Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

  1. Valitse lainan käyttötarkoitus
  2. Valitse lainan määrä ja maksuaika
  3. Syötä tietosi
  4. Löydä edullisin rahoitus
Auton omistaminen on Suomen olosuhteissa usein lähes välttämätöntä. Onpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa autoa tai vaihtamassa vanhaa kulkupeliä uuteen, ei ole yhdentekevää, miten auton rahoittaa. Mikäli mietteissäsi on hankkia auto, vene, moottoripyörä tai muu kulkupeli, mutta et ole varma rahoituksesta eivätkä omat säästöt riitä koko summan rahoittamiseksi, niin on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolella. Eri lainavaihtoehdoissa voi olla suuria eroja niin koroissa kuin muissa kuluissa. Monikaan ei koko summaa säästä, koska autot ovat usein annoksen kalliimpia hankintoja kuin esimerkiksi uusi polkupyörä tai läppäri (joissa niissäkin turvaudutaan joskus osamaksuun). Siksi autojen hankinnassa usein turvaudutaankin ainakin osittain lainaan. Mutta millainen autorahoitus kannattaa valita?

Auton rahoitus omasta pussista

Yksi (hyvä) vaihtoehto on ostaa auto omilla säästöillä. Tällä hetkellä säästötilien korot ovat varsin alhaiset, joten rahan makuuttaminen pankissa ei juurikaan tuota. Jos hankkii auton omilla säästöillä, on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että hankintakustannusten jälkeen tilille jää vielä riittävä puskurirahasto pahan päivän varalle. Jos rahaa ei jää säästöön auton hankinnan jälkeen riittävästi, myös auton maksaminen osittain säästöillä kannattaa: Mitä vähemmän velkaa tarvitsee ottaa, sen lyhyempi laina-aika ja pienemmät kokonaiskustannukset lainasta tulevat.

Paras puoli auton ostossa säästöillä onkin lainoihin liittyvien ylimääräisten kustannusten välttäminen. Vaikka lainan korko olisi alhainen, lainasta kertyy aina ylimääräisiä menoja, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä tietenkin korkokulut.

Autorahoitus lainarahalla

Usein autoa varten hankittu laina on vakuudeton kulutusluotto tai vakuudellinen laina, missä vakuutena voi toimia esimerkiksi jo aiemmin hankittu auto tai muu vastaava.  Auton voi maksaa esimerkiksi kulutusluotoilla, joita voi hakea useammalta eri lainantarjoajalta. Esimerkiksi Bank Norwegian ja Nordea tarjoavat autolainaan sopivia lainatuotteita. Kulutusluottoja suositaan muun muassa siksi, että niiden vertailu on helppoa ja nopeaa, koska sen voi tehdä netissä.

Omalta pankilta kannattaa myös pyytää tarjousta autolainaan, sillä usein pankit myöntävät omille asiakkailleen suhteellisen edullista korkoa, riippuen tietysti hakijan profiilista ja muista avoimista lainoista. Oman pankin lisäksi kannattaa myös katsoa muita lainamahdollisuuksia. Suurissa hankinnoissa kannattaa vertailla myös muiden pankkien ja lainantarjoajien autolainoja.

Auton rahoitus osamaksusopimuksella

Toinen tapa rahoittaa auto on osamaksusopimus. Monet autoliikkeet tarjoavat osamaksurahoitusta auton oston yhteydessä, ja käytettyjen autojen nettisivuillakin saattaa olla eri pankkien ja rahoituslaitosten autolainatarjouksia saatavilla.  Osamaksusopimuksessa autolle saa kiinteän koron ja pitkän maksuajan, mikä houkuttelee monia autonostajia. He kokevat saavansa osamaksusopimuksessa turvaa, koska korko on kiinteä ja maksuaika pitkä.

Osamaksusopimukset ovat erityisen suosittuja, kun tarkoituksena on hankkia uusi auto heti, kun edellinen on maksettu. Lisäksi leasing-rahoitus on yksi vaihtoehto auton rahoittamiseen.

Auton rahoittaminen leasing-rahoituksella

Leasing on suosittu vaihtoehto autolainalle. Leasing eli liisaaminen tarkoittaa määräaikaista vuokraamista tietyillä ehdoilla. Vuokra-aika on suhteellisen pitkä, autoissa yleensä 2-5 vuodeksi, ja leasing-maksua maksetaan kuukausittain.

Ero osamaksusopimukseen on, että sopimuskauden päätyttyä auto ei siirry vuokraajan omistukseen, vaan yritys ostaa auton takaisin tiettyyn hintaan. Vuokraajan on joissain tapauksissa mahdollista myös lunastaa auto itselleen sopimuksen päätteeksi, lasketulla jäännösarvohinnalla.

Autoleasingia voidaan pitää järkevänä ratkaisuna, jos haluaa välttää taloudellisia riskejä. Leasing-sopimuksessa tekniset huollot kuuluvat nimittäin hintaan, sekä määräaikaishuollot, vakuutusmaksut ja mahdollisesti myös muut palvelut kuten esim. renkaiden vaihto ja säilytys.

Kuitenkin autonkorjaustaitoiselle henkilölle tällainen paketti tulee kalliiksi. Jos esimerkiksi renkaanvaihdot voi hoitaa itse, säästää kuluissa heti 180 € ja renkaiden säilytyksessä voi säästää lisäksi 195 €. Leasing-paketit eivät myöskään yleensä sisällä huolto-ohjelman ulkopuolisia korjauksia, joten näistä asiakas joutuu maksamaan itse.

Jos autoilija haluaa vaihtaa tasaisin väliajoin autonsa uudempaan, on leasing-sopimus luontevin vaihtoehto. Leasing-vaihtoehdoissakin on kuitenkin eroja, joten ne on hyvä vertailla huolella ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Autorahoituslaskuri löytää edullisimman rahoitusvaihtoehdon

Eri tarjoajien rahoitusvaihtoehdoissa ja kuluissa on suuria eroja, joten autolaina kannattaa kilpailuttaa. Voit vertailla autolainoja kätevästi ja nopeasti sivuillamme. Autorahoituslaskurimme selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Löydät vertailustamme autolainat aina 50 000 euroon asti, ja maksuaikaa voi saada jopa 15 vuotta: useat lainantarjoajat myöntävät maksuaikaa 6-10 vuotta maksimissaan, mutta esimerkiksi Nordax sekä Bank Norwegian myöntävät jopa 15 vuotta laina-aikaa.

Muista kuitenkin, että pelkän korkoprosentin tuijottaminen ei riitä, vaan lainasta kannattaa myös selvittää muut kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Esimerkiksi todellinen vuosikorko auttaa sinua selvittämään lainan todellisia kustannuksia. Tämän takia näytämme sivuillamme nimellisen vuosikoron lisäksi myös lainan todellisen vuosikoron sekä arvioidun kuukausierän.

Neuvot autorahoitukseen:

Kannattaa olla tarkkana, millaisen sopimuksen solmii. Pidä mielessä ainakin nämä 3 vinkkiä:

  1. Jos haluat tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, kohdistetaan lyhennykset tavanomaisesti maksueriin eikä lainasummaan. Ylimääräinen lyhennys ei tällöin lyhennä lainan pääomaa vaan kohdistuu seuraavaan lainaerään. Tämä ei ole hyvä, sillä ylimääräisten lyhennysten maksaminen ei käytännössä hyödytä sinua lainkaan, koska laina-aika ei lyhene ja päädyt maksamaan aivan saman loppusumman kuin silloin, jos et olisi tehnyt ylimääräistä lyhennystä.
  2. Autokaupat voivat tarjota sopimuksia, joissa maksuerät ovat pieniä lukuun ottamatta viimeistä maksuerää, joka on todella suuri. Tällöin lainan hinta uhkaa nousta huomattavasti suuremmaksi kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi. Tämä johtuu siitä, että lainan korko lasketaan aina jäljellä olevan lainapääoman mukaan. Laina-ajalta kertyy siis huomattavasti enemmän korkoa kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi.
  3. Auton arvon muutosta ei ole aina helppo ennustaa, mikä asettaa erityisiä haasteita, jos tarkoituksena on maksaa jäljellä oleva laina autosta saaduilla tuloilla. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että auton arvo on alhaisempi kuin siitä jäljellä oleva laina. Tämä tarkoittaa, ettei autosta saatavilla summilla ole mahdollista maksaa auton loppuerää.

Muun muassa näiden seikkojen takia kulutusluotto on suosittu tapa rahoittaa auton hankkiminen. Kulutusluotoissa ylimääräiset lyhennykset kohdistetaan automaattisesti lainaan eikä maksueriin, mikä auttaa kuluttajaa säästämään rahaa pitkässä juoksussa.

Autorahoituksen hakeminen ja takaisinmaksu

Kun löydät itsellesi sopivimman autolainavaihtoehdon, voit jatkaa lainahakemukseen klikkaamalla “jatka” -nappia lainatuotteen vieressä. Tätä kautta pääset suoraan lainanmyöntäjän sivuille tai lainahakemukseen, jonka voit täyttää suoraan.

Muista kuitenkin, että lainan korko vaihtelee usealla tarjoajalla lainan hakijan profiilista riippuen, ja kaikille asiakkaille ei välttämättä myönnetä edullisinta korkoa. Korkosi selviää, kun teet lainahakemuksen. Muista, että hakemuksia voi tehdä useampia, sillä ne ovat tarjouspyyntöjä, jotka eivät vielä sido mihinkään.

Jotkut lainantarjoajat käyttävät kiinteää, kaikille asiakkaille samaa korkoa hinnoittelussaan. Esimerkiksi Santander on tunnettu autorahoituspalveluistaan Suomessa. Heidän lainakorkonsa on asiakkaille sama, ja riippuu ainoastaan lainasummasta. Esimeriksi alle 5000 euron lainoille korko on Santanderilla 12,69%. 5 000-20 000 euron lainasummissa korko on 9,69%, 20 001-40 000 euron lainoissa korko on 7,69% ja yli 40 000 euron lainalle korko on vain 3,69%. 20000 euron lainan sijasta kannattaa siis ottaa 20 0001 euron laina, sillä korkoprosentti tippuu 9,69:stä 7,69 prosenttiin.

Muista kuitenkin, että lainaa ei kannata tämän takia hakea enempää kuin tarvitset, ja sen verran mitä olet varma, että pystyt maksamaan takaisin aikataulun puitteissa. Takaisinmaksu tulee ajoittaa niin, että pysyt aikataulussa, mutta kustannukset eivät kuitenkaan nouse pilviin hitaan ja pitkän maksuaikataulun takia.

Jos mahdollista, voit esimerkiksi maksaa alussa mahdollisimman nopeasti lainaa pois, kun lainasumma on suuri ja korkoa kertyy nopeasti. Kun velkasi on pienentynyt, korkokulut eivät ole enää suhteessa yhtä suuret kuin lainan alussa.

Autolainavertailu