Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Laina

Lainaa ilman korkoa – onko se mahdollista?

Sivu Anleena Haustola / November 11 2019 | Lukuaika: 2,5 minuuttia

Lainaa ilman korkoa

Mitä lainaaminen oikeastaan on?

Yksinkertaisimmillaan lainaaminen tarkoittaa, että henkilöllä Yksi on ylimääräistä rahaa, jonka hän on valmis antamaan väliaikaisesti henkilö Kakkoselle, jolla taas on kova tarve ylimääräiselle rahalle juuri sillä hetkellä. Henkilö Kakkonen lupaa maksaa lainaamansa rahat takaisin. Hän myös maksaa henkilö Ykköselle korvausta siltä ajalta, kun tämä ei vielä saa rahojaan takaisin.

Tätä korvausta sanotaan koroksi. Korko on lainan kaveri, ne ovat yleensä aina yhdessä. Mutta onko mahdollista saada lainaa ilman korkoa?

Lue myös: Houkutteleeko pikavippi? Lue tämä ensin!

Luottokortin laina voi olla ilmaista

Mikäli sinulla on vuosimaksuton luottokortti, voit hyödyntää “ilmaista” lainaa eli lainaa ilman korkoja tai muita kuluja. Tällöin sinun tulee maksaa koko summa pois heti ensimmäisessä laskussa, jolloin sinulle ei tule korkoa eikä edes laskutuskuluja.

Voit vertailla eri luottokortteja ilmaisessa luottokorttivertailussamme!

Laina ilman korkoa on mahdollista, mutta…

Lyhyesti ja ytimekkäästi vastattuna: kyllä, lainaa voi saada ilman korkoa.

Todellisuudessa asia on hieman monimutkaisempi. Laina ilman korkoa on kyllä mahdollinen, mutta samalla on otettava huomioon muutama tärkeä seikka ja ainakin pitää mielessä vanha sananlasku, jonka mukaan ilmaista lounasta ei ole. Korkojen lisäksi voi olla muita kuluja.

Lainasta on maksettava tavalla tai toisella, sillä se on velkaa.

Lue myös: Korkokatto ei aina toimi pikavipeissä

Korko versus muut kulut

Usein lainoissa on aina joitakin kuluja. Jos lainassa ei ole korkoa, niin siihen on useimmiten lisätty muita kuluja. Korkoa vastaavia maksuja joutuu usein maksamaan esimerkiksi laskutuslisän tai nostopalkkion muodossa.

Esimerkiksi on pikavippejä, joissa ei ole korkoa, mikäli maksaa lainan pois kaikkine kustannuksineen ensimmäisenä eräpäivänä. Näissä lainoissa korko on 0 % ensimmäiseen eräpäivään asti. Koron sijasta näissä lainoissa joutuu usein maksamaan nostopalkkioita 10 % ja tilinhoitomaksua 4,90 euroa kuukausittain.

Ensimmäinen laina ilman kuluja

Joskus on mahdollista bongata lainatarjouksia, joissa tarjotaan lainaa ilman mitään kuluja. Kyseessä on useimmiten lainatarjous, joka on suunnattu nimenomaan uusille asiakkaille.

Tällöin luotonantajan tarkoituksena ei niinkään ole saada tuottoja ensimmäisestä asiakkaan ottamasta lainasta vaan saada tämä koukutettua tuotteeseen. Näin asiakas tulisi vakioasiakas, joka nostaisi lainoja kerta toisensa jälkeen, myös isommilla kuluilla ja koroilla.

Tämä markkinointikikka mahdollistaa myös täysin kuluttomat lainat (ilman korkoja, nostopalkkioita tai muita mahdollisia kuluja) ensimmäisellä kerralla.

Lue lisää Markkinointikikoista

Todellinen vuosikorko huomioi myös muut kulut

Todellisen vuosikoron toimivuudesta lainavertailussa voi olla montaa mieltä, mutta se paljastaa myös muut kulut kuin nimelliskoron. Se nimittäin ottaa huomioon myös lainan käsittelykulut, lainaa maksettaessa perittävät ilmoituskulut sekä avaus- ja palvelumaksut.

Jos todellinen vuosikorko on lainassa 0 %, kyseessä on todennäköisesti aidosti kuluton laina.

Lue myös: Mitä todellinen vuosikorko tarkoittaa

Voit vertailla lainoja kätevästi lainavertailussamme: 

Vertaile lainoja Löydä sinulle paras laina

Etsitkö lainaa?

Vertailemalla löydät edullisimman lainan