Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)
Tietoa palveluntarjoajasta

Halino

Halino-lainan luotontantajana toimii TF Bank AB:n Suomen sivuliike. Pankki on toiminut vuodesta 1987 alkaen ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Boråsissa, Ruotsissa. Halino on toiminut Suomessa jo yli 15 vuoden ajan, vuodesta 1999 asti. Aiemmin Halino toimi nimellä Halens Yksityislaina.

Halino tarjoaa vakuudetonta kulutusluottoa 100 eurosta 3 000 euroon asti ja yhteishakijan kanssa aina 6 000 euroon asti. Lainan saaminen ei edellytä vakuuksia tai takaajia. Luoton laina-aika voi olla 1-5 vuotta. Myönnetystä luotosta tai sen käsittelystä ei peritä koron lisäksi muita kuluja.

Laina on vaihtuvakorkoinen luotto, jonka korko määräytyy TF Bank Prime viiterkoron mukaan sekä siihen lisättävän marginaalin perusteella. Tällä hetkellä marginaali on 26,40 %. TF Bank Prime viitekorko tarkistetaan vuosittain 31.12. Tarkistuksesta sekä mahdollisesta korkomuutoksesta ilmoitetaan Halinon nettisivuilla.

Halino tarjoaa lainoihin myös lisämaksusta lainaturvaa, jonka tarkoituksena on turvata asiakkaan maksukyky odottamattomissa tilanteissa, kuten työttömyyden tai työkyvyttömyyden edessä. Vakuutuksen sisältö ja edellytykset räätälöidään hakijan iän mukaan (alle vai yli 65-vuotias) ja sen kuukausittainen vakuutusmaksu on 0,45 % avoinna olevasta lainasaldosta (kuitenkin vähintään 3 euroa). Lainaturvaa ei ole tällä hetkellä mahdollista saada yhteisvelallisiin lainoihin.

Voit vertailla myös muiden tarjoajien lainoja täällä.

Lainan hakeminen

Halino-lainaa voivat hakea yli 22-vuotiaat säännöllisiä palkka- tai eläketuloja saavat henkilöt. Hakijan luottotietojen tulee olla maksuhäiriömerkinnöistä puhtaat. Hakijan tulee myös asua vakituisesti Suomessa sekä hänellä tulee olla käytössä julkinen matkapuhelin- tai lankaliittymä. Lainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa, jolloin haettava luottosumma voi olla korkeampi.

Halino-lainaa hakiessa hakijan luottokelpoisuus arvioidaan, jonka perusteella lainanantaja myöntää tai jättää myöntämättä haetun lainan. Lainan saaminen ei edellytä takaajia tai vakuuksia. Luotto tulee maksaa takaisin ennen kuin luotonsaaja täyttää 75 vuotta.

Lainan myöntäminen

Halino pidättää oikeuden rajoittaa lainamäärää tai hylätä hakemuksen syytä kertomatta. Mikäli luottohakemus hyväksytään, niin tämän jälkeen allekirjoitetaan lainasopimus. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen rahat maksetaan lainanhakijan tilille. Rahat maksetaan hakijan tilille, mikäli Halinolle on ilmoitettu hakijan henkilökohtaisen pankkitilin numero. Pankista riippuen rahat tulevat tilille 1-3 pankkipäivän kuluessa. Jos pankkitiliä ei ole ilmoitettu, niin rahat maksetaan rahalähetyksenä.

Lainan takaisinmaksu

Halino-laina on vakuudeton annuiteettiluotto eli tasaerälaina, joka maksetaan yhtä suurissa erissä takaisin. Kuukausierä sisältää sekä luoton lyhennyksen että koron. Annuiteettilainassa luoton maksuerä pysyy samana, mutta luoton laina-aika voi vaihdella korkojen muuttuessa. Halino ilmoittaakin luottoehdoissaan, että luotonantajalla on oikeus sekä korkomuutosten yhteydessä, että maksamattomien erien osalta muuttaa oman valintansa mukaisesti joko jäljellä olevien annuiteettierien suuruutta vastaavasti tai pidentää luottoaikaa vastaavasti.

Ensimmäiseksi kuukausierästä suoritetaan luotonantajan perimät kulut ja sen jälkeen mahdollinen vakuutusmaksu, korot ja viimeiseksi erääntynyt lainan lyhennys. Mikäli maksusuoritus on suurempi kuin edellä mainitut lainat yhteensä, lyhennetään lopuilla varoilla lainan pääomaa vastaavasti.

Halino tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden kahteen maksuvapaaseen kuukauteen per vuosi. Maksuvapaana kuukautena asiakas voi hyödyntää maksuvapaan ajalta jäävät varat johonkin muuhun haluamaansa tarkoitukseen tai menoon. Maksuvapaita kuukausia on mahdollista saada kaksi vuodessa, mikäli edeltävien neljän kuukauden lyhennyksen on hoidettu ajallaan. Maksuvapaan kuukauden korko lisätään velkaan ja se pidentää lainan takaisinmaksuaikaa.

Lainan peruuttamisoikeus

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tekemänsä luottosopimus 14 vuorokauden kuluttua luottosopimuksen syntymisestä tai siitä myöhemmästä ajankohdasta, jolloin asiakas on saanut kuluttajasuojalain edellyttämät tiedot sisältävän kappaleen luottosopimuksesta sähköisesti tai kirjallisesti.

Luotonantajalla on oikeus irtisanoa luottosopimus, mikäli asiakas on laiminlyönyt maksuvelvollisuutensa ja maksu on viivästynyt vähintään kuukauden ja viivästyneen lyhennyksen suuruus on vähintään 5 % alkuperäisestä lainasummasta tai viivästynyt lyhennys on luotonantajan koko jäljellä oleva saatava. Luotonantaja voi myös irtisanoa luottosopimuksen, mikäli asiakas on antanut harhaanjohtavia tietoja tai kyseessä on muu olennainen sopimusrikkomus. Luotonantajan puolelta tapahtuvassa irtisanomisessa irtisanomisaika on neljä viikkoa laskettuna siitä ajankohdasta, jolloin irtosanomisilmoitus on jätetty tai lähetetty luotonsaajalle siihen osoitteeseen, jonka luotonantajalle on ilmoitettu. Mikäli sopimusrikkomisesta tai viivästyksestä on huomautettu jo aiemmin, voi luotonantaja tällöin irtisanoa luottosopimuksen ennenaikaisesti 2 viikon kuluttua irtisanomisesta.

Mikä laina on sinulle sopiva?

provider-pl.spinner.text

Etkö löydä etsimääsi lainaa?
Mitä lainoja haluaisit vertailla?