Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Laina

Kuinka rahoittaa remontti?

Sivu Joonas Heikkinen / marraskuu 1 2019 | Lukuaika: 3 minuuttia

Kuinka rahoittaa remontti?

Kesäkauden ollessa parhaimmillaan voi monella herätä innostus kodin tai esimerkiksi kesämökin remontoimiseen. Ehkä mietteissä on ollut parannella kesämökkiä uuden terassin tai laiturin rakentamisella tai kenties nyt on korkea aika uusia kodin katto tai tehdä keittiön peruskorjaus? Remontin rahoitusvaihtoehtoja voi vertailla kattavassa lainavertailussamme!

Remontointihaaveet voivat kuitenkin usein tyssätä joko ajan, rahan tai ammattitaidon puutteeseen. Perkasimmekin vastoinkäymiset sinulle valmiiksi läpi ratkaisuehdotuksineen!

Ajan ja ammattitaidon puute

Omasta kalenterista ei löydy aikaa kesämökin tai kodin remontointiin, mutta remontti olisi kuitenkin hyvä saada tehtyä ennen syksyä? Tällöin ratkaisuna voi olla remontin ulkoistaminen alan ammattilaiselle, jolloin pääsee suoraan nauttimaan valmiin työn tuloksista. Esimerkiksi Mökkikeskuksen ja Kotifixin sivuilla pystyt katsomaan alueellasi toimivia rakennusmestareita ja pyytämään heidät ilmaiselle arviointikäynnille.

Taulujen kiinnitys seinälle tai tapetointi saattaa onnistua omasta takaa, mutta vaativampiin remonttitöihin kuten kylpyhuone- tai saunaremonttiin ei useimmiltä meiltä löydy riittävää tietotaitoa. Suurempiin remontteihin onkin hyvä palkata alan ammattilainen, joka hoitaa homman ammattilaisen ottein.

Suurempiin remontteihin onkin hyvä palkata alan ammattilainen, joka hoitaa homman ammattilaisen ottein

Ulkoistamalla remontin voi myös saada veroetua kotitalousvähennyksen muodossa.

Tutustu myös muihin verovähennyksiin, jotka kannattaa tehdä!

Rahoituksen puute

Kylpyhuone kaipaa pikaista remonttia, mutta säästöjä remonttiin ei ole? Optimaalisin tilanne olisi se, että remonttiin löytyisi varat valmiina olevista säästöistä, mutta joskus esimerkiksi yllättävän ja kiireellisen remonttitarpeen ilmetessä, ei tarvittaviin kustannuksiin ole voinut varautua ja tällöin voi ilmetä tarve ulkopuoliselle rahoitukselle, esimerkiksi remonttilainalle.

Jotkin remonttiyhtiöt tarjoavat remontille rahoitusvaihtoehtoa, mutta tämä ei aina ole asiakkaalle edullisin vaihtoehto – eri vaihtoehtojen vertaileminen onkin tärkeää, sillä vertailemalla eri lainavaihtoehdot huolella, voi sillä säästää huomattaviakin summia.

Vertasimme muutamaa remonttiyhtiön tarjoamaa rahoitusvaihtoehtoa muihin markkinoilta löytyviin vaihtoehtoihin:

Sivusto Remontti-ykkönen Jokiväri Reme-rahoitus VertaaEnsin.fi VertaaEnsin.fi
 Lainan tarjoaja Santander Rahoitus kertaluotto Santander Rahoitus kertaluotto Bank Norwegian kulutusluotto Hankdelsbanken pankkilaina
Lainasumma 12,000 € 12,000 € 12,000 € 12,000 €
Maksuaika 60 kk 60kk 60kk 60kk
Nimellinen korko 7,95% 7,50% 4,99%* 6,05%
Todellinen vuosikorko 9,31% 8,84% 6,39% 7,58%
Kuukausierä 250.03 €* 250.03* 233.19€** 239.50 €
Järjestelykulu/tilinhoitomaksu kk 7.00 € 7.00 € 5.00 € 5.00 €
Perustamismaksu 0 € 0 € 95.00 € 100.00 €
Muuta
 • Ei vakuutuksia tai takaajia
 • 1kk korotonta maksuaikaa
 • *1 kuukausierä 170,83€
 • Ei vakuutuksia tai takaajia
 • 1kk korotonta maksuaikaa
 • *1 kuukausierä 170,83€
 • Ei vakuutuksia tai takaajia
 • *Asiakaskohtainen nimellinen korko (4,99%-19,99%)
 • **Maksuerän vaihteluväli 233,19€-325,38€
 • Ei vakuutuksia tai takaajia
 • Joustoluotto
 • Edellytyksenä 6kk asiakkuus

Kuten taulukosta ilmenee, lainat eroavat pitkälti toisistaan. Bank Norwegianilla ja Handelsbankenilla on pienimmät korot, mutta perustamismaksua koskien ovat ne taas kalliimpia kuin remonttiyrityksen tarjoama rahoitus.

Kuitenkin mikäli perustamismaksua verrataan taas kuukausittaisen järjestelykuluun/tilinhoitomaksuun, ovat Bank Norwegianin sekä Handelsbankenin lainat 2 euroa halvemmat joka kuukausi verrattuna remonttiyhtiöiden rahoitusvaihtoehtoihin. 60 kuukaudessa 2 euroa kalliimmasta kuukausittaisesta kulusta kertyy jopa 120 euroa, joka  kattaa Handelsbankenin sekä Bank Norwegianin perustamismaksun kustannukset.

Remonttia pohtiessa onkin tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtojen kustannuksia. Voit ottaa esimerkkiä taulukostamme: listaa eri vaihtoehtojen ominaisuuksia kuten todelliset vuosikorot sekä kuukausierät vertailukelpoiseen taulukkoon.

Lainatarjouksen pyytäminen itsessään ei sido kuluttajaa mihinkään

Lainatarjouksia on hyvä pyytää muutamalta eri pankilta ja rahoitusyhtiöltä, jotta löytää itselle edullisimman remonttilainan. Lainatarjouksen pyytäminen itsessään ei sido kuluttajaa mihinkään – tarjouksen voi nimittäin aina hylätä ilman syytä. Pyytämällä lainatarjouksen useammasta paikasta voi varmistaa sen, ettei maksa liikaa lainasta.

Lue myös: Remontti asuntolainalla vai kulutusluotolla?

Tiesitkö, että mikäli kodin remontoimiseen otettu laina tulee kodin peruskorjaukseen, niin voi tällöin remonttia varten otetun lainan korot vähentää verotuksessa? Verottajan näkökulmasta tällainen laina luokitellaan nimittäin asuntolainaksi, jonka korot ovat verotuksessa vähennyskelpoisia.

Etsitkö lainaa?

Vertailemalla löydät edullisimman lainan