Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä paras joustolaina vertailun avulla

Lainavertailu vertaa joustolainat puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Instant Hae joustolainaa 60 000 € asti
 • Rocket Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske joustolainan kuukausierä

20000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae joustolainaa 60 000 € asti
 • Rocket Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet ja kilpailutat joustolainat

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Löydä edullisin joustolaina vertailemalla Tee vertailu alle 2 minuutissa

Joustolaina moneen tarpeeseen

VertaaEnsin.fi-palvelun avulla voit vertailla parhaat joustolainat arvioiduilla hinnoilla tai voit täyttää hakemuksen ja vertailla henkilökohtaisia joustolainatarjouksia. Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Löydät edullisimman joustolainan heti ja näet kaikki vaihtoehdot kätevästi yhdellä sivulla. Voit tehdä lopullisen päätöksen lainan nostamisesta vasta lainatarjouksen jälkeen.

Joustolaina moneen tarpeeseen

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on joustolaina?

Joustolaina on vakuudeton laina. Vakuudettomat lainat myönnetään lainanhakijalle ilman henkilötakausta tai omaisuutta lainan vakuudeksi. Joustolainaa on mahdollista nostaa tilille useammassa erässä ja oman aikataulun mukaan.

Joustolaina on hyvin samankaltainen tuote kuin normaali joustoluotto. Joustolainan suuruus on useimmiten 1000 - 2000 euroa. Vaikka joustolainaa voi nostaa useammassa erässä, pystyt myös nostamaan koko summan kerralla pankkitilillesi. Joustolaina on verrattavissa luottokorttiin, sillä nostettavissa olevan lainan määrä kasvaa lyhennyksen verran aina, kun lainaa lyhentää.

Huomioi kuitenkin, että maksat korkoa ainoastaan nostetusta luottosummasta. Harkitse siis tarkkaan nostamasi lainan käyttötarkoitusta ja sitä, onko koko joustolainatilin nostaminen tarpeellista. Näin saat pidettyä luoton kustannukset mahdollisimman matalana. Myös nostosta peritään useimmiten nostopalkkio. Käytä kätevää lainalaskuriamme sopivan lainasumman määrittelemiseen. Vertaile myös vaihtoehtoja huolellisesti, jotta löydät sinulle sopivan joustolainan tarjoajan.

Joustolainan parhaat puolet

 • Voit nostaa omien tarpeidesi mukaan
 • Et tarvitse henkilötakausta
 • Et tarvitse omaisuutta vakuudeksi
 • Kulut maksetaan vain nostetun summan perusteella

Mistä hakea joustolainaa?

Joustolainaa myöntävät sekä perinteiset pankit että netissä toimivat rahoituslaitokset. Esimerkiksi Komplett Bank, Euroloan ja Credit24 ovat tunnettuja joustolainojen tarjoajia. Tutustu joustolainoja tarjoaviin yrityksiin vertailussamme.

Esimerkiksi seuraavat tarjoajat myöntävät joustolainoja. Voit tutustua alla olevista linkeistä jokaiseen yritykseen tarkemmin:

 • Nordea
 • Avida Finans
 • Komplett Bank
 • Euroloan
 • Myös perinteiset pankit, kuten esimerkiksi Osuuspankki ja Nordea, myöntävät joustolainoja. Vertailussamme on mukana yli 20 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Näin varmistamme, että löydät varmasti sopivan ratkaisun.

Onko joustolaina pikavippi?

Vuonna 2013 tuli voimaan lakimuutos, jonka mukaan alle 2 000 euron arvoisten pikavippien todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 prosenttia. Ennen uudistusta pikavippien todelliset vuosikorot saattoivat kohota jopa yli tuhanteen prosenttiin, eli täysin kohtuuttomiin summiin.

Lakiuudistuksesta johtuen monet pikavippifirmat alkoivat tarjota perinteisten pikavippien sijaan 2 000 euron joustolainoja, joita pikavippien korkokatto ei koskenut. Käytännössä tämä saattoi tarkoittaa, että vaikka asiakas hakisi 500 euron pikavippiä, saattaa tämä saada käyttöönsä 2 000 euron joustoluottotilin, josta voi nostaa käyttöönsä tarvitsemansa summan rahaa aina tarpeen vaatiessa. Jotkin tarjoajat saattoivat näin kiertää lakia ja asiakkaat saattoivat joutua maksamaan alle 2 000 euron lainastakin yli 50 prosentin vuosikorkoa.

Vuonna 2019 syyskuussa tuli kuitenkin voimaan uusi laki, joka helpottaa kuluttajan arkea. Tämä muutos on kuluttajalle erittäin positiivinen uutinen, koska laki määrittää lainalle selkeät kulurajat. Laki asettaa kulutusluottojen nimelliskorolle 20 prosentin korkomaksimin. Lisäksi kulutusluottojen lisäkulut eivät saa olla yli 150 euroa vuodessa. Näin ollen myös joustolainojen todellinen vuosikorko pysyy järkevämmällä tasolla kuin aikaisemmin.

Vertaile joustolainoja

Koska Suomessa joustolainoja tarjoavat monet eri pankit ja rahoitusalan yritykset, lainaehdoissa ja lainojen kustannuksissa on runsaasti eroja. Joustolainojen tarjonnan laajuuden vuoksi kannattaa vertailla lainoja huolellisesti ennen lainapäätöksen tekemistä. Joustolainojen kohdalla on tärkeä muistaa tarkistaa myös nostopalkkion suuruus, sillä jos lainaa ottaa käyttöön aina vähän kerrallaan, nostopalkkioista voi kertyä huomattaviakin lisäkuluja. Varsinkin pienten lainasummien kohdalla nostopalkkioiden suuruus voi nousta kohtuuttoman suureksi koko lainasummaan nähden.

Nostopalkkioiden lisäksi joustolainaa valitessa tulee kiinnittää huomiota lainan nimelliskorkoon, ja ennen kaikkea lainan todelliseen vuosikorkoon ja lainan kokonaiskustannuksiin. Todellinen vuosikorko on parempi mittari lainan kokonaiskustannuksista kuin nimelliskorko, koska se ottaa huomioon myös lainaan liittyvät muut kulut kuten erinäiset avaus- ja tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko ei kuitenkaan aina kerro kaikkea, minkä vuoksi vertailua varten kannattaa aina ottaa selville lainan kokonaiskustannukset. Vertailumme kertoo aina lainojen kokonaiskustannukset suoraan, joten sinun ei tarvitse laskea niitä itse.

Lainaehdot kannattaa lukea tarkasti läpi, jotta tietää varmasti mihin oikein on sitoutumassa. Jotkut rahoituslaitokset saattavat mainostaa korottomia joustolainoja, jotka voivat nopealla vilkaisulla näyttää hyvältä, mutta joissa on todellisuudessa ylimääräisiä piilokustannuksia. Esimerkiksi joissakin lainoissa voi ensimmäinen maksukuukausi olla koroton uusille asiakkaille, jos he maksavat lainan takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää. Toisaalta lainojen matalia korkoja voidaan myös kompensoida pyytämällä kohtuuttomia tilinhoitomaksuja.

Vaikka joustolainaa hakiessa pikavippiin tai vastaavaan turvautuminen voi tuntua helpolta ja nopealta vaihtoehdolta, kannattaa ehdottomasti tarkistaa myös oman vakipankin joustolainatarjonta parhaimman lainadiilin löytämiseksi. Usein perinteiset pankit myöntävät joustolainaa noin 1 000 eurosta alkaen, ja pankista otetun joustolainan korko saattaa olla kohtuullisempi kuin esimerkiksi pikavippinä otetun joustolainan.

Esimerkki: miten saada joustolaina heti?

Tässä esimerkki siitä, miten voit saada joustolainan heti kohtuullisilla kokonaiskustannuksilla: Vertailumme näyttää, että halvin 1 000 euron joustolaina yhden vuoden maksuajalla on Komplett Bankin Joustoluotto, jos saa riskiin perustuvan hinnoittelun matalimman koron, joka on 4,9 %. Tässä tapauksessa joustolainan kokonaiskustannukset ovat yhteensä 1132,94 €. Joustolaina heti on siis saatavissa nopeasti ja helposti kun täytät lainahakemuksen, ja rahat voivat olla tililläsi jo samana päivänä.

Joustolainan hakeminen

Vertailustamme voi hakea joustolainaa nopeasti ja helposti. Se onnistuu käytännössä painamalla "jatka" -nappia lainojen vertailutuloksissa. Napin painalluksen jälkeen sinut ohjataan lainantarjoajan verkkosivuille, missä voit tutustua lähemmin luoton ominaisuuksiin ja täyttää lainahakemuksen. Jos lainaa hakee perinteisestä pankista, jolla on fyysisiä toimipisteitä, lainaa voi halutessaan hakea myös konttorissa käymällä.

Lainanmyöntäjät vaativat lainanhakijoiltaan yleensä vakituista asuinpaikka Suomessa, säännöllisiä tuloja, moitteettomia luottotietoja, henkilökohtaista puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa. Useimmat lainanmyöntäjät vaativat myös, että olet yli 20-vuotias.

Mitä liitteitä tarvitset joustolainaa varten?

Lainan hakemisen yhteydessä rahoitusyhtiö tai pankki vaatii yleensä liitteitä luottopäätöksen tueksi. Joustolaina ei eroa tässä tapauksessa, ja sinulta voidaan kysyä esimerkiksi seuraavia liitteitä:

 • Henkilötodistuksen
 • Tietoa vanhoista lainoista
 • Palkkakuitit 3 - 6 kuukauden ajalta
 • viimeisimmän verotuspäätöksen erittelyosan
 • Henkilöllisyystodistuksen

Kun varaat liitteet valmiiksi etukäteen, ja mietit miltä ne näyttävät lainanmyöntäjän näkökulmasta, todennäköisyytesi saada positiivinen luottopäätös kasvaa huomattavasti.

Yleisimmät joustolainan käyttökohteet

Yleisimpiä käyttökohteita joustolainoille palvelumme kautta ovat vanhojen lainojen yhdistäminen, autot, veneet, moottoripyörät, kodinkoneet ja muu elektroniikka. VertaaEnsin.fi toteutti kyselytutkimuksen YouGov kuluttajapaneelia käyttäen, jossa kuluttajat kokivat, että hakisivat lainaa ennen kaikkea yllättävää menoa varten. Joustolainat ovat nimensä mukaisesti joustavia. Se, että voit nostaa lainaa, kun tarve iskee, on omiaan juuri pieniä yllättäviä menoja varten.

Artikkelit

OPAS nainen etsii tietoa yleisistä lainaehdoista internetistä.

Tietoa yleisistä lainaehdoista

BLOG nainen ja mies istuvat sohvalla etsivät tietoa netistä lainan avausmaksuista

Lainan avausmaksut saattavat hämät

BLOG kaksi naista ja mies etsivät tietoa lainojen korkokatosta tietokoneelta

Lakimuutos lainojen korkokatosta

OPAS hymyilevä vaalea nainen etsii tietokoneelta selkeitä tietoja lainan hakua varten

Selkeät ohjeet lainanhakuun

ARTIKKELIT bank norwegian logo ja bank norwegian nettisivu

Bank Norwegian esittelyssä

BLOG nainen ja mies istuvat sohvalla etsivät tietoa netistä lainan avausmaksuista

Lainan avausmaksut saattavat hämät

OPAS hymyilevä vaalea nainen etsii tietokoneelta selkeitä tietoja lainan hakua varten

Selkeät ohjeet lainanhakuun

OPAS nainen etsii tietoa yleisistä lainaehdoista internetistä.

Tietoa yleisistä lainaehdoista

BLOG kaksi naista ja mies etsivät tietoa lainojen korkokatosta tietokoneelta

Lakimuutos lainojen korkokatosta

ARTIKKELIT bank norwegian logo ja bank norwegian nettisivu

Bank Norwegian esittelyssä

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.