Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vaihtoehtoja auton rahoitukseen

Auto on iso hankinta, joten on ymmärrettävää jos auton hankitaa ei pysty täysin rahoittamaan omilla säästöillään. Tällöin vaihtoehdot ovat autolaina, auto osamaksulla tai leasing-sopimuksella. Mikä onkaan halvin autorahoitus? Paras autorahoitus löytyy, kun kartoittaa oman tilanteensa ensin.

Auton rahoitus omasta pussista

Yksi vaihtoehto on ostaa auto omilla säästöillä. Tämä tietysti vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä ja tarkkaa säästökuuria.

Tällä hetkellä säästötilien korot ovat varsin alhaiset, joten rahan makuuttaminen pankissa ei juurikaan tuota. Jos hankkii auton omilla säästöillä, on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että hankintakustannusten jälkeen tilille jää vielä riittävä puskurirahasto pahan päivän varalle.

Jos rahaa ei jää säästöön auton hankinnan jälkeen riittävästi, myös auton maksaminen osittain säästöillä kannattaa: mitä vähemmän velkaa tarvitsee ottaa, sen lyhyempi laina-aika ja pienemmät kokonaiskustannukset lainasta tulevat.

Kun hankkii auton omilla säästöillä, niin paras puoli on, että välttää lainoista syntyvät korot ja muut kustannukset. Vaikka lainan korko olisi alhainen, lainasta kertyy aina ylimääräisiä menoja, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä tietenkin korkokulut.

Autorahoitus lainalla

Mistä halvin autolaina löytyy? Usein autoa varten hankittu laina on vakuudellinen laina, missä vakuutena voi toimia esimerkiksi jo aiemmin hankittu auto tai muu omaisuus. Auton voi maksaa kuitenkin myös vakuudettomalla käyttöluotolla. Kulutusluottoja on kätevä vertailla esimerkiksi VertaaEnsin.fi-sivustolla ilmaisessa lainalaskurissa. Vertailuun kuuluvat markkinoiden parhaat lainat, kätevästi yhdessä paikassa. Halvin autolaina löytyy helposti, sillä halpa autolaina on paras autolaina!

Autolainan etsimisen voi aloittaa omassa pankissa, mutta sille tielle ei kannata aina jäädä. Suurissa hankinnoissa kannattaa vertailla myös muiden pankkien ja lainantarjoajien autolainoja, sillä säästöä voi kertyä suurissa summissa merkittävästi.

Auto osamaksusopimuksella

Hyvin suosittu tapa auton rahoitukseen on osamaksusopimus. Osamaksua tarjotaan useimmista autoliikkeistä, mikä houkuttelee monia ostajia sen turvallisuuden vuoksi. Korkojen vaihtelua ei tarvitse pelätä kiinteän koron kanssa ja pitkä maksuaika pitää huolta, että oma talous kestää kuukausittaiset maksuerät. Osamaksuun ei kuitenkaan kannata rynnätä suinpäin, vaan kannattaa tutustua eri rahoitusvaihtoehtoihin huolella, sillä osamaksu ei aina yksiselitteisesti ole halvin vaihtoehto.

Autorahoitus leasing-rahoituksella

Leasing tarkoittaa käytännöstä pitkäaikaista auton vuokraamista. Leasing-sopimuksen ajan maksetaan autosta siis kuukausittaista vuokraa. Leasingiin kuuluu yleensä 2-5 vuoden vuokra-aika, jonka lopuksi auto palautetaan sitä vuokraavalle yritykselle. Joskus tosin vuokraava voi lunastaa auton itselleen maksamalla auton lasketun jäännösarvohinnan.

Leasingin avulla välttää kaikki yllättävät maksut, joita autot voivat aiheuttaa. Huollot, vakuutusmaksut ja esimerkiksi renkaiden vaihto kuuluvat hintaan, eikä niistä näin ollen tarvitse maksaa erikseen. Tämä tosin näkyy myös hinnassa, ja jos esimerkiksi renkaidenvaihton pystyy hoitamaan itse, saattaa maksaa turhasta. Leasing on kuitenkin helppoutta ja taloudellista turvallisuutta suosiville varsin varteenotettava vaihtoehto.

Uudella autolla mieluiten ajava hyötyy leasing-sopimuksesta eniten, kun leasing-sopimuksen loputtua voi auton vaihtaa uusimpaan malliin. Kuten muissakin autorahoitusvaihtoehdoissa, ei liisaustakaan kannata alottaa vertailematta.

Autorahoituslaskuri löytää sinulle sopivan rahoituksen

Lainapapereita ei tulisi koskaan allekirjoittaa, jos ei ole kilpailuttanut lainaa - muutoin voi olla varmaa, että maksaa ylimääräistä. Autolainojen vertaileminen on onneksi nykyään helppoa, sillä autorahoituslaskurimme etsii sinulle sopivimman vaihtoehdon markkinoiden kaikkien lainojen joukosta: aseta vain laskuriin etsimäsi lainan tiedot, ja hoidamme muun puolestasi.

Vertailussa on hyvä muistaa, että nimellinen korko ei kerro kaikkea. Lainan todellisia kustannuksia kuvaa parhaiten todellinen vuosikorko, mihin lasketaan mukaan erilaiset nosto- tai avauskulut. Laskurimme näyttää sinulle todellisen vuosikoron lisäksi myös arvioidun kuukausierän, jotta lainojen vertailu olisi mahdollisimman vaivatonta ja edullisin laina löytyisi helposti.

Vinkkejä auton rahoitukseen

TOP 3 -vinkkimme, mitkä on syytä pitää mielessä, jos tavoitteena on edullinen autolaina:

  1. Ylimääräiset lyhennykset kohdennetaan usein maksueriin, eikä lainasummaan. Tällä tavalla et ylimääräisellä lyhennyksellä lyhennäkään pääomaa vaan vain seuraavaa maksuerää, mikä heittää ylimääräisen lyhennyksen hukkaan. Pidä huolta, että ylimääräiset lyhennykset kohdistetaan aina lainapääomaan, mikä auttaa lyhentämään laina-aikaa ja -summaa.
  2. Autorahoitussopimuksiin saattaa kuulua viimeinen suurempi maksuerä, mikä voi nostaa lainan kokonaiskustannuksia ikävästi. Koska lainan korko lasketaan aina jäljellä olevan pääoman mukaan, ei lainan loppuun ole järkevää jättää suurempia summia roikkumaan, vaan parempi olisi maksaa laina tasaisimmissa erissä oman maksukyvyn mukaan.
  3. Viimeistä suurempaa loppuerää suunnitellaan usein maksettavaksi auton silloisella arvolla. Ennustaminen on kuitenkin tässäkin vaikeaa, eikä arviot auton mahdollisesta arvosta osamaksusopimuksen päätteeksi osu aina oikeaan. Auton arvo ei aina kata jäljellä olevaa lainaa suunnitelman mukaan, mikä vaikeuttaa viimeisen suuremman loppuerän maksamista.

Nämä seikat kannattaa pitää mielessä rahoitusvaihtoehtoja puntaroidessa. Kulutusluotot nimittäin kiertävät viimeisen suuremman erän aiheuttamat ongelmat, minkä lisäksi mahdollinen ylimääräinen lyhennys kohdennetaan kulutusluotoissa lainapääomaan. Edullinen autolaina voikin siis olla kulutusluotto nimestään huolimatta.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

  1. Valitse lainan käyttötarkoitus
  2. Valitse lainan määrä ja maksuaika
  3. Syötä tietosi
  4. Löydä halvin autorahoitus
Auton omistaminen on Suomen olosuhteissa usein lähes välttämätöntä. Onpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa autoa tai vaihtamassa vanhaa kulkupeliä uuteen, ei ole yhdentekevää, miten auton rahoittaa. Mikäli mietteissäsi on hankkia auto, vene, moottoripyörä tai muu kulkupeli, mutta et ole varma rahoituksesta eivätkä omat säästöt riitä koko summan rahoittamiseksi, niin on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolella, jotta halvin autorahoitus löytyy. Eri lainavaihtoehdoissa voi olla suuria eroja niin koroissa kuin muissa kuluissa. Monikaan ei koko summaa säästä, koska autot ovat usein annoksen kalliimpia hankintoja kuin esimerkiksi uusi polkupyörä tai läppäri (joissa niissäkin turvaudutaan joskus osamaksuun). Siksi autojen hankinnassa usein turvaudutaankin ainakin osittain lainaan. Mutta millainen autorahoitus kannattaa valita? Halvin autorahoitus ei välttämättä vaadi hirmuista vaivaa, sillä edullisin autolaina lyötyy vertaamalla laskurillamme.