko ottaa huomioon asiakkaan riskiarvioinnin.

Pyöriikö mielessä käyttöluotto heti? Ei kannata kuitenkaan liiaksi hosua, koska vakuudettomia käyttölainoja voi vertailla helposti netissä, esimerkiksi juuri VertaaEnsin.fi:n avulla. Usein hakeminen onnistuu myös netissä, ja netistä haettavilla käyttöluotoilla on usein erittäin nopea käsittelyaika. Koko hakemusprosessi on sähköinen, eli konttorikäyntiä ei tarvita, ja tunnistautuminen onnistuu verkkopankkitunnuksilla.

Käyttöluoton saamiseksi tulee hakijalla olla moitteettomat luottotiedot, suomalainen pankkitili, puhelinnumero ja asuinpaikka. Lisäksi käyttöluoton saaminen edellyttää säännöllisiä tuloja.

Kuluttajan kannattaa olla täysin varma siitä, että lainan lyhentäminen kokonaisuudessaan tulee onnistumaan. Jos myöhemmin tulee tarvetta muuttaa takaisinmaksusuunnitelmaa, on hyvä tiedostaa, että maksusuunnitelman muutokset ovat usein maksullisia.

Mihin tarkoitukseen kannattaa valita käyttöluotto?

Käyttöluotto on selkeä laina. Luotto lyhennetään yleensä tasasuurissa erissä. Nämä erät sisältävät lainan lyhennyksen, korkokulut ja muut mahdolliset kulut. Koska takaisinmaksuerän suuruus on ennalta tiedossa, on takaisinmaksun suunnittelu helppoa. Lisäksi luotto on mahdollista lyhentää kokonaisuudessaan ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä lainakuluja.

Käyttöluotto on monipuolinen laina, jota voi käyttää moneen. Luotto tuo arkeen joustoa ja auttaa kattamaan yllättävät menot, kuten vaikkapa jääkaapin hajoamisen. Käyttöluottoa voi käyttää myös matkustamiseen, tähän hyvä vaihtoehto on monipuolinen reissuluotto.

Lainasummat käyttöluotoissa ovat kohtuullisia, ja jos lainaa hakee järkevän määrän suhteessa omiin tuloihin, on lainan saanti todennäköisempää, ja kulutkin pysyvät kohtuullisempina. Koska luottoa voi hakea netissä milloin tahansa, lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Ennen lainan ottamista tulee olla selvillä omasta takaisinmaksukyvystä ja tehdä realistinen arvio, kuinka nopeasti lainan oikeasti pystyy maksamaan takaisin.

Käyttöluoton takaisinmaksu

Kun harkitsee käyttöluoton hankkimista, tulee tiedostaa miten hyvin oman taloustilanne kestää luoton takaisinmaksun. Takaisinmaksu tule mitoittaa realistiseksi ja mikäli luoton takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, paras ratkaisu on olla heti yhteyksissä luotonantajaan ja neuvotella uudesta maksuaikataulusta.

Jos pystyykin lyhentämään lainaa enemmän kuin on suunnitellut, muista, että ainakin vaihtuvan koron omaavissa luotoissa ennenaikainen takaisinmaksu on aina mahdollista ilman siitä koituvia lisäkuluja.

Hyvä maksusuunnitelma ottaa huomioon käyttöluoton lyhentämisestä aiheutuvien kulujen lisäksi tulot ja muut elämisen kulut. Näin on helppo nähdä, mistä kuluista voi tarvittaessa karsia. Budjetin suunnittelu on helppoa esimerkiksi excel-budjetin tai taloudenhallintasovellusten avulla.

Syitä luottohakemuksen hylkäämiseen

Jos luottohakemuksesi hylätään, syitä voivat olla muun muassa epävakaa maksukäyttäytyminen, liian suuret menot tai riittämättömät tulot. Käyttöluottojen tarjoajat voivat ilmoittaa perusteen hylätylle lainahakemukselle, mutta aina syytä ei kerrota. Säännöllisiä tuloja saavan kuluttajan lainahakemusta ei siis aina hyväksytä, jos kuluttajan rahankäyttö on holtitonta tai lainasumma liian suuri.

Jos luottohakemus hylätään, voi luottoa hakea myös toiselta lainantarjoajalta. Lisäksi jotkin tarjoajat voivat myöntää vähemmän lainaa kuin mitä on haettu. Hyväksytty lainahakemus ei kuitenkaan tarkoita, että kyseinen laina on pakko nostaa.

Hyvin harva lainantarjoaja myöntää luottoa maksuhäiriön saaneelle ja maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa on melko varma este lainahakemuksen hyväksymiselle. Jos olet saanut maksuhäiriömerkinnän, mutta se on kuitenkin maksettu takaisin kokonaisuudessaan ja rahankäyttösi on ollut moitteetonta lainan lyhennyksen jälkeen, niin esimerkiksi Svea saattaa myöntää sinulle lainan.

Millaisella korolla käyttöluottoa tai käyttölainaa saa?

Vertailumme kautta käyttölainaa voi saada 4,99-20 prosentin todellisella vuosikorolla luotonmyöntäjästä riippuen. Todellisen vuosikoron määräytymistä ei voi arvioida etukäteen, sillä kaikki lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia ja näin ollen korko perustuu yksilöllisiin tekijöihin.

Vertailu kannattaa tehdä jo sen takia, että näkee käyttölainatarjoukset. Vertailu on maksuton eikä sido mihinkään. On hyvä muistaa, että korkoon ja sen suuruuteen vaikuttaa yleensä myös haluttu luottosumma sekä luoton takaisinmaksuaika.