Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Laina

Lainaa moottoripyörään

Sivu Anleena Haustola / lokakuu 23 2017 | Lukuaika: 2 minuuttia

lainaa moottoripyörään

Mistä lainaa moottoripyörään?

Prätkä on monen suomalaisen unelma: Kiitää kovaa vauhtia pitkin kesäistä moottoritietä, pysähtyen aina silloin, kun mieli tekee. Aina eivät kaikkien käteisvarat kuitenkaan koko pyörän ostamiseen riitä, vaan joudutaan turvautumaan ulkopuoliseen rahoitukseen. Millaisia vaihtoehtoja on sitten tavalliselle kuluttajalle tällä hetkellä tarjolla? Me kävimme läpi muutaman vaihtoehdon!

vertaile lainoja

Lue myös: Kannattaako netistä hakea lainaa?

Usein moottoripyörä rahoitetaan samalla tavalla kuin auto eli otetaan kulutusluotto, pankkilaina tai osamaksulainaa siitä samaisesta liikkeestä, josta pyöräkin hankitaan.

Lue myös: Tämä ennen lainaa

Paras tapa rahoittaa moottoripyörä?

Ei ole välttämättä helppo sanoa, mikä olisi aina paras vaihtoehto moottoripyörän rahoittamiseen. Joskus jollekulle voidaan esimerkiksi tehdä hyviä henkilökohtaisia tarjouksia, mutta hyvä periaate on, että eri lainavaihtoehtojen tulee olla vertailukelpoisia. Vaadi siis aina saada tietää lopullinen summa, jonka tulet maksamaan!

Lue myös: Mikä on todellinen vuosikorko?

Osamaksurahoitus on suosittua, koska sitä pidetään joustavana tapana rahoittaa erilaiset ajoneuvohankinnat. Sillä on kuitenkin myös kalliin lainan maine, joka juontaa juurensa esimerkiksi siihen, että kaupassa saatetaan tarjota diiliä, jossa viimeinen erä on suhteettoman suuri. Lisäksi saattaa olla, ettei ylimääräisten lyhennysten tekeminen lyhennä laina-aikaa automaattisesti, koska lyhennystä ei kohdisteta lainapääomaan. Sinun täytyy erikseen sopia, että haluat lyhennyksen kohdistuvan lainapääomaan.

Lue myös: Mihin kannattaa hakea lainaa?

Tavallisissa kulutusluotoissa tätä ongelmaa ei ole, vaan lyhennykset kohdistuvat automaattisesti lainapääomaan. Tällöin nopeampi lainan maksaminen takaisin todella myös hyödyttää kuluttajaa. Kulutusluotot ovat vakuudettomia lainoja, joita tarjoavat erilaiset pankit ja rahoituslaitokset.

Kulutusluottoja on tärkeää vertailla ennen lainan hakemista. Kulutusluottoja on monen eri kokoisia, esimerkiksi Santander ja Bank Norwegian tarjoavat kulutusluottoja aina 50 000 euroon saakka.

Ota selville aina kokonaiskustannukset

Älä tuijota pelkkää korkoa vaan todellista vuosikorkoa. Siihen lasketaan mukaan esimerkiksi mahdollinen lainanavausmaksu ynnä muut lainaan liittyvät kulut.

Tee maksusuunnitelma. Voit käyttää siinä apuna esimerkiksi Excel-budjettia

Voit vertailla eri kulutusluottoja eri maksuajoilla ja eri lainasummilla helposti ilmaisessa lainavertailussamme:

vertaile lainoja

Moottoripyörän maksaminen luottokortilla

Jos olet säästänyt moottoripyörään jo pidempään ja tarvitset vain vähän lisärahoitusta kasaan saadaksesi unelmiesi pyörän, kannattaa tsekata luottokortin tarjoamat mahdollisuudet. Luottokorteissa luottoraja on yleensä 5 000 – 10 000 euroa, joten tähän haarukkaan tarvittavat summat voi hyvinkin harkita kuitattavaksi luottokortin luottopuolella. Joissakin korteissa (kuten esimerkiksi Amexilla) ei ole lainkaan ennalta määriteltyä luottorajaa, jolloin isommatkin ostokset luottokortilla onnistuvat.

Luottokorteissa on usein myös mahdollista anoa korkeampaa luottorajaa, jos ja kun tulee tarve esimerkiksi johonkin kalliimpaan kertaostokseen – vaikkapa nyt moottoripyörään.

Millainen luottokortti sinulla on? Voit vertailla luottokortteja näppärästi vertailutyökalullamme.

Etsitkö lainaa?

Vertailemalla löydät edullisimman lainan