Hae lainaa - Ohjeet lainan hakemiseen

Hae lainaa oikein. VertaaEnsin.fi:n lainanhakuohjeiden avulla kilpailutat edullisen lainan itsellesi muutamassa minuutissa. Palvelussamme voit vaivattomasti hakea lainaa sekä vertailla useita lainatarjouksia löytääksesi juuri sinulle sopivimman lainaratkaisu.

 • Hae lainaa kerralla usealta pankilta
 • Hae lainaa 500 - 60 000 €
 • Hae lainaa 1-15 vuoden maksuajalla

Hae lainaa tästä!

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Ennen lainan hakemista

Ennen kuin haet lainaa, on tärkeää miettiä omia taloudellisia tarpeitasi. Harkitse, kuinka paljon lainaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen. Mieti myös takaisinmaksuaikatauluasi ja pyri määrittelemään se niin, että haettu laina pystytään maksamaan ilman vaikeuksia.

Täydellinen takaisinmaksuaikataulua on tarpeeksi pitkä, jotta kuukausierä pysyy matalana ja samaan aikaan tarpeeksi lyhyt, että et joudu maksamaan turhaan korkoa tai tilinhoitokuluja. Hyvin suunniteltu lainanhaku auttaa sinua löytämään parhaat mahdolliset ehdot ja välttämään tarpeettomat kustannukset.

Mitä tulee muistaa ennen lainan hakemista netistä?

 • Lainan tarpeen arviointi: Kuinka paljon rahaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen?
 • Taloudellinen tilateesi: Varmista, että sinulla on varaa maksaa laina takaisin sovitussa ajassa, mutta vältä turhan pitkiä laina-aikoja.
 • Lainaehtojen ymmärtäminen: Tutustu lainaehtoihin ja varmista, että ymmärrät lainan kustannukset ja takaisinmaksuehdot.

Hae lainaa

Siirry lainahakemukselle

Hae lainaa näin

Kun olet suunnitellut sopivan lainan itsellesi, on itse lainan hakeminen netistä helppoa VertaaEnsin.fi palvelun ansiosta. Voit tehdä koko lainanhakuprosessin alusta loppuun kotisohvaltasi seuraamalla näitä ohjeita:

 1. Täytä lainahakemus: Aloita täyttämällä lainahakemus sivuillamme. Syötä lomakkeeseen tarvittavat tiedot itsestäsi, tarvitsemasi lainasumma sekä laina-aika ja lähetä hakemus.
 2. Vastaanota lainapäätös: Saat heti hakemuksen lähetettyäsi lainapäätöksen. Positiivinen päätös kertoo, että olet oikeutettu saamaan lainatarjouksia. Tämän jälkeen alat vastaanottamaan tarjouksia pankeilta ja rahoituslaitoksilta.
 3. Vertaile lainatarjouksia: Lähetämme hakemuksesi jokaiselle yhteistyökumppanillemme, joten odotettavissa on useampikin tarjous. Saat palveluumme tunnukset, joilla pääset vertaamaan jokaisen saamasi tarjouksen ehdot, korot sekä kulut.
 4. Valitse paras tarjous: Koska palvelussamme näet jokaisen lainatarjouksen läpinäkyvästi ilman piilokuluja, on sinun helpoin valita tarjouksista sinulle sopivin. Asetamme saamasi tarjoukset luetteloksi aloittaen kokonaiskustannuksiltaan edukkaimmasta lainasta, joten vertailu on todella kätevää.
 5. Allekirjoita sopimus: Kun olet valinnut parhaan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti lainanmyöntäjän sivustolla. Tämän jälkeen rahat siirretään tilillesi nopeimmillaan vielä saman päivän aikana.

Miksi hakea lainaa VertaaEnsin.fi:n kautta?

Lainan hakeminen netistä on todella kätevää ja VertaaEnsin.fi on palveluna erittäin toimiva. Alla on lueteltuna 5 syytä, miksi jo tuhannet suomalaiset ovat hakeneet lainaa kauttamme:

 1. Helppous ja nopeus
  Palvelumme lainahakemus on yksinkertainen ja sen täyttö vie aikaasi vain muutaman minuutin. Sinun ei tarvitse täyttää useita eri hakemuksia eri pankeille, vaan yhdellä hakemuksella tavoitat kaikki lainanantajat yhteistyöverkostamme.
 2. Kilpailutus takaa edullisemman koron ja parhaat ehdot
  Kilpailutuksen avulla voit saada lainatarjouksia jopa toistakymmentä eri lainanantajilta, jolloin voit helposti vertailla korkoja, maksuaikoja ja muita lainaehtoja. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden valita parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.
 3. Läpinäkyvyys ja reiluus
  Palvelumme on täysin läpinäkyvä. Saat kaikki lainatarjoukset selkeästi esitettyinä edullisuusjärjestyksessä, jolloin voit tehdä päätöksen helposti ja ilman piilokuluja. Tavoitteenamme on auttaa sinua löytämään paras mahdollinen laina.
 4. Laaja lainantarjoajien verkosto
  Teemme yhteistyötä useiden luotettavien pankkien ja rahoituslaitosten kanssa. Tämä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus saada lainatarjous monelta eri taholta, jolloin mahdollisuudet sopivimman lainan löytymiseen kasvaa.
 5. Täysin maksuton palvelu ilman sitoumuksia
  Koska välityspalkkiomme maksaa lainan myöntävä taho, ei palvelustamme koidu sinulle minkään sortin kuluja. Voit maksutta lähettää meille hakemuksen, kilpailuttaa lainat ja valita niistä parhaan. Palvelussamme ei myöskään ole sitoumuksia, eli sinun ei ole pakko ottaa meidän kauttamme lainaa vaikka kilpailuttaisit ne.

Lainahakemusten vertailu ja valitseminen

Kun haet lainaa netistä ja saat lainatarjouksia, on tärkeää vertailla niitä huolellisesti. Tässä muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Korko: Kuinka paljon korkoa lainasta peritään? Mitä alhaisempi korko, sitä edullisempi laina.
 • Takaisinmaksuaika: Kuinka pitkä takaisinmaksuaika lainalla on? Pidempi aika voi tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta korkeampia kokonaiskustannuksia.
 • Muut kulut: Onko lainassa muita kuluja, kuten avausmaksuja tai tilinhoitomaksuja? Nämä voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin merkittävästi.
 • Ehdot ja säännöt: Onko lainassa joustavia ehtoja, kuten mahdollisuus maksaa laina takaisin etuajassa ilman lisäkuluja? Mieti onko sopivin laina edullisin vai joustavin.

Hakiessasi netistä lainaa voi nopeasti saapuvat tarjoukset aiheuttaa tunteen siitä, että laina tulisi valita äkkiä. Älä kuitenkaan huoli, sillä VertaaEnsin.fi sivuston lainatarjoukset ovat pankista riippuen voimassa maksimissaan jopa yli kuukauden, joten sinulla on varmasti aikaa odottaa jokainen tarjous saapuvaksi ennen kuin valitset lainan jonka haluat ottaa.

Hae lainaa yhteishakijan kanssa

Viimeisenä ohjeena lainan hakemiseen on yhteishakija. Kun haet lainaa ilman vakuuksia, toimii lainan vakuutena pankille ainoastaan sinun maksukykysi. Mikäli tulosi esimerkiksi heittelevät, voi pankki pitää lainan antamista riskinä ja et välttämättä saa kovin hyviä lainaehtoja.

Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, vakuutat pankeille paremmin kykysi maksaa laina takaisin, koska tällöin takaisinmaksusta huolehtii 2 henkilöä. Yhteishakijan kanssa haetuille lainoille myönnetään rahoitusta lähes poikkeuksetta halvemmalla korolla ja paremmilla ehdoilla kuin yksin haetuille lainoille.

Hae lainaa esimerkiksi näiltä yhteistyökumppaneiltamme

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Usein kysytyt kysymykset lainan hakemisesta

Kuinka haen lainaa?

 1. Täytä tämän sivun yläreunassa oleva lainahakemus
 2. Saat lainapäätöksen sekä tunnukset sivuillemme
 3. Kirjaudu sisään ja vertaile tarjoukset
 4. Valitse paras tarjous, allekirjoita sopimus ja saat rahat tilillesi

Miksi hakea lainaa netistä?

 • Nettilaina on nopeaa ja vaivatonta. Sinun ei tarvitse käydä fyysisesti pankissa tai täyttää useita monimutkaisia paperilomakkeita. Hakemuksen täyttäminen verkossa vie vain muutaman minuutin.
 • Netissä voit helposti kilpailuttaa useita lainatarjouksia eri lainanantajilta. Tämä mahdollistaa korkojen ja ehtojen vertailun, mikä auttaa sinua löytämään edullisimman ja sopivimman lainan.
 • Verkossa voit vertailla lainoja kätevästi kotisohvaltasi käsin. Saat kaikki lainatarjoukset yhdelle sivulle selkeässä muodossa, jolloin niiden vertailu on helppoa ja nopeaa.

Tarvitseeko lainan hakemiseen vakuuksia?

Kaikki palvelumme kautta haettavat lainat ovat vakuudettomia. Jos hankit lainallamme auton, et joudu laittamaan autoasi lainan pantiksi. Jos käytät lainaamme kodin hankintaan, et joudu asettamaan osuutta asunnostasi lainan vakuudeksi.

Palvelussamme lainan vakuutena toimii sinun maksukykysi. Tästä syystä onkin tärkeää, että luottotietosi ovat kunnossa ja että sinulla on säännölliset tulot, jotta pankit myöntävät tarvitsemasi lainan. Voit siirtyä tästä hakemaan lainaa ilman vakuuksia.

Mihin kaikkeen lainaa voi hakea?

Palvelussamme voit hakea vakuudetonta lainaa kaikkeen, mihin koet lainaa tarvitsevasi. Saat käyttää lainatun rahan itse, eikä sinun tarvitse perustella ja eritellä lainan käyttötarkoitusta.

Alla on esitelty muutama suosittu vakuudeton lainatuotteemme, joita asiakkaat ovat kauttamme hakeneet:

 • Kulutusluotto: Suuremmat hankinnat, kuten kodinkoneet.
 • Autolaina: Uuden tai käytetyn auton hankinta.
 • Remonttilaina: Kodin pintaremontointintiin sekä peruskorjaukseen.
 • Yhdistelylaina: Useiden lainojen ja luottojen yhdistäminen yhdeksi, edullisemmaksi lainaksi.

Kuka voi hakea lainaa VertaaEnsin.fi palvelusta?

VertaaEnsin.fi palvelusta lainaa voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, säännölliset palkka- tai eläketulot omaavat henkilöt, joilla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissaan.

Kuinka paljon lainan hakeminen maksaa?

Lainan hakeminen palvelumme kautta on täysin ilmaista. Emme peri sinulta mitään maksuja hakemuksen tekemisestä tai lainatarjousten vertailusta. Et ole myöskään sitoutunut ottamaan lainaa, joten vaikka hakisit lainaa ja jättäisit sen ottamatta, voit aina kilpailuttaa lainasi myös uudestaan ilman maksua.

Kuinka määritän oikean lainasumman ja takaisinmaksuajan hakemukseeni?

Kun mietit tarvitsemaasi lainamäärää ja takaisinmaksuaikaa, on siihen olemassa apukeinona palvelumme lainalaskuri. Laskurilla voit muutella laina-aikaa mielin määrin ja katsoa minkäkokoisen kuukausierän voit saada lainalle milläkin laina-ajalla ja korolla.

Tästä voit siirtyä lainalaskuriin.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.