Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)
Tietoa palveluntarjoajasta

Instabank

Instabank tarjoaa lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainaa voi saada 500 € jopa 50 000 € asti. Lainan takaisinmaksuaika voi vaihdella kolmesta viiteentoista vuoteen saakka. Nimelliskorko määritellään lainanhakijan henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Instabank voi lisätä lainaan avausmaksun ja kuukausittaisen tilinhoitomaksun, joiden ajankohtaisen hinnaston löytää pankin internetsivuilta.

Vaatimukset lainanhakijalle

Lainanhakijan täytyy olla vähintään 23-vuotias henkilö, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintää. Hakijan vuotuisten bruttotulojen täytyy olla vähintään 25 000 €, eikä ikä ja lainan yhteenlaskettu pituus saa ylittää 80 vuotta. Tämä tarkoittaa käytännössä, että joustavaa lainaa eivät saa yli 65-vuotiaat, eikä tasaerälainaa yli 75-vuotiaat.

Lainaa voi hakea rinnakkaishakijan kanssa, mikä tarkoittaa että molemmat hakijat ovat yhtä lailla vastuussa lainan maksamisesta riippumatta siitä, kumpi lainarahaa käyttää.

Lainan takaisimaksuerän suuruus

Takaisinmaksuerän suuruus riippuu siitä, oletko valinnut Instabank tasaerälainan vai joustavan lainan.

Jos maksat tasaerälainaa, on yksittäinen erä sitä suurempi, mitä lyhyemmässä ajassa lainan maksat. Pidempi maksuaika pienentää kuukausierää, mutta on kokonaisuutena kalliimpi. Maksuerän suuruuteen vaikuttavat myös lainasumma, henkilökohtainen taloustilanne ja sen hetkinen korkotilanne. Instabank laina on sidottu 3 kk Euribor 360 -korkoon, joka tarkistetaan tammi,- huhti,- heinä,- ja lokakuussa.

Instabank joustava laina tarkoittaa, että myönnettyä lainasummaa on mahdollisuus käyttää myönnetyn lainakehyksen puitteissa. Lainan puitteet koostuvat myönnetystä lainasummasta ja avausmaksusta. Lainasumma on siis aina lainanhakijan käytössä ilman erillistä hyväksyntää Instabankilta. Korkoa maksetaan vain siitä summasta, mikä on kulloinkin lainattuna. Lainalla ei ole erityistä takaisinmaksuerää, tai ennalta määrättyä maksuaikataulua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lainan korot juoksevat koko sen ajan kun lainaa on jäljellä, ja laina on maksettava aina pois.

Lainan takaisinmaksu aikaisemmin

Lainanottajalla on kuluttajansuojalain mukaan oikeus peruuttaa etämyyntilaina 14 kalenteripäivän sisällä siitä, kun lainasopimus on tehty tai laina maksettu asiakkaalle. Ilmoitus lähetetään kirjallisena, ja lainasumma sekä  14 päivän ajalta kertyneet nimelliskorot täytyy palauttaa 30 kalenteripäivän kuluttua peruutusilmoituksen lähettämisestä. Lainanantaja voi vaatia lainanottajaa maksamaan myös peruuttamattomat viranomaiskulut, esim. Rekisteröintimaksu. Lainanottajalla on milloin tahansa oikeus maksaa koko laina pois kokonaan tai osittain. Maksut, korot ja kulut on maksettava siihen asti, että pankki saa tiedon ennenaikaisesta maksusta.

Lainan muut kulut

Instabankilla on käytössään nimelliskorko, joka vaihtelee 7,99–19,99% välillä. Lainalla ei ole avausmaksua, mutta tilinhoitomaksu on 5 €/kk. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon sekä nimelliskoron että lainan muut kustannukset.

Esimerkkilaina

  • Lainasumma 5 000 €
  • Maksuaika 5 vuotta
  • Kuukausierä 120, 02 €
  • Esimerkkinimelliskorko 13,49 %
  • Tilinhoitomaksu/kk 5 €
  • Todellinen vuosikorko 16,54 %
  • Kulut 1 901,41 €
  • Kokonaiskustannukset 7 201, 41 €

Esimerkissä on käytetty Instabankin lainalaskurin antamaa viitekorkoa. Nimelliskorko voi vaihdella 7,99–19,99% välillä. Lainoissa on lisäksi vaihtuva korko, joka on 3kk 360 Euribor.

Mikä laina on sinulle sopiva?
Etkö löydä etsimääsi lainaa?
Mitä lainoja haluaisit vertailla?