Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Laina

Voiko työtön saada lainaa?

Sivu Anleena Haustola / October 23 2019 | Lukuaika: 2 minuuttia

Voiko työtön saada lainaa

Työttömälle lainaa?

Yleensä lainaa saadakseen tarvitsee vakituisen työn, sillä se indikoi monien lainanmyöntäjien mielestä sitä, että laina tullaan todennäköisemmin maksamaan takaisin. Joissakin tapauksissa myös esimerkiksi eläke katsotaan säännölliseksi tuloksi, jolloin lainaa voidaan myöntää.

Vakuudet pelastavat monet lainanhakijat, sillä niiden avulla lainan saaminen helpottuu. Mutta mitä tehdä, jos ei ole tarjota pankille vakuuksia? ”Säännölliset tulot” tarkoittavat usein jatkuvaa työsuhdetta. Joskus saattaa olla myös mahdollista keskustella tapauskohtaisesti esimerkiksi tiettyjen tukien kohdalla, jos ne voidaan lukea säännölliseksi tuloksi.

Lue myös: Tarkat ohjeet lainanhakuun

Miten työtön voi saada lainaa?

Lainaa voi tarvita esimerkiksi autoon tai lomamatkaan. Tällaiseen tarkoitukseen tarjotaan usein esimerkiksi pankeista ja pikavippifirmoista kulutusluottoja. Edullista lainaa hakiessa on muistettava tietyt perusasiat kuten lainojen kokonaiskustannusten vertailu ja oman maksukyvyn arviointi.

Monet pankit eivät lähtökohtaisesti anna lainaa lainkaan, jos hakija on työtön. Esimerkiksi Osuuspankki eli OP vaatii säännölliset palkka- tai eläketulot kulutusluottoonsa. Sen sijaan esimerkiksi Nordean Joustoluotossa säännölliset tulot arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Vertaile lainoja ilmaisessa hintavertailussamme:

vertaile lainoja

Luottokortilla työtönkin voi saada lainaa

Luottokortti on monelle tapa rahoittaa pienempiä ja joskus vähän isompiakin ostoksia. Käytännössä luottokortin saadakseen on usein oltava säännölliset tulot. Siksi kannattaakin yrittää ennakoida elämäänsä sen verran, että hankkii luottokortin ennen kuin on se akuutein tarve ennättää iskeä. 

Joissakin korteissa vuosimaksuja ei ole lainkaan ensimmäisen vuoden jälkeenkään. Esimerkiksi Norwegian-kortti on tällainen. Jos olet S-ryhmän asiakasomistaja sinulta ei veloiteta vuosimaksuja S-Pankin S-Etukortti Visasta.

Opiskelijalle luottokortti helposti

Luottokortteihin vaadittavat säännölliset tulot ovat siis useimmiten edellytys luottokortin saamiseksi. On kuitenkin poikkeuksia, kuten esimerkiksi opiskelijan status. Opiskelijan voi olla helpompi saada luottokortti kuin työssäkäyvän, sillä heiltä ei vaadita useinkaan säännöllisiä tuloja. Harkitse siis luottokortin hankkimista opiskeluaikana.

Lue myös: Opiskelija saa luottokortin helposti työssäkäyvään verrattuna

Vertaile luottokortteja ja löydä sinulle paras ilmaisessa luottokorttivertailussamme:

Luottokorttivertailu

Kannattaa pitää silmät auki myös erilaisten tarjousten osalta. Esimerkiksi opiskelija ilman työsuhdetta tai opintopisteitä voi saada Aktian MC Goldin samalla, kun tilaa opiskelijakortin. Molemmat kortit saa tällöin ilmaiseksi.

Lähteet

OP, S-Pankki

 

Etsitkö lainaa?

Vertailemalla löydät edullisimman lainan