Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Laina

Monobank aloitti Suomessa!

Sivu Niina Tuttavainen / January 2 2018 | Lukuaika: 1 minuutti

Monobank Suomessa

Suomen lainamarkkinoille on jälleen tullut uusi vakuudettomia kulutusluottoja tarjoava norjalainen pankki, Monobank. Pankilla ei ole fyysistä toimipistettä Suomessa, vaan kaikki asiointi hoidetaan netissä. Muut tällä hetkellä Suomen lainamarkkinoilta löytyvät norjalaiset pankit ovat Bank Norwegian ja Komplett Bank, jotka tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja aina 50 000 euroon asti.

Mikä Monobank?

Monobank on norjalainen vuonna 2015 perustettu nettipankki. Pankin tuotevalikoimaan kuuluvat tällä hetkellä vakuudettomat kulutusluotot, pikalainat, autolainat sekä lainojen yhdistämiseen tarkoitetut lainat. Norjassa pankki tarjoaa lainojen lisäksi myös säästötiliä 2 prosentin korolla. Pankki ei ole kertonut, tuleeko säästötili jossakin vaiheessa myös Monobankin Suomen tuotevalikoimaan.

Suomi on tällä hetkellä ainoa maa, missä pankki toimii Norjan lisäksi. Monobankin toimitusjohtaja Bent H. Gjendemin mukaan Suomen ja Norjan lainamarkkinat muistuttavat paljon toisiaan, joten toiminnan laajentaminen Suomeen tuntui luonnolliselta askeleelta.

Monobankin tuotteet

Vaikka Monobank mainostaakin tarjoavansa neljää eri lainaa, kulutusluottoa, pikalainaa, autolainaa ja jälleenrahoituslainaa lainojen yhdistämistä varten, käytännössä kaikki neljä lainaa ovat kuitenkin ominaisuuksiltaan yksi ja sama tuote.

Kaikkien lainojen lainasummat vaihtelevat 1 000 ja 50 000 euron välillä, ja kaikkien lainojen nimelliskorko on 8-20 prosenttia. Lainan korko määräytyy asiakkaasta tehdyn riskiarvion perusteella. Matalan riskin asiakkaille myönnetään luonnollisesti alhaisempi korko kuin korkean riskin asiakkaille. Riskiarvioon vaikuttaa mm. haetun lainan suuruus suhteessa hakijan tuloihin.

Monobankin lainojen avausmaksu on 45-95 euroa lainasumman koosta riippuen. Kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 euroa, ja maksumuistutus samoin 5 euroa.

Kuka saa lainaa Monobankilta?

Monobankin lainojen ikäraja on 23-70 vuotta. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa, minkä lisäksi hakijan on täytynyt asua Suomessa hakemusta edeltävät kolme vuotta. Hakijan tulojen on oltava yli 1 200 euroa kuukaudessa.

Monobank tekee jokaisesta lainanhakijasta tapauskohtaisen arvioinnin, jonka tuloksena syntyy päätös, minkä verran lainaa ja millaisella korolla asiakkaalle voidaan tarjota. Arvioinnin tuloksen saa tietää heti lainahakemuksen jättämisen jälkeen. Lainan takaisinmaksuajan asiakas saa päättää itse, ja pisin mahdollinen laina-aika on 15 vuotta.

Lue myös: Pitkä laina-aika kasvattaa kustannuksia salakavalasti

Learn more: Lainan kustannukset

Kiinnostuitko? Monobankin tuotteet löytyvät vertailustamme!

fi-endbanner-bestloans02-w41-1

Etsitkö lainaa?

Vertailemalla löydät edullisimman lainan