Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)
Tietoa palveluntarjoajasta

Fixura

Fixura Oy on suomen suurin ja vanhin vertaislainayritys, jonka kautta voi hakea vertaislainaa 1000–10 000 euron välillä. Fixura on toiminut Suomessa vuodesta 2010. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Vaasassa. Yhtiöllä on käytössään kokonaan heidän itse kehittämänsä palvelualusta, taustajärjestelmästä käyttöliittymään.

Fixura-vertaislaina

VertaaEnsin.fi-sivustolla on esitelty Fixura-vertaislaina, jonka rahoittajina toimivat yksityiset sijoittajat. Lainan korko määräytyy hakijan luottoluokituksen perusteella.

Lainahakemuksen jättäminen on maksutonta. Fixura-lainaan ei tarvitse liittää vakuuksia tai pyytää ketään takaamaan lainaa. Lainahakemuksen jättäminen on maksutonta eikä velvoita mihinkään. Lainan myöntävät palveluun rekisteröityneet yksityishenkilöt.

Voit vertailla myös muiden tarjoajien kulutusluottoja täällä.

Mikä on vertaislaina?

Vertaislainojen idea perustuu vanhaan periaatteeseen, jossa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisilleen. Englannin kielessä ilmiö kulkee nimellä P2P lending tai peer-to-peer lending. Uuden tekniikan avulla lainaa myöntävien ja lainaa tarvitsevien tahojen on entistä helpompaa löytää toisensa - yksityiset sijoittajat ja lainaa vailla olevat kohtaavat toisensa nettipalveluissa. Palvelut hajauttavat sijoittajien rahapotit pikkusummiksi yksittäisille lainaajille. Kunkin lainan korko määräytyy automaattisesti riskiarvion sekä kysynnän ja tarjonnan lain perusteella. Jotkut alan yritykset ovat henkilölainojen sijaan erikoistuneita pienten yritysten rahoittamiseen, ja vertaislainat ovat näin ollen sukua myös joukkorahoitukselle. Ilmiö on osa suurempaa maailmanlaajuista muutosta, jossa uusia rahoitusmuotoja syntyy pankkien ja muiden perinteisten rahoituslaitosten rinnalle. Englannin kielessä tästä käytetään usein käsitettä "sharing economy". Vertaislainaaminen on tällä hetkellä kovassa kasvussa Suomessa ja koko maailmassa.

Fixura vertaislainan hakuehdot

Fixura Oy:n välittämää lainaa voi nostaa henkilö, joka on 21–68 -vuotias, asuu pysyvästi Suomessa, on selvittänyt tulotietonsa Fixuralle, jolla ei ole maksuhäiriöitä, eikä ole hallituksen jäsenenä yrityksessä, jolle on rekisteröity maksuhäiriöitä. Hakijalla täytyy myös olla verkkopankkitunnukset niissä pankeissa, joiden kanssa Fixuralla on yhteistyösopimus ja henkilöllä on oltava matkapuhelin ja matkapuhelinliittymä operaattorin kanssa, jonka kanssa Fixuralla on yhteistyösopimus. Puhelinnumero ei saa olla salainen, siinä ei saa olla palvelunumeroestoa, eikä se saa olla prepaid-liitymä.

Kun lainanottaja on hyväksynyt saamansa lainan, voi hän jättää uuden lainahakemuksen kolmen kuukauden kuluttua, edellyttäen että kolme ensimmäistä lyhennystä on maksettu ajoissa. Lainanottajalla voi olla yhteensä kolme aktiivista lainaa tai 10 000 euroa lainattua pääomaa.

Vertaislaina sijoituskohteena

Fixura tarjoaa yksityishenkilöille myös mahdollisuutta sijoittaa vertaislainoihin. Sijoittaja saa lainaamastaan rahasta korkotuottoa. Fixura on vaihtoehto perinteisille sijoituksille. Vertaislaina perustuu ikivanhaan periaatteeseen – niin kauan kuin rahaa on ollut olemassa, ihmiset ovat lainanneet sitä toisilleen. Lue lisää vertaislaina sijoittamisesta. Sijoittaminen Fixuran kautta ei vaadi sijoittajalta pitkää sijoituskokemusta tai suurta sijoituspääomaa.

Vertaile ja löydä sinulle edullisin vertaislaina täältä.

Mikä laina on sinulle sopiva?

provider-pl.spinner.text

Etkö löydä etsimääsi lainaa?
Mitä lainoja haluaisit vertailla?