Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile autorahoituksia ja löydä paras autolainaratkaisu

Lainavertailu vertaa autorahoitukset puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Instant Hae autorahoitusta jopa 50 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen autorahoituksesta
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske autorahoituksen kuukausierä

Lainan kustannukset

Kuukausierä
Todellinen vuosikorko
Takaisinmaksu yhteensä
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?

Lainan kustannukset

Lainan lyhennys
Korkoa
Muut kulut
Kuukausierä
Todellinen vuosikorko
Takaisinmaksu yhteensä
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae autorahoitusta jopa 50 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen autorahoituksesta
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet ja kilpailutat autorahoitukset

Täytä hakemus
Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset
Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset
Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section_advanced_calc","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Löydä vertailemalla paras autorahoitus Tee vertailu alle 2 minuutissa

Autorahoitus kaikenlaisille autoille

VertaaEnsin.fi-palvelun avulla voit vertailla parhaat autolainat arvioiduilla hinnoilla tai voit täyttää hakemuksen ja vertailla joustolainatarjouksia. Autorahoituslaskurin avulla voit ymmärtää kustannusten vaikutusta kuukausierään. Sen jälkeen voit siirtyä vertailemaan autorahoituksia ja löytää sinulle edullisimman vaihtoehdon. Palvelumme on ilmainen eikä sido sinua mihinkään.

Autorahoitus kaikenlaisille autoille

Yhteistyökumppanit

Vaihtoehtoja auton rahoitukseen

Auton tai muun ajoneuvon hankinta on iso taloudellinen päätös, joten on ymmärrettävää jos hankitaa ei pysty täysin rahoittamaan omilla säästöillään. Tällöin vaihtoehdot ovat autolaina, osamaksu tai leasing-sopimus. Paras autorahoitus löytyy, kun kartoittaa oman tilanteensa ensin. Mikä on halvin autorahoitus? Lue lisää alta.

Autorahoitus lainalla

Mistä halvin autolaina löytyy? Usein autoa varten hankittu laina on vakuudellinen laina, missä vakuutena voi toimia esimerkiksi jo aiemmin hankittu auto, asunto tai muu omaisuus. Autolainan voi saada esimerkiksi pankista asuntolainan yhteydessä. Tämän lisäksi autoliikkeet tarjoavat autolainoja, joissa vakuutena toimii yleensä ostettava ajoneuvo. Tässä tapauksessa omistajuus ei kuitenkaan siirry ostajalle, vaan pysyy autoliikkeellä tai rahoitusyhtiöllä. Näin auton myyminen tai vaihtaminen voi olla haastavampaa.

Auton voi maksaa kuitenkin myös vakuudettomalla käyttöluotolla. Kun vertailet kulutusluottoja, autolainalaskuri on kätevä työkalu jota kannattaa hyödyntää. Vertailuun kuuluvat markkinoiden parhaat lainat, kätevästi yhdessä paikassa. Halvin autolaina löytyy helposti, ja vertailu on valmis muutamassa minuutissa eikä se sido sinua mihinkään.

Autolainan etsimisen voi aloittaa omassa pankissa, mutta sille tielle ei kannata aina jäädä. Suurissa hankinnoissa kannattaa vertailla myös muiden pankkien ja lainantarjoajien autolainoja, sillä säästöä voi kertyä suurissa summissa merkittävästi.

Auto osamaksusopimuksella

Hyvin suosittu tapa auton rahoitukseen on osamaksusopimus. Osamaksua tarjoavat useimmat autoliikkeet, jotka tekevät yhteistyötä eri rahoituslaitosten kanssa. Iso osa auton ostajista rahoittaa autonsa lainalla tai osamaksulla, ja rahoitusvaihtoehtoja on useita riippuen autoliikkeestä.

Osamaksua tarjotaan useimmista autoliikkeistä, mikä houkuttelee monia ostajia sen helppouden vuoksi. . Osamaksuun ei kuitenkaan kannata rynnätä suinpäin, vaan kannattaa tutustua eri rahoitusvaihtoehtoihin huolella, sillä osamaksu ei aina yksiselitteisesti ole halvin vaihtoehto. Tämän lisäksi autoliikkeen osamaksua käytetään vain auton hankintaan, joten se ei tuo tarvittavaa joustoa omaan talouteen.

Ennen auton ostoa kannattaakin selvittää kaikki rahoitusvaihtoehdot, ja kilpailuttaa autolainat rahoituslaskurin avulla. Kun analysoit seuraavat seikat, on sopivan lainan löytäminen helpompaa. Nämä kaikki näet autolainaskuristamme.

 • Lainan kuukausierä
 • Autolaina laina-aika
 • Todellinen vuosikorko
 • Avausmaksu
 • Mahdollinen tilinhoitomaksu
 • Muut kulut

Autorahoitus leasing-rahoituksella

Leasing tarkoittaa käytännöstä pitkäaikaista auton vuokraamista. Leasing-sopimuksen ajan maksetaan autosta siis kuukausittaista vuokraa. Leasingiin kuuluu yleensä 2-5 vuoden vuokra-aika, jonka lopuksi auto palautetaan sitä vuokraavalle yritykselle. Joskus tosin vuokraava voi lunastaa auton itselleen maksamalla auton lasketun jäännösarvohinnan.

Leasingin avulla välttää kaikki yllättävät maksut, joita autot voivat aiheuttaa. Huollot, vakuutusmaksut ja esimerkiksi renkaiden vaihto kuuluvat hintaan, eikä niistä näin ollen tarvitse maksaa erikseen. Tämä tosin näkyy myös hinnassa, ja jos esimerkiksi renkaidenvaihton pystyy hoitamaan itse, saattaa maksaa turhasta. Leasing on kuitenkin helppoutta ja taloudellista turvallisuutta suosiville varsin varteenotettava vaihtoehto.

Uudella autolla mieluiten ajava hyötyy leasing-sopimuksesta eniten, kun leasing-sopimuksen loputtua voi auton vaihtaa uusimpaan malliin. Kuten muissakin autorahoitusvaihtoehdoissa, ei liisaustakaan kannata alottaa vertailematta.

Auton rahoitus säästöillä

Yksi vaihtoehto on ostaa auto omilla säästöillä. Tämä tietysti vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä ja tarkkaa säästökuuria.

Tällä hetkellä säästötilien korot ovat varsin alhaiset, joten rahan makuuttaminen pankissa ei juurikaan tuota. Jos hankkii auton omilla säästöillä, on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että hankintakustannusten jälkeen tilille jää vielä riittävä puskurirahasto pahan päivän varalle.

Jos rahaa ei jää säästöön auton hankinnan jälkeen riittävästi, myös auton maksaminen osittain säästöillä kannattaa: mitä vähemmän velkaa tarvitsee ottaa, sen lyhyempi laina-aika ja pienemmät kokonaiskustannukset lainasta tulevat.

Kun hankkii auton omilla säästöillä, niin paras puoli on, että välttää lainoista syntyvät korot ja muut kustannukset. Vaikka lainan korko olisi alhainen, lainasta kertyy aina ylimääräisiä menoja, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä tietenkin korkokulut.

Autorahoituslaskuri löytää sinulle sopivan rahoituksen

Lainapapereita ei tulisi koskaan allekirjoittaa, jos ei ole kilpailuttanut lainaa - muutoin voi olla varmaa, että maksaa ylimääräistä. Autolainojen vertaileminen on onneksi nykyään helppoa, sillä autorahoituslaskurimme etsii sinulle sopivimman vaihtoehdon markkinoiden kaikkien lainojen joukosta: aseta vain laskuriin etsimäsi lainan tiedot, ja hoidamme muun puolestasi.

Vertailussa on hyvä muistaa, että nimellinen korko ei kerro kaikkea. Lainan todellisia kustannuksia kuvaa parhaiten todellinen vuosikorko, mihin lasketaan mukaan erilaiset nosto- tai avauskulut. Laskurimme näyttää sinulle todellisen vuosikoron lisäksi myös arvioidun kuukausierän, jotta lainojen vertailu olisi mahdollisimman vaivatonta ja edullisin laina löytyisi helposti.

Vinkkejä auton rahoitukseen

TOP 3 -vinkkimme, mitkä on syytä pitää mielessä, jos tavoitteena on edullinen autolaina:

 1. Ylimääräiset lyhennykset kohdennetaan usein maksueriin, eikä lainasummaan. Tällä tavalla et ylimääräisellä lyhennyksellä lyhennäkään pääomaa vaan vain seuraavaa maksuerää, mikä heittää ylimääräisen lyhennyksen hukkaan. Pidä huolta, että ylimääräiset lyhennykset kohdistetaan aina lainapääomaan, mikä auttaa lyhentämään laina-aikaa ja -summaa.
 2. Autorahoitussopimuksiin saattaa kuulua viimeinen suurempi maksuerä, mikä voi nostaa lainan kokonaiskustannuksia ikävästi. Koska lainan korko lasketaan aina jäljellä olevan pääoman mukaan, ei lainan loppuun ole järkevää jättää suurempia summia roikkumaan, vaan parempi olisi maksaa laina tasaisimmissa erissä oman maksukyvyn mukaan.
 3. Viimeistä suurempaa loppuerää suunnitellaan usein maksettavaksi auton silloisella arvolla. Ennustaminen on kuitenkin tässäkin vaikeaa, eikä arviot auton mahdollisesta arvosta osamaksusopimuksen päätteeksi osu aina oikeaan. Auton arvo ei aina kata jäljellä olevaa lainaa suunnitelman mukaan, mikä vaikeuttaa viimeisen suuremman loppuerän maksamista.

Nämä seikat kannattaa pitää mielessä rahoitusvaihtoehtoja puntaroidessa. Kulutusluotot nimittäin kiertävät viimeisen suuremman erän aiheuttamat ongelmat, minkä lisäksi mahdollinen ylimääräinen lyhennys kohdennetaan kulutusluotoissa lainapääomaan. Edullinen autolaina voikin siis olla kulutusluotto nimestään huolimatta.

Artikkelit

pariskunta selaa autolainoja tietokoneelta

Autolainan eri vaihtoehdot

Lue lisää autolainoista

BLOG kuvassa pieni auto ja autolainasopimus ja autolainapaperit

Autoetu - Milloin se kannattaa?

Autoetu voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta milloin se kannattaa?

BLOG auto tien päässä pellon keskellä

Vertailu auton ja taksin käytöstä

Autoilun kulut verrattuna taksin käyttöön

BLOG nainen selaa vinkkejä auton ostoon internetistä

Vinkit auton ostoon

Muista nämä viisi asiaa kun ostat uuden auton

BLOG

Autoilun kokonaiskustannukset eriteltynä

Mitä auton käyttö maksaa?

BLOG kuvassa pieni auto ja autolainasopimus ja autolainapaperit

Autoetu - Milloin se kannattaa?

Autoetu voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta milloin se kannattaa?

BLOG nainen selaa vinkkejä auton ostoon internetistä

Vinkit auton ostoon

Muista nämä viisi asiaa kun ostat uuden auton

pariskunta selaa autolainoja tietokoneelta

Autolainan eri vaihtoehdot

Lue lisää autolainoista

BLOG auto tien päässä pellon keskellä

Vertailu auton ja taksin käytöstä

Autoilun kulut verrattuna taksin käyttöön

BLOG

Autoilun kokonaiskustannukset eriteltynä

Mitä auton käyttö maksaa?

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.